سوفله چیست؟ طرز تهیه انواع سوفله!

سوفله یکی از مهم ترین دسرها برای پذیرایی در مهمانی هاست. محبوبیت این دسر به حدی است که با کمک موادی مانند سبزیجات، سیب زمینی و بادمجان می توان به راحتی سوفلۀ خوشمزه ای آماده کرد. در این مقالۀ اسنپ فود طرز تهیۀ انواع سوفله را برای شما شرح می دهیم.

سوفله چیست؟

امروز سوفله را نوعی کیک معرفی می کنند که با کمک فر یا تنور تهیه می شود. در حالی که مواد با سفیده و زردۀ جدا شده ترکیب می شوند. اما تهیۀ اولین سوفله (Soufflé) به اوایل قرن هجدهم باز می گردد، هنگامی به عنوان دسری سبک سرو می شد. جالب است بدانید که سوفله واژه ای فرانسوی و به معنی پف کردن است. اما سؤال اینجاست که طرز تهیه سوفله چگونه است؟

طرز تهیه سوفله مرغ

برای تهیه سوفله مرغ می‌توانید دستورهای پخت متنوعی استفاده کنید. در ادامه به شما طرز تهیۀ سوفله مرغ و قارچ را ارائه می دهیم.

مواد لازم برای تهیه سوفله مرغ و قارچ

  • ۱ پیمانه شیر
  • ۲ قاشق غذاخوری آرد
  • ۵۰ گرم کره
  • ۲ عدد پیاز
  • ۱۰۰ گرم پنیر پیتزا
  • ۴۰۰ گرم سینۀ مرغ
  • ۱ پیمانه قارچ
  • ۱ عدد فلفل دلمه ای
  • ۴ عدد تخم مرغ
  • روغن به مقدار لازم
  • نمک، فلفل و آویشن به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه سوفله مرغ و قارچ

طرز تهیه سوفله مرغ و قارچ

  • ابتدا یک پیاز را خرد کنید. مرغ، نمک و فلفل را با روغن تف دهید و بگذارید کامل بپزد
  • مرغ پخته شده را به طور کامل ریز ریز کنید.
  • پیاز دوم را رنده و روی حرارت کم اجاق گاز با کره مخلوط کنید. همزمان شیر را در ظرف بریزید.
  • نمک و فلفل را به ظرف روی شعله اضافه کنید تا سس غلیظی به دست آید.
  • سفیده و زردۀ تخم مرغ ها را از هم جدا کنید. در ظرفی جداگانه با همزن آن‌ها را کامل هم بزنید.
  • سفیدۀ هم زده و زردۀ هم زده را به ظرف مرغ و قارچ که در سس قرار دارد بریزید. آن‌ها را به خوبی مخلوط کنید
  • در ظرفی که از قبل کمی چرب کرده اید، مقداری پنیر پیتزا بریزید. سپس مخلوط را در آن ریخته و مجدداً روی آن پنیر پیتزا بریزید.
  • ظرف را به مدت ۴۵ دقیقه در فر ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید.

روش دیگر تهیه سوفله مرغ

می توانید سوفله مرغ و سیب زمینی هم تهیه کنید. کافی است روش تهیۀ آن را در ادامه کامل بخوانید.

مواد لازم برای تهیۀ سوفله مرغ و سیب زمینی

  • ۱۰۰ گرم مرغ
  • ۱ عدد پیاز متوسط
  • ۱ عدد سیب زمینی متوسط
  • ۱ عدد گوجه فرنگی متوسط
  • ۲ قاشق غذاخوری فلفل دلمه ای خرد شده
  • ۳ عدد تخم مرغ
  • ۵۰ گرم پنیر پیتزا
  • ۵ عدد گردو
  • ۴/۳ لیوان شیر
  • ادویه کاری، زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه سوفله مرغ و سیب زمینی

  • ابتدا پیاز را خرد کرده و روی شعلۀ کم تف دهید
  • مرغ را به پیاز در حال سرخ شدن اضافه کنید و هم بزنید.
  • اکنون نوبت به افزودن سیب زمینی، فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی خرده شده به قابلمۀ مرغ است.
  • نمک، فلفل و زردچوبه را به مخلوط مرغ اضافه کرده و بگذارید که کمی بپزند.
  • پنیر، گردو، تخم مرغ و شیر را در مخلوط کن ریخته و آن‌ها را کامل ترکیب کنید.
  • مقداری از سیب زمینی ها را سرخ کنید.
  • در ظرف مناسب که کمی چرب کرده اید، سیب زمینی های سرخ شده را بریزید.
  • مخلوط مرغ پخته شده را در ظرف بریزید. سپس روی آن را با سس آماده شده بپوشانید.
  • مخلوط را به مدت ۲۰ دقیقه در فر ۱۸۰ درجه بگذارید

طرز تهیه سوفله مرغ و سیب زمینی

طرز تهیه سوفله سیب زمینی

نوع دیگری از سوفله که طرفداران زیادی دارد، سوفله سیب زمینی است. برای تهیۀ آن می توانید از دستور پخت زیر پیروی کنید.

مواد لازم برای تهیه سوفله سیب زمینی

  • ۱ عدد قارچ
  • ۱ عدد پیاز
  • ۱ حبه سیر
  • ۴ عدد سیب زمینی
  • ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • ۲ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی
  • ۱۵۰ گرم پنیر پیتزا
  • به مقدار لازم نمک، فلفل و زردچوبه

طرز تهیه سوفله سیب زمینی

  • سیب زمینی ها را به خوبی آب پر کنید.
  • پیازها را نگینی کرده و در روغن تفت دهید. سپس سیر رنده شده، زردچوبه و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
  • قارچ ها را ورقه ورقه ای کرده و همراه رب گوجه فرنگی به تابۀ گوشت چرخ کرده بریزید. به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا کامل بپزد
  • سیب زمینی ها را پوست گرفته و لایه لایه کنید.
  • چند ورقۀ سیب زمینی کف ظرف بگذارید و مقداری از مادۀ خود را روی آن قرار دهید و پنیر پیتزا روی آن بریزید.
  • مجدداً همان کار را تکرار کنید و ظرف چند لایه ای آماده شدۀ خود را در طبقۀ وسط فر ۱۸۰ درجه به مدت ده دقیقه قرار دهید.

تهیه سوفله سبزیجات

سوفله سبزیجات نوعی غذای سبک و مغذی است که برای افرادی که غذاهای گیاهی دوست دارند، غذای مناسبی به حساب می آید. در ادامه نحوۀ درست کردن این نوع سوفله را مطالعه می کنید.

تهیه سوفله سبزیجات

مواد لازم برای تهیۀ سوفله سبزیجات

  • ۱ عدد کلم بروکلی بخارپز شده
  • ۲ عدد سیب زمینی پخته و رنده شده
  • ۳۰۰ گرم قارچ سرخ شده
  • ۴ قاشق غذاخوری ذرت
  • ۳ عدد شلغم پخته شده
  • ۱ عدد بادمجان سرخ شده
  • ۴ عدد کدوی سرخ شده
  • ۲ عدد فلفل دلمه ای سرخ شده
  • ۱۰۰ گرم پنیر پیتزا

طرز تهیه سوفله سبزیجات

  • همان طور که فهرست مواد لازم می بینید، مواد غذایی لازم است سرخ یا آب پز شده باشند. بنابراین نوبت به چیدن آن‌ها در ظرف مناسب است.
  • ابتدا سیب زمینی های پخته و ورق شده را کف ظرف بچینید. سپس کدوها را یک لایه روی آن قرار دهید.
  • اکنون فلفل دلمه ای، قارچ و شلغم رنده شده را روی کدوها بریزید
  • اکنون یک لایه بادمجان و بعد لایه ای قارچ روی آن قرار دهید.
  • نوبت افزودن ذرت روی مخلوط موجود است.
  • در نهایت، کلم بروکلی را روی سطح تمام آن‌ها قرار داده و پنیر پیتزا را اضافه کنید.
  • ظرف را به مدت ۱۰ دقیقه در فر ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید.

اکنون آمادۀ سرو است. با توجه به سلیقۀ خود می توانید سبزیجات را انتخاب و در تهیۀ سوفله سبزیجات استفاده کنید.

روش تهیه سوفله بادمجان

سوفله بادمجان که به عنوان دسری خوش طعم و پر طرفدار است، به راحتی آماده می شود. می توانید دستور پخت زیر را به عنوان یک روش مناسب استفاده کنید.

روش تهیه سوفله بادمجان

مواد لازم برای تهیۀ سوفله بادمجان

  • سه عدد بادمجان
  • ۳ عدد تخم مرغ
  • ۴/۳ پیمانه آرد سوخاری
  • ۴/۳ پیمانه پنیر پارمزان
  • نصف قاشق غذاخوری نعنا خشک
  • ۱ قاشق غذاخوری ریحان خشک
  • ۲ قاشق غذاخوری آب
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه سوفله بادمجان

  • ظرف پیرکس خود را چرب کرده و کمی آرد سوخاری کف آن بپاشید. فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید.
  • بادمجان‌ها را شسته و بعد از پوست کندن و حلقه حلقه کردن در آب نمک قرار دهید.
  • اکنون نوبت به سرخ کردن بادمجان‌ها است. اگر می خواهید که روغن زیادی جذب نکند، می توانید آن‌ها را به ماست آغشته و در روغن سرخ کنید.
  • در ظرفی تخم مرغ ها را با دو قاشق آب مخلوط کرده و با همزن به خوبی هم بزنید.
  • ریحان، نعنا خشک، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. مجدداً خوب هم بزنید تا مخلوط یکدستی به وجود آید.
  • در ظرف خود بادمجان‌ها را قرار دهید و روی آن آرد سوخاری بریزید. لایه لایه بادمجان‌ها را به همین منوال بریزید.
  • اکنون نوبت ریختن مخلوط سوفله روی لایه های بادمجان است.
  • پنیر پارمزان را روی مخلوط سوفله قرار دهید.
  • ظرف را به مدت ۱۰ دقیقه در فر قرار دهید.

روش آماده کردن سوفله شکلاتی

سوفله شکلاتی همچون کیکی است که برای پذیرایی آماده می کنید. کافی است از روش زیر برای تهیۀ آن استفاده کنید.

روش آماده کردن سوفله شکلاتی

مواد لازم برای تهیه سوفله شکلاتی

  • ۷۵ گرم شکر
  • ۲ عدد زرده تخم مرغ
  • ۳ عدد سفیده تخم مرغ
  • ۱ پیمانه شیر
  • ۲۰۰ گرم شکلات
  • مقدار کمی نمک
  • ۲ قاشق غذاخوری کره
  • ۱٫۵ قاشق سوپ خوری نشاستۀ ذرت

طرز تهیه سوفله شکلاتی

  • ابتدا ظرف خود را چرب کرده و کف آن شکر بپاشید. به نحوی که تمام ظرف شکری شود.
  • سعی کنید شکر اضافی هم در ظرف نماند. فر را با دمای ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید.
  • شکر و آرد ذرت را با هم ترکیب و شیر را به آن‌ها اضافه کنید. سپس مخلوط را با همزن به خوبی هم بزنید.
  • مخلوط را تا آغاز جوشیدن روی حرارتی کم قرار داده و سپس حرارت را قطع کنید.
  • مشاهده می کنید که مایع غلیظ شده و قوام خود را به دست آورده است.
  • اکنون شکلات را در مایع ریخته و به خوبی هم بزنید تا یکدست شود.
  • زرده های تخم مرغ را در مخلوط بریزید و به طور کامل هم بزنید.
  • در ظرفی دیگر سفیدۀ تخم مرغ ها را با نمک به خوبی مخلوط کرده تا فوم شکل شود.
  • مخلوط فوم شده را به ظرف اصلی افزوده و با لیسک به صورت دورانی هم بزنید.
  • مخلوط را در ظرف اصلی بریزید و به مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در فر بگذارید تا آماده شود.

اکنون آمادۀ سرو است.

جمع بندی

سوفله کلمه ای فرانسوی و به معنای پف کردن است. این دسر می تواند پیش از غذا یا حتی به عنوان وعدۀ غذایی سرو شود. طرز تهیۀ انواع مختلف آن مانند سوفله مرغ، سوفله سیب زمینی و سوفله شکلاتی را در این مقالۀ اسنپ فود برای شما آماده کرده ایم. کافی است مواد لازم و روش تهیۀ آن‌ها را با دقت در نظر بگیرید.