طرز تهیه سوپ جو | با انواع سوپ جو آشنا شوید

سوپ جو از جمله سوپ‌های مجلسی است که در اکثر مهمانی‌ها حضور فعال دارد. این سوپ در انواع با ترکیب‌های مختلفی درست می‌شود. در این مطلب اسنپ فود مجموعه کاملی از روش‌های مختلف طرز تهیه سوپ جو را برای شما گردآوری کردیم تا هر کدام را که دوست دارید و به سلیقه خودتان است، درست کنید.

چرا سوپ جو بخوریم؟

اصلی‌ترین بخش سوپ جو یعنی جو فوایدی بسیار ویژه‌ای دارد.

  • جو حاوی انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر ترکیبات مفید گیاهی است.
  • جو فیبر محلول دارد که گرسنگی را کاهش می‌دهد و با ایجاد حس سیری باعث کاهش وزن می‌شود.
  • میزان بالای فیبر موجود در جو باعث بهبود عملکرد روده شده و به هضم غذا کمک می‌کند. از طرفی باعث کاهش میزان ابتلا به سرطان روده خواهد شد.
  • نوعی از فیبر غیر محلول در جو وجود دارد که از تشکیل سنگ‌های صفراوی جلوگیری کرده و به عملکرد طبیعی کیسه صفرا کمک می‌کند.
  • مصرف منظم جو باعث می‌شود میزان کلسترول بد خون کاهش پیدا کند و احتمال ابتلا به بیماری قلبی کمتر شود.
  • جو مانند بسیاری از غلات به بهبود تولید انسولین و کاهش قند خون کمک کند که هر دو احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می‌دهند.

چرا سوپ جو بخوریم؟

تمام این ویژگی‌ها سبب می‌شود به این فکر کنیم که برای سلامتی لازم است تا سوپ جو را حتماً در برنامه غذایی خودمان قرار دهیم.

طرز تهیه سوپ جو مجلسی قرمز

سوپ جو مجلسی به دو شکل سفید و قرمز درست می‌شود. هر کدام این دو مدل با طعم ویژه‌ای که دارند، در دل علاقه‌مندان به سوپ جای خودشان را باز کرده‌اند.

طرز تهیه سوپ جو مجلسی قرمز

مواد لازم سوپ جو مجلسی قرمز (برای چهار نفر)

  • جو پوست کنده (یک پیمانه)
  • سینه مرغ یک عدد
  • پیاز بزرگ (ریز خرد شده) یک عدد
  • هویج متوسط (نگینی خرد شده) دو عدد
  • رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
  • روغن مایع یک قاشق غذاخوری
  • جعفری تازه (خرد شده) دو قاشق غذاخوری
  • لیمو ترش یک عدد
  • آب شش پیمانه
  • زردچوبه به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل به میزان لازم

مواد لازم سوپ جو مجلسی قرمز (برای چهار نفر)

مراحل تهیه سوپ جو قرمز مجلسی

  1. برای قدم اول لازم است تا جوهای پوست کنده را حداقل برای دو ساعت در آب قرار دهید. سپس بگذارید تا با مقدار کافی آب به خوبی بپزد. برای این مقدار جو حدود چهار پیمانه آب لازم است ولی اگر در حین پخت جو حس کردید آب کم شده باز هم اضافه کنید. هر چند دقیقه جوها را هم بزنید تا ته نگیرد و بگذارید تا زمانی که لعاب بگیرند بپزند.
  2. در یک قابلمه بزرگ نیمی از پیاز‌ها با یک قاشق روغن تفت دهید. وقتی پیازها سبک شدند هویج را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. نمک، فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید.
  3. سینه مرغ را با نیمی از پیازها و کمی زردچوبه در قابلمه‌ای دیگر بپزید. بعد از این که کاملاً پخت، گوشت مرغ را ریش ریش کنید و با پیاز و هویج مخلوط کنید و کمی تفت دهید.
  4. حالا جوهای پخته را همراه با آب که در آن پخته شده است به قابلمه اضافه کنید.
  5. حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب بجوشد سپس شعله را کم کنید تا سوپ آرام آرام جا بیفتد.
  6. رب گوجه را در تابه‌ای کوچک تفت بدهید تا خامی آن گرفته شود و حدود نیم ساعت پایانی پخت سوپ، رب و آب لیمو را اضافه کنید. در انتها کمی سوپ را بچشید و اگر نمک و فلفل آن کم بود اضافه کنید.
  7. وقتی سوپ جو قرمز خوب جا افتاد شعله گاز را خاموش کنید و جعفری خرد شده را اضافه کنید.
  8. سوپ شما برای سرو آماده است. در ظرف مناسب بریزید و نوش جان کنید.

 طرز تهیه سوپ جو سفید مجلسی

این نوع سوپ جو حالت خامه‌ای و چرب دارند. شاید از نظر تغذیه‌ای کمی کالری بالاتری نسبت به سوپ جو قرمز داشته باشد ولی واقعاً خوشمزه است.

 طرز تهیه سوپ جو سفید مجلسی

مواد لازم برای طرز تهیه سوپ جو پرک مجلسی سفید

  • جو پرک یک پیمانه
  • سینه مرغ (پخته و ریش شده) نصف یک عدد
  • پیاز بزرگ (نگینی خرد شده) یک عدد
  • هویج متوسط خرد شده یک عدد
  • شیر یک پیمانه (هم دمای محیط)
  • آرد دو سفید دو قاشق غذاخوری
  • کره دو قاشق غذاخوری
  • خامه یک قاشق غذاخوری (هم دمای محیط)
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
  • آب به میزان لازم

مراحل تهیه سوپ جو سفید مجلسی

  1. جو پرک‌ها را همراه با چهار پیمانه آب روی حرارت بگذارید تا بپزد. جو پرک‌ بسیار سریع می‌پزند ولی بد نیست برای این که لعاب بیشتری بدهند برای چند ساعت آن‌ها را در بگذارید تا خیس بخورند.
  2. پیازها را در یک تابه همراه با مرغ‌های ریش شده و هویج کمی تفت بدهید. سپس نمک و فلفل بزنید. تمام این مواد را با جوهای پخته شده مخلوط کنید.
  3. در تابه‌ای کوچک کره را ذوب کنید. آرد را داخل کره ذوب شده بریزید و تفت بدهید تا کرم رنگ بشود. شیر را کم کم به آن اضافه کنید تا یکدست شود.
  4. این سس را به سوپ اضافه کنید و نیم ساعت صبر کنید تا مواد خوب جا بیفتد. وقتی سوپ آماده شد شعله را خاموش کنید و یک قاشق خامه را اضافه کنید و هم بزنید.
  5. هنگام سرو کمی جعفری خرد شده روی سوپ بریزید و نوش جان کنید.

مراحل تهیه سوپ جو سفید مجلسی

طرز تهیه سوپ جو با قارچ

این سوپ جو دقیقه شبیه سوپ جو سفید است فقط حدود ۲۰۰ گرم قارچ خرد شده را هم تفت دهید و همراه با هویج و مرغ به سوپ اضافه کنید.

طرز تهیه سوپ جو با شیر و خامه

ترکیب شیر و خامه با لعاب جو واقعاً بی‌نظیر است.

طرز تهیه سوپ جو با شیر و خامه

مواد لازم برای طرز تهیه سوپ جو با شیر و خامه

  • جو پرک یک پیمانه
  • آب گوشت یا آب مرغ پنج پیمانه
  • هویج متوسط (درشت رنده شده) یک عدد
  • خامه نصف پیمانه
  • شیر دو پیمانه
  • جعفری تازه (خرد شده) دو قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

مراحل تهیه سوپ جو با شیر و خامه

  • جو پرک را برای دو ساعت در آب بگذارید تا نرم شود. سپس آن‌ها را همراه با آب گوشت یا آب مرغ و هویج مخلوط کنید و بگذارید برای حدود نیم ساعت بپزند
  • شیر را در ظرف دیگری گرم کنید و به سوپ اضافه کنید. حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه سوپ را روی حرارت ملایم بگذارید تا جا بیفتد. در آخر نمک و فلفل به سوپ اضافه کنید.
  • شعله گاز را خاموش کنید و خامه را داخل سوپ جو با شیر و خامه بریزید و هم بزنید تا خامه با سوپ کاملاً ترکیب شود. سوپ را در کاسه سرو بریزید و همراه با کمی جعفری تزیین کنید.

 طرز تهیه سوپ جو با سبزیجات

وقتی بحث سلامت خوراکی‌ها مطرح می‌شود اول از همه به یاد سبزیجات خواهیم افتاد. سوپ جو با سبزیجات هر چند، چندان ایرانی نیست ولی خوش طعم است.

 طرز تهیه سوپ جو با سبزیجات

مواد لازم برای تهیه سوپ جو با سبزیجات

  • جو پوست کنده سه چهارم پیمانه
  • ساقه کرفس (خرد شده) یک عدد
  • پیاز متوسط (ریز خرد شده) یک عدد
  • سیب زمینی متوسط (خرد شده) یک عدد
  • ذرت نصف پیمانه
  • نخود فرنگی نصف پیمانه
  • هویج (ریز خرد شده) نصف پیمانه
  • گوجه فرنگی متوسط (ریز خرد شده) یک عدد
  • سیر (خرد شده) دو تا سه حبه
  • آب گوشت یا آب مرغ سه پیمانه
  • آب دو پیمانه
  • زنجبیل (خرد شده) یک قاشق غذاخوری (دلخواه)
  • روغن یک قاشق غذا خوری
  • آویشن یک قاشق غذاخوری (دلخواه)
  • نمک و فلفل به میزان لازم

مراحل تهیه سوپ جو سبزیجات

  1. جوها را برای حداقل دو ساعت در آب بگذارید تا خیس بخورد سپس با آب مرغ یا گوشت بپزید.
  2. در یک قابلمه بزرگ زنجبیل و سیر را با روغن حدود ۳۰ تا ۴۰ ثانیه تفت بدهید تا عطر آن‌ها خارج شود.
  3. پیاز‌ها را اضافه کنید و تا حدی تفت بدهید که طلایی شود. معمولاً حدود دو تا سه دقیقه زمان می‌برد.
  4. سپس سیر، زنجبیل و پیاز تفت داده شده را همراه با هویج، کرفس، ذرت، سیب زمینی، نخود فرنگی و گوجه را به جوهای در حال پخت اضافه کنید.
  5. سوپ جو سبزیجات را روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب بپزد. در انتها نمک، فلفل و آویشن را اضافه کنید.
  6. وقتی سوپ خوب جا افتاد برای سرو در کاسه بریزید و با کمی جعفری یا پیازچه تزیین کنید.

اگر به سوپ های گیاهی علاقه مندید حتما طرز تهیه سوپ کدو حلوایی را هم یاد بگیرید و از این سوپ خوشمزه لذت ببرید.

طرز تهیه سوپ جو با قارچ و پیاز

این سوپ جو هم کمی متفاوت است ولی با داشتن قارچ و پیاز در کنار جو واقعاً مقوی است.

طرز تهیه سوپ جو با قارچ و پیاز

مواد لازم برای تهیه سوپ جو با قارچ و پیاز

  • جو پوست کنده نصف پیمانه
  • پیاز بزرگ (نگینی خرد شده) یک عدد
  • قارچ تازه (خرد شده) دو پیمانه
  • روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
  • سیر (رنده شده) یک قاشق غذاخوری
  • آب مرغ هفت پیمانه
  • آویشن خشک یک قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه یک چهارم قاشق چای‌خوری

مراحل تهیه سوپ جو با قارچ و پیاز

  1. جوها را از قبل خیس بدهید و در آب مرغ بپزید.
  2. در یک تابه پیاز‌ها و قارچ‌ها را با روغن زیتون تفت دهید. تا هم پیاز سبک شود و هم قارچ کمی بپزد. سیر رنده شده را اضافه کنید و برای یک دقیقه دیگر تفت دهید.
  3. این مواد را در قابلمه جوهای در حال پخت اضافه بریزید نمک و فلفل بزنید. حدود ۴۵ دقیقه طول می‌کشد تا سوپ جو شما جا بیفتد. سپس در کاسه سوپ بریزید و نوش جان کنید.

نکات تکمیلی در طرز تهیه انواع سوپ جو

نکات تکمیلی در طرز تهیه انواع سوپ جو

  • جو پوست کنده در حین پخت و پز کف می‌کند. برای همین بهتر است ابتدا جوها را در آب بپزید. بعد از پخت کاملاً آن‌ها را با آب سرد آبکشی کنید. بعد آن‌ها را در آب مرغ یا گوشت بریزید.
  • اگر می‌خواهید جوها را از ابتدا با آب مرغ و گوشت بپزید، در حین پخت حتماً کف آن‌ها را بگیرید.
  • احتمال سر رفتن سوپ جو هنگام پخت زیاد است، برای همین مرتب آن را هم بزنید و سعی کنید در قابلمه را نگذارید.
  • برای پخت سوپ جو قرمز حتماً رب را تفت دهید و به سوپ اضافه کنید تا طعم خامی رب گرفته شود.
  • در صورتی که سوپ شما به اندازه کافی لعاب نداد می‌توانید کمی ورمیشل خرد شده به سوپ اضافه کنید تا غلظت آن بیشتر شود.
  • اگر سوپ با بافتی نرم‌تر می‌پسندید، می‌توانید جوها را بعد از پخت با گوشت‌کوب برقی پوره کنید.
  • جعفری و خامه را همیشه در مرحله آخر و بعد از خاموش شدن شعله اضافه کنید تا هم سبزی تغییر رنگ ندهید و هم خامه بریده نشود.
  • اگر به دنبال طرز تهیه سوپ جو دونفره هستید، از همین دستورهای سوپ جو استفاده کنید فقط مقدار مواد گفته شده را نصف کنید.
  • در صورتی که برای پختن سوپ عجله دارید، جو پرک انتخاب مناسب‌تری است چون به سرعت می‌پزد. حتی بدون خیساندن جو پرک می‌توانید سوپتان را آماده کنید.

در پایان دعوت می کنیم از مقاله ای که در رابطه با طرز تهیه سوپ ورمیشل و طرز تهیه سوپ خامه‌ای تهیه کرده ایم نیز دیدن کنید.