انواع غذا با گوشت تکه ای (خورشتی، لاپلویی و …)

گوشت در بسیاری از غذاهای محبوب ایرانی وجود دارد. همان‌طور که در بهترین خورشت های مجلسی و پرطرفدار ایران مانند خورشت قیمه و قرمه سبزی گوشت دیده می شود. علاوه بر این دو غذایی که نام برده شد، غذاهای دیگری نیز با گوشت تهیه می شوند. در ادامه قصد داریم به محبوب ترین آن‌ها بپردازیم.

آب گوشت

آبگوشت یکی از غذاهای اصیل ایرانی است. این غذا همیشه باب تبع ایرانی ها بوده و در خارج از کشور نیز در رستوران‌های ایرانی طرفداران خاص خود را دارد. آب گوشت را در مناطق مختلف ایران به شکل های مختلفی تهیه می کنند اما مواد اصلی آن در همه جا، گوشت گوسفندی چرب، لیمو عمانی و نخود است. به طور معمول نحوۀ سرو آبگوشت در دو مرحله است. در مرحله اول آب آن را جدا کرده و بر روی نان‌های تکه شده می ریزند و در مرحلۀ بعدی مواد آن، مانند نخود، گوشت و لوبیا را با گوشت کوب می کوبند.

آب گوشت

خورشت کرفس

خورشت کرفس از آن دسته غذاهایی است که طرفداران مخصوص به خود را دارد. کرفس خاصیت های زیادی دارد و برای کسانی که نمی توانند کرفس خام را مصرف کنند، این غذا جایگزین مناسبی برای بهره‌مندی از خواص آن است. خورشت کرفس از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به قورمه سبزی دارد اما از نظر طعم با آن متفاوت است. مواد تشکیل دهندۀ خورشت کرفس، کرفس پخته، گوشت و سبزی هایی مانند نعنا و جعفری است.

باقالی پلو با گوشت

باقالی پلو با گوشت نسبت به خورشت کرفس غذای محبوب تری است. باقالی پلو با گوشت یکی از غذاهایی است که در مهمانی های ویژه سرو می شود. گوشت این غذا معمولاً از قسمت ماهیچه و یا گردن گوسفند می باشد. این غذای اعیانی علاوه بر باقالی پلو با برنج ساده نیز تهیه می شود. در این حالت به آن چلو گوشت گفته خواهد شد. با توجه به اینکه گوشت این غذا گوشت گوسفندی است برای درست کردن آن فوت و فن هایی وجود دارد تا گوشت بو ندهد.

خورشت قیمه

خورشت قیمه از غذاهای محبوب ایرانی است و دارای طرفداران زیادی می باشد. قیمه در بین غذاهای ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد؛ به گونه ای که در مراسم‌ های مذهبی نیز به عنوان نذری پخته می‌ شود. خورشت قیمه انواع و اقسام مختلفی دارد اما آنچه که نسبت به بقیه باب ‌تر است قیمه بادمجان و یا قیمه سیب زمینی با گوشت قرمز است. هرچند برخی افراد با توجه به طبع و ذائقه ‌شان آن را با مرغ و یا قارچ و حتی گوشت چرخ کرده درست می ‌کنند.

خورشت قیمه

قورمه سبزی

شاید بتوان گفت محبوب ترین غذای ایرانی در میان جوانان و بزرگ تر ها قورمه سبزی باشد. این غذای محبوب علاوه بر این در خارج از کشور نیز طرفداران خاص خود را دارد. طرز تهیه قورمه سبزی از همان ابتدا برخلاف غذاهای دیگر هیچ تغییری نکرده و همانند همان روزها درست می شود. به طور مثال نحوۀ درست کردن آبگوشت از ۱۰۰ سال پیش تا به امروز تغییرات زیادی داشته است. این غذا با توجه به مواد اولیه آن یعنی انواع سبزی مانند شنبلیله و حبوبات مانند لوبیا از خواص بسیاری برخوردار است. لوبیا سرشار از فیبر، کلسیم و پروتئین گیاهی بوده و حتی اگر کسی گوشت قورمه سبزی را نخورد، تمامی مواد مورد نیاز بدنش را از این غذا دریافت می ‌کند. سبزی قورمه شامل ترکیب تره، جعفری، گشنیز و اندکی شنبلیله است.

قورمه سبزی

لوبیا پلو

لوبیا پلو یکی از غذاهای مخلوط برنجی است که بیشتر در فصل بهار که لوبیا سبز تازه در دسترس است درست می شود. البته اکثراً لوبیا سبز را در فصل بهار تهیه کرده و برای مصرف در فصول دیگر در فریزر نگهداری می کنند. لوبیا پلو دستورهای پخت مختلفی دارد. احتمالاً لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده نسبت به باقی شیوه ها معمول تر باشد. در صورتی که لوبیا پلو با گوشت تکه ای در بعضی مناطق باب تر است و این مدل را ترجیح می دهند. لازم به ذکر است که لوبیا پلو علاوه بر گوشت قرمز با مرغ نیز پخته می شود و طرفداران خود را دارد.

لوبیا پلو

خورشت آلو اسفناج

خورشت آلو اسفناج از خورشت های مجلسی ایرانی است که بیشتر در مهمانی ها سرو می شود. این غذا به دلیل وجود آلو و همچنین اسفناج در آن از خواص بسیاری برخوردار است. خورشت آلو اسفناج به دلیل وجود اسفناج در آن سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی که برای تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت پوست و مو، جلوگیری از سرطان و استحکام استخوان مفید است. به طور معمول این غذا را با گوشت قرمز گوساله و یا گوسفند تهیه می کنند. اما علاوه بر گوشت قرمز درست کردن این غذا با مرغ و یا بوقلمون نیز رایج است. البته لازم به ذکر است که این غذا بدون گوشت گزینۀ مناسبی برای گیاهخواران محسوب می شود. سبزی موجود در خورشت آلو اسفناج، ترکیب تره و اسفناج است.

خوراک گوشت و سبزیجات

این خوراک یک غذای بین المللی است که در کشورهای مختلف با سبزیجات گوناگونی درست می شود. در این خوراک گوشت خورشتی یا همان گوشت تکه ای استفاده می شود. سبزیجات این خوراک به طور معمول شامل ترکیبی از سیب زمینی، هویج، فلفل دلمه ای یا فلفل سبز، سیر، پیاز و لوبیا سبز بوده البته برخی علاوه بر آن چه گفته شد در این غذا از رشته نیز استفاده می کنند.

قیمه نثار

قیمه نثار یک غذای محبوب و مجلسی دیگر ایرانی بوده که دستور پخت آن برای شهر قزوین است. این غذا بر خلاف خورشت قیمه یک غذای پلو می باشد. در این غذا نیز از گوشت تکه ای استفاده می کنند. در قیمه نثار خلال بادام، خلال پسته، خلال پوست پرتقال یا نارنج و زرشک وجود دارد. معمولاً از زرشک و خلال پوست پرتقال برای تزیین این غذا استفاده می شود.

همانطور که گفته شد در مواد اولیه بیشتر غذاهای اصیل ایرانی گوشت وجود دارد. در بالا به برخی از این غذاها به اختصار اشاره شد. اگر برای اولین بار قصد درست کردن آن‌ها را دارید، حتماً قبل از آن فوت و فن های درست کردن آن را یاد بگیرید تا نتیجۀ نهایی دلچسب تر شود.