ترشی خوب یک چاشنی خوشمزه است که لذت خوردن غذای اصلی را افزایش میدهد. به ویژه ترشی بادمجان و ترشی بادمجان شکم پر در وعدههای غذایی مختلف ایرانیان از محبوبیت بالایی برخوردار است.
عطر، طعم و بافت نرم بادمجان زیر زبان به قدری خوشایند میآید که ممکن است خوردن آن برای بعضی افراد به عادتی همیشگی تبدیل شود. اما فارغ از آنکه ترشی بادمجان و ترشی بادمجان شکم پر چقدر محبوب هستند، بیایید در مورد طرز تهیه آنها صحبت کنیم. با اسنپ فود همراه باشید.
طرز تهیه ترشی بادمجان خانگی، در عین سادگی، بسیار لذتبخش است؛ مخصوصاً اگر شما هم عاشق محصول نهایی باشید، دوست دارید خودتان این ترشی را درست کنید. یکی از ترشیهای محبوب ترشی بادمجان است. بادمجان در ترشی طعمی خاص دارد که نمیتوان آن را در غذاهای دیگری که با بادمجان تهیه میشود جستوجو کرد. در آشپزی ایرانی ترشیها اهمیت ویژهای دارند؛ بهطوریکه غذاهای ایرانی در کنار ترشیها جذابتر میشوند.
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که ترجیح میدهید تهیهی غذا و مخلفات آن، ازجمله ترشیجات، را در خانه انجام دهید، طرز تهیه ترشی بادمجان خانگی اسنپفود به شما کمک خواهد کرد.همچنین با مصرف ترشی به همراه غذا قدمی به سوی لاغری بردارید.
طرز تهیه ترشی بادمجان
تهیه ترشی بادمجان به هیچ وجه بدون دردسر نیست اما از طرف دیگر، به انبوه مواد و ادویه جات احتیاج ندارد. به غیر از سرکه، شما به چند بادمجان سالم نیاز دارید. به علاوه کمی ادویه جات احتیاج خواهید داشت.
مواد لازم برای طرز تهیهی ترشی بادمجان خانگی
- بادمجان قلمی
- سیر
- سبزی معطر (جعفری، نعنا، ترخون، سبزی محلی و سبزیجات معطر دیگر)
- فلفل سبز در صورت تمایل
- سرکه قرمز
- سیاه دانه، گلپر، فلفل قرمز و فلفل سیاه در صورت تمایل
طرز تهیه مرحله به مرحله ترشی بادمجان خانگی با جزئیات کامل
مرحله اول: سر و ته بادمجانها را بگیرید و آنها را به قطعات درشت خرد کنید.
مرحله دوم: بادمجانها را در سرکه و نمک برای یک ربع بجوشانید. آنها را جایی بگذارید تا سرکهی اضافی ازشان خارج شود. برای این کار میتوانید بادمجان را در آبکش قرار دهید. برای هر یک کیلو بادمجان، یک لیوان سرکه لازم است.
مرحله سوم: بادمجان را داخل شیشه بگذارید و روی آن مقداری از مواد ترشی (سیر، سبزی معطر، سیاهدانه، گلپر، فلفل قرمز یا سیاه) را بریزید. دوباره بادمجان بگذارید و به همین ترتیب لایهلایه مواد و بادمجان را در ظرف بریزید. سیر را میتوانید با چاقو ریز کنید یا آن را در غذاساز ریخته و با کمک دستگاه خرد کنید.
مرحله چهارم: برای تهیهی سبزیجات ترشی، باید آنها را بشویید، وقت کافی دهید تا کاملا خشک شوند و خردشان کنید. اگر بعد از شستن، آب آنها را به درستی نگیرید و زمان کافی برای خشک شدن ندهید، ممکن است باعث کپک زدن ترشی شوند.
مرحله پنجم: سیاهدانه، گلپر، فلفل قرمز و قرمز سیاه را در صورت تمایل اضافه کنید. بهتر است از دانهی این مواد به صورت آسیابنشده استفاده کنید.
مرحله ششم: میتوانید روی مواد یک یا دو فلفل سبز تند بگذارید. این بسته به ذائقه و سلیقهی شما دارد. اگر دوست ندارید ترشی تند شود، به آن فلفل سبز اضافه نکنید.
مرحله هفتم: مقدار سیر را زیاد نریزید (تقریبا در ازای هر کیلوگرم بادمجان، ۴۰۰ گرم سیر لازم است). زیاد بودن سیر میتواند باعث تندی نامطبوع ترشی شود
مرحله هشتم:نمک و سرکه را با هم ترکیب کنید و آن را روی مواد بریزید. مقدار سرکه باید آنقدر باشد که روی مواد ترشی را بگیرد.
مرحله نهم: نخ در ظرف را ببندید و حدود دو هفته آن را در جای خنک نگه دارید تا ترشی شما آماده شود. اگر در این مدت مواد ترشی سرکه را به خود جذب کردند و مقدار سرکه کم شد، روی آن را سرکه بریزید.
طرز تهیه ترشی بادمجان درسته
طرز تهیه ترشی بادمجان درسته تفاوت چندانی با روش قبلی ندارد.
اگر بادمجانهای شما ریز باشد، میتوانید از آنها بهصورت درسته و کامل استفاده کنید. در این روش دیگر نیازی به خردکردن بادمجانها ندارید و تمامی مراحل گفتهشده را با همان روش دنبال خواهید کرد.
طرز تهیه ترشی بادمجان حلقه ای
درست برخلاف آنچه درباره طرز تهیه ترشی بادمجان درسته گفتیم، برای ترشی بادمجان حلقه ای کافی است بادمجانهایتان را بهصورت حلقهای خرد کنید.
البته فرقی نمیکند بادمجانهایی که استفاده میکنید درشت باشد یا ریز؛ طبعاً ترشی بادمجان حلقه ای با بادمجانهای ریز شکلوشمایل زیباتری خواهد داشت، اما حواستان باشد در صورت استفاده از بادمجانهای ریز، آنها را آنقدر حرارت ندهید که له شوند؛ هر قدر بادمجانها قلمیتر و ریزتر باشد، باید زمان کمتری آنها را حرارت داد.
مهمترین نکات طرز تهیه ترشی بادمجان خانگی
- در صورتی که بادمجانهای شما ریز است، میتوانید از آنها به صورت کامل استفاده کنید و لازم به خرد کردن آنها نیست.
- از بادمجانهای قلمی استفاده کنید تا مطمئن باشید تخمه ندارند.
- بادمجانها نباید آنقدر ریز خرد شوند که له شوند.
- دقت کنید جوشاندن بادمجانها نباید آنقدر باشد که بادمجان له شود.
- بهتر است سرکهی ترشی سرکهی قرمز باشد تا به ترشی رنگ بهتری بدهد.
اگر شما هم اهل ترشی هستید، ما در بلاگ اسنپ فود طرز تهیه ترشی های متنوعی از جمله طرز تهیه ترشی لبنانی،طرز تهیه ترشی انبه بندرعباسی،طرز تهیه ترشی لوبیا سبز را آموزش داده ایم.
طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر
بادمجان شکم پر یکی دیگر از انواع ترشی ایرانی است که طرفداران خاص خود را دارد. همان طور که از نامش پیداست، بادمجان شکم پر از مخلوطی از سبزیجات مختلف به همراه ادویه جات در داخل بادمجان تهیه میشود.
مواد لازم:
- 5 بادمجان کوچک
- 1 فنجان سرکه سفید
- 1 بسته نعنا (برگ)
- 1 دسته جعفری
- 1 دسته ترخون (برگ)
- 4 حبه سیر
- 4 یا 5 فلفل چیلی
- 3 فلفل قرمز
- نمک، زردچوبه، گلپر زمین
دستورالعمل تهیه ترشی بادمجان شکم پر
بادمجانها را به صورت افقی از وسط ببرید. سبزیجات و فلفل دلمه را خُرد کنید. بادمجانها را در قابلمه قرار دهید. یک فنجان سرکۀ سفید و به اندازه کافی آب جوش اضافه کنید تا بادمجانها را بپوشاند. قابلمه را با درپوش بپوشانید و به مدت 10 تا 15 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید.
سبزیجات خرد شده را در یک کاسه بزرگ قرار دهید. حبههای سیر را در کاسه له کنید. فلفلهای چیلی خرد شده را به کاسه اضافه کنید. نمک، زردچوبه و گلپر آسیاب شده را به کاسه اضافه کرده و مخلوط کنید تا کاملاً مخلوط شوند.
بادمجانها را با مخلوط سبزیجات پر کنید و با یک خلال دندان چوبی مهر و موم کنید. از شیشه یا ظرف شیشه ای استفاده کرده و بادمجانها را درون شیشه قرار دهید. در فلفل قرمز چند سوراخ بزنید و آنها را در ظرف قرار دهید.
سرکۀ سفید را با 1 قاشق غذاخوری نمک و 1 یا 2 فنجان آب مخلوط کنید (به همان اندازه که برای بالا آمدن ظرف). مخلوط را در ظرف بریزید تا اطراف بادمجانها را پُر کند. بادمجانها را با ترخون بپوشانید. در ظرف شیشهای را محکم ببندید تا هوا وارد آن نشود. شیشه را به مدت 20 تا 25 روز در دمای اتاق نگه دارید. (در ظرف را در این مدت باز نکنید). سپس آن را در یخچال نگه دارید.
کلام آخر
طرز تهیه ترشی بادمجان و ترشی بادمجان شکم پر را در بالا توضیح دادیم، حالا میتوانید دست به کار شوید شروع به درست کردن ترشی بادمجان کنید. این دو ترشی سابقۀ طولانی در حوزۀ چاشنی ایرانی دارند و در بیشتر شهرهای ایران توسط خانوادهها تهیه میشوند. پس سعی کنید خودتان این ترشیهای خوشمزه را درست کرده و در کنار غذاهای مختلف هم برای خانواده و هم برای مهمانان سرو کنید.
اگر به تهیه ترشی علاقه مند هستید:
طرز تهیه ترشی بندری خانگی و ترشی بندری ویژه
طرز تهیه ترشی لیته – دستور پخت انواع لیته
معرفی همه خواص زیتون پرورده + طرز تهیه
طرز تهیه ترشی مخلوط (ترشی همه پسند ایرانی)
طرز تهیه ۲ نوع ترشی لوبیا سبز + خواص و مضرات آن