طرز تهیه ترشی کلم قرمز و ترشی کلم سفید

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

آنچه در این مقاله میخوانید

  • طرز تهیۀ ترشی کلم قرمز رستورانی
    • مواد لازم
    • طرز تهیه
  • نکات مهم تهیۀ ترشی کلم قرمز و کلم سفید
  • ترشی کلم سفید خوشمزه و فوری
    • مواد لازم
    • طرز تهیه
  • ترشی کلم قرمز شیرین
    • مواد لازم
    • طرز تهیه
  • ترشی کلم قرمز و بادمجان فوق‌العاده
    • مواد لازم
    • طرز تهیه

بسیاری از ما در اکثر رستوران‌ها و مراسم‌های مختلف، ترشی کلم قرمز را در کنار غذاها مشاهده می‌کنیم. معمولاً از ترشی کلم قرمز در طعم‌های متفاوت به عنوان دورچین استفاده می‌شود. این ترشی خوش رنگ و خوش‌مزه به تنهایی تزئینی عالی برای سفرۀ شماست. اما داستان به همین‌جا خلاصه نمی‌شود. بسیاری افراد با سلیقه نیز از ترکیب کلم سفید و هویج، ترشی خوشمزه‌ای تهیه می‌کنند.

ترشی کلم سفید علاوه بر خوشمزگی و ساده بودن در کمترین زمان ممکن آماده می‌شود. اگر دنبال طرز تهیۀ ترشی‌های متنوع و بی نظیر هستید، خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد می‌دهیم. در ادامه طرز تهیه انواع ترشی کلم مانند ترشی کلم قرمز و ترشی کلم سفید را به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیۀ ترشی کلم قرمز رستورانی

طرز تهیۀ ترشی کلم قرمز رستورانی

ترشی کلم قرمز با طعم بی نظیرش ظاهری زیبا به سفرۀ شما می‌بخشد. معمولاً مصرف کلم قرمز به صورت خام باعث ایجاد نفخ می‌شود. بهترین روش برای مصرف این سبزی خوشمزه، استفاده آن به صورت ترشی است. کلم قرمز به دلیل دارا بودن مقادیر بالای ویتامین (K) برای سلامت استخوان‌ها بسیار مفید است. علاوه بر این به بهبود هضم غذا کمک کرده و قلب، چشم‌ها و ایمنی بدن را تقویت می‌کند. ویتامین (C) و (E) موجود در کلم قرمز با کلاژن سازی پوست روند پیری را کاهش می‌دهد. اکنون که خواص کم نظیر کلم قرمز را دانستیم، دستوری عالی برای تهیۀ ترشی کلم را یاد بگیریم.

مواد لازم

  • کلم قرمز: یک عدد متوسط (حدوداً ۶۰۰ گرم)
  • نمک: دو قاشق غذاخوری
  • سرکۀ سفید: ده فنجان
  • ادویۀ ترشی: شش قاشق غذاخوری
  • فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه

  1. کلم قرمز را تمیز بشویید.
  2. کلم را به چهار قسمت تقسیم کرده و قسمت انتهایی آن را جدا کنید.
  3. برگ‌های کلم را به اندازۀ دلخواه خرد کنید. اندازۀ قطعات کلم به سلیقۀ شما بستگی دارد. کلم برگ ریز در ترشی جلوۀ زیباتری دارد. در ترشی کلم قرمز مجلسی معمولاً کلم‌ها را ریز خرد می‌کنند.
  4. مقداری نمک و فلفل را با برگ‌های خرد شدۀ کلم مخلوط کنید. سپس به مدت نیم ساعت به آن‌ها استراحت دهید تا کاملاً نرم شوند.
  5. در ظرفی شیشه‌ای یا دبه کلم‌ها را بریزید.
  6. سرکه را داخل شیشه ریخته تا روی کلم‌ها کاملاً پوشیده شود.
  7. در ظرف را محکم ببندید تا هوا وارد شیشه نشود. ورود هوا به داخل شیشۀ ترشی باعث ایجاد کپک می‌گردد.
    ترشی را در جای تاریک و خنک نگهداری کنید. از این ترشی خوشمزه می‌توانید در کنار انواع غذاها استفاده کنید. نوش جان.

نکات مهم تهیۀ ترشی کلم قرمز و کلم سفید

طرز تهیه ترشی کلم قرمز و ترشی کلم سفید نکات ریز و درشتی دارد. با دانستن آن‌ها می‌توانیم از نتیجه و تجربۀ درست کردن ترشی‌ها لذت ببریم.

• ظرف‌های شیشه‌ای گزینه‌ای مناسب برای نگهداری ترشی کلم قرمز هستند.
• در برخی دستورها از مقدار کمی شکر در تهیۀ ترشی کلم قرمز استفاده می‌شود. شکر طعم این ترشی را تعدیل می‌کند.
• کلم قرمز را هنگام مصرف بشویید. شستن زود هنگام کلم قرمز خواص و مدت زمان تازگی کلم را کاهش می‌دهد.
• معمولاً ترشی کلم قرمز پس از چهار یا پنج روز قابل استفاده است.
• پس از آماده شدن ترشی کلم قرمز شیشۀ ‌ترشی را در یخچال نگهداری کنید.
• قبل از بستن درب ترشی روی آن یک کیسۀ فریزر قرار دهید. بدین ترتیب هیچ‌گونه هوایی وارد ظرف ترشی نمی‌شود.
• در خرید کلم قرمز بسیار دقت کنید. از خرید کلم قرمز نصف شده جداً خودداری کنید. برش کلم قرمز باعث از دست رفتن مقدار بسیاری از ویتامین (C) موجود در آن می‌شود.

نکات مهم تهیۀ ترشی کلم قرمز و کلم سفید

ترشی کلم سفید خوشمزه و فوری

ترشی کلم سفید از ترشی‌های بسیار محبوب است. طرز تهیۀ این ترشی ساده بوده و در زمان کوتاهی تهیه می‌شود. اگر دنبال دستور ترشی کلم سفید با تمامی نکات آن هستید، هرچه زودتر دست به کار شوید.

مواد لازم

  • کلم برگ سفید: یک عدد کوچک
  • هویج: یک عدد
  • فلفل دلمۀ رنگی: یک عدد
  • فلفل تند: به مقدار لازم
  • شوید تازه: چند شاخه
  • سرکه: هر شیشه تقریباً دو سوم لیوان
  • نمک: دو قاشق چای‌خوری
  • آب جوشیدۀ سرد: به میزان لازم

طرز تهیه

  1. همۀ مواد اصلی ‌ترشی شامل کلم برگ سفید، هویج، فلفل دلمه و شوید را کاملاً بشویید.
  2. مواد را روی پارچه‌ای تمیز پهن کرده تا خشک شوند.
  3. هویج، فلفل دلمۀ رنگی و کلم برگ را نگینی خرد کنید. برای زیباتر شدن ترشی کلم سفید، بهتر است تمامی مواد یک اندازه و ریز خورد شوند.
  4. یک سوم شیشۀ ‌ترشی را از مواد پر کنید. لایۀ بعدی را فلفل تند و شاخه‌های شوید بریزید.
  5. مابقی شیشه را مواد ترشی بریزید.
  6. سرکۀ سفید را با آب جوشیدۀ سرد و نمک مخلوط کنید. میزان سرکه و آب جوشیدۀ سرد با یکدیگر مساوی است. اگر یک لیوان سرکه استفاده می‌کنید به یک لیوان آب جوشیدۀ سرد نیاز داد.
  7. ترکیب فوق را روی ترشی می‌ریزیم تا کاملاً روی مواد را بپوشاند.
  8. درب شیشه را محکم ببندید. پس از گذشت دو هفته تا بیست روز ترشی کلم سفید و هویج شما آماده است.
ترشی کلم سفید خوشمزه و فوری

ترشی کلم قرمز شیرین

اگر طعم سرکه را نمی‌پسندید برای تعدیل طعم ترشی از مقداری شکر استفاده کنید. ترشی کلم قرمز شیرین طرفداران خاص خود را دارد. این ترشی را تهیه کرده و از طعم جدید آن لذت ببرید.

مواد لازم

  • شکر: هفت قاشق غذاخوری
  • نمک: دو قاشق غذاخوری
  • کلم قرمز: یک عدد متوسط
  • سرکه: به مقدار لازم

طرز تهیه

  1. کلم برگ قرمز را شسته و به اندازۀ دلخواه خرد کنید.
  2. روی کلم‌ها را نمک پاشیده و به مدت یک ساعت استراحت بدهید.
  3. هر بیست دقیقه یک بار کلم‌ها را زیر و رو کنید. کلم‌ها را فشار داده تا آب اضافی آن خارج گردد.
  4. کلم و شکر را به صورت لایه لایه در ظرفی بریزید. سرکه را روی کلم‌ها ریخته تا روی آن‌ها را بپوشاند.
  5. ظرف را به مدت دو ساعت در محیط آشپزخانه قرار دهید. مواد را داخل شیشۀ ترشی بریزید. درب شیشه را محکم ببندید و داخل یخچال قرار دهید. پس از ۲ روز ترشی شما آماده است.

ترشی کلم قرمز و بادمجان فوق‌العاده

ترکیب بادمجان با کلم قرمز بسیار خوشمزه است. ترشی کلم قرمز و بادمجان علاوه بر مواد مغذی بسیار اشتها را افزایش می‌دهد.

مواد لازم

  • بادمجان: یک کیلوگرم
  • کلم قرمز: ۷۰۰ گرم
  • نعنا خشک: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک و فلفل: هر کدام یک قاشق چای‌خوری
  • فلفل تند: به میزان لازم
  • سرکه: به میزان لازم
  • سیر خرد شده: نصف پیمانه

طرز تهیه

  1. بادمجان را به صورت مکعبی خرد کنید.
  2. سرکه را در قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار داده تا به نقطۀ جوش برسد.
  3. بادمجان‌ها را در سرکه ریخته و ۱۰ دقیقه صبر می‌کنیم. سپس زیر حرارت را خاموش کنید.
  4. کلم قرمز خرد شده، فلفل، نعنا خشک، نمک و فلفل را به سرکه اضافه کنید.
  5. محتویات ترشی را داخل شیشه بریزید. پس از ۲ هفته ترشی کلم قرمز و بادمجان آماده است.