طرز تهیه انواع وافل (از نظر مدل و طرز پخت)

آشنایی بیشتر با وافل

وافل در واقع دسری خمیری و طرح دار است که بین دو صفحه مشبک داغ پخته می شود. وافل ها دارای ده ها مدل دستور العمل مختلف بر اساس منطقه تهیه هستند که پر طرفدار ترین نحوه تهیه آن در جهان به طرز تهیه وافل بلژیکی تعلق می گیرد. از آنجایی که وافل ها در سراسر جهان دارای طرفداران مخصوص به خود هستند، امروزه وافل ها به مرحله تجاری نیز رسیده اند و بسیاری از کارخانه های مواد غذایی وافل را پس از پخت به صورت منجمد به سایر نقاط جهان صادر می کنند.

مواد و طرز تهیه وافل خانگی بسیار آسان است به طوری که علاقه‌مندان به وافل خانگی می توانند در کمتر از ۶۰ دقیقه لذیذترین وافل دنیا را سرو کنند.

مواد اولیه و طرز تهیه وافل خانگی

دستور پخت وافل خانگی به گونه ای است که هر شخص با کمترین امکانات می تواند آن را به عنوان میان وعده یا وعده اصلی روزانه آماده کند، اغلب ما وافل ها را درون کافی شاپ ها و یا بستنی فروشی های شهر دیده ایم، شاید هیچ‌گاه به ذهنمان خطور نکرده باشد که چگونه وافل را در خانه درست کنیم؟ پایه اغلب وافل ها با مواد اولیه کیک ها تقریباً برابر است، از این رو اگر در خانه تخم مرغ، آرد، شیر و و سایر مواد درست کردن کیک را دارید می توانید به سادگی وافل درست کنید، در ادامۀ این مقاله می توانید علاوه بر آشنایی با طرز تهیه وافل خانگی با انواع وافل ها آشنا شوید.

مواد لازم

  • شیر: ۲۰۰ میلی‌لیتر
  • شکر دانه ریز: یک‌چهارم پیمانه
  • روغن نباتی یا کره: ۶۰ گرم
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • بکینگ پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • وانیل: ۲ قاشق چای‌خوری
  • آرد قنادی: ۱ + یک‌چهارم پیمانه
  • کرۀ ذوب شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • دارچین: نصف قاشق چای‌خوری (اختیاری)

طرز تهیه وافل خانگی

در ابتدا وافل ساز را گرم کنید، سپس در یک کاسۀ بزرگ خشک و عاری و از آلودگی تخم مرغ هم دمای محیط و وانیل را با هم ترکیب کنید و هم بزنید تا تخم مرغ ها از حالت لختگی خارج شوند، در حین کار به منظور از بین بردن بوی زهم تخم مرغ کاسه را دورگیری کنید.

طرز تهیه وافل خانگی

پس از اینکه که تخم مرغ و وانیل با یکدیگر ترکیب شدند، به آن شکر را بیفزایید. تخم مرغ و شکر را تا جایی هم بزنید تا مواد به رنگ زرد کمرنگ درآیند، زمانی که ذرات شکر در تخم مرغ تقریباً حل شدند، زمان اضافه کردن شیر و ۶۰ گرم روغن یا کره ذوب شده به ترکیب قبلی است.

پس از یکدست شدن مواد آرد ۳ بار الک شده را با بکینگ پودر ترکیب کنید و مواد را هم بزنید تا ترکیب وافل خانگی آماده شود، به کمک قلم مو وافل ساز را با کمی کره چرب کنید و سپس مایع وافل را روی آن بریزید و درب آن را ببندید و ۱ دقیقه صبر کنید تا وافل خانگی شما آماده شود، پس از سرد شدن وافل می توانید آن را با سس شکلات، میوه، کره بادام زمینی و میوه‌هایی مانند توت‌فرنگی و موز سرو کنید.

نکات پخت وافل خانگی

  • زمانی که مایع وافل را روی وافل ساز ریختید، از فشار دادن بیش از حد آن اجتناب کنید.
  • وافل ساز را با بالاترین درجه گرم کرده و پس از آن وافل ها را با دمای متوسط بپزید.
  • بلافاصله پس از ریختن خمیر وافل درب وافل ساز را بندید تا وافل ها فرم بگیرند.
  • در بازه ای که وافل داغ است، می توانید آن را فرم دهید.
  • وافل باید ترد و طلایی رنگ شود، اما نسوزد.

دستور و طرز تهیه وافل بلژیکی

وافل های بلژیکی دارای ظاهری طلایی و شکننده اما بافتی نرم و سبک هستند. وافل بلژیکی در واقع همان رسپی تکامل یافته وافل آمریکای شمالی می باشد که بر اساس وافل بروکسل نوشته شده است. یکی از تفاوت های طرز تهیه وافل بلژیکی نسبت به سایر وافل ها استفاده از جوش شیرین یا خمیر مایع در مواد اولیه است.

دستور و طرز تهیه وافل بلژیکی

از مواد اولیه وافل بلژیکی نتیجه می گیریم که این وافل نسبت به سایر وافل ها دارای بافتی پوک تر است که این بافت می تواند مناسب ترین گزینه برای مصرف آن با سس توت فرنگی یا کرۀ بادام زمینی باشد.

مواد لازم

  • آرد: ۱ پیمانه
  • نشاستۀ ذرت: نصف پیمانه
  • بکینگ پودر: نصف قاشق چای‌خوری
  • جوش شیرین: نصف قاشق چای‌خوری
  • شیر: ۱ پیمانه
  • سرکۀ سفید یا آب‌لیمو: ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن کانولا: ۴ قاشق غذاخوری
  • وانیل: نصف قاشق چای‌خوری
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • شکر: ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه وافل بلژیکی

برای شروع ابتدا باتر میلک را آماده کنید، شیر و سرکه سفید را با هم ترکیب کنید و در دمای اتاق اجازه دهید تا شیر حالت بریده‌بریده پیدا کند، در این فاصله نشاسته ذرت، آرد، بکینگ پودر و جوش شیرین را ۳ بار الک کنید و با کمترین درجه همزن برقی هم بزنید و درون آن یک حفره ایجاد کنید و کنار بگذارید.

طرز تهیه وافل بلژیکی

زرده و سفیده دو تخم مرغ هم دما را از هم جدا کنید به زرده ها وانیل، باتر میلک و ۲ قاشق غذاخوری روغن کانولا را اضافه کنید و هم بزنید. درون کاسه ای از جنس استیل که کاملاً خشک و عاری از آلودگی است، سفیده‌های تخم مرغ را بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا زمانی که سفیده ها کف کند، زمانی که سفیده ها به این مرحله رسید، به صورت مقطعی یا بارانی به آن شکر را افزوده و به همزدن ادامه دهید تا سفیده ها بافتی فومی یا ابری به خود بگیرند.

در این مرحله وافل ساز را روشن کنید و پس از آن درون چاله ایجاد شده در مواد خشک ابتدا مخلوط زرده و باتر میلک را بیفزایید و با لیسک هم بزنید، پس از ترکیب مواد، سفیده ها را به مخلوط قبل اضافه کنید و به صورت دورانی هم بزنید. زمانی که مواد وافل بلژیکی یکدست شد، به کمک قلم مو کمی سطح وافل ساز را با باقیمانده روغن کانولا چرب کنید و مقداری از مایع وافل بلژیکی را روی سطح داغ وافل ساز بریزید و درب آن را به مدت ۲ دقیقه ببندید تا وافل ها آماده شوند.

دستور تهیه وافل نوتلا

نوتلا یکی از عناصر لذیذ وعدۀ صبحانه یا عصرانه است که می‌توان با آن آیتم های هیجان انگیز دیگری مانند پن کیک نوتلا، وافل نوتلا و موارد مشابه دیگر، تهیه کرد. وافل نوتلا در واقع به عنوان یکی از ترد ترین انواع نوتلا محسوب می شود که معمولاً آن را با شیر یا شیر کاکائو سرو می‌کنند. درست است که طرز تهیه وافل نوتلا ساده است و افراد می‌توانند در کمتر از یک ساعت این وافل لذیذ را درست کنند اما کالری بالای این وافل سبب می شود که افرادی که تناسب اندام خود اهمیت می دهند از مصرف بی رویه آن پرهیز کنند.

دستور تهیه وافل نوتلا

مواد لازم:

  • آرد قنادی یا بیسکوییت کاکائویی یا فندقی پودر شده: ۱ فنجان
  • فندق خام خرد شده: نصف فنجان
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • روغن نباتی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نوتلا: یک سوم فنجان
  • پودر کاکائو مرغوب: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک: ۱ پنس
  • شیر: ۱ + نصف فنجان
  • بکینگ پودر: قاشق چای‌خوری
  • وانیل: نصف قاشق چای‌خوری
  • کرۀ ذوب شده: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه وافل نوتلا

برای شروع کار ابتدا وافل ساز را روشن کرده و در یک کاسۀ بزرگ آرد یا بیسکوییت پودر شده را به همراه بکینگ پودر و نمک سه بار الک کنید و کنار بگذارید. در ظرفی دیگر تخم مرغ را با وانیل هم بزنید و کمی بعد به آن فندق خرد شده و نوتلا را بیفزایید و هم بزنید.

طرز تهیه وافل نوتلا

پس از یکدست شدن مواد به آن شیر را اضافه کنید زمانی که مواد کاملاً یکدست شدند به آن مخلوط آرد را در چند مرحله بی افزایید و هم بزنید تا جایی که به بافتی یکنواخت برسید، نصف فنجان از مایع وافل نوتلا را برداشته و بر روی صفحه وافل ساز به طور یکنواخت بریزید و برای ۳ دقیقه صبر کنید تا وافل نوتلا شما آماده شود.

نکات طرز تهیه وافل نوتلا

  • اگر فکر می کنید که نوتلا در وافل نوتلا به صورت توده ای در می آید، می توانید نوتلا را با کمی شیر رقیق کرده و سپس به مواد اضافه کنید.
  • تا زمانی که بخار وافل ساز تمام نشد، به هیچ عنوان درب وافل ساز را باز نکنید.
  • اگر عاشق طعم شکلات هستید، می توانید میزان پودر کاکائو را دو برابر کنید.
  • این وافل ها را پس از تهیه و خنک شدن می توانید درون کیسه فریزر زیپ دار قرار دهید و برای مدتی در فریزر نگهداری کنید و در زمان مصرف آن را برای چند دقیقه درون توستر یا فر گرم کنید.

دستور تهیه وافل شکلاتی

وافل شکلات از جمله وافل هایی هستند که شیرینی چندان ندارند، در نتیجه می توانند از جمله خوراکی های همه پسند تلقی شوند. وافل شکلاتی همراه با شیر و مخلوط توت و خامه می تواند یک آیتم لذیذ برای صبحانه یا عصرانه باشد. طرز تهیه وافل شکلاتی دارای مراحل و نکات بسیار کمی است به طوری که می توانید آن را به کمک کودکان درست کنید و از طعم شگفت انگیز آن لذت ببرید.

دستور تهیه وافل شکلاتی

مواد لازم

  • آرد سفید: ۱ پیمانه
  • کاکائو هلندی یا کاکائو مرغوب: نصف پیمانه
  • شکر دانه ریز: یک چهارم پیمانه
  • بکینگ پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک: ۱ پنس
  • روغن مایع: نصف پیمانه
  • شیر: ۱ پیمانه

طرز تهیه وافل شکلاتی

ابتدا وافل ساز را گرم کنید، پس از ۳ بار الک کردن تمام مواد خشک به جز شکر و وانیل آن‌ها را درون ظرفی بزرگ بریزید و به آن شکر را بیفزایید و ترکیب را هم بزنید و در مرکز آن یک حفره ایجاد کنید، کمی بعد در مرکز حفره تخم مرغ، وانیل، روغن و شیر را اضافه کنید و مواد را با لیسک هم بزنید تا زمانی که مواد وافل شکلاتی کاملاً یکدست شوند. آهن وافل ساز را با روغن چرب کنید و نصف پیمانه از مواد وافل را روی وافل ساز بریزید و درب آن را ببندید و برای ۲ دقیقه صبر کنید.

نکات طرز تهیه وافل شکلاتی

  • از آنجایی که این وافل چندان شیرین نیست در صورت تمایل می توانید آن را با کمی شربت شیرین تر کنید.
  • پس از پخت وافل شکلاتی آن را روی سینی توری با فاصله قرار دهید تا وافل ها خوب خنک شوند، اگر وافل ها را روی هم قرار دهید، کمی بعد خمیر می شوند.

روش و طرز تهیه وافل بستنی

محال است کسی وافل بستنی را ببیند و از این آیتم جذاب به راحتی بگذرد، یک بستنی قیفی را در نظر بگیرید، وافل در واقع نقش قسمت نگهدارنده بستنی را بر عهده دارد، البته می‌توان پس از سرد شدن وافل در بین آن بستنی قرار داد و برش زد.

روش و طرز تهیه وافل بستنی

فرقی ندارد در هر صورت وافل بستنی دسری هیجان انگیز و لذت بخش است که می تواند تمام عاشقان بستنی را به خود جلب کند، طرز تهیه وافل بستنی نیز مانند سایر وافل ها بسیار آسان و کاربردی است، اگر مشتاق تست کردن بستنی به شکل های مختلف هستید، می توانید از رسپی وافل بستنی برای خلاقیت دادن در دسر های خود استفاده کنید.

مواد لازم

  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • شکر: نصف پیمانه
  • کره ذوب شده و خنک شده: یک چهارم پیمانه
  • شیر: ۳ قاشق غذاخوری
  • عصاره وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری
  • آرد: نصف پیمانه
  • نمک: ۱ پنس
  • روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری

طرز تهیه وافل بستنی

وافل ساز را روشن کنید و اجازه دهید آهن دایره ای آن گرم شود، در یک کاسه خشک تخم مرغ و وانیل را با هم مخلوط کنید، کمی بعد به آن شیر، نمک و کره را اضافه کنید و هم بزنید، زمانی که مواد با یکدیگر ترکیب شدند، کم کم به آن آرد الک شده را اضافه کنید. خمیر وافل بستنی باید روان باشد، در صورتی که مواد شما سفت بود کم کم به آن شیر اضافه کنید.

طرز تهیه وافل بستنی

مقداری کمی از مواد را روی وافل ساز از قبل چرب شده بریزید و پرس کنید، در نخستین ثانیه هایی که وافل هنوز گرم است آن را به شکل مخروط درآورده و کنار بگذارید. زمانی که وافل شما سرد شد آن را با اسکوپ های بستنی جذاب تر کنید.

نحوه تهیه وافل بدون دستگاه

نداشتن آهن وافل یا وافل ساز دلیلی بر عدم پخت وافل نیست، ما در این قسمت به شما ثابت خواهیم کرد که طرز تهیه بدون دستگاه آن هم با عطر و طعمی متفاوت تر امکان پذیر است، مشروط بر این که تمام نکات ذکر شده در طرز تهیه وافل بدون دستگاه رعایت شود. وافل را می توان هم در دستگاه ساندویچ ساز و هم درون ماهیتابه گریل با کمترین امکانات و با بهترین طعم و نتیجه تهیه کرد. اگر از دوستداران وافل هستید، پس به هیچ عنوان ادامۀ این مبحث را از دست ندهید.

طرز تهیه وافل با ساندویچ ساز

برای طرز تهیه وافل با ساندویچ ساز تنها کافیست از دستور تهیه وافل شکلاتی، وافل ساده و هر وافل دیگری که دوست دارید، پیروی کنید و قبل از آماده سازی مواد وافل ساندویچ ساز را گرم کنید، دقت کنید که ساندویچ ساز شما عاری از هر گونه آلودگی باشد، زمانی که ساندویچ ساز به خوبی گرم شد، اکنون زمان چرب کردن دو صفحه آن است.

پس از چرب کردن تنها کافیست نصف فنجان از مایع وافل را درون ساندویچ ساز بریزید و پرس کنید، کمی بعد وافل شما آماده است می توانید روی آن کمی نوتلا پخش کنید و در صورت تمایل مجدد پرس کنید. پس از آماده سازی وافل اجازه دهید تا کمی از دمای آن کاسته شود و سپس آن را با انواع میوۀ فصل، بستنی و آجیل سرو کنید.

طرز تهیه وافل با ساندویچ ساز

طرز تهیه وافل روی گاز

خوشبختانه وافل از آن دسته از دسر هایی است که می توان آن را با کمترین امکانات آماده کرد. برای طرز تهیه وافل روی گاز شما به یک تابه داغ گریل نیاز دارید. پس از آماده سازی مواد به اندازۀ یک دایره متوسط از مواد وافل را روی تابه داغ شده و چرب شده به طور یکنواخت پخش کنید، زمانی که از برجسته سازی شیار ها روی وافل مطمئن شدید، آن را برگردانده تا سمت دید آن نیز سرخ شود، در طرز تهیه وافل با ماهیتابه می توانید از یک جسم سنگین به منظور برجسته سازی شیار روی وافل استفاده کنید.

نکات تهیه وافل بدون دستگاه

  • امروزه راه های زیادی برای تهیه وافل وجود دارد، یکی از این راه ها استفاده از قالب مخصوص وافل و قرار دادن آن درون فر از قبل گرم شده است.
  • توجه کنید قبل از ریختن مواد وافل تابه را فقط با چند قطره روغن چرب کنید، نیاز به ریختن میزان زیادی روغن نیست.
  • از آنجایی که وافل زود آماده می شود، پس از آن غافل نشوید.
  • پس از گرم شدن تابه حتماً حرارت اجاق خوراک پزی را کم کنید.
  • تابه گریل باید نچسب و عاری از آلودگی باشد.
  • وقتی وافل را درون تابه ریختید، به هیچ عنوان درب آن را نبندید.

جمع بندی

وافل خوراکی بین المللی محسوب می‌شود که دستور پخت آن در کشورهایی نظیر هنگ‌کنگ، انگلیس، بلژیک و آمریکا سرآمد است. دستور پخت وافل می تواند وابسته به مناطق مختلف متفاوت باشد. وافل در واقع نان یا به تعبیری دسری لذیذ است که از موادی نظیر تخم مرغ، شیر و آرد درست می شود، عموم وافل ها با دستگاهی به نام وافل ساز تهیه می‌شوند.

مایع وافل بین دو شبکه اتو مانند وافل ساز که از قبل چرب و گرم شده قرار می گیرد، زمانی که وافل به رنگ قهوه ای یا طلایی درآید، زمان سرو این خوشمزه هیجان انگیز است که هر شخص می تواند وابسته به سلیقه خود آن را با انواع میوه، مربا و عسل سرو کند. عموم وافل ها در وعده صبحانه سرو می شوند اما می توان از آن‌ها به عنوان میان وعده نیز استفاده کرد.