طرز تهیه بورانی اسفناج و نکات مربوط به خوشمزه شدن آن

طرز تهیه بورانی اسفناج و نکات مربوط به خوشمزه شدن آن
دسته بندی: دستور غذا
به این مقاله امتیاز دهید

بورانی اسفناج از غذاها یا پیش‌غذاهای لذیذ پاییزی و زمستان به حساب می‌آید زیرا در این 2 فصل اسفناج فراوان است ولی در فصل بهار و تابستان نیز می‌توان اسفناج پیدا کرد با پشت سر گذاشتن مراحل طرز تهیه بورانی اسفناج این غذای سبک و خوشمزه را برای تدارک از مهمانان خاص و عزیز خود تدارک دید. در این مقاله شما را با انواع بورانی اسفناج و نحوه درست کردن آن آشنا خواهیم کرد.

بورانی اسفناج چیست؟

بورانی اسفناج خوشمزه یکی از غذاهای سبک حاضر بر سر سفره‌های ایرانی است که از ترکیب ماست و اسفناج تهیه می‌شود. در طرز تهیه بورانی اسفناج از مواد خاص و متفاوتی استفاده نمی‌شود. از آنجایی که تهیه این نوع بورانی برخلاف  طرز تهیه انواع بورانی های دیگر ساده‌تر است، می‌توان بورانی اسفناج را به عنوان پیش غذا یا در کنار غذاهای اصلی میل کرد.

این پیش غذای مقوی از مواد اولیه بسیار مغذی تهیه می‌شود و برای سلامت ما مفید است. برای تهیه این پیش غذای لذیذ با اسفناج تازه یا پخته شده را با ماست ترکیب کنید. طرز تهیه بورانی اسفناج با ماست می‌توانید هم از ماست معمولی و هم ماست کم چرب استفاده کنید. در ادامه مراحل تهیه این نوع از بورانی برایتان توضیح می‌دهیم.

بورانی اسفناج مجلسی

تعداد نفرات 4 نفر
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان پخت غذا 20 دقیقه
میزان سختی کم

بورانی اسفناج مجلسی

همان‌طور که گفتیم این ترکیب مقوی را به طور معمول به عنوان پیش غذا و در کنار غذاهای اصلی و سنتی میل می‌کنند. بنابراین در بسیاری از مراسم‌ها شما شاهد کاسه‌های پر از بورانی هستید که طرفداران بسیاری دارند. با تزیین بورانی اسفناج شما می‌توانید اشتهای مهمانان خود را افزایش دهید و به بهترین شکل ممکن است آنها پذیرایی کنید. به بورانی‌هایی که با ماست و اسفناج تهیه می‌شوند بورانی اسفناج گیلانی نیز می‌گویند.طرز تهیه بورانی اسفناج مجلسی

مواد لازم برای تهیه این پیش غذا خیلی سخت و پیچیده نیست همان‌طور که طرز تهیه ساده‌ای دارد. تهیه این نوع بورانی در مقایسه با طرز تهیه بورانی لبو بسیار ساده است و مواد خاصی نیاز ندارد.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
اسفناج پاک کرده و شسته شده 1 کیلوگرم
ماست موسیر یا ماست چکیده 2 پیمانه
سیر 3 حبه
نمک به میزان کافی
فلفل به اندازه دلخواه

طرز تهیه بورانی اسفناج مجلسی

برای تهیه این غذا در ادامه با ما همراه باشید.

  • مرحله اول: اسفناج‌های تمیز را به درشتی ریز کنید
  • مرحله دوم: اسفناج‌های خرد شده را آبپز کنید. با اضافه کردن یک دوم لیوان به قابلمه اسفناج‌ها آنها خیلی زود پخته می‌شوند. فقط کافی است کمی اسفناج‌ها نرم شوند.
  • مرحله سوم: حبه‌های سیر را رنده کنید
  • مرحله چهارم: سیرهای رنده‌شده را به اسفناج روی گاز اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: زمانی که آب ظرف اسفناج به طور کامل تبخیر شده نمک و فلفل را به اسفناج بیفزایید و شعله آن را خاموش کنید.
  • مرحله ششم: منتظر بمانید تا اسفناج خشک و کمی سرد شود سپس ماست را به اسفناج پخته شده اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: بورانی شما آماده است، می‌توانید آن را تزیین و میل کنید.

بورانی اسفناج بدون ماست

اکنون که با طرز تهیه بورانی اسفناج آشنا شدید، بد نیست با روش پخته بورانی اسفناج بدون ماست یا همان نرگسی اسفناج نیز آشنا شوید. این نوع از بورانی‌ جز غذاهای اصیل ایرانی است که به دلیل شباهتی که به گل نرگس دارد، به آن نرگسی نیز گفته می‌شود. در ادامه مواد لازم برای تهیه بورانی اسفناج با تخم مرغ را به همراه مراحل تهیه آن شرح می‌دهیم.طرز تهیه بورانی اسفناج بدون ماست

بورانی اسفناج نرگسی
تعداد نفرات 4  نفر
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان پخت غذا 30 دقیقه
میزان سختی کم

یکی از اصیل‌ترین غذاهای ایرانی که روش پخت ساده‌ای دارد، نرگسی اسفناج است که در شهرهای مختلف با دستور پخت‌های متفاوتی تهیه و طبخ می‌شود. ولی به طور کلی از جمله غذاهای خوشمزه و مقوی ایرانی به حساب می‌آید.

مواد لازم مقدار مورد نیاز
اسفناج پاک کرده و شسته شده 2 لیوان
تخم مرغ 3 عدد
سیر 4 حبه
نمک به میزان کافی
فلفل به اندازه دلخواه
پیاز 1 عدد
زردچوبه  به میزان کافی

طرز تهیه بورانی اسفناج بدون ماست

  • مرحله اول: شستشوی اسفناج، خرد کردن و قرار دادن آن بر روی اجاق گاز تا آب ظرف اسفناج به طور کامل خشک شود.
  • مرحله دوم: پیازها را بشویید و به صورت نگینی خرد کنید و به قدری در ماهی تابه با روغن تفت دهید تا رنگ آنها طلایی شود. در ادامه نمک، فلفل، زردچوبه و سیر خرد شده را به آن اضافه کنید.
  • مرحله سوم: تخم مرغ‌ها را در ظرف جداگانه هم بزنید و سپس به مواد خود اضافه کنید.

بورانی اسفناج با کشک

ترکیب کشک و اسفناج از غذاهای محلی و اصیل شهر کرمان است و به دلیل آهن‌دار بودن این غذا مورد پسند افراد بسیار قرار گرفته است. طرز تهیه بورانی اسفناج کرمانی با کشک خیلی سخت نیست و حتی از طرز تهیه بورانی بادمجان با ماست راحت‌تر خواهد بود.

بورانی اسفناج با کشک
تعداد نفرات 4  نفر
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان پخت غذا 40 دقیقه
میزان سختی کم

برای درست کردن این نوع بورانی کرمانی نه تنها باید مواد اولیه آن را تهیه کنید، بلکه با فوت و فن‌های لازم برای طرز تهیه این نوع بورانی را به کار بگیرید. در ادامه این بخش مراحل تهیه بورانی اسفناج با کشک را برای شما شرح می‌دهیم.طرز تهیه بورانی اسفناج

مواد لازم مقدار مورد نیاز
اسفناج پاک کرده و شسته شده 1 کیلوگرم
کشک 200 گرم
سیر 1 بوته در سایز بزرگ
نمک به میزان کافی
فلفل به اندازه دلخواه
پیاز 3 عدد
زردچوبه  به میزان کافی
نعنا داغ نصف لیوان
گردوی پودر شده نصف پیمانه

طرز تهیه بورانی با کشک

  • مرحله اول: اسفناج‌ها را بشویید و بدون اینکه آنها را خرد کنید در قابلمه و بر روی حرارت قرار دهید تا پخته شوند.
  • مرحله دوم: اسفناج‌های نرم شده را با گوشت کوب له کنید و در ادامه پیازهای رنده شده را با کمی روغن و پیاز درون ظرف بریزید و تفت دهید. در نهایت باید زردچوبه، فلفل و نمک نیز به این مواد اضافه کنید.
  • مرحله سوم: منتظر بمانید این مواد با هم پخته شوند، سپس نعناع داغ و گردو را به مواد بورانی خود بیفزایید.
  • مرحله چهارم: کشک را به قابلمه مواد اضافه کنید منتظر بمانید 20 دقیقه‌ی بجوشد. در نهایت بورانی اسفناج با کشک شما آماده است.

بورانی اسفناج افغانی (بولانی)

یکی از غذاهای اصلی و کامل افغانستان بورانی یا بولانی اسفناج است. این نوع غذا از خمیر خاصی تهیه می‌شود که این خمیر را می‌توان از انواع مواد همانند، سیب زمینی پیازچه، شوید و اسفناج پر کرد. در این بخش قصد داریم مراحل و مواد لازم برای تهیه بورانی اسفناج افغانی را برای شما توضیح دهیم.

بورانی اسفناج افغانی
تعداد نفرات 4  نفر
زمان آماده سازی 1 دقیقه
زمان پخت غذا 1:30 دقیقه
میزان سختی متوسط

این نوع بورانی با سایر بورانی‌ها فرق دارد ولی با اسفناج پخته می‌شود و روش طبخ خیلی سختی ندارد. با ما همراه باشید تا مراحل پخت و مواد لازم این غذای اصیل افغانی را در اختیارتان بگذاریم.طرز تهیه اسفناج افغانی

مواد لازم مقدار مورد نیاز
خمیر به مقدار لازم
اسفناج 500 گرم
پیازچه 200 گرم
نمک به میزان کافی
فلفل به اندازه دلخواه
پیاز 1 عدد در سایز درشت
روغن  به میزان کافی

طرز تهیه اسفناج افغانی

  • مرحله اول: سیب زمینی خود را بپزید و آنها را له کنید.
  • مرحله دوم: درون یک ماهی‌تابه روغن بریزید و پیازچه‌های حلقه‌ای خود را به مدت 2 دقیقه تفت دهید.
  • مرحله سوم: نمک، فلفل، پیازچه تفت داده شده را به سیب زمینی له شده اضافه کنید.
  • مرحله چهارم: خمیر و مواد درست شده به تعداد مناسب مهمان‌ها تقسیم کنید و تکه‌ای خمیر بردارید.
  • مرحله پنجم: مقداری از مواد درست شده بر روی مقداری از خمیر قرار دهید
  • مرحله ششم: مقداری روغن در تابه بریزید و بعد از داغ شدن این خمیرهای شکم پر را درون آن تابه سرخ کنید.
  • مرحله هفتم: در نهایت بولانی اسفناج افغانی شما آماده است و می‌توانید آن را با ماست یا سس میل کنید.

فواید شگفت‌انگیز اسفناج برای بدن

براساس تحقیقات انجام شده اسفناج می‌تواند بر از سرطان‌ها همانند سرطان دهان، مری و معده را رفع کند. در ضمن اسفناج نسبت به سایر گیاهان فیبر بیشتری دارد، در نتیجه به هضم بهتر غذاها کمک می‌کند. با مصرف اسفناج می‌توانید مشکل دفع خود را حل کنید.

همچنین اسفناج به دلیل فیبر بالایی که دارای قند خود را پایین نگه می‌دارد و فرد با خوردن اسفناج احساس سیری دارد و همین امر مانعی برای چاقی و پرخوری خواهد بود. با مصرف اسفناج خود را از شر پوکی استخوان نجات دهید و نگران فشار خون بالا خود نباشید.

به طور کلی این گیاه خاص و خوشمزه فواید بسیاری برای بدن دارد که با یادگیری طرز تهیه بورانی اسفناج ومیل کردن این پیش غذا سبک می‌توان به بسیاری از مشکلات بدن خاتمه داد. در نظر داشته باشید اسفناج گرفتگی‌ رگ‌ها را از بین می‌برد.

  • مناسب برای پوست ( ضد آفتاب، درمان جوش و آکنه)
  • مناسب برای کبد و رفع کبد چرب
  • باعث رشد مو
  • درمان انواع سرماخوردگی

بورانی اسفناج در بارداریبورانی اسفناج در بارداری

طبق تحقیقات علمی انجام شده بورانی اسفناج یا حتی اسفناج به تنهایی برای جنین مفید خواهد بود زیرا با مصرف اسفناج در این دوره اسید فولیک بدن مادر افزایش می‌یابد. این ماده مقوی مانع از ایجاد مشکلاتی همانند شکاف کام در جنین می‌شود بنابراین مصرف اسفناج در دوران بارداری مفید خواهد بود.

  • کمک به رشد نوزاد
  • کمک به بهبود روحیه مادر
  • افزایش رشد استخوان‌ها و دندان‌ها
  • ایجاد تعادل در سطح کلسترول
  • تکامل ریه‌های جنین
  • رفع درد مادر
  • توسعه ایمنی بدن
  • تنظیم سطح فشار خون مادر

بورانی اسفناج رژیمی

همان‌طور که گفتیم در اسفناج فیبر زیادی وجود دارد که این فیبر باعث سیری افراد می‌شود و در نتیجه مانعی از چاقی و پرخوری خواهد بود. قبل از اینکه با طرز تهیه بورانی اسفناج آشنا شوید، باید بدانید که بورانی اسفناج با ماست یکی از ساده‌ترین غذاها یا پیش غذاهای رژیمی است که می‌توان در آن گردو ریخت و میل کرد. این ماده غذایی و میان وعده سبک انرژی شما را افزایش می‌دهد در حالی که به هیچ‌وجه باعث چاقی شما نمی‌شود.

بورانی اسفناج را آنلاین بخرید …

شاید باورش برای شما سخت باشد ولی در حال حاضر که اینترنت تا حد زیادی پیشرفت کرده است و امکان خرید هر چیزی به صورت آنلاین و غیر حضوری وجود دارد، شما حتی می‌توانید بورانی اسفناج خود را به صورت آنلاین و از طریق همان سیستم سفارش آنلاین غذا سفارش دهید.

کافی است به سایت یا اپلیکیشن اسنپ فود مراجعه کنید، به طور حتم در منوی بسیاری از رستوران‌ها بورانی اسفناج را می‌بینید. در نهایت از منوی رستوران مورد نظر این پیش غذای ساده را انتخاب کنید و بدون نیاز به استفاده از طرز تهیه بورانی اسفناج، این میان وعده خاص را درب منزل خود تحویل بگیرید.

نظرات کاربران