طرز تهیه ترشی گل کلم

یکی از ترشی‌های خوشمزۀ ما ایرانی‌ها، ترشی گل کلم است. اصلی‌ترین مادۀ تشکیل دهندۀ این ترشی، گل کلم است. شاید دلیل اصلی نام‌گذاری ترشی گل کلم هم این مورد باشد. هر یک از شهرها این ترشی را با مواد متنوعی تهیه می‌کنند. در اکثر سفره‌های ایرانی و کنار غذاهای سنتی ترشی‌های گوناگونی قرار دارد. اغلب افراد علاقه‌مندند این ترشی را در فصل‌های پاییز و زمستان تهیه و میل کنند.

حتماً شما هم تجربۀ این موضوع را داشته‌اید. به همین دلیل در ادامه می‌خواهیم آسان‌ترین روش تهیۀ ترشی گل کلم و نکات ضروری آن را یاد بگیریم.

طرز تهیه ترشی گل کلم خوشمزه

ترشی گل کلم معمولاً به رنگ‌های سفید و زرد تهیه می‌شود. با توجه به سلیقه خود می‌توانید مواد مختلفی مانند هویج، انواع فلفل‌ها و موسیر را به ترشی گل کلم اضافه کنید. و یا برخی سبزی‌ها را حذف کنید. اصلی‌ترین روش طرز تهیه ترشی گل کلم به شکل زیر است.

مواد لازم

  • گل کلم: ۱ عدد متوسط
  • ترخون: ۴ شاخه
  • گلپر: یک قاشق چای‌خوری
  • نمک: به میزان لازم
  • سرکه: به میزان لازم
  • فلفل سبز تند یا شیرین: ۶ عدد
  • هویج: ۵۰۰ گرم
  • سیب ترش: ۵۰۰ گرم به دلخواه

طرز تهیه ترشی گل کلم خوشمزه

طرز تهیه

  1. برای تهیه ترشی گل کلم مجلسی مواد تازه و سالم را خریداری کنید.
  2.  گل کلم‌ها را با دقت شسته و در آبکش بریزید. پس از اینکه آب اضافه خارج شد، آن‌ها را به اندازۀ دلخواه خورد می‌کنیم.
  3. توجه داشته باشید سایز درشت یا خیلی ریز گل کلم روی زیبایی ترشی تأثیرگذار است.
  4.  هویج‌ها را کاملاً شسته و پوست می‌گیریم. سپس آن‌ها را روی تختۀ آشپزخانه قرار داده و به صورت نگینی یا حلقه‌ای خرد می‌کنیم.
  5.  در تهیۀ ترشی گل کلم از سیر یا موسیر تازه استفاده کنید. اگر از موسیر خشک استفاده می‌کنید، آن را یک ساعت قبل
  6. در آب بخیسانید. سپس آن‌ها را از صافی عبور داده و با سایر مواد مخلوط کنید.
  7.  تمامی سبزیجات را روی پارچه‌ای تمیز پهن کنید. کوچک‌ترین رطوبت سبزیجات باعث کپک زدن ترشی شما می‌شود.
  8.  سیب ترشی‌ها را شسته و پوست بگیرید. سپس آن‌ها را به صورت مکعب‌های متوسط خرد کنید.
  9.  ترخون را روی تختۀ آشپزخانه کاملاً ریز کنید. در صورت تمایل از ترخون خشک می‌توان استفاده کرد.
  10.  در کاسه‌ای ادویه‌های ترشی یعنی موسیر، گلپر و ترخون را با یکدیگر مخلوط کنید.
  11.  در شیشۀ ترشی به صورت لایه لایه سبزیجات خرد شده، فلفل سبز و‌ ادویه‌ها را بریزید.
  12.  در مرحلۀ آخر سرکه را روی مواد ریخته تا روی سبزیجات را به طور کامل بپوشاند. در شیشۀ ترشی را محکم ببندید. بهتر است شیشۀ ترشی را در جای خشک و دور از نور نگهداری کنید.
  13. ترشی گل کلم پس از گذشت ۱ تا ۳ هفته آمادۀ مصرف است. از خوردن این ترشی خوشمزه کنار خانواده‌تان لذت ببرید. نوش جان.

فوت کوزه‌گری تهیۀ ترشی گل کلم

تهیۀ ترشی گل کلم مانند سایر ترشی‌ها نکات مهمی دارد. با رعایت آن‌ها از طعم بی نظیر لذت ببرید.

  •  اگر مایلید ترشی شما رنگ زرد یا طلایی داشته باشد، از زعفران یا زردچوبه استفاده کنید. برای این منظور می‌توانید از پودر ریشۀ زعفران نیز استفاده کنید. زعفران را با آب جوش دم کرده و پس از خنک شدن به ترشی اضافه کنید.
  • برای قرمز شدن رنگ ترشی از رنگ غذای قرمز و یا آب سبزیجات قرمز استفاده کنید. با استفاده از آب چغندر قرمز می‌توانید به صورت طبیعی رنگی زیبا به ترشی خود بدهید. استفاده از پورۀ گوجه فرنگی نیز باعث قرمز شدن رنگ ترشی می‌شود.
  • رطوبت از دلایل اصلی ایجاد کپک در ترشی گل کلم است. همیشه از قاشق یا ملاقۀ خشک برای کشیدن این ترشی خوشمزه استفاده کنید.
  • شیشۀ ترشی گل کلم بهتر است، تیره رنگ باشد. همچنین ظرف‌های شیشه‌ای از نظر سلامت گزینۀ مناسب‌تری برای نگهداری انواع ترشی هستند.
  • برخی افراد مایلند از مقدار کمتری سرکه در ترشی استفاده کنند. برای این منظور روی مواد ترشی گل کلم را با آب جوشیدۀ سرد پر کنید. سپس مقداری کمی سرکه برای جلوگیری از ایجاد کپک به ترشی اضافه کنید.

فوت کوزه‌گری تهیۀ ترشی گل کلم

ترشی گل کلم فوری

آیا مایل هرچه سریع‌تر ترشی گل کلم شما آماده شود؟ اگر برای خوردن این ترشی خوشمزه عجله دارید، راه حل این موضوع را به شما یاد می‌دهیم. بهترین روش برای جا افتادن دادن هرچه زودتر ترشی گل کلم، حرارت دادن مواد ترشی است. برای این منظور آب جوشیدۀ سرد شده را با سبزیجات ترشی و مقدار کافی سرکه مخلوط کنید. مواد ترشی را داخل قابلمۀ مناسب ریخته و آن را روی حرارت ملایم بگذارید. پس از نرم‌تر شدن مواد شعلۀ گاز را خاموش کنید. مواد خنک شده را در ظرف مناسب بریزید. ترشی گل کلم شما بعد از گذشت یک روز قابل استفاده است.

طرز تهیه ترشی گل کلم با آب گوجه

در برخی شهرها مانند مشهد در تهیۀ ترشی گل کلم از پورۀ گوجه فرنگی استفاده می‌کنند. ترکیب گوجه فرنگی با گل کلم بسیار خوشمزه است.

طرز تهیه

  1.  ابتدا سبزیجات ترشی شامل گل کلم، هویج، کرفس، سیر، و فلفل سبز تند را کاملاً شسته و به صورت نگینی خرد می‌کنیم.
  2. گوجه فرنگی را داخل میکسر ریخته و یا رنده می‌کنیم. سپس پورۀ گوجه فرنگی را از صافی رد کنید تا پوست‌های اضافه گرفته شود.
  3. پورۀ گوجه فرنگی را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید. کمی نمک و ادویۀ ترشی به گوجه‌فرنگی‌ها اضافه کنید.
  4. به ازای هر یک لیتر پورۀ گوجه فرنگی یک لیوان سرکۀ سفید اضافه کنید.
  5. کمی صبر کنید تا پورۀ گوجه فرنگی غلیظ شود. تقریباً ۱۵ دقیقه برای غلیظ شدن گوجه‌فرنگی‌ها کافی است.
  6. نمک و سبزیجات ترشی را با پوره مخلوط کنید.
  7.  صبر کنید تا ترشی خنک شود. مواد را داخل ظرف‌های شیشه‌ای ریخته و در محیط آشپزخانه قرار دهید. تقریباً پس از ۱۴ روز ترشی گل کلم شما آماده است.

طرز تهیه ترشی گل کلم با آب گوجه

طرز تهیه ترشی گل کلم مخلوط

طرز تهیه ترشی گل کلم مخلوط شباهت زیادی با ترشی گل کلم ساده دارد. برخی افراد با توجه به ذائقۀ خود مواد دیگری مانند پیاز، فلفل سبز، لوبیا سبز، غوره و کرفس را به ترشی گل کلم اضافه می‌کنند. همچنین در برخی دستورها از ادویه‌های خاصی مانند زردچوبه، پودر کاری، زیره، آویشن، سیاه دانه و ادویۀ ترشی استفاده می‌شود.

مواد لازم

  • گل کلم: ۲ کیلو
  • هویج: ۵۰۰ گرم
  • خیار: ۵۰۰ گرم
  • کرفس: ۵۰۰ گرم
  • بادمجان: ۸۰۰ گرم
  • سیب زمینی ترشی: ۳۰۰ گرم
  • سیر: به مقدار لازم
  • فلفل سبز: به مقدار دلخواه
  • سبزی‌ترشی شامل شوید، ترخون، برگ کرفس و مرزه: ۴۰۰ گرم
  • ادویۀ ترشی شامل زردچوبه، فلفل، گلپر و نمک: به مقدار لازم
  • سرکۀ سفید یا قرمز: به مقدار کافی
  • موسیر: ۳۰۰ گرم
  • نعنا و شوید خشک: در صورت تمایل

طرز تهیه

  1.  مواد لازم برای تهیۀ ترشی را کاملاً بشویید. آن‌ها را روی پارچۀ تمیز پهن کرده تا رطوبتشان کاملاً گرفته شود.
  2.  گل کلم و سایر سبزیجات را به اندازۀ دلخواه خرد کنید.
  3. بادمجان‌ها را در ابعاد دلخواه خرد کنید. در صورت تمایل پوست بادمجان‌ها را بگیرید.
  4. بادمجان را پس از خشک شدن در یک لیوان سرکه بپزید.
  5. سبزیجات ترشی مانند مرزه، شوید و ترخون را کاملاً بشویید. آن‌ها را روی پارچه‌ای تمیز پهن کنید تا خشک شوند.
  6. سبزیجات را داخل ظرفی بزرگ ریخته و با ادویه‌های ترشی مخلوط کنید.
  7. مواد ترشی را در شیشه‌های تمیز بریزید. لا به لای مواد اصلی فلفل سبز و بادمجان پخته شده قرار دهید.
  8. در مرحلۀ آخر سرکه را اضافه کرده و درب شیشه را محکم ببندید.