دستور پخت چند غذا با مرغ و برنج، مراحل به همراه نکات تکمیلی

دستورهای متنوعی برای پخت غذا با سینه مرغ و برنج و غذا با ران مرغ و برنج و غذای ساده و سریع با مرغ وجود دارد. غذاهایی لذیذ که می‌توانند ناهاری برای خانواده یا شامی برای مهمان‌ها باشند. از طرز تهیه ته چین که یکی از محبوب‌ترین انواع غذا با مرغ و برنج است هم گفته‌ایم.

برنج یکی از اعضای دائم سفره نهار و شام ما ایرانیان است. برنج از گروه غذایی نشاسته‌هاست و بهتر است با یک ماده پروتئینی مصرف شود. برای همین ما گاهی برنج را با گوشت یا ماهی طبخ می‌کنیم و گاهی با مرغ. درست کردن غذا با سینه مرغ و برنج یا غذا با ران مرغ و برنج یکی از متداول‌ترین شیوه‌های پخت و پز در اکثر خانه‌های ایرانی است.
اگر فکر می‌کنید غذاهایی که با مرغ و برنج درست می‌کنید تکراری شده و باید تنوعی به آن‌ها بدهید، نگاهی به این مطلب بیاندازید. شاید گزینه‌ی مطبوعتان را پیدا کردید. در این مقاله چند غذا با مرغ و برنج به شما معرفی می‌کنیم که معمولاً‌ در رستوران‌ها پیدا نمی‌شود.

ته‌چین مرغ، یک غذا با سینه مرغ پخته و برنج

ته چین مرغ

ته‌چین مرغ یکی از انواع غذا با سینه مرغ و برنج است و یک غذای مجلسی به حساب می‌آید. شما می‌توانید ته‌چین مرغ را بدون نیاز به فر و در قابلمه یا پلوپز هم درست کنید و آن را به‌ صورت قالبی یا تکه‌ای بر سفره‌ جشن‌ها و مهمانی‌هایتان سرو کنید. مواد لازم در این دستور پخت برای ۴ نفر در نظر گرفته شده است. شما بسته به تعداد مهمان‌هایتان می‌توانید این مواد را کم یا زیاد کنید. برای مطالعه دستور پخت این ته‌چین خوشمزه، مقاله آشنایی با طرز تهیه ته چین مرغ را در وبلاگ اسنپ فود بخوانید.
اگر زمان کافی برای طبخ این غذا ندارید اما دلتان می‌خواهد همین امروز یک وعده خوشمزه بخورید، می‌توانید با استفاده از اپلیکیشن اسنپ فود برای سفارش آنلاین ته چین مرغ با کیفیت از بهترین رستوران‌های تهران اقدام کنید.

هویج‌پلو، نارنجی شیرازی، یک غذا با سینه مرغ و برنج

هویج پلو با سینه مرغ

هویج‌پلو یکی از غذاهای قدیمی شیراز است که چون هم نشاسته دارد، هم سبزیجات و هم پروتئین، غذای کاملی به حساب می‌آید. اگر می‌خواهید یک غذا با سینه مرغ پخته و برنج بپزید، هویج‌پلو خوشمزه‌ترین و خوش‌رنگ‌ترین گزینه است.

مواد لازم برای تهیه هویج‌پلو

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. پیاز کوچک: ۱ عدد
  3. سینه مرغ: نیم کیلو
  4. هویج: ۴ عدد متوسط
  5. خلال بادام یا خلال پسته: در صورت تمایل نصف پیمانه
  6. کره برای سرخ کردن: ۵۰ گرم
  7. شکر: در صورت تمایل ۴ قاشق غذاخوری
  8. زرشک: یک‌سوم پیمانه
  9. نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین: به مقدار لازم
  10. زعفران دم‌کرده: ۱ قاشق سوپ‌خوری

مراحل تهیه هویج‌پلو مجلسی

مرحله اول: سینه مرغ را به قطعات مورد نظر تقسیم و همراه با پیاز خلالی و مقداری نمک و زردچوبه، فلفل و کمی دارچین و زعفران دم‌کرده داخل یک ظرف با هم مخلوط می‌کنیم. درب ظرف رو می‌بندیم و دو تا سه ساعت داخل یخچال اجازه می‌دهیم تا مزه دار شود.

مرحله دوم: مخلوط پیاز و مرغ مزه دار شده را با مقداری روغن داخل تابه می‌ریزیم و تفت می‌دهیم.

مرحله سوم: وقتی مرغ‌ها تغییر رنگ دادند، نصف پیمانه آب را به مرغ اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا با حرارت پایین مرغ‌ها کاملاً بپزند.

مرحله چهارم: در این فاصله، کره را داخل یک ماهیتابه دیگر می‌اندازیم تا ذوب شود. حالا هویج‌ها را که با دنده درشت و به صورت اریب رنده کردیم تا کاملاً یکدست و یک اندازه باشند، به کره اضافه می‌کنیم و ۴-۵ دقیقه هم می‌زنیم تا کاملاً بپزند.

مرحله پنجم: سپس زرشک را که از قبل با آب ولرم شستیم و آبکش کردیم، به هویج اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم.

مرحله ششم: خلال پسته یا بادام را اضافه می‌کنیم و خیلی زود مخلوط را از روی حرارت برمی‌داریم.

مرحله هفتم: تکه‌‌ای مرغ پخته‌شده و هویج را با هم مخلوط می‌کنیم و لایه‌لایه بین برنجی که از پیش آبکش کرده‌ایم می‌ریزیم و پلو را یک ساعت برای دم‌ کشیدن روی حرارت ملایم می‌گذاریم.

آلبالو پلو چشم‌نواز و تابستانی، یک غذا با ران مرغ و برنج

آلبالو پلو با مرغ

اگر برای مهمانی‌ها و مجالس پیش رو تصمیم دارید غذایی خاص و خوش‌رنگ‌ و لعاب درست کنید، یک غذا با مرغ و برنج، آلبالوپلو را گوشه ذهنتان داشته باشید.در تابستان که فصل آلبالوست می‌توانید برای طبخ این غذا از آلبالو تازه استفاده کنید؛ اما یادتان باشد که مقداری آلبالوی بدون هسته را هم در فریزر بگذارید تا در بقیه فصل‌ها از خوردن این غذای خوش‌ آب ‌و رنگ محروم نشوید.

مواد لازم برای تهیه آلبالوپلو

  1. برنج: ۴ لیوان
  2. آلبالو بدون هسته: نیم کیلو
  3. شكر: ۲۵۰ گرم
  4. ران مرغ: یک کیلو
  5. پیاز: ۱ عدد
  6. روغن و زعفران: به مقدار لازم
  7. نمک و ادویه: به مقدار کافی

طرز تهیه آلبالوپلو مجلسی

مرحله اول:برنجی را که از قبل با نمک خیسانده بودید، آبکش کنید

مرحله دوم:آلبالوها و شکر را داخل قابلمه بریزید. (اگر وقت دارید بهتر است یک ساعت صبر کنید تا آلبالو آب بیاندازد؛ اما اگر وقت ندارید می‌توانید بلافاصله هم مراحل را ادامه دهید.)

مرحله سوم: قابلمه آلبالو و شکر را روی شعله متوسط قرار دهید. اجازه دهید ۱۰ دقیقه باهم بجوشند. (زیاد نجوشانید که رنگ آلبالوها تیره نشود)

مرحله چهارم: آلبالوها را از آبکش رد کنید و شربت را دوباره روی حرارت خیلی کم بگذارید تا غلیظ‌تر شود.

مرحله پنجم:مرغ‌ها را با مقداری آب، چند قاشق روغن، پیاز، نمک و فلفل داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد و آب مرغ تقریباً تمام شود.

مرحله ششم:به انتخاب خودتان ته‌ دیگ را سیب‌زمینی یا نان لواش بگذارید و برنج آبکش شده و آلبالوهای پخته را لایه‌لایه روی هم بریزید. بعد از حدود نیم ساعت از پخت برنج کمی آب آلبالو را روی برنج بریزید.

کباب تابه‌ای سینه مرغ با برنج زعفرانی، روزهای تعطیل در آپارتمان

کباب تابه ای با سینه مرغ

این روزها آن‌قدر مشغله‌های همه‌مان زیاد شده که شاید کمتر فرصت داشته باشیم برای خوردن یک کباب درست‌وحسابی به پیک‌نیک برویم. به همین دلیل شاید کباب تابه‌ای سینه مرغ با برنج گزینه خوبی برای نهارهای روزهای تعطیل یا برای مهمانی‌ها و دورهمی‌ها باشد.

مواد لازم برای تهیه کباب تابه‌ای سینه مرغ با برنج زعفرانی

  1. مرغ یا بوقلمون خردشده: به تعداد نفرات
  2. برنج: برای هر نفر یک پیمانه
  3. نمک فلفل ادویه زردچوبه: به مقدار کافی
  4. زعفران دم‌کرده: ۶ قاشق غذاخوری
  5. سرکه: ۲ قاشق غذاخوری
  6. آبلیمو: نصف لیوان
  7. روغن: ۲ قاشق غذاخوری
  8. سس مایونز:‌در صورت تمایل ۴ قاشق غذاخوری
  9. سیخ چوبی: به تعداد لازم

طرز تهیه کباب تابه‌ای سینه مرغ با برنج زعفرانی

مرحله اول:برنج را از قبل با نمک و آب می‌خیسانیم و آبکش می‌کنیم.

مرحله دوم:سینه مرغ را به تکه‌های کوچک خرد و در صورت تمایل با سس مایونز آغشته می‌کنیم و به سیخ می‌کشیم. برای هر سیخ ۷ الی ۸ تکه سینه مرغ کوچک مناسب است.

مرحله سوم:با برس مخصوص آشپزی روی جوجه‌ها نمک و کمی زعفران می‌زنیم.

مرحله چهارم:بعد سرکه، آبلیمو و زردچوبه و هر ادویه‌ای که خواستید با هم مخلوط می‌کنیم.

مرحله پنجم:سیخ‌های مرغ را در تابه چیده و مواد آبلیمویی روی آن‌ها می‌ریزیم. کل مرغ را به این مواد آغشته می‌کنیم.

مرحله ششم:در تابه کمی روغن می‌ریزیم و سیخ‌ها را داخل ماهیتابه می‌گذاریم.

مرحله هفتم:پس از آنکه دو طرف مرغ‌ها خوب سرخ شد، در تابه را می‌گذاریم تا مغز مرغ‌ها بخارپز شود.

مرحله هشتم:برنج را دم کنید و زعفران دم‌کرده را روی آن بریزید.

کباب سینه مرغ با برنج شما آماده سرو است. نوش جان!

غذا های متنوعی با مرغ وبرنج از جمله

وجود دارد که ما در بلاگ اسنپ فود به آن پرداخته ایم.

اگر وقت یا حوصله درست کردن هیچ‌کدام از این غذاها را ندارید، اما دلتان به شدت هوس خوردن یک غذا با مرغ و برنج را کرده، اصلاً ناراحت نباشید. فقط کافی‌ست با سفارش آن هم به شکل اینترنتی از اسنپ فود، دلی از عزا دربیاورید تا یکی از محبوب‌ترین و سنتی‌ترین غذاهای ایرانی را که با مرغ و برنج درست می‌شود نوش جان کنید.