طرز تهیه انواع پلو مخلوط (بهترین غذاهای لاپلویی)

برنج یکی از پرمصرف‌ترین غذاها در ایران و به طور کلی آسیا است. غذاهای مختلفی می توان با برنج درست کرد. به طور مثال در ایران انواغ غذای لاپلویی و انواع دمپخت وجود دارد که درست کردن آن‌ها نیز آسان است. یکی از مواردی که ایران در جهان به آن شهرت دارد غذای ایرانی است. غذاهای ایرانی بسیار متنوع هستند.

از انواع برنج های مختلف گرفته تا کباب و خورشت ها. در این مطلب قصد داریم به معرفی انواع غذای لاپلویی و همچنین انواع پلوهای شیرازی بپردازیم. پلو مخلوط یک نوع از غذاهای ایرانی محسوب می شود که درست کردن آن نسبت به غذاهای خورشتی ساده تر است. درست کردن برنج کار راحتی است و به زمان زیادی احتیاج دارد.

طرز تهیه پلو (برنج سفید)

برای درست کردن انواع پلوها باید موادی که باید با برنج مخلوط شوند را به برنج دمی اضافه کنید. برای درست کردن پلوی سفید باید چند بار آن را با آب ولرم بشویید تا کثیفی آن از بین برود. بهتر است که حداقل ۳ ساعت قبل از پخت برنج آن را خیس کنید. برای اینکه برنج کته درست کنید باید برنج شسته شده را که کمی نمک به آن اضافه کردید را همراه با آب آن روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس به آن روغن بیفزایید. در ادامه اجازه دهید به مدت حدوداً ۲۰ دقیقه برنج قد بکشد.

برای درست کردن برنج دمی نیز بهتر است از دم کنی استفاده کنید. برای این نوع برنج باید ابتدا آب را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید آب به نقطۀ جوش برسد. سپس به آن نمک و روغن اضافه کنید و در انتها برنج را درون قابلمه بریزید.

معرفی و طرز تهیه انواع پلوهای مخلوط

معرفی و طرز تهیه انواع پلوهای مخلوط

طرز تهیه هویج پلو

هویج پلو یک غذای لاپلویی است. اصالت این غذا به شیراز بر می گردد. این غذا در نقاط مختلف به روش های مختلفی درست می شود. برخی هویج پلو را به همان شکل ساده یعنی برنج و هویج درست می کنند. اما در برخی منطقه ها نیز از فیلۀ مرغ و یا گوشت چرخ کرده استفاده می کنند. لازم به ذکر است که این غذا کمی شیرین است.

مواد لازم برای تهیۀ هویج پلو

  • هویج ۵ عدد
  • برنج ۵ پیمانه
  • شکر ۱ پیمانه
  • نمک و ادویه جات به میزان کافی
  • زعفران دم کشیده
  • مرغ (سینه و ران به تعداد نفرات)
  • خلال پسته و بادام

برای تهیۀ هویج پلو ابتدا باید هویج های خلال شده را درون آب و روی حرارت قرار دهید. سپس به آن شکر بفزایید. فراموش نکنید که برنج را از قبل خیس کرده باشید. زمانی که هویج کاملاً پخته شد آن را آبکش کنید. در ادامه باید برنجی که از قبل خیس کردید را به همراه نمک و روغن دم کنید و هویج ها را لابه لای برنج قرار دهید. در آخر باید زعفران دم کرده را روی برنج بریزید. در هویج پلو می توان از گوشت قلقلی، سینۀ مرغ ریش ریش شده و یا مرغ سرخ شده نیز استفاده کرد.

اگر تمایل دارید در کنار هویج پلو گوشت قلقلی سرو کنید، باید گوشت را به همراه پیاز، نمک و فلفل کمی تفت دهید. سپس گوشت ها را به شکل قلقلی درآورده و در مرحلۀ آخر سرخ کنید. برای درست کردن هویج پلو با مرغ نیز باید مرغ ها را همراه نمک، فلفل و پیاز آب پز کنید و سپس مرغ پخته شده را ریش ریش و یا سرخ کنید و در کنار هویج پلو قرار دهید. به طور معمول هویج پلوی مجلسی همراه با مرغ سرخ شده است.

طرز تهیه کلم پلوی شیرازی

کلم پلوی شیرازی غذای محلی استان فارس است. این غذا در سراسر ایران طرفداران بسیاری دارد. البته که کلم پلو را در نقاط مختلف کشور به روش های گوناگونی درست می کنند. اما روش اصلی تهیۀ کلم پلوی شیرازی استفاده از کلم قمری، گوشت چرخ کرده، برنج، سبزیجات و انواع ادویه است.

طرز تهیه کلم پلوی شیرازی

مواد لازم برای تهیۀ کلم پلوی شیرازی

  • برنج ۵ پیمانه
  • گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
  • برگ کلم سفید ۷۰۰ گرم
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • سبزی های معطر مانند ترخون، ریحان و شوید ۲۰۰ گرم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان کافی
  • روغن به میزان کافی

برای تهیۀ کلم پلوی شیرازی همانند هر غذای برنجی دیگر، برنج را از قبل خیس کنید. در ادامه نوبت به گوشت قلقلی می رسد. برای درست کردن گوشت قلقلی، پیاز را خلالی کنید و آب آن را بگیرید. سپس پیازها را به گوشت اضافه کنید. سپس گوشت چرخ کرده را ورز دهید تا پیاز کاملاً با آن ترکیب شود. گوشت را در یک ظرف در دار قرار دهید اجازه دهید گوشت درون یخچال کمی استراحت کند. در ادامه نوبت به کلم پلو می رسد.

در این مرحله کلم ها را بشویید و پس از خشک شدن آن را به شکل خلالی خرد کنید. پس از کلم ها، یک پیاز را نیز همان کلم ها خلالی کنید. سپس پیاز را به همراه نمک و زردچوبه کمی تفت دهید تا به اصطلاح کاراملی شود. در ادامه کلم ها را به آن اضافه کنید. کمی آن را به همراه پیاز تفت دهید و در تابه را بگذارید تا کلم ها بخارپز شوند. زمانی که کلم مغز پخت شد در تابه را بردارید تا آب آن نیز بخار شود. در آخر باید به این ترکیب سبزی های معطر را اضافه کنید. به خاطر داشته باشید که سبزی را در انتها اضافه کنید و فقط برای ۳ الی ۴ دقیقه تفت دهید.

زیرا که سبزی تلخ می شود و در نتیجۀ نهایی تأثیر بدی خواهد گذاشت. در مرحلۀ بعد نوبت به برنج می رسد. برنج را به همان شکل همیشگی آبکش و دم کرده و موادی که درست کردید را به آن بیفزایید. می توانید به عنوان ته دیگ از سیب زمینی نیز استفاده کنید. فراموش نکنید که ته قابلمه کمی روغن بریزید. حال نوبت به گوشت قلقلی می رسد. گوشت ها را از یخچال خارج کرده و شکل قلقلی درآورید و در مقدار کافی روغن سرخ کنید. در آخر باید برنج را با گوشت قلقلی تزئین کنید.

طرز تهیه لوبیا پلو

لوبیا پلو یکی از غذاهای مخلوط برنجی است که طرفداران بسیاری دارد. لوبیا پلو دستورهای پخت مختلفی دارد. به طور مثال لوبیا پلو را علاوه بر گوشت چرخ کرده با گوشت تکه ای نیز درست می کنند. لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده نسبت به باقی شیوه ها رایج تر است.

طرز تهیه لوبیا پلو

مواد لازم برای تهیۀ لوبیا پلو

  • لوبیا سبز تازه ۳ پیمانه
  • برنج ۴ پیمانه
  • گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
  • پیاز متوسط ۳ عدد
  • رب گوجه فرنگی
  • زعفران
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان کافی

برای تهیه لوبیا پلو ابتدا برنج را از قبل خیس کنید. سپس باید لوبیا سبز را به همراه آب و نمک روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملاً پخته شود. پیاز را خلالی کرده و در یک تابه به همراه زردچوبه کمی تفت دهید. در ادامه لوبیاهای پخته شده را آبکش کنید و به پیازها اضافه کنید. پس از حدود ۵ دقیقه گوشت چرخ کرده را به این ترکیب بیفزایید.

در مرحلۀ بعدی باید رب گوجه فرنگی را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه در یک تابۀ جدا تفت دهید و به ترکیب قبلی اضافه کنید. در آخر همۀ مواد را هم بزنید تا یک ترکیب یک دست حاصل شود. در آخر باید برنج خیس خورده را به همراه روغن و نمک دم کرده و سپس آبکش کنید. ته قابلمه را بنا بر سلیقه سیب زمینی یا نان قرار دهید و برنج و ترکیب را با یکدیگر مخلوط کنید. در انتها اجازه دهید تا لوبیا پلو دم بکشد.

کلم پلو شیرازی

کلم پلوی شیرازی غذای محلی استان فارس است. این غذا در سراسر ایران طرفداران بسیاری دارد. البته که کلم پلو را در نقاط مختلف کشور به روش های گوناگونی درست می کنند. اما روش اصلی تهیۀ کلم پلوی شیرازی استفاده از کلم قمری، گوشت چرخ کرده، برنج، سبزیجات و انواع ادویه است. به طور مثال در تهران معمولاً به این غذا رب اضافه می کنند. اما رنگی اصلی کلم پلوی شیرازی کاملاً سبز است. در استان فارس گوشت این غذای محلی را به شکل قلقلی درآورده و روی غذا قرار می دهند.

ته چین مرغ

ته چین یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است. جالب است بدانید که ته چین را فقط با مرغ درست نمی کنند. بلکه با گوشت، بادمجان نیز تهیه می شود. البته جالب است بدانید که در برخی مناطق و همچنین رستوران‌ها ته چین قیمه، ته چین بادمجان و گوشت، ته چین قورمه سبزی نیز درست می شود. درست کردن این غذای جذاب نیز فوت و فن های خودش را دارد. برای تزئین ته چین از زرشک، خلال پسته و خلال بادام استفاده می شود.

ته چین مرغ

عدس پلو

عدس پلو یکی از غذاهای محبوب ایرانی است. طرز تهیۀ این غذای خاطره انگیز راحت است و مدت زمان زیادی برای درست کردن آن صرف نمی شود. مواد تشکیل دهندۀ این غذای اصیل ایرانی گوشت چرخ کرده، برنج و عدس می باشد. البته برخی افراد ترجیح می دهند علاوه بر گوشت و عدس از کشمش و یا خرما نیز استفاده کنند. در کنار عدس پلو می توان انواع ترشی و ماست را سرو کرد. معمولاً روی عدس پلو را با پیاز داغ و کشمش پلویی تزئین می کنند.

عدس پلو

شیرین پلو

شیرین پلو یکی دیگر از غذاهای سنتی ایران است که قدیمی ترها آن را بیشتر در فصول سرد سال درست می کنند. این غذا نیز همانند رشته پلو در نقاط مختلف به روش های گوناگونی درست می شود. در برخی مناطق با گوشت قرمز و یا فیلۀ مرغ تهیه می شود. برخی نیز تمایلی ندارند که در شیرین پلو هر نوع گوشتی وجود داشته باشد. به همین به جای گوشت سفید یا قرمز، هویج پخته شده استفاده می کنند.

شیرین پلو همان‌طور که از نامش مشخص است یک غذای کاملاً شیرین است به همین دلیل طرفداران خاص خود را دارد. زیرا خیلی از ایرانی ها علاقه ای به غذای شیرین ندارند. مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا، برنج، گوشت قرمز یا مرغ، زعفران زیاد و شکر است. معمولاً برای تزئین شیرین پلو از خلال پسته و بادام استفاده می کنند. گاهی نیز برای متعادل کردن مزۀ شیرین این غذا از زرشک نیز استفاده می شود.

شیرین پلو

رشته پلو

رشته پلو یک غذای سنتی ایرانی است که در نقاط مختلف ایران، آن را به شیوه های مختلف درست می کنند. در برخی مناطق این غذا را با گوشت تکه ای، مرغ و یا گوشت چرخ کرده تهیه می کنند. اما مواد اصلی این غذای زعفرانی و جذاب، برنج و رشته است. جالب است بدانید که رشته پلو را گاهی در چهارشنبه سوری و یا اول سال نو درست می کنند تا رشتۀ امور را در آن سال در دست بگیرند. این یک باور قدیمی است که باعث شده این غذا در اوایل هرسال روی سفره های ایرانی ها باشد. لازم به ذکر است که رشته پلو با مرغ یا گوشت تکه ای یکی از غذاهای مجلسی به حساب می آید.

آلبالو پلو

آلبالو پلو یکی از غذاهای اصیل و قدیمی ایرانی است. این غذا معمولاً در فصل تابستان به دلیل وجود آلبالوی تازه درست می شود. البته برخی آلبالو را در فصل تابستان تهیه کرده و برای باقی سال در فریزر قرار می دهند. اما استفاده از آلبالوی تازه در غذا با یخ زدۀ آن قابل قیاس نیست. این غذا نیز به روش های مختلف درست می شود.

افراد بنا بر سلیقه از گوشت قرمز یا مرغ استفاده می کنند. اما معمول ترین شیوۀ آن آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده است. آلبالو پلو با گوشت یک غذای مجلسی ایرانی است که در کنار دیگر غذاها درست می شود و رنگ زیبایی به سفره می بخشد. آلبالو پلو جز آن دسته از غذاهایی است که باب میل هر کسی نیست و طرفداران خاص خود را دارد.

همان‌طور که خواندید طرز تهیۀ انواع پلو بسیار آسان است. کافی است که با فوت و فن های آن آشنا باشید تا نتیجۀ نهایی خوشمزه و دلچسب شود.