طرز تهیه شیرینی آرد نخودچی (بدون فر)

یکی از محبوب ترین انواع شیرینی که در تمام فصول طرفداران زیادی دارد و البته بیشتر سلیقه ها نیز آن را می پسندند، شیرینی آرد نخودچی است. شیرینی آرد نخودچی یا نان نخودچی یک نوع شیرینی لقمه ای و کوچک است که علاوه بر زیبایی و طعم بسیار خاص آن، به سادگی نیز در منزل قابل تهیه است. شیرینی نخودچی معمولاً در اوایل بهار و عید نوروز بسیار بیشتر از اوقات دیگر پخته و مصرف می شود.

با این وجود محدودیتی برای آن وجود نداد و تقریباً در هر اوقاتی از سال می توان آن را میل کرد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر را برای شما توضیح دهیم. ادامه مطلب را با اسنپ فود همراه باشید.

ضمنا در مقاله دیگری هم به طرز تهیه شیرینی نارگیلی پرداخته ایم که قطعا یادگیری آن خالی از لطف نخواهد بود.

طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر

شیرینی آرد نخودچی یکی از محبوب ترین انواع شیرینی در بین ایرانی ها است. علاوه بر اینکه بچه ها آن را بسیار دوست دارند، برای میان وعده و بعد از ظهرها همراه با یک فنجان چای می تواند بسیار لذت بخش باشد. این شیرینی به هموطنان قزوینی نسبت داده شده است اما در سراسر کشور به وفور تولید و مصرف می شود.

طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر

طرز تهیه شیرینی نخودچی بسیار ساده است. کافی است آستین های خود را بالا زده و همراه ما قدم به قدم پیش بروید. البته بدون شک طعم شیرینی شما در نهایت متفاوت از هر فرد دیگری خواهد بود. کوچک‌ترین جزئیات در پخت هر نوع غذا و شیرینی متفاوت است. با این وجود، اطمینان داشته باشید که بهترین نوع شیرینی نخودچی همان نوعی است که در منزل شما پخته می شود.

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی

جهت تهیه شیرینی آرد نخودچی در منزل مواد اولیه زیر را تهیه کنید:

  • آرد نخودچی ۵۰۰ گرم
  • روغن جامد، روغن قنادی یا کره ۲۵۰ گرم
  • شکر یا پودر قند ۲۵۰ گرم
  • هل ساییده شده ۱ قاشق چای خوری
  • خلال پسته و بادام دلخواه و به مقدار لازم

اندازه موادی که در این لیست ذکر شد، اختیاری هستند. می توانید این مقادیر را به نسبت های ذکر شده افزایش یا کاهش دهید. برای مثال می توانید ۱ کیلو آرد نخودچی را با نیم کیلو روغن جامد و ۲ قاشق چای خوری هل ترکیب کنید.

اضافه کردن خلال پسته و بادام اختیاری است اما ظاهر و طعم شیرینی را بسیار بهتر می کند. اگر بافت و دانه های درشت پسته و بادام را نمی پسندید، می توانید از پودر آن‌ها استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی

می توانید از کره، روغن جامد یا روغن صاف قنادی استفاده کنید اما از آنجایی که مطلب ما در خصوص طرز تهیه شیرینی نخودچی در منزل است، ۲ گزینه کره و روغن جامد باقی می ماند. از میان این دو نیز پیشنهاد ما روغن جامد است. بافت روغن جامد با ساختار شیرینی آرد نخودچی بسیار هماهنگ تر است. گزینه آخرتان کره باشد اما ممکن است فرم شیرینی در نهایت باب طبع شما نباشد.

به جای هل ساییده شده نیز می توانید از دانه هل استفاده کرده و بعداً همراه با شکر توسط توسط مخلوط کن صاف کنید.

اگر از علاقه مندان شیرینی هستید پیشنهاد می کنیم بعد از این مقاله با شیرینی اکلر هم آشنا شوید.

  1. آرد نخودچی را داخل یک ماهیتابه ریخته و روی شعله ملایم گاز بگذارید. با یک قاشق به صورت مرتب آن را هم زده تا رنگ آرد طلایی شود. به محض اینکه رنگ آرد نخودچی تغییر کرد و طلایی شد آن را از روی گاز برداشته و بگذارید سرد شود.
  2. شکر و پودر هل (یا دانه هل) را داخل خردکن یا آسیاب ریخته و کاملاً مخلوط کنید. شکر باید به خوبی پودر شده و بافت دانه دار آن از بین رود. اگر از پودر قند استفاده می کنید، باز هم این مرحله را انجام دهید تا بافت پودر قند کاملاً یکنواخت شود. همچنین اگر از دانه هل استفاده می کنید، دانه ها کاملاً خرد و صاف می شوند.
  3. روغن جامد را روی بخار کتری یا هر ظرف دیگری قرار دهید تا آب شود. آن را کنار بگذارید تا به دمای محیط برسد. سپس روغن جامد و مخلوط شکر و هل را به آرد نخودچی اضافه کنید.
  4. خمیر را به خوبی توسط دست مخلوط کنید. ورز دادن خمیر را ادامه دهید تا مواد تشکیل دهنده کاملاً به یکدیگر چسبیده و فرم بگیرند. در غیر این صورت موقع قالب زدن از هم جدا شده و به سادگی پودر می شوند. برای امتحان می توانید گلوله ای کوچک از خمیر درست کنید. اگر به سادگی گلوله شده و خمیر تَرَک برنداشت، خمیر شما آماده است. دقت کنید که اگر بیش از حد نیز ورز دهید ممکن است خمیر روغن بیندازد و بافت آن متلاشی شود.
  5. به سادگی و با دست گلوله های کوچکی تهیه کرده و آن را با خلال پسته و بادام تزئین کنید. اگر می خواهید شیرینی نخودچی شما شبیه شیرینی های بیرون باشد، یک کیسه پلاستیکی روی میز کار خود پهن کنید. سپس خمیر را روی آن بریزید. یک کیسه دیگر را روی آن بگذارید. توسط وردنه خمیر را به خوبی پهن کرده و به ضخامت دلخواه درآورید. اکنون می توانید توسط قالب دلخواه خمیر را برش دهید.

تهیه شیرینی نخودچی

برای اینکه بافت شیرینی بسیار محکم باشد، می توانید شیرینی را داخل یک قالب فلزی بریزید. هر نوع قالب یا چارچوب دیگری را پیدا کرده و خمیر را داخل آن بریزید. ارتفاع قالب باید به اندازه ضخامت شیرینی نخودچی باشد. مهم نیست که تمام خمیر داخل آن جای نگیرد؛ می توانید چند بار این کار را تکرار کنید تا خمیر تمام شود.

خمیر را با دست یا به آرامی با گوشت کوب داخل قالب جای دهید. دقت کنید که به خمیر ضربه نزنید و تنها فشار دهید. پس از اینکه بافت محکمی داخل قالب درست شد، می توانید توسط قالب دلخواه خمیر را شکل دهید. این کار را ادامه دهید تا همه خمیر را استفاده کنید. معمولاً برای شیرینی نخودچی از قالب گل چهارپر استفاده می شود.

شیرینی را داخل ظرفی بچینید و نوش جان کنید.

شیرینی نخودچی چیست

طرز تهیه شیرینی نخودچی زعفرانی

اگر دوست دارید شیرینی آرد نخودچی زعفرانی درست کنید، کافی است ۱ قاشق چای خوری زعفران را دم کرده و در مرحله سوم به مخلوط اضافه کنید. زعفران جدای از طعم بی نظیر، بوی بسیار زیبا و رنگ متفاوتی نیز به شیرینی آرد نخودچی می دهد.

طرز تهیه شیرینی نخودچی با قابلمه

اگر دوست دارید به جای پخت آرد در ابتدای کار، در نهایت شیرینی خود را بپزید، کار دشواری در پیش نخواهید داشت. کافی است مرحله اول را نادیده بگیرید. پس از آماده شدن خمیر، آن را داخل یک سلفون گذاشته و اجازه دهید حدود ۵ ساعت استراحت کند.

پس از آماده شدن خمیر، یک قابلمه بزرگ را روی شعله گاز بگذارید. داخل آن نیز یک سه پایه یا الک فلزی بگذارید. درب قابلمه را گذشته، گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کرده و بگذارید حدود ۱۰ دقیقه داغ شود. پس از برش دادن شیرینی ها، آن‌ها را داخل یک سینی و ترجیحاً روی کاغذ روغنی بچینید.

شیرینی نخودچی را با خلال پسته و بادام تزئین کنید. سینی را داخل قابلمه گذاشته و روی آن را با دم‌کنی بپوشانید. حدود ۲۵ الی ۳۰ دقیقه برای پخت شیرینی زمان نیاز است. دقت کنید که اطراف شیرینی شما باید طلایی شود. می توانید به جای قابلمه از کیک پز نیز استفاده کنید.

طرز تهیه شیرینی نخودچی با قابلمه

نکات کلیدی در تهیه شیرینی نخودچی

  • در مرحله چهارم می توانید مخلوط را از داخل چرخ گوشت یک بار عبور دهید. بافت خمیر بسیار بهتر شده و مهیای فرم دادن می شود.
  • می توانید اندکی از زعفران دم کرده را داخل اسپری بریزید. پس از قالب دادن شیرینی اندکی زعفران روی سطح شیرینی اسپری کنید. اکنون خلال پسته و بادام را اضافه کنید. هم ظاهر شیرینی زیبا می شود و هم خلال ها بهتر به شیرینی چسبیده می شوند.
  • در مرحله اول آرد نخودچی را روی شعله می گذارید. بسیار ضروری است که در این مرحله بیش از حد آرد را حرارت ندهید. از آنجایی که در این روش هیچ پخت دیگری صورت نمی گیرد، اندازه پخت آرد در عطر و طعم نهایی شیرینی بسیار تأثیرگذار است و معمولاً هنگامی که میزان بخت به اندازه کافی باشد، عطر و بوی خاصی از آرد متصاعد می شود.
  • روش های متفاوت پخت (قابلمه، پخت آرد در ابتدا و استفاده از کیک پز)، مواد اولیه (پودر قند یا شکر، کره یا روغن جامد) باعث می شود که نتایج متفاوتی به دست آید. اگر شیرینی شما ایده آل نیست، ناامید نشوید. به پخت آن ادامه دهید تا بالأخره ظاهر و طعم باب طبع خود و خانواده را پیدا کنید. بخش بزرگی از پخت و پز به تجربه بستگی داد. هرچقدر هم دستور پخت کامل باشد، نتیجه باز متفاوت خواهد بود.

شیرینی آرد نخودچی خانگی یا آماده

کیف پول را بردارید؛ به قنادی رفته و یک کیلو شیرینی نخودچی تهیه کرده و میل کنید. این راهکار ممکن است بسیار ساده باشد اما ایرانی ها یک تفاوت بسیار اساسی با دیگر افراد دارند. ایرانی ها سعی می کنند سلیقه خود را در بیشتر موارد دخیل کنند و معمولاً موفق هستند.

شیرینی آرد نخودچی خانگی یا آماده

گاهی اوقات در بخش نظرات دستور پخت ها می شنویم که فلان غذایی که من درست کردم با غذایی که از بیرون تهیه کردم، تفاوت دارد. در حقیقت درستش همین است. به اندازه تعداد انسان ها سلیقه های متفاوت وجود دارد. به همین اندازه نیز ممکن است طعم یک غذای بخصوص پس از پخت متفاوت باشد. لذت زندگی در همین است.

به جای اینکه ملاک قضاوت شما طعم شیرینی یا غذای بیرون باشد، طعم شیرینی و غذای منزل و دستپخت خودتان را ملاک قرار دهید. چیزی که شما درست می کنید، بهتر، خوشمزه تر، خوش‌رنگ تر و سالم تر از نمونه بیرون است. وقتی به این باور برسید، طعم زندگی را خواهید چشید و پخت و پز یک تفریح لذت بخش برای شما خواهد شد.

کافی است یک بار این شیرینی خوشمزه و خوش‌رنگ را تهیه کنید. شک نکنید که پس از آن شیرینی های قنادی را تهیه نخواهید کرد. نظر شما چیست؟ از نظر شما تهیه این شیرینی لذیذ در منزل بهتر است یا خرید آن از قنادی؟ آیا تابه‌حال شیرینی نخودچی را در منزل تهیه کرده اید؟ طرز تهیه شیرینی نخودچی ما را پسندیدید؟ دیدگاه های خود را با ما و دیگر علاقه مندان آشپزی در خانه در میان بگذارید.

در پایان به شما پیشنهاد می کنیم مقاله ای که در مورد شیرینی اچ بی سوییت نوشته ایم را از دست ندهید.