طرز تهیه سس قارچ و پنیر

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

آنچه در این مقاله میخوانید

  • طرز تهیه سس قارچ
  • مواد لازم برای تهیه سس قارچ برای 4 نفر
  • مراحل تهیه سس قارچ
  • سس قارچ در کنار چه غذاهایی سرو می‌شود؟
  • استیک به همراه سس قارچ و پنیر
  • سس قارچ و پنیر برای همبرگر
    • طرز تهیه سس قارچ و پنیر برای همبرگر
  • سیب زمینی به همراه سس قارچ و پنیر
  • قارچ و پنیر، مادر و پدر آلفردو!
  • فیله مرغ همراه با سُس آلفردو
  • غذاهای دیگر با سُس قارچ و پنیر
  • آیا این دستور تهیهِ سُس قارچ و پنیر اصیل است؟
  • نکاتی درباره غذاها و سُس قارچ و پنیر

سس قارچ و پنیر از پرکاربرد ترین سس­‌هایی است که در انواع غذا­ها استفاده می­­‌شود. فرقی ندارد که از گوشت قرمز استفاده کنید یا گوشت مرغ؛ سس قارچ و پنیر با استیک گوشت و مرغ، همبرگر، پاستا، سیب زمینی و دیگر غذا­ها سرو می­‌شود و طعمی بی­نظیری به آنها می­‌دهد. شعار «سس قارچ برای همه چیز» بهترین توضیح درباره این سس است. مواد تشکیل دهنده سس قارچ همیشه ثابت نیستند، به همین خاطر دستور تهیه­‌های متفاوت وجود دارد. مثلاً نوع پنیری که در این سس استفاده می‌­­شود بسیار می­­‌تواند متنوع باشد. در ادامه طرز تهیه سس قارچ را باهم یاد می­‌گیریم.

طرز تهیه سس قارچ

ابتدا باید در نظر بگیرید که برای چه غذایی می‌خواهید این سس را سرو کنید. منظور این است؛ غذا ساندویچی است یا به شکل استیک و همبرگر. به این خاطر که غلظت سس در نحوه‌ی سرو کردن شما تأثیرگذار خواهد بود. برای مثال، در غذای ساندویچی نباید سس قارچ رقیق باشد، به صورتی که از ساندویچ چکه کند.

مواد لازم برای تهیه سس قارچ برای 4 نفر

  • 2 قاشق غذاخوری کره
  • 2/1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 300 گرم قارچ ورقه شده
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • 2 حبه سیر له شده
  • 2/1 فنجان آب مرغ پخته یا آب گوشت پخته
  • 1 فنجان (250 میلی لیتر) خامه پرچرب
  • 30 گرم پنیر پارمسان
  • 2/1 قاشق چایخوری آویشن خشک شده
سس قارچ

مراحل تهیه سس قارچ

همانطور که در دستور پخت سس قارچ اشاره شده است، آب مرغِ پخته یا آب گوشتِ پخته را باید تهیه کنید. اگر می‌خواهید آب مرغ را اضافه کنید، نباید افزودنی خاصی به مرغ یا آب مرغ بزنید و به همان شکل به مواد دیگر سس اضافه کنید. نکته دیگر این است که سعی کنید دقایق آخر پخت غذا، سس قارچ را درست کنید. زمانی که سس را با غذا می‌خواهید سرو کنید، غذا خیلی داغ نباشد کمی حرارتش را از دست داده باشد. در ادامه مراحل تهیه سس قارچ را به ترتیب شرح می‌دهیم:

  • بعد از داغ کردن تابه، ابتدا کره و روغن را داخل آن بریزید تا کره آب شود و با روغن زیتون مخلوط شود، بهتر است از روغن زیتون بدون بو استفاده کنید تا سُس خیلی عطر و بوی روغن زیتون نگیرد.
  • سپس قارچ هایی که به صورت ورقه‌ای خرد شده را داخل تابه بریزید و با حرارت بالا تفت می‌دهید؛ چون قارچ­ها در هنگام پخت آب زیادی از خود پس می‌­دهند که حرارات بالا هنگام تفت دادن، مانع این کار می‌شود. تا جایی به این کار ادامه دهید که رنگ قارچ­‌ها متمایل به رنگ قهوه‌ای روشن شود.
  • در این مرحله سیر له شده، نمک و فلفل، آب مرغ یا گوشتِ پخته را اضافه می‌کنید. به مدت 2 دقیقه مواد را به آرامی و با ملاقه چوبی هم می‌زنید. برای این که قارچ­‌ها خُرد نشود، از قاشق یا ملاقه فلزی استفاده نکنید.
  • خامه را به مواد دیگر اضافه می‌کنید و به آرامی خامه را در تابه پخش می‌کنید. سعی کنید خامه را خیلی هَم نزنید، چون موجب رقیق شدن سُس می‌شود.
  • بعد از 3 یا 4 دقیقه، پنیر پارمسان را به مخلوط اضافه می‌کنید. در این مرحله شعله را در پائین ترین درجه نگه دارید تا پنیر سریع آب نشود. سپس آویشن خشک شده را اضافه ­کنید.
  • بعد از این که مواد را به خوبی مخلوط کردید و هم زدید سس قارچ شما آماده سرو شدن در کنار غذا است.
استیک با سس قارچ و سیب زمینی

سس قارچ در کنار چه غذاهایی سرو می‌شود؟

همانطور که در ابتدا اشاره کرده‌­ایم، سس قارچ و پنیر برای همبرگر، استیک، فیله مرغ، سیب زمینی و دیگر غذا­ها استفاده می‌شود. در ادامه به معرفی چند مورد از غذا­هایی که در کنار آنها سُس قارچ سرو می‌شود، می‌پردازیم.

استیک به همراه سس قارچ و پنیر

محال است که از طرفداران استیک باشید و با سس قارچ آشنا نباشید. سُس قارچ یک بخش جدا نشدنی از استیک است که همراه آن سرو می‌شود. البته سُس های دیگری هم هستند که به همراه استیک سرو می‌شوند که بستگی به نوع گوشت و رسپی استیک دارد. استفاده از سس قارچ برای استیک آنقدر رایج است که در بسیاری از رستوران ها تنها از این نوع سس برای استیک استفاده می کنند.

استیک با سس قارچ

سس قارچ و پنیر برای همبرگر

قارچ و انواع پنیرها جزء پرکاربرد ترین موادی هستند که در تهیه همبرگر و ساندویچ‌ها به کار می‌روند. به همین خاطر ساختار ثابتی ندارند و شما آزاد هستید که از هر نوع پنیری که دلتان می‌خواهد در ترکیب همبرگر خود استفاده کنید. همچنین می‌توانید به جای ترکیب کردن سیر با قارچ، از پیاز به عنوان جایگزین سیر در طعم‌دهی سُس برگر خود استفاده کنید.

سس قارچ و پنیر برای همبرگر

طرز تهیه سس قارچ و پنیر برای همبرگر

طرز تهیه سس قارچ و پنیر برای همبرگر هم تفاوت زیادی با چیزی که ما در اینجا گفتیم ندارد؛ فقط همانطور که گفتیم در انتخاب نوع ترکیب‌ها دستتان باز تر است. عموماً در تهیه سُس قارچِ همبرگر به جای پنیر پارمسان، از پنیر چدار یا گودا استفاده می‌شود. این نکته را هم به یاد داشته باشید که اگر جایی نام «ماشروم برگر» به چشمتان خورد، صرفاً سس قارچ و پنیر ندارد!

سیب زمینی به همراه سس قارچ و پنیر

سیب زمینی به همراه سس قارچ و پنیر را شاید بیشتر با نام «وایت فرایز» بشناسید. همانطور که گفتیم سُس قارچ؛ سُسی برای همه غذاها است. برای تهیه سس وایت فرایز هم از طرز تهیه‌ای که در اینجا گفتیم، می‌توانید استفاده کنید. نکته مهم در تهیه سُس وایت فرایز این است که می‌توانید به جای آب مرغ یا گوشت پخته از شیر استفاده کنید؛ این ترکیب به نوعی همان یادآور سس آلفردو در پاستا است. البته خیلی از رستوران‌ها «آلفردو فرایز» را به جای «وایت فرایز» ارائه می‌دهند که تفاوت چندان زیادی ندارند.

سیب زمینی با قارچ پنیر

قارچ و پنیر، مادر و پدر آلفردو!

می‌توانیم اینطور استدلال کنیم؛ اگر سُس قارچ و پنیری نباشد، سس آلفردویی هم در کار نیست! مواد اصلی تشکیل دهنده سُس آلفردو هم قارچ، پنیر، خامه، شیر، سیر، کره است؛ همانند سُس قارچ و پنیر. البته این را در نظر بگیرید که این دو نوع سُس فقط به یکدیگر شباهت دارند و فلسفه به وجود آمدن سُس آلفردو چیز دیگری است. این سُس اولین بار توسط آلفردو دی للیلو (Alfredo di Lelio) تهیه گردید. در آن زمان دستور تهیه سُس آلفردو حاوی تخم مرغ هم بود که به مرور حذف شد.

پاستا با سس قارچ

فیله مرغ همراه با سُس آلفردو

این سُس برای طرفداران گوشت سفید، به خصوص افرادی که علاقه‌ای به خوردن گوشت قرمز ندارند هم انتخابی بسیار جذاب است. فیله مرغ گریل شده به همراه سُس قارچ و پنیر، ترکیبی بسیار لذیذ و دلچسب است که یک بار امتحان کردنش ارزشَش را دارد.

غذاهای دیگر با سُس قارچ و پنیر

ما سعی کرده‌ایم بیشتر غذاهای معروف و آنهایی که با ذائقه خودمان جور در می­‌آیند را معرفی کنیم. مطمئناً با سُس قارچ و پنیر غذاهای بسیار بیشتری را می‌توان سرو و میل کرد.

آیا این دستور تهیهِ سُس قارچ و پنیر اصیل است؟

در بعضی از رسپی­‌های مربوط به تهیه سُس قارچ و پنیر، گاهی مواد غذایی دیگری هم معرفی شده است که در کشور ما نسبت به مواد غذایی دیگر کمیاب ترند و شاید با ذائقه‌ی ما اصلاً جور در نیایند. به همین خاطر ما سعی کرده‌ایم کامل ترین و بهترین دستور تهیه سس قارچ و پنیر را به شما ارائه دهیم.

استیک با سس قارچ

نکاتی درباره غذاها و سُس قارچ و پنیر

  • برای طعم­دار کردن استیک، به هیچ عنوان از سُس های تُرشی که حاوی آبلیمو و آبغوره هستند، استفاده نکنید.
  • استیک را وقتی می‌خواهید با سُس قارچ و پنیر سرو کنید، به هیچ عنوان طعم دار نکنید، فقط از نمک و فلفل به میزان لازم استفاده کنید.
  • در صورتی که به آب گوشت و مرغ پخته دسترسی یا علاقه­‌ای ندارید، می‌توانید از شیر استفاده کنید. فقط طعم سُس قارچ و پنیر کمی متمایل به طعم سُس آلفردو می‌شود!
  • در صورت تمایل می‌توانید پیاز را خُرد کنید و سپس سُرخ کنید. در آخر بر روی سس قارچ و پنیر بریزید.
  • در هنگام شستن قارچ ها نگذارید که آن ها در آب بمانند. به این خاطر که قارچ آب را به خود جذب می‌کند و هنگام تَفت دادن آب بسیار زیادی از خود پس می‌دهد.

سخن آخر

سُس قارچ و پنیر از پُرطرفدار ترین و پُرکاربرد ترین سُس‌های بین­المللی است که در اکثر رستوران و کافه رستوران‌ها سرو می‌شود. هر سرآشپز یا هر رستورانی رسپی بخصوص خودش را دارد و ترکیبی ثابت را اراده نمی‌دهند. به دلیل این که در فضایی رقابتی حاضر هستند، هر کس مدعی اصیل بودن رسپی خودش است. برای همین زیاد حساسیت نشان ندهید و از غذای خودتان لذت ببرید. امیدواریم مقاله دستور تهیه سُس قارچ و پنیر برای شما مفید و آموزنده باشد.