طرز تهیه باقلوا استانبولی (باقلوا ترکی)

باقلوای ترکی یا همان باقلوای استانبولی یکی از محبوب ترین دسرها در کشور ترکیه محسوب شده و همچنین سوغات این کشور است. باقلوا استانبولی در ایران نیز طرفداران بسیاری دارد و در قنادی ها نیز تهیه می شود. این باقلوا را می توان به عنوان دسر و یا در کنار چایی در مجالس و مهمانی ها سرو کرد. در ادامه قصد داریم دستور پخت باقلوا ترکی را به شما آموزش دهیم تا بتوانید در خانه نیز آن را به سادگی درست کنید.

طرز تهیه باقلوای استانبولی

همان‌طور که گفته شد این دسر جذاب طرفداران بسیاری دارد. شاید فکر کنید که درست کردن باقلوای استانبولی در خانه کار پیچیده ای است. اما با داشتن مواد اولیه آن، به راحتی می توانید آن را در منزل تهیه و آماده سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه باقلوا استانبولی

  1. گردو ۱ پیمانه
  2. پسته ۱ پیمانه
  3. دارچین نصف قاشق غذاخوری
  4. هل نصف قاشق غذاخوری
  5. گلاب ۴ قاشق غذاخوری
  6. شکر ۴ الی ۵ قاشق غذاخوری
  7. کره ۱۰۰ گرم
  8. خمیر یوفکا ۱ بسته

مواد لازم برای تهیه شربت باقلوا ترکی

  1. شکر ۱ پیمانه
  2. آب ۱ پیمانه
  3. هل نصف قاشق غذاخوری
  4. زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
  5. گلاب ۲ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه باقلوا استانبولی

شربت باقلوا استانبولی را آماده کنید

ابتدا شربت این دسر محبوب را درست کنید. برای این کار باید آب و شکر را روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملاً حل و غلیظ شود. سپس هل و زعفران را به آن اضافه کنید. در آخر آن را خوب هم بزنید تا یک ترکیب یک دست حاصل شود. زمانی که شربت غلیظ شد به معنای آن است که آماده شده است. سپس اجازه دهید تا سرد شود.

مواد درون باقلوای ترکی را درست کنید

در این مرحله باید ترکیب داخل باقلوا را تهیه کنید. پس ابتدا گردو و پسته را آسیاب کنید. به گونه ای که خیلی حالت پودری نشود و زیر دندان احساس شود. سپس به آن هل، دارچین، گلاب و شکر را اضافه کنید. مواد را به خوبی مخلوط کنید تا یک دست شود.

باقلوا را بپیچید

به جای طرز تهیه خمیر باقلوا استانبولی و مراحل پیچیدۀ آن می توانید از خمیر یوفکا استفاده کنید. خمیر یوفکا در انواع مختلف در بازار وجود دارد و از کیفیت بالایی نیز برخوردار هستند. پس در این مرحله برای پیچیدن باقلواها باید خمیر یوفکا را روی یک سطح صاف پهن کنید. روی آن را به کرۀ آب شده آغشته کنید. سپس موادی که آماده کردید را به شکل نازک وسط آن قرار دهید و سپس خمیر را رول کنید. به خاطر داشته باشید که اینکا را باید با دقت بسیار انجام دهید تا از هم باز نشود. همچنین باید هر رول را که آماده می کنید روی آن را بپوشانید تا قبل از قرار گرفتن در فر خشک نشود. در آخر رول ها به اندازه یکسان برش بزنید.

باقلوای استانبولی را درون فر قرار دهید

روی سینی فر یک کاغذ روغنی قرار دهید و رول باقلواها را روی آن بچینید. سپس فر را روی ۱۸۰ درجۀ سانتی‌گراد تنظیم کنید. پس از آن‌که دمای فر بالا رفت سینی را درون فرد قرار دهید. ۳۵ دقیقه زمان لازم است تا باقلواها پخته شود. پس از گذشت ۲۰ دقیقه می توانید قسمت گریل فر را روشن کنید تا روی باقلواها نیز کاملاً کریسپی شود.

مواد درون باقلوای ترکی را درست کنید

شربت را روی باقلوا بریزید

پس از آماده شدن باقلوا سینی را از فر خارج کنید و همان‌طور که هنوز داغ است، شربت سرد را روی آن بریزید. به شکلی که همه باقلواها کاملاً به شربت آغشته شوند.

انواع باقلوای استانبولی

آنچه که خواندید طرز پخت باقلوا استانبولی به روش رولی بود. اما همان‌طور که می دانید باقلواها را در شکل های مختلفی درست می کنند. تقریباً مراحل آماده سازی همۀ آن‌ها یکسان است و تنها پیچیدن خمیر آن متفاوت است. همچنین برای آماده سازی مادۀ میانی می توان از انواع مغزها مانند گردو، پسته و بادام استفاده کرد.

یکی از پخش های مهم طرز درست كردن باقلواي استانبولي شربت آن است. پس حتماً زمانی که شربت را آماده می کنید به میزان مواد اولیه آن دقت داشته باشد و مراقب باشید که حتماً غلظت کافی را داشته باشد. قیمت باقلوا استانبولی نیز متناسب با مواد اولیه و حجم آن محاسبه می شود و در فروشگاه های مختلف متفاوت است اما به طور معمول از کیلویی ۹۰ هزار تومان شروع می شود.

انواع باقلوای استانبولی

طرز تهیه باقلوا استانبولی رشته ای

طرز تهیه باقلوا استانبولی با شیر عسلی یا باقلوا استانبولی رشته ای نیز بسیار ساده است. در ادامه بیشتر به آن می پردازیم.

مواد لازم برای تهیه باقلوا استانبولی رشته ای

  1. رشته شعیریه یا رشته عربی ۱ بسته
  2. شیر عسلی ½ قوطی
  3. گردو، پسته و بادام ۲۰۰ گرم
  4. کره ۵۰ گرم
  5. پودر هل نصف قاشق چای‌خوری
  6. گلاب ۱ قاشق غذاخوری
  7. زعفران ۱ قاشق غذاخوری

مراحل درست کردن باقلوا استانبولی رشته ای

برای درست کردن این نوع باقلوا باید رشته ها را خرد کنید. بهتر است زمانی که هنوز درون بسته بندی هستند این کار را انجام دهید. سپس مقدار مناسبی از آن را به همراه کره روی حرارت تفت دهید. لازم به ذکر است که رشته ها باید کمی طلایی شوند. درنتیجه نباید خیلی روی حرارت بمانند. سپس زعفران دم کشیده و پودر هل را به رشته های درون تابه اضافه کنید.

مراحل درست کردن باقلوا استانبولی رشته ای

پس از حدود ۸ الی ۱۰ دقیقه می توانید شیر عسلی را به این ترکیب بیفزایید. اندازۀ استاندارد برای این مقدار نصف قوطی است اما اگر تمایل داشته باشید که باقلوا شیرین تر باشد می توانید شیر عسلی را بیشتر بریزید. سپس همۀ مواد را با هم تفت دهید. شیر عسلی در ابتدا بسیار رقیق است. اما زمانی که روی حرارت قرار می گیرد شروع به سفت شدن می کند. پس مراقب باشید تا بیش از اندازه سفت نشود. سپس شعله را خاموش کنید.

در ادامه یک فویل را روی سطح صاف پهن کنید و موادی که آماده کردید را روی آن قرار دهید. سپس انواع مغز را که از قبل آسیاب کردید روی رشته ها بریزید. در مرحلۀ بعد باید با استفاده از پشت قاشق آن را صاف کنید و سپس فویل را خیلی دقیق رول کنید. در آخر باید فویل رول شده را به مدت ۵ ساعت درون یخچال قرار دهید. همانند روش قبل می توانید یک شربت درست کنید و روی باقلوا بریزید تا کاملاً به آن آغشته شود. در آخر باید باقلوا را به اندازه دلخواه برش بزنید.

تزئین باقلوا استانبولی

در تزئین باقلوا می توان خلاقیت زیادی به خرج داد. به طور مثال برای تزئین باقلوا می توانید از گل محمدی و پودر انواع مغزها مانند گردو، بادام و پسته استفاده کنید. همچنین از خلال مغزها نیز برای تزئین باقلوای رشته ای استفاده می شود.

همان‌طور که خواندید درست کردن باقلوا استانبولی در منزل بسیار سده است. اگر به تمام مواردی که گفته شد به درستی انجام دهید، در ۶۰ دقیقه می توانید این دسر جذاب و پرطرفدار را درست کنید.