طرز تهیه ترشی بامیه

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

آنچه در این مقاله میخوانید

  • آموزش درست کردن ترشی بامیه
  • مواد لازم برای تهیه ترشی بامیه
  • مراحل طرز تهیه ترشی بامیه
    • مرحله اول: بامیه ها را پاک کنید.
    • مرحله دوم: بامیه ها را بشویید
    • مرحله سوم: سرکه و نمک را روی حرارت قرار دهید
    • مرحله چهارم: بامیه را درون شیشه قرار دهید
    • مرحله پنجم: سرکه را اضافه کنید
    • مرحله ششم: ترشی را در جای خشک و خنک قرار دهید
  • خواص ترشی بامیه

ترشی در گروه چاشنی ها محسوب می شود و انواع مختلفی دارد. مواد اولیه ترشی ها همگی از سبزیجات تشکیل می شوند و از ترکیب آن ها و یا به تنهایی درست می شوند. ترشی بامیه یکی از پرطرفدارترین ترشی های ایرانی به شمار می آید. بامیه فقط در فصل پاییز در بازار وجود دارد، بنابراین اگر تمایل دارید این ترشی جذاب را درست کنید باید آن را از فصل پاییز تهیه کنید.

البته می توان آن را برای مدتی نیز در فریزر نگه داری کرد. بامیه جزء آن دسته خوراکی هایی است که خیلی مورد قبول همۀ افراد نیست و برخی افراد علاقه ای به آن ندارند. اما زمانی که بامیه درون ترشی قرار می گیرد دیگر آن حالت لزج را ندارد. در نتیجه همۀ افراد می توانند از خواص سرشار آن استفاده کنند. در ادامه آموزش تهیه ترشی بامیه را برای شما قرار داده ایم.

آموزش درست کردن ترشی بامیه

ترشی بامیه همانطور که گفته شد یکی از چاشنی های محبوب ایرانی است. این ترشی به دلیل وجود بامیه دارای خواص بسیاری است. پس می توان آن را در کنار انواع غذاها از جمله غذاهای ایرانی میل کرد.

آموزش درست کردن ترشی بامیه

مواد لازم برای تهیه ترشی بامیه

  •  بامیه 500 گرم
  • سرکه سفید یا قرمز 1 پیمانه
  • سیر سه حبه
  • نمک یک قاشق غذاخوری
  • آب به مقدار لازم
  • فلفل تند 2 الی 3 عدد
  • گلپر نصف قاشق چای خوری
  • تخم گشنیز نصف قاشق چای خوری

مراحل طرز تهیه ترشی بامیه

برای درست کردن ترشی بامیه باید همۀ مواد اولیه آن را تهیه کنید. همانطور که در لیست مواد لازم خواندید می توان از سبزی های معطر استفاده کرد. میزان فلفل را می توانید خودتان با توجه به ذائقۀ خود تغییر دهید.

مرحله اول: بامیه ها را پاک کنید.

در مرحلۀ اول باید بامیه ها را پاک کنید. منظور از پاک کردن بامیه جدا کردن سر و دم آن ها می باشد. جدا کردن سر بامیه باید به گونه ای باشد که از ته آن گرفته نشود تا بامیه له شود. البته می توانید بدون جدا کردن سر و دم بامیه آن را درون سرکه قرار دهید.

مرحله دوم: بامیه ها را بشویید

در این مرحله باید بامیه ها خوب بشویید و اجازه دهید آب آن برود. توجه داشته باشید که در صورتی از بامیه های حیس یا نم دار برای تهیه ترشی بامیه استفاده کنید، باعث می شود تا خیلی زود ترشی کپک بزندو در نتیجه زمانی که کامل خشک شدند آماده تهیه ترشی هستند.

مواد لازم برای تهیه ترشی بامیه

مرحله سوم: سرکه و نمک را روی حرارت قرار دهید

حال باید سرکه را همراه نمک درون یک قابلمه و روی حرارت قرار دهید. همچنین می توانید برای متعادل تر شدن طعم تند و تیز سرکه از کمی آب نیز استفاده کنید.

مرحله چهارم: بامیه را درون شیشه قرار دهید

در مرحلۀ چهارم باید یک شیشۀ مناسب انتخاب کنید و نصف بامیه ها را درون آن قرار دهید. سپس تخم گشنیز، گلپر و نمک و فلفل را روی آن بریزید. سپس نصف دیگر بامیه را درون شیشه قرار داده و مجدد گلپر، تخم گشنیز و نمک و فلفل را روی آن بپاشید. در این مرحله می توانید حبه های سیر را درون شیشه بامیه ها قرار دهید.

مرحله پنجم: سرکه را اضافه کنید

حال می توانید سرکه را که کمی ولرم شده روی بامیه ها بریزید و در شیشه را محکم ببندید. توجه داشته باشید که در ظرف باید کاملاً بسته باشد به گونه ای که هیچ هوایی وارد آن نشود. در این حالت اگر در شیشه کاملا محکم نباشد و هوا وارد آن شود، ترشی خیلی زود کپک خواهد زد.

مراحل طرز تهیه ترشی بامیه

مرحله ششم: ترشی را در جای خشک و خنک قرار دهید

در آخر باید به مدت 15 روز ترشی را در جای خشک و خنک و به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. سپس می توانید آن را به یخچال منتقل کنید.
نکاتی درمورد طرز تهیه ترشی بامیه
1. اگر تمایل دارید که بامیه ها کمی نرم باشند و در زیر دندان احساس نشوند می توانید آن ها کمی پیش از تهیۀ ترشی بجوشانید.
2. برای درست کردن ترشی بامیه بهتر است که از سرکه های طبیعی مانند سیب یا انگور استفاده کنید. اما اینکه سرکه سفید باشد یا قرمز به سلیقۀ خودتان بستگی دارد و چندان تفاوتی ندارد.
3. می توانید از سبزی های معطر مانند ترخون و مرزه نیز در این ترشی استفاده کنید. برای استفاده از این سبزی ها باید آن ها را همراه با نمک و فلفل به بامیه ها اضافه کرده و سپس روی آن سرکه بریزید.
4. هنگام پاک کردن بامیه انتهای و ابتدای آن را خیلی کم جدا کنید زیرا درون ترشی از هم جدا می شود و حالت لیز و لزج به خود می گیرد.
5. اگر طعم زیاد سرکه شما را اذیت می کند و یا آن را دوست ندارید، می توانید سرکه را با مقداری آب نمک مخلوط کنید تا طعم آن متعادل تر شود.
6. پس از اتمام همۀ مراحل توجه داشته باشید که در شیشه ترشی کاملا بسته باشد. می توانید از یک پلاستیک برای مطمئن شدن استفاده کنید. نباید هیچ هوایی وارد ظرف شود.

خواص ترشی بامیه

خواص ترشی بامیه

نام دیگر بامیه اکرا است. این گیاه سبز فواید بسیاز زیادی دارد که در ادامه به آن می پردازیم. بامیه در خیلی از کشورها از جمله هند، ژاپن و چین مورد استفاده قرار می گیرد. جالب است بدانید که همۀ قسمت های آن از جمله برگ قابل خوردن هستند و می توان در سالاد نیز از آن استفاده کرد. بامیه سرشار از فیبر است. درنتیجه باعث بهبود عملکرد سیستم گوارش می شود. همچنین طبق تحقیقات انجام شده گزارش شده است که می تواند خطر ابتدا به سرطان روده را کاهش دهد.

قسمت لزج بامیه که افراد زیادی به همین تمایلی به مصرف آن ندارند؛ سبب سم زدایی سیستم گوارش خواهد شد. یکی دیگر از خواص بامیه درمان چاقی است. این گیاه با تنظیم متابولیسم بدن چربی خون را کاهش می دهد. بامیه می تواند این کار را به وسیله کمک به تنظیم گلوکز خون و به طور کلی با کاهش مقدار کلسترول بد، انجام دهد. دانه هایی که درون بامیه قرار دارد منبع غنی از آنتی اکسیدان ها هستند. این دانه ها میزان اکتیک اسید خون و نیتروژن ادرار را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند. از دیگر خواصی که می توان به آن اشاره کرد داشتن پروتئین فراوان است.

همانطور که خواندید تهیه ترشی بامیه پیچیدگی خاصی ندارد و آن را به راحتی می توانید درست کنید. همچنین می توانید بنابر سلیقه شخصی موادی را به آن اضافه یا کم کرده و درکنار انواع غذاها میل کنید و از خواص بی شمار آن نیز بهره مند شود.