انواع سس برای پاستا – برای پاستا از چه سسی استفاده کنیم؟

انواع سس پاستا
به این مقاله امتیاز دهید

پاستا همیشه یکی از محبوب ترین غذاها در سراسر جهان بوده است. البته اصالت این غذا به کشور ایتالیا بر می گردد. پاستا انواع زیادی دارد. تفاوت این پاستاها در فرم و سسی است که در آن استفاده می شود. در این مطلب قصد داریم به معرفی و طرز تهیه انواع سس پاستا بپردازیم.

اگر شما نیز به این غذای جذاب علاقه دارید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا با انواع سس مناسب پاستا آشنا شوید. شما نیز می توانید پس از آشنایی با انواع سس پاستا، این غذای خوشمزه را به شکل های مختلف تهیه کنید.

معرفی انواع سس پاستا

همانطور که اشاره شد تفاوت انواع پاستا در سس های مختلف آن است. این سس ها بسیار متنوع هستند و کاملاً طعم جدیدی ایجاد می کنند. بنابراین بدون شک شما حداقل یکی از انواع پاستا را دوست خواهید داشت. در ادامه قصد داریم سس های مختلف را معرفی و به مواد اولیه آنها اشاره کنیم.

سس مارینارا

سس مارینارا یکی از رایج ترین و محبوب ترین سس های پاستا در جهان است. طرز تهیه این سس بسیار آسان است و به راحتی می توانید آن را در زمان کوتاه درست کنید. تهیه این سس تنها 20 دقیقه طول می کشد و  نیازی به مواد اولیه خاصی ندارد. سس مارینارا بخشی از آشپزی ایتالیایی-آمریکایی است. سس مارینارا نوعی سس گوجه فرنگی است.

سس مارینارا از گوجه فرنگی، سبزی، سیر و پیاز تشکیل شده است. در برخی مناطق، مردم معمولاً مواد ترش مانند سس انار نیز به آن اضافه می کنند. لازم به ذکر است که سس مارینارای ایتالیایی معمولاً بسیار رقیق تر از آن سس گوجه فرنگی است که تصور می کنید.

سس پاستا مارینارا

مواد لازم

  • گوجه فرنگی
  • پیاز
  • پونه کوهی خشک شده
  • سیر
  • روغن زیتون
  • فلفل قرمز فلفل قرمز
  • نمک

مراحل تهیه سس مارینارا

دستور تهیه این سس فوق العاده ساده است. همه مواد را در قابلمه بریزید و سس را بگذارید تا دم بکشد یا در واقع به جوش آید. لازم به ذکر است که نیاز نیست پیازها یا حبه های سیر را خیلی ریز خرد کنید. نیست. حال اجازه دهید سس به مدت 45 دقیقه خوب بجوشد. پس از آن پیازها را جدا کرده و دور بریزید و حبه های سیر را له کنید و با سس مخلوط کنید. کمی نمک و تکه های فلفل قرمز را اضافه کنید و به همین راحتی سس مارینارا آماده است.

سس آلفردو

پاستای آلفردو یکی از محبوب ترین سس های پاستا در سراسر جهان محسوب می شود. این پاستا در ایران نیز بسیار پرطرفدار است. طعم خامه ای و جذاب سس آلفردو نظر هر کسی را جلب می کند. طرز تهیه این سس نیز بسیار ساده است و می توانید آن را در زمان کوتاه درست کنید.

مواد لازم

  • کره
  • خامه
  • شیر
  • سیر له شده
  • قارچ
  • نمک
  • فلفل
  • پنیر پارمسان

سس آلفردو

طرز تهیه سس آلفردو

کره، خامه و شیر را روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا همه مواد ذوب شوند. نمک، فلفل و سیر را اضافه کنید و هم بزنید تا سس یکدست شود. حالا پنیر پارمزان رنده شده را اضافه کنید. حال اجازه دهید همه مواد با هم به جوش آیند و غلیظ شود. پس از غلیظ شدن، سس آلفردو آماده است. شما می توانید به این سس قارچ نیز اضافه کنید.  باید پیش از درست کردن سس قارچ ها را بپزید و در آخر، زمانی که سس درحال غلیظ شدن است، قارچ ها را اضافه کنید.

سس پستو

سس پستو نیز یکی از سس های محبوب است که می تواند گزینه خوبی برای گیاهخواران باشد. زیرا تماماً از سبزیجات درست می شود. علاوه بر این، سس پستو طعم خیلی جذابی دارد. هرچند به دلیل داشتن طعم ریحان ممکن است برای همه خوشایند نباشد. این سس سبز رنگ به پاستا اضافه می شود و طعم جذابی ایجاد می کند. این سس نیز همانند دو سس دیگری که معرفی کردیم، طرز تهیه ساده ای دارد.

مواد لازم

  • سیر
  • گردو یا دانه کاج
  • ریحان
  • روغن زیتون
  • پنیر پارمسان

طرز تهیه سس پستو

برای درست کردن سس پستو به دستگاه غذا ساز یا مخلوط کن نیاز دارید. باید همه مواد از جمله ریحان، سیر له شده، گردو یا دانه کاج به همراه روغن زیتون را درون مخلوط کن بریزید. سپس دستگاه را روشن کنید تا یک مایع سبز رنگی حاصل شود. طرز تهیه صحیح سس پستو با دانه کاج است. اما می توانید آن را با گردو نیز درست کنید. در آخر زمانی که آن را به پاستای پخته اضافه می کنید، می توانید پنیر پارمسان رنده شده را روی آن بریزید.

سس پومودورو

سس پاستا پومودورو یکی دیگر از سس‌ های پاستاست که برای درست کردن یک غذای سریع و خوشمزه بهترین گزینه خواهد بود. این سس نیز می تواند باعث ایجاد تنوع در طعم های آشنای پاستا شود.

مواد لازم

  • روغن زیتون
  • پیاز
  • سیر
  • تکه های فلفل قرمز
  • پوره گوجه فرنگی
  • نمک
  • ریحان
  • پنیر پارمسان

طرز تهیه سس پومودورو

برای درست کردن سس پومودورو ابتدا پیازها را خرد کنید. سپس پیازهای خرد شده را چند دقیقه در روغن تفت دهید. در ادامه حبه های سیر را به آن اضافه کنید. بعد از هم زدن فلفل قرمز را اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید. گوجه فرنگی های پوره شده را اضافه کنید و شعله را در وضعیت متوسط تنظیم کنید. سس را با نمک مزه دار کنید. به هم زدن ادامه دهید تا سس غلیظ شود. سس را از روی شعله بردارید و ریحان را اضافه کنید. قبل از افزودن پاستا به سس، برگ های ریحان را بردارید، آبی  برای پخت ماکارونی استفاده کردید را اضافه کنید تا سس رقیق شود. به همین راحتی سس پومودور شما آماده است که آن را پاستا اضافه کنید

سس مناسب پاستا

سس بشامل

سس بشامل یکی دیگر از انواع سس هایی است که می توانید روی پاستا بریزید. این سس نیز طعم جذابی دارد و می تواند یک انتخاب جذاب برای شام باشد. این سس شباهت زیادی به سس آلفردو دارد. با این تفاوت که پایه این سس شیر است و با فیله مرغ آماده می شود.

مواد لازم

  • شیر
  • پنیر پارمسان
  • فیله مرغ
  • سیر
  • روغن زیتون
  • نمک
  • فلفل
  • کره
  • قارچ
  • کلم بروکلی

طرز تهیه سس بشامل مناسب پاستا

برای درست کردن سس بشامل مناسب پاستا ابتدا مرغ و قارچ ها را به اندازه مناسب برش بزنید. سپس مرغ، گل کلم بروکلی و برش های قارچ را چند دقیقه در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. قبل از اضافه کردن سبزیجات صبر کنید تا مرغ طلایی شود. در قابلمه ای جداگانه کره را با شعله ملایم آب کرده و آرد را اضافه کنید و هم بزنید. توجه داشته باشید حتماً قبل از اضافه کردن آرد حتما ظرف را از روی شعله بردارید.

آنقدر هم بزنید تا خمیر یکدستی به دست آید. تابه را روی حرارت قرار دهید و مقدار کمی شیر به آن اضافه کنید. هر بار که مخلوط یکدست شد، مقدار کمی شیر اضافه کنید. مدام هم بزنید تا سس غلیظ شود. سس بشامل را روی مرغ بریزید و خوب مخلوط کنید و پنیر پارمزان را اضافه کنید. به همین راحتی سس پاستای شما آماده است.

سس بلونز

یکی دیگر از سس های رایج ماکارونی سس پاستا بلونز است. افرادی که گوشت را در ماکارونی خود ترجیح می دهند، معمولاٌ این سس را دوست خواهند داشت. در نقاط مختلف ایتالیا به این سس راگو نیز می گویند. این سس بر پایه گوشت چرخ کرده و گوجه فرنگی است. پاستا بلونز نزدیک ترین نوع پاستا به ماکارونی ایرانی هاست.

مواد لازم

  • کره
  • روغن زیتون
  • نمک
  • فلفل
  • جوز هندی آسیاب شده
  • گوشت چرخ كرده
  • شیر
  • رب گوجه فرنگی یا پوره
  • پیاز
  • هویج
  • کرفس

سس بلونز پاستا

طرز تهیه سس بلونز

برای درست کردن سس بلونز ابتدا پیاز را خرد کنید. سپس روغن زیتون و کره را در تابه داغ کرده و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید. آنقدر سرخ کنید تا پیازها طلایی شوند. هویج و کرفس را اضافه کنید و 2 دقیقه تفت دهید. حالا گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. حال می توانید نمک و فلفل را اضافه کنید.

در ادامه نوبت به شیر می رسد. شعله را روی حالت ملایم تنظیم کرده و اجازه دهید شیر داغ شود. یک پیمانه جوز هندی اضافه کنید. وقتی تمام شیر تبخیر شد، گوجه فرنگی را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید سس به مدت 30 تا 60 دقیقه ساعت بپزد. هنگام سرو سس با پاستا، مقدار زیادی پنیر پارمزان اضافه کنید.

سس پاستا گوجه فرنگی برشته

سس گوجه فرنگی به همراه ماست با فتوچینی طعم بسیار جذابی دارد. این سس همانطور که مشخص است از گوجه فرنگی تهیه می شود و برای درست کردن نیاز نیاز به مواد اولیه زیادی نخواهید داشت. در ادامه مواد اولیه این سس و طرز تهیه آن ذکر شده است.

مواد لازم

  • گوجه فرنگی
  • سیر
  • نمک
  • فلفل
  • روغن زیتون

انواع سس های پاستا

طرز تهیه سس گوجه فرنگی

گوجه ‌فرنگی‌ ها را از وسط نصف کرده و درون سینی فر قرار دهید. سپس حبه‌های سیر، نمک و فلفل را به گوجه ‌فرنگی‌ها اضافه کنید، روغن زیتون بپاشید و به مدت ۴ ساعت بپزید. پس از نرم شدن گوجه فرنگی ها، آنها را از فر خارج کرده و به صورت پوره درآورید. می توانید این پوره را برای مدتی در شیشه ها نگهداری کنید. بنابراین برای دفعه بعد، سس آماده دارید. البته لازم به ذکر است که پوره گوجه فرنگی را نمی توانید برای مدت طولانی در یخچال نگه داری کنید.

جمع بندی

با انواع سس پاستا در این مطلب آشنا شدید. البته سس های بسیار بیشتری وجود دارد که می توانید ه همراه پاستا درست کرده و از طعم آن لذت ببرید. یکی از مهم ترین ویژگی های پاستا و درست کردن انواع سس آن،  کوتاهی زمان آماده سازی است. بنابراین زمانی که وقت کافی برای درست کردن غذا نداشتید، پاستا می تواند یک گزینه جذاب باشد.

نظرات کاربران