طرز تهیه دوبل برگر (دوبل برگر ذغالی)

برگر یکی از محبوب ترین غذاهای فست فودی در جهان محسوب می شود و همیشه با پیتزا در رقابت است. برگر طرفداران خاص خود را دارد که آن ها این ساندویچ جذاب را با هیچ چیز دیگری عوض نمی کنند. برگر انواع مختلفی دارد و در دستور پخت آن از مواد مختلفی استفاده می شود و بنا بر تغییراتی که در مخلفات آن انجام می شود نام برگر نیز تغییر می کند.

اما آنچه که مشخص است، تمام برگرها از یک تکه گوشت برگری و نان مخصوص برگر درست شده اند. گوشت برگر را نیز می توان به دو روش سرخ شده و یا گریل آماده کرد. گوشت گریل شده عطر و طعم بهتری دارد اما برای درست کردن آن نیاز به منقل و یا باربیکیو دارید. یکی از انواع پرطرفدار برگر، دوبل برگر است. در ادامۀ این مطلب قصد داریم طرز تهیه دوبل برگر ذغالی را مرحله به مرحله آموزش دهیم.

دوبل برگر چیست؟

همان طور که گفته شد انواع مختلفی برگر وجود داشته که تفاوت های جزئی با یکدیگر دارند. دوبل برگر نیز یکی از انواع برگر است. دوبل برگر تفاوت زیادی با برگر ساده ندارند. همچنین دستور تهیه دوبل برگر نیز با دیگر انواع برگر تقریباً مشابه است. اما دوبل برگر چه تفاوتی با برگر ساده دارد؟ تنها فرق دوبل برگر آن است که مقدار گوشت آن دو برابر می شود. درنتیجه برگر حجیم تر خواهد شد. معمولاً برای درست کردم دوبل برگر نیز از نان سه بخشی استفاده می کنند. یعنی میان دو تکه گوشت یک لایه نان قرار می گیرد.

طرز تهیه دوبل برگر ذغالی

دستور تهیه دوبل برگر ذغالی

دوبل برگر را به راحتی می توان به استفاده از باربیکیو و یا منقل تهیه کرد. مواد اولیه آن نیز به راحتی در دسترس هستند. فقط کافیست با تمام فوت و فن های درست کردن یک برگر جذاب آشنا باشید تا نتیجۀ نهایی آن دلچسب واقع شود.

مواد اولیه دوبل برگر

  • گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • پودر سوخاری ۲ قاشق غذاخوری
  • پنیر چدار ورقه ای به مقدار لازم
  • کاهو فرانسوی به مقدار لازم
  • گوجه فرنگی به مقدار لازم
  • خیارشور به مقدار لازم
  • نمک و فلفل به میزان کافی

مراحل درست کردن دوبل برگر

در ادامه آموزش قدم به قدم تهیه دوبل برگر ذغالی شرح داده شده است. پس اگر برای اولین بار است که قصد دارید این ساندویچ جذاب را تهیه کنید، این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.

۱ – پیاز را رنده کنید

در مرحلۀ اول باید پیازها را به خوبی رنده کنید و آب آن را کاملاً بگیرید. توجه کنید که پیازها باید در اندازۀ خیلی ریز خرد شوند. برای این کار می تونید آن را رنده کنید و یا با استفاده از یک غذاساز آن ها را ریز کنید.

دستور تهیه دوبل برگر

۲ – پیازهای رنده شده را با گوشت ترکیب کنید

حال باید پیازهایی که آماده کردید را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید و به آن نمک، ادویه های لازم، پودر سوخاری و تخم مرغ را بیفزایید. سپس به خوبی آن را ورز دهید تا پیازها به اصطلاح به خورد گوشت برود و یک ترکیب یکدست حاصل شود. چند دقیقه ای به گوشت استراحت دهید.

۳ – گوشت را تقسیم کنید

پس از آنکه کمی از ترکیب کردن پیاز و گوشت گذشت آن را به ۵ قسمت تقسیم کنید. هر کدام از تکه ها باید روی تخته ای چه کنید. توجه داشته باشید که قطر برگر باید ۱ سانتی‌متر و پهنای آن ۱۲ سانتی‌متر باشد.

طرز تهیه دوبل برگر رستورانی

۴ – گوشت را گریل کنید

در این مرحله نوبت به طبخ گوشت می رسد. همان طور که گفته شد می توان گوشت را به دو روش سرخ شده و یا گریل تهیه کرد. برای گریل کردن گوشت باید آن را روی گریل، منقل و یا باربیکیو قرار دهید. برای این کار احتیاجی به روغن نیست. اما در صورتی که تمایل داشته باشید گوشت را سرخ کنید باید مقدار مناسبی روغن را درون تابه بریزید و اجازه دهید که روغن داغ شود. سپس گوشت را درون روغن قرار دهید. توجه داشته باشید که اگر تمایل دارید که در برگر پنیر قرار دهید، باید ۱ دقیقه قبل از آنکه گوشت را از روی حرارت بردارید یک ورقه پنیر چدار روی آن قرار دهید تا به خوبی آب شود.

۵ – آماده سازی دوبل برگر

حال که گوشت آماده شده، نوبت به مرحلۀ آخر یعنی قرار دادن مواد اولیه درون نان می رسد. نان دوبل برگر سه بخشی است. یعنی یک لایه نان اضافه بین دو برگر قرار می گیرد. اگر نان سه بخشی پیدا نشد، می توانید یک نان برگر حجیم را به سه بخش تقسیم کنید و لایه میانی را بین دو تکه گوشت قرار دهید. برای چیدن مخلفات درون نان بهتر است که ابتدا کمی سس روی نان بمالید.

سپس برگر اول را روی نان قرار داده و اگر تمایل داشته باشید می توانید روی برگر پیاز کاراملی بریزید. پیاز کاراملی بسیار در طعم و مزۀ نهایی مؤثر است. سپس نان میانی را روی آن گذاشته و سپس برگر دوم را قرار دهید. حال می توانید کاهوی فرانسوی یا ساده، گوجه و خیارشور اسلایس شده را روی آن ها بگذارید و سپس نان روی برگر را قرار دهید.

دوبل برگر

۶ – طرز تهیه پیاز کاراملی

پیاز کاراملی یکی از فوت و فن های آشپزی است که بسیار غذا رو خوش طعم و جذاب می کند و اصالت این نوع طبخ پیاز به فرانسه می رسد. اما اخیراً در ایران نیز زیاد از این دستور استفاده می شود. از پیاز کاراملی می توان در انواع ساندویچ ها و یا حتی غذاهای ایرانی نیز استفاده کرد. تهیه پیاز کاراملی بسیار ساده و بدون هیچ گونه پیچیدگی است. برای درست کردن پیاز کاملی باید پیازها را به شکل خلالی خرد کنید و سپس آن را با کره و روغن زیتون تفت دهید.

سپس به آن نمک و شکر را اضافه کنید و حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه اجازه دهید تا پیازها در کره و روغن زیتون کاراملی شوند. توجه داشته باشید که دائماً آن را هم بزنید تا پیازها نسوزد. ممکن است پس از چند دقیقه نیز نیاز باشد که روغن اضافه کنید. در دقایق آخر نیز می توانید کمی سرکه بالزامیک به این ترکیب بیفزایید. سپس حرارت را کم کنید.

همان طور که خواندید تهیه دوبل برگر ذغالی هیچ پیچیدگی خاصی ندارد و به راحتی می توان آن را در خانه تهیه کرد. دوبل برگر همراه انواع برگر در منوی فست فودها و یا کافه ها وجود دارد. قیمت دوبل برگر نیز بستگی به مواد اولیه دارد و در مجموعه های مختلف، متفاوت است.