انواع غذاهایی که با ژامبون می‌توانیم تهیه کنیم (انواع غذا با ژامبون گوشت)

ژامبون یکی از پرطرفدار ترین و پرکاربرد ترین موادغذایی است که در غذاهای فست فودی مورد استفاده قرار می‌گیرد. طریقه مصرف ژامبون بسیار ساده است و نیاز به زحمت زیادی ندارد. ترکیب ساده و خاطره انگیزِ ژامبون، گوجه، خیارشور، کاهو و نان باگت هم نوستالژی محسوب می‌شود و هم یادآور طعمی دلچسب است. البته اگر بخواهیم تجربه‌ای نوستالژی تر داشته باشیم، باید به­جای نان باگت از نان بولکی استفاده کنیم.

البته امروزه کاربرد ژامبون در تهیه غذاهای گوناگون بسیار بیشتر از قبل شده و نوع ژامبو‌ن‌­ها هم بسیار گسترده تر از قبل شده. غذاهایی که با ژامبون درست می شوند بسیار گسترده و متنوع هستند. در ادامه ابتدا به انواع ژامبون، تفاوت ژامبون و کالباس و سپس به معرفی انواع غذا با ژامبون می‌پردازیم.

انواع ژامبون

با توجه به کاربرد‌ها و تنوع موارد مصرف، انواع مختلفی از ژامبون‌ها وجود دارد که هرکدام با مواد غذایی دیگری می­توانند ترکیبی دلچسب و ایدئالی را به وجود بیاورند. تهیه غذا با ژامبون گوشت، دست ما را در انتخاب نوع ژامبون باز می‌گذارد. زیرا ژامبون‌ها انواعی زیادی دارند و هرکدام طعم و مزه‌ای منحصر به فرد دارند. انواع ژامبون‌ها شامل موارد زیر است:

  • ژامبون گوشت قرمز
  • ژامبون مرغ
  • ژامبون بوقلمون
  • ژامبون گوسفندی
  • ژامبون پپرونی
  • ژامبون گوساله
  • ژامبون بیکن
  • ژامبون مرغ و قارچ
  • ژامبون ترکیبی مرغ و گوشت
  • و دیگر موارد

انواع ژامبون

تفاوت ژامبون و کالباس در چیست؟

برای تهیه کالباس از گوشتِ گوساله و گاو یا مخلوطی از این گوشت‌ها استفاده می‌­شود. برای طعم دار کردن و مزه دار کردن کالباس از ادویه‌­های مختلف، سیر، قارچ، هویج و دیگر موارد استفاده می‌­شود. ولی برای تهیه ژامبون فقط از «گوشت ران» حیوانات استفاده می‌شود که همانند کالباس با مواد دیگری مخلوط می‌­شود تا ترکیب نهایی ژامبون حاصل شود. در کشور ما رایج است که به کالباس‌های بالای هفتاد درصد، ژامبون می‌­گویند.

انواع غذا با ژامبون

غذاهایی که با ژامبون تهیه می‌­شوند متنوع و گسترده هستند، در بعضی موارد هم شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند. در ادامه به معرفی تعدادی غذا که با ژامبون درست می‌­شوند می‌­پردازیم.

سالاد ژامبون کلاسیک

یکی از سالاد­‌های پرطرفدار و رایجی که با ژامبون تهیه می‌­شود، سالاد ژامبون کلاسیک است. بیشتر در وعده‌­های ناهار یا پیش غذا استفاده می‌شود و در بعضی موارد با نان هم سرو می‌­شود. سالاد ژامبون در واقع یک سالاد سُنتی آمریکایی_انگلیسی است. مواد اصلی تشکیل دهنده این سالاد به شرح زیر است:

  • ژامبون خرد شده
  • ساقه کرفس خرد شده
  • پیازقرمز خرد شده
  • سس خردل
  • سس مایونز
  • خیار شور خرد شده
  • فلفل سیاه
  • جعفری خرد شده

لازم به ذکر است، مواردی همچون ژامبون، ساقه کرفس، پیازقرمز، خیارشور، بهتر است به صورت نگینی خرد شوند.

سالاد ژامبون

تٌست ژامبون کلاسیک

تٌست ژامبون مانند سالاد ژامبون، هم به عنوان پیش غذا و هم به عنوان غذای اصلی سرو می‌­شود. غذا یا پیش غذا بودن تست ژامبون بستگی به ترکیب مواد مصرفی و میزان کالری تٌست ژامبونی دارد که می‌خواهد سرو بشود. البته در بعضی کشور­ها به عنوان وعده صبحانه یا عصرانه هم مصرف می‌­شود. مواد اصلی تشکیل دهنده تُست ژامبون به شرح زیر است:

  • نان تُست
  • ژامبون (نوع آن تفاوتی ندارد)
  • پنیر پیتزا
  • پنیر گودا ورقه‌‌­ای
  • آویشن
  • فلفل و نمک در صورت نیاز

لازم به ذکر است که تُست ژامبون به شیوه‌های مختلفی سرو می‌شود، ولی مواد اصلی تشکیل دهنده آن موارد ذکر شده بالا هستند. اگر علاقه دارید که تُست ژامبونی پُرکالری تر مصرف کنید، مواردی همچون سوسیس سرخ شده، سیب زمینی سرخ شده، سس خردل، قارچ و موارد مشابه دیگر را می‌­توانید به آن اضافه کنید.

تست ژامبون و پنیر

پیتزا هاوایی

تاریخچه پیتزا هاوایی به سال ۱۹۵۷ میلادی در پُرتلند آمریکا بر می‌گردد. بعد از گذشت زمان تبدیل به یک پیتزای بین‌­المللی شد و امروزه طرفداران خاص خودش را دارد. به پیتزا هاوایی، پیتزا آناناس هم گفته می‌شود. به علت استفاده از آناناس در ترکیب این پیتزا، طعم شیرین تری نسبت به دیگر پیتزا‌ها دارد که معمولاً با ذائقه ما ایرانی‌ها سازگار نیست ولی یک بار امتحان کردن آن خالی از لطف نیست. مواد غذایی موجود در پیتزا هاوایی به شرح زیر است:

  • خمیر پیتزا
  • آناناس یا کمپوت آناناس
  • ژامبون بیکن
  • سس گوجه فرنگی
  • پیاز قرمز
  • پنیر پیتزا
  • پونه کوهی (در صورت نیاز)
  • فلفل دلمهپیتزا هاوایی

اسکالوپ ژامبون و سیب زمینی

اسکالوپ غذایی است که از گوشت ورقه‌ای نازک و بدون استخوانی تهیه می‌شود. در واقع اسکالوپ فقط با سیب زمینی درست نمی‌­شود، یک روشِ تهیه غذا است که حتماً در آن از گوشت بدون استخوان و ورقه‌­ای استفاده می‌­شود. در تهیه اسکالوپ مرغ، اسکالوپ دریایی، اسکالوپ ماهی و موارد مشابه دیگر از گوشت ورقه‌­ای و اسلایس شده استفاده می‌شود. برای تهیه اسکالوپ ژامبون و سیب زمینی از مواد غذایی زیر استفاده می‌شود:

  • کره
  • موسیر
  • سیر
  • خامه غلیظ
  • برگ‌های تازه آویشن یا پودر آویشن
  • سیب زمینی سرخ شده (چیپسی)
  • نمک
  • فلفل سیاه
  • ژامبون سرخ شده
  • پنیر پارمسان
  • جعفری خرد شده برای تزئین

در ایران بعضی از کافه یا رستوران‌ها این غذا را با تغییراتی دیگر سرو می­کنند که عموماً مواد لازم مختصر تر از موادی هست که ما ذکر کرده‌ایم و آن را  معمولاً با نام «چیپس و پنیر»  یا مواردی مشابه این اسم سرو می‌­کنند.

اسکالوپ ژامبون و سیب زمینی

اسلایدر ژامبون و پنیر

اسلایدر معمولاً به تنهایی نمی‌­تواند شما را سیر کند و باید حداقل دو عدد یا سه عدد اسلایدر بخورید تا احساس سیری به شما دست بدهد! مورد مهمی که در تهیه این غذا اهمیت دارد، استفاده از نان‌های اسلایدر است که توسط شرکت‌­های داخلی هم تولید می‌­شود. مواد لازم برای تهیه اسلایدر ژامبون و پنیر:

  • سس خردل
  • عسل
  • کره
  • دانه کنجد
  • سس مایونز
  • نان اسلایدر
  • ژامبون
  • پنیر سوئیسی یا چدار

اسلایدر ژامبون و پنیر

املت ژامبون

املت یک غذای بین المللی است. در هر کشوری می‌­توانید آن را بیابید و در هرکدام از کشورها به شیوه مخصوص خودشان املت را تهیه و سرو می‌­کنند. مانند کشور خودمان که عموماً املت را ترکیبی از تخم مرغ و گوجه یا رب می‌دانیم. برای تهیه املت ژامبون از مواد غذایی زیر استفاده می‌شود:

  • تخم مرغ
  • شیر
  • برگ جعفری خرد شده
  • پودر خردل
  • نمک دریا و فلفل سیاه
  • ژامبون پخته یا سرخ شده
  • پنیر چدار رنده شده یا مکعبی
  • کره

املت ژامبون

پنینی ژامبون

پنینی شکلی دیگر از ساندویچ است. در واقع می‌­توان گفت؛ ساندویچِ پَنینی ژامبون. با این تفاوت که جنس نان و روش طبخ این ساندویچ به صورتی دیگر است. البته مواد داخل پنینی هم متفاوت تر از آن چیزی است که ما از ساندویچ ژامبون یا کالباس سراغ داریم. مواد لازم برای تهیه پنینی ژامبون:

  • سس خردل
  • نان دو تکه
  • پنیر چدار ورقه‌ای
  • ژامبون
  • گوجه فرنگی بدون پوست
  • پودر آویشن
  • ادویه ایتالیایی
  • سس باربیکیو
  • کره

پنینی ژامبون

پاستا به همراه ژامبون

وقتی حرف از پاستا و ژامبون می‌­شود به احتمال زیاد به یاد سالاد ماکارونی می‌­افتید! ولی این مدل از ترکیب پاستا و ژامبون شباهت به سالاد ماکارونی ندارد. اما قطعاً ترکیبی بسیار جذاب و دلچسب برای دوست داران پاستا محسوب می‌شود. مواد مورد نیاز برای تهیه پاستای ژامبون به شرح زیر است:

  • پاستا (پنه ریگاته)
  • ژامبون
  • کره
  • سیر تازه
  • رزماری تازه
  • پیاز خرد شده
  • آرد
  • شیر
  • پنیر سوییسی یا پنیر پارمسان
  • خامه ترش

پاستای ژامبون

سوپ سیب زمینی و ژامبون بیکن

شاید برایتان عجیب باشد که ژامبون را در سوپ ببینید! ولی این یک دستور پخت جذاب برای کسانی است که علاقه زیادی به سوپ ندارند و با خوردن این سوپ نظرشان به کلی درباره سوپ عوض خواهد شد. البته این نکته را باید در نظر بگیریم که ژامبون بیکن از درصد بالایی گوشت تهیه شده و حتماً باید برای تهیه این سوپ از «ژامبون بیکن» استفاده کنید، نه هر ژامبونی. برای تهیه سوپ سیب زمینی و ژامبون به مواد زیر نیاز داریم:

  • ژامبون خرد شده
  • پیاز
  • سیر
  • هویج
  • کرفس
  • کره
  • سیب زمینی
  • شیر پر چرب
  • آب سوپ مرغ
  • نمک و فلفل
  • تکه­های فلفل قرمز (اختیاری)
  • پنیر چدار (اختیاری)
  • خامه ترش (تزئین)
  • پیازچه (تزئین)

سوپ ژامبون

نتیجه گیری

در کل از ژامبون بی‌نهایت غذای دیگر هم می‌توان تهیه کرد، ولی ما سعی کرده‌ایم اصلی ترین و پرطرفدار ترین روش‌­های استفاده از این ماده غذایی را به شما ارائه دهیم. ژامبون به خودی خود غذا محسوب می‌­شود و می‌­توان آن را به همان شکلی که از بسته بندی‌­اش خارج کردیم، بدون اضافه کردن افزودنی دیگری میل کنیم. در تهیه ژامبون با کیفیت باید دقت کنید. ژامبون­ نامرغوب می‌تواند عوارض بسیار بدی برای سلامت بدن داشت باشد. این نکته را هم نباید فراموش کنیم که هرچقدر هم ژامبون با کیفیت و درصد بالا تهیه کنیم، هیچ وقت نمی‌­تواند جایگزین گوشت تازه مانند گوشت قرمز و گوشت مرغ شود. بنابراین در استفاده از ژامبون نباید زیاده روی کنیم.