با انواع دسر تیرامیسو و نحوه تزئین آن ها آشنا شوید

دسر تیرامیسو یک دسر بسیار خوشمزه ایتالیایی است که در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. یکی از دلایل محبوبیت این دسر، مواد اولیه اندک و در دسترس آن است. دسر تیرامیسو را می توانید به سادگی در منزل تهیه کرده و با نمونه هایی که در کافی شاپ سرو می شود مقایسه کنید. پایه اصلی دسر تیرامیسو، بیسکویت پتی بور است. قهوه و خامه نیز در کنار پتی بور بخش عمده مواد تشکیل دهنده این دسر خوشمزه ایتالیایی هستند.

پیش تر مطلبی با عنوان طرز تهیه انواع دسر منتشر کرده بودیم و در آن در مورد تهیه انواع دسر صحبت کرده بودیم. حالا در این مطلب قصد داریم طرز تهیه تیرامیسو را با شما در میان بگذاریم. ادامه مطلب را با اسنپ فود همراه باشید.

طرز تهیه دسر تیرامیسو

همان طور که توضیح دادیم، دستور تیرامیسو بسیار ساده است. البته با اینکه این دسر خوشمزه مواد اولیه اندکی دارد و طرز تهیه آن نیز ساده است، اما زمان نسبتاً زیادی برای تهیه آن لازم است. از این رو بهتر است برای تهیه آن حوصله به خرج داده و با آرامش انجام دهید.

طرز تهیه دسر تیرامیسو

طرز تهیه تیرامیسو ۳ مرحله اساسی دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد. با این وجود دقت داشته باشید که تمام مراحل پخت این دسر از اهمیت بالایی برخوردار است. دقت کنید که هیچ مرحله ای را نادیده نگرفته و با دقت تمام نکات تهیه این دسر را رعایت کنید. در غیر این صورت نتیجه نهایی دلپسند نخواهد بود.

ریشه ابداع این دسر خوشمزه ایتالیا است و به دهه ۱۹۶۰ میلادی باز می گردد. مبدأ بیشتر دسرهای خامه ای خوشمزه ایتالیا است و تیرامیسو نیز از این قاعده مستثنا نیست.

مواد لازم برای تهیه تیرامیسو

تیرامیسو انواع مختلفی دارد که بسته به سلیقه و ذائقه شما خواهد داشت. پایه اصلی بیشتر انواع تیرامیسو یکسان است و تنها در برخی مواد جانبی با یکدیگر تفاوت دارند. از این رو انواع مختلف این دسر را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد.

همچنین در برخی دستورالعمل ها از تخم مرغ استفاده می شود و برخی دیگر بدون تخم مرغ درست می شود. از این رو موادی که پایه اصلی تیرامیسو هستند را مشخص کرده و موارد دیگر را نیز به صورت اختیاری عنوان خواهیم کرد. مواد زیر را برای تهیه تیرامیسو ماده کنید:

  • شکر: یک دوم پیمانه (ضروری)
  • نسکافه: ۲ قاشق غذاخوری (ضروری)
  • بیسکویت: حدود ۲۰۰ گرم (ضروری)
  • خامه شیرین شده: یک پیمانه (ضروری)
  • پنیر خامه ای: یک و نیم پیمانه (ضروری)
  • آب داغ: یک دوم پیمانه (ضروری)
  • پودر قند: یک دوم پیمانه (ضروری)
  • تخم مرغ: ۵ عدد (برای نوع تخم مرغی)
  • فندق خرد شده: به اندازه کافی (دلخواه)
  • موز: به اندازه کافی (برای نوع موزی)
  • شکلات رنده شده: حدود یک دوم پیمانه (برای نوع شکلاتی)

مواد لازم برای تهیه تیرامیسو

طرز تهیه تیرامیسو ساده بدون فر

در این مقاله، تمرکز اصلی ما روی طرز تهیه تیرامیسو بدون تخم مرغ و بدون استفاده از فر است. بدین ترتیب مراحل تهیه آن بسیار کاهش یافته و ساده می شود. البته در انتها طرز تهیه تیرامیسو با تخم مرغ را نیز توضیح خواهیم داد.

ابتدا پنیر خامه ای و پودر قند را درون ظرفی ریخته و با مقداری با همزن مخلوط کنید تا صاف شده و پف کند. سپس خامه شیرین قنادی را نیز به مخلوط اضافه کنید. با دور تند همزن مخلوط کنید تا ترکیب پف کرده و یکنواختی به دست آورید.

خامه شیرین قنادی را می توانید از بیرون تهیه کرده یا خودتان آماده کنید. طرز تهیه خامه شیرین قنادی را نیز در ادامه توضیح خواهیم داد:

راستی اگر تا اینجای مقاله پیش آمده اید احتمالا به دنیای دسرها علاقه مند هستید، بنابراین پیشنهاد می کنیم با طرز تهیه دسر پاناکوتا هم آشنا شوید.

طرز تهیه خامه شیرین قنادی

روش اول: یک بسته پودر خامه، ۲ قاشق غذاخوری پودر قند را در ظرفی ریخته و با قاشق مقداری هم بزنید. سپس یک دوم پیمانه شیر سرد را به آن‌ها اضافه کنید. با سرعت بالای همزن تا زمانی مه خامه فرم بگیرد، مخلوط کنید. در این مرحله خامه فرم خود را کاملاً حفظ خواهد کرد. در صورتی که مقداری از آن را با قاشق برداشته و سر و ته کنید، خامه فرم خود را از دست نمی دهد و روی زمین نمی افتد.

روش دوم: خامه شیرین قنادی را می توانید تا چند هفته نیز درون فریزر نگهداری کنید. برای همین می توانید مقدار بیشتری تهیه کرده و برای روزهای دیگر ذخیره کنید. حدود ۴۰۰ گرم خامه صبحانه سرد را با ۱۰۰ گرم پودر قند ترکیب کنید. این نسبت را ۴ به ۱ حفظ کنید. این ترکیب را به خوبی و با دور تند همزن مخلوط کنید تا پره های همزن روی خامه نمایان شود. در این مرحله خامه فرم خود را به دست آورده است. در ادامه طرز تهیه تیرامیسو با پتی بور را پی می گیریم:

تهیه ترکیب قهوه

پس از ترکیب پنیر خامه ای، پودر قند و خامه قنادی آن را درون یخچال کنار بگذارید. اجازه دهید حدود ۲ ساعت درون یخچال استراحت کند. در ظرف دیگری قهوه فوری، شکر و آب داغ را مخلوط کنید. ترکیب را به خوبی با قاشق مخلوط کنید.

دقت کنید که هنگام ترکیب این مواد، آب شما باید داغ باشد اما هنگام استفاده روی بیسکویت ها، مخلوط شما باید ولرم باشد. اگر مخلوط قهوه شما سرد باشد، جذب بیسکویت نخواهد شد. اگر هم زیاد داغ باشد، بیسکویت ها را بسیار نرم کرده و از فرم خواهد انداخت.

ترکیب لایه های خامه، قهوه و بیسکویت

یک ظرف پیرکس (حدود ۲۰ سانتی متر در ۲۰ سانتی متر) را آماده کنید. کف و کناره های آن را با سلفون کاملاً بپوشانید. کف ظرف را با قطعات بیسکویت کاملاً بپوشانید. بخش هایی که خالی می ماند را نیز با تکه های کوچکتر بیسکویت پر کنید.

توسط یک قاشق لاستیکی یا قلم‌مو روی بیسکویت ها را به مخلوط قهوه آغشته کنید. می توانید بیسکویت ها را درون قهوه فرو برده و سپس کف ظرف بچینید.

مقداری مایه پنیر را روی سطح بیسکویت ها بمالید. مایه پنیر باید کاملاً سطح بیسکویت ها را پوشش دهد اما ضخامت آن باید نازک باشد.

دوباره چند عدد بیسکویت روی خامه بگذارید. روی بیسکویت ها را با قهوه آغشته کنید. روی بیسکویت ها را با مایه پنیر خامه ای پر کرده و این کار را تا جایی ادامه دهید که ظرف شما کاملاً پر شود.

استراحت تیرامیسو درون یخچال

در این مرحله، روی ظرف را با سلفون بپوشانید و حدود ۵ ساعت تا یک روز کامل درون یخچال قرار دهید. تیرامیسو شما آماده است. در صورت تمایل می توانید روی آن را پس از خارج کردن از یخچال با مواد دلخواه خود تزئین کنید. نحوه تزئین تیرامیسو را نیز در انتهای مطلب به چند روش توضیح خواهیم داد.

طرز تهیه تیرامیسو شکلاتی

برای تهیه تیرامیسو شکلاتی کافی است یک دوم پیمانه شکلات را رنده کنید. می توانید از شکلات ۶۰ درصد استفاده کنید. یک دوم پیمانه فندق را نیز اندکی خرد کنید. قطعات فندق باید نسبتاً درشت بوده و به راحتی توسط دندان احساس شود. البته این مسئله به سلیقه شما بستگی دارد.

طرز تهیه تیرامیسو شکلاتی

تیرامسو را از یخچال بیرون بیاورید. سلفون روی آن را بردارید. پس از ۵ ساعت تا یک روز، تیرامیسو باید کاملاً سفت شده باشد. از این رو به سادگی می توانید اطراف سلفون کف را نیز گرفته و به آرامی بیرون آورید. بهتر است دو گوشه سلفون را گرفته و به آرامی روی سینی منتقل کنید.

حدود دو سوم شکلات را به صورت یکنواخت روی تیرامیسو بریزید. سپس فندق را نیز به همین ترتیب روی آن اضافه کنید. باقی مانده شکلات رنده شده را نیز اضافه کنید. در این مرحله، تیرامیسو شما آماده است.

بدین ترتیب بدون استفاده از فر و به سادگی تیرامیسو خوشمزه ای تهیه کردیم. برای انواع دیگر تیرامیسو، ادامه مطلب را دنبال کنید.

طرز تهیه تیرامیسو با موز

طرز تهیه تیرامیسو با موز تفاوت زیادی با تیرامیسو ساده ندارد. تمام مراحل آن یکسان است و تنها در یک مرحله تفاوت دارد. هنگامی که در حال چیدن مواد و تهیه لایه های تیرامیسو هستید، موزها را اضافه خواهیم کرد.

طرز تهیه تیرامیسو با موز

پس از اینکه بیسکویت ها را درون قهوه فرو برده و مخلوط پنیر خامه را روی آن پهن کردید، حلقه های نازک موز را نیز روی خامه بگذارید و تمام سطح آن را پر کنید. تعداد قطعات و فراوانی موز نیز بستگی به ذائقه شما خواهد داشت.

راستی اگر عاشق ترکیب موز و شکلات هستید پیشنهاد می کنیم با دسر موز و شکلات مخصوص ما هم آشنا شوید.

طرز تهیه تیرامیسو بدون تخم مرغ

تا اینجا طرز تهیه تیرامیسو بدون تخم مرغ را یاد گرفتیم. اکنون برای کسانی که پروتئین بیشتری نیاز دارند و با تخم مرغ نیز میانه خوبی دارند، طرز تهیه تیرامیسو را با تخم مرغ توضیح می دهیم.

تیرامیسو با تخم مرغ نیز تفاوت زیادی با نوع بدون تخم مرغ ندارد. برای تهیه آن کافی است زرده و سفید تخم مرغ ها را جدا کنید. ۵ عدد زرده تخم مرغ و ۴ عدد سفیده نیاز خواهیم داشت. بدین ترتیب یکی از سفیده ها را استفاده نخواهیم کرد تا حالت پفکی تیرامیسو حفظ شود.

زرده و سفید را در ظروف جداگانه بریزید. نصف شکر را به زرده و نصف دیگر را به سفیده اضافه کنید. هرکدام را به صورت جداگانه توسط دور تند همزن کاملاً مخلوط کنید تا بافت کاملاً حجیم پیدا کند و پس از برداشتن با قاشق، حالت خود را حفظ کند.

پنیر خامه ای را به زرده اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا حالت خود را دوباره به دست آورد.

سپس زرده و سفیده را در ظرف دیگری ترکیب کرده و توسط همزن دستی کاملاً مخلوط کنید. فرم مواد شما باید یکنواخت و نسبتاً سفت باشد.

اکنون مایه شما آماده است و بقیه مراحل آن نیز مانند نوع عادی است. توسط مایه به دست آمده، مایع قهوه و قطعات بیسکویت ظرف خود را پر کرده و درون یخچال بگذارید. سپس از یخچال بیرون آورده و با موارد پیشنهادی که در بخش تزئین توضیح داده شده است، تزئین کنید.

تزیین تیرامیسو

در طرز تهیه تیرامیسو شکلاتی، نحوه تزئین تیرامیسو را با شکلات رنده شده و فندق توضیح دادیم. روش های دیگری نیز برای تزئین تیرامیسو وجود دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد:

تزیین تیرامیسو

تزئین تیرامیسو با خامه و گردو

سطح تیرامیسو را با همان خامه شیرین قنادی که تهیه کرده اید، بپوشانید. سپس قطعات کوچک و خرد شده گردو را روی آن بپاشید. می توانید گردو را در ۲ نوع خرد کنید. بخش از آن را پودر کنید و بخشی دیگر را در قطعات درشت خرد کنید. ترکیب پودر گردو و قطعات گردو باعث می شود که طعم و ظاهر تیرامیسو بسیار زیبا و متفاوت شود.

تزئین با انواع آجیل

می توانید برای تزئین تیرامیسو از چند نوع آجیل استفاده کنید. گردو، فندق، پسته و بادام بهترین گزینه ها هستند. برای اینکه آجیل ها به خوبی روی تیرامیسو بنشینند، ابتدا باید مقداری خامه روی تیرامیسو بمالید.

تزئین با قطعات میوه

تیرامیسو یک دسر کاملاً ذائقه ای است. تزئین و ترکیب مواد آن می تواند متفاوت باشد. برای مقال در تزئین تیرامیسو با موز می توانید از موز برای تزئین روی آن نیز استفاده کنید. می توانید در خرد کردن موز سلیقه به خرج دهید. برای مثال، مقداری از آن را حلقه ای خرد کرده و بخشی دیگر را توسط پوست کن، به نوارهای باریک خرد کنید.

تزئین با قطعات میوه

همچنین می توانید از کمپوت آناناس نیز برای تزئین روی آن استفاده کنید. آناناس میوه ای خوشمزه است و حتی به جای قطعات موز درون تیرامیسو نیز می توانید از کمپوت آناناس استفاده کنید.

سیب نیز گزینه مناسبی برای این کار است. البته باید برای استفاده درون تیرامیسو یا تزئین آن از کمپوت سیب استفاده کنید. میوه هایی که درون این دسر استفاده می شوند، همگی باید نرم بوده و به سادگی توسط دندان له شوند. توت فرنگی، گیلاس، آلبالو و انواع توت و تمشک نیز گزینه های ایدئالی هستند. بخصوص آلبالو و تمشک که طعم ترش و شیرینی به دسر شما خواهد داد.

یک راهکار دیگر نیز استفاده از کمپوت نارگیل است. هم برای درون تیرامیسو و هم تزئین آن می توانید از قطعات نارگیل استفاده کنید. همچنین مقداری پودر نارگیل نیز می توانید روی دسر برای تزئین استفاده کنید.

شما هم تیرامیسو را در منزل خود تهیه کرده و نتیجه آن را با ما در میان بگذارید. مواد مورد علاقه شما برای استفاده در تیرامیسو و تزئین آن چیست؟ روش تهیه شما به چه شکلی است؟ آیا از روش تهیه ما استفاده کردید؟ دیدگاه های خود را با ما و دیگر دوستان خود در اسنپ فود در میان بگذارید.