طرز تهیه انواع سس ماکارونی

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

آنچه در این مقاله میخوانید

  • انواع سس ماکارونی
  • طرز تهیه سس مارینارا یا سس گوجه
  • مواد لازم برای تهیه سس مارینارا
    • مراحل تهیه سس مارینارا
  • طرز تهیه سس آلفردو
    • مواد لازم برای تهیه سس آلفردو
    • مراحل تهیه سس آلفردو
  • طرز تهیه سس پستو
    • مواد لازم برای تهیه سس پستو
    • مراحل تهیه سس پستو
  • طرز تهیه سس بلونز
    • مواد لازم برای تهیه سس بلونز
    • مراحل تهیه سس بلونز

ماکارونی یا همان پاستا یکی از غذاهای پرطرفدار در دنیا محسوب می شود. اصالت این غذا به ایتالیا بر می گردد. ماکارونی انواع مختلفی دارد. در واقع این تفاوت مربوط به انواع سس هایی است که در آن استفاده می شود. در این مطلب قصد داریم به طرز تهیه انواع سس ماکارونی بپردازیم. در ایران نیز ماکارونی را به شیوۀ خودشان درست می کنند. شیوۀ ایرانی ماکارونی شباهت زیادی به پاستا بلونز دارد. یعنی در آن از سس گوجه استفاده می شود. اما این غذای جذاب انواع متفاوتی دارد که در ادامه به آموزش آن ها می پردازیم.

انواع سس ماکارونی

همانطور که گفته شد ماکارونی را می توان با سس های مختلفی درست کرد. هر کدام از انواع پاستا نیز طرفداران را خود را دارد. تنوع این سس ها نیز بسیار زیاد است. همچنین در مناطق مختلف نیز ممکن است آن ها را به شیوه های مختلف نیز آماده کنند. به طور مثال در ایران علاوه بر گوجه به سس ماکارونی ممکن است قارچ و یا فلفل دلمه و همچنین ذرت شیرین اضافه کنند. در ادامه طرز تهیه هر کدام از انواع سس ماکارونی را برای شما عزیزان قرار داده ایم. پس اگر برای اولین بار است که قصد دارید این غذای جذاب را تهیه کنید، این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.

نحوه درست کردن سس مارینارا

طرز تهیه سس مارینارا یا سس گوجه

سس مارینارا یا همان سس گوجه یکی از محبوب ترین سس های ماکارونی محسوب می شود. در ایران نیز ماکارونی را تقریباً با همین شیوه درست می کنند. البته که به آن گوشت و گاهی مواد اولیه دیگری نیز اضافه می کنند. سس مارینارا از گوجه، سیر، پیاز و سبزیجات تهیه می شود. درست کردن این سس نیز فقط 20 دقیقه طول می کشد.

مواد لازم برای تهیه سس مارینارا

  • گوجه متوسط 4 عدد
  • پیاز متوسط یک عدد
  • روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
  • آب لیموی تازه 1 قاشق غذاخوری
  • جعفری تازه یک قاشق غذاخوری
  • ریحان تازه یک قاشق غذاخوری
  • آویشن نصف قاشق غذاخوری
  • پودر سیر یا سیر تازه به مقدار لازم
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • روغن به مقدار کافی

مراحل تهیه سس مارینارا

طرز تهیه سس ماکارونی مارینارا بسیار آسان است و زمان کمی نیز احتیاج دارد. برای درست کردن این سس باید ابتدا سیر و پیاز را ریز کنید و در مقداری روغن تفت دهید. لازم به ذکر است که لازم نیست حتماً پیازها طلایی شوند. همین که کمی از خامی خارج شود کافی است. سپس گوجه ها را رنده و پوست آن را جدا کنید. حال باید گوجه ها را به سیر و پیاز اضافه کنید.
در این مرحله نیز می توانید آبلیمو را هم به این ترکیب بیفزایید. سپس اجازه دهید که به مدت 15 الی 20 دقیقه روی حرارت بماند. همچنین برای بهتر شدن رنگ سس می توانید مقدار کمی به آن رب گوجه فرنگی اضافه کنید.
در آخر نیز باید سبزیجات و آویشن به به این ترکیب بیفزایید و آن را هم بزنید تا یک ترکیب یکدست حاصل شود.

نحوه درست کردن سس آلفردو

طرز تهیه سس آلفردو

سس آلفردو یکی از لذیذترین سس ها محسوب می شود. این سس علاوه بر تهیه پاستا آلفردو می تواند در کنار غذاهایی مانند سیب زمینی، استیک و ساندویچ سرو شود.

مواد لازم برای تهیه سس آلفردو

  • قارچ 500 گرم
  • خامه صبحانه یک پاکت
  • کره یک قالب کوچک
  • 2 حبه سیر
  • جعفری
  • شیر نصف لیوان
  • پنیر پارمزان (دلخواه)
  • نمک و فلفل به مقدار کافی

مراحل تهیه سس آلفردو

برای تهیۀ سس آلفردو ابتدا کره را در ماهیتابه آب کنید و سپس قارچ هایی که از قبل ورقه ای خرد کرده اید را درون تابه بریزید و با کره تفت دهید. اجازه دهید آب قارچ گرفته شود. زمانی که قارچ ها طلایی شده اند سیر رنده شده را به آن بیفزایید. فراموش نکنید که سیر نباید کاملاً سرخ شود. در مرحلۀ بعدی یک پاکت خامه را به قارچ ها و کره اضافه کنید.
اگر فکر می کنید مقدار خامۀ بیشتر دوست دارید نیز می توانید مقدار خامه را افزایش دهید. سپس مواد را با یکدیگر مخلوط کنید تا به یک سس یکدست تبدیل شود. در این مرحله شیر را اضافه کنید و دوباره مواد را مخلوط کنید.
در آخر باید ادویه هایی مانند نمک و فلفل را به آن بیفزایید. می توانید از مقدار کمی پودر جوز هندی نیز استفاده کنید. زمانی که 2 الی 3 دقیقه به آماده شدن سس نزدیک شدید پنیر پارمزان و جعفری خرد شده را به سس اضافه کنید.
زمانی که پنیر کاملاً در مواد حل شد، سس آلفردو آماده است. لازم به ذکر است که می توانید از قبل قارچ ها را کمی در آب بجوشانید و به آن مقدار کمی جوش شیرین و یا آبلیمو اضافه کنید تا تغییر رنگ ندهد.

نحوه درست کردن سس پستو

طرز تهیه سس پستو

سس پستو نیز یکی دیگر از انواع سس ماکارونی است. این سس نیز بسیار طعم خوبی داشته و همچنین باب طبع گیاهخواران نیز هست. این سس سبز رنگ علاوه بر مزه، خواص بسیار زیادی نیز دارد. زیرا که در آن از دانه کاج، ریحان و روغن زیتون استفاده شده است.

مواد لازم برای تهیه سس پستو

  • ریحان تازه 2 پیمانه
  • دانه کاج نصف پیمانه
  • روغن زیتون یک سوم پیمانه
  • سیر تازه 3 لی 4 حبه
  • پنیر پارمزان به مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

مراحل تهیه سس پستو

برای تهیه سس پستو ابتدا باید دانه هی کاج را کمی درون تابه تفت دهید. سپس تمام مواد از جمله ریحان، سیر تازه، دانه های کاج بو داده شده، پنیر پارمزان و ادویه ها را درون مخلوط کن بریزید و و همه را باهم به خوبی مخلوط کنید.
نکتۀ مهم در ارتباط با طرز تهیه سس پستو آن است که روغن زیتون را کم کم به مواد اضافه کنید. این سس را می توانید درون فریزر و یا یخچال نیز نگه داری کنید. زمان نگهداری سس پستو درون یخچال 4 تا 7 روز است. همچنین اگر تمایل داشته باشید این سس را درون فریزر نگهداری کنید زمان نگه داری آن تا تاریخ انقضای پنیر پارمزان استفاده شده در آن بالا می رود. لازم به ذکر است که می توانید به جای دانۀ کاج در سس پستو از گردو نیز استفاده کنید.
در صورت جایگزینی گردو دیگر لازم نیست آن را تفت دهید و فقط همۀ مواد را درون میکسر بریزید و مخلوط کنید. به همین راحتی سس پستو آماده است. سس پستو یکی ز سالم ترین سس هایی است که می توانید برای پاستا درست کنید. همچنین طعم و مزۀ این سس نیز بسیار متفاوت و جذاب است.

نحوه درست کردن سس بلونز

طرز تهیه سس بلونز

سس بلونز به سسی که ایرانی ها برای ماکارونی درست می کنند باعت بسیاری دارد. در تهیه این سس نیز از گوشت چرخ کرده استفاده می شود. به این سس در مناطق مختلف ایتالیا سس راگو نیز گفته می شود.

مواد لازم برای تهیه سس بلونز

  • گوشت چرخ کرده 300 گرم
  • گوجه فرنگی 5 عدد
  • پیاز متوسط 2 عدد
  • هویج متوسط 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی نصف قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون 3 الی 4 قاشق غذاخوری
  • کره 150 گرم
  • سرکه سفید نصف پیمانه
  • خامه (دلخواه)
  • روغن به مقدار لازم
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

مراحل تهیه سس بلونز

برای تهیه سس ماکارونی بلونز ابتدا سیر و پیاز خرد شده را به همراه روغن زیتون و کره تفت بدهید تا زمانی که پیازها طلایی رنگ شوند. در همین مرحله نیز می توانید هویج ها را نیز به آن اضافه کنید. زیرا زمان پخت هویج کمی طولانی است.
پس از سرخ شدن نوبت به افزودن گوشت می رسد. حال باید حدود 10 دقیقه صبر کنید تا گوشت چرخ کرده همراه پیاز و کره و باقی ترکیبات کاملاً سرخ شود. در ادامه سرکه سفید را روی مواد بریزید و در حین تبخیر شدن همه ترکیب را چند بار هم بزنید. سپس به این ترکیب گوجه فرنگی رنده شده و مقدار کمی رب و همچنین ادویه های لازم از جمله نمک و فلفل را اضافه کنید.
حال در ماهیتابه را ببندید تا گوجه به همراه باقی مواد کاملاً سرخ شود. توجه داشته باشید که حرارت را روی کم تنظیم کرده باشید. بعد از حدود نیم ساعت می توانید به این ترکیب مقداری خامه اضافه کنید. خامه علاوه بر خوش طعم شدن سس بلونز سبب خوش رنگ شدن و همچنین غلظت سس نیز می شود. سس بلونز شما آماده است. این سس شاید به ذائقه ایرانی ها بیشتر نزدیک باشد.

نتیجه گیری

همانطور که خواندید تنوع سس ماکارونی بسیار زیاد است. علاوه بر آن چه گفته شد نیز سس های مختلفی وجود دارد که می توانید به پاستا اضافه کنید. اما مهم ترین و لذیذترین سس ها همان هایی بود که آموزش آن ها را خواندید. ماکارونی جز غذاهایی است که بیشتر افراد دوست دارند و همچنین درست کردن آن نیز آسان است. همچنین زمان زیادی برای درست کردن آن صرف نمی شود.