طرز تهیه سیر ترشی به روش های مختلف (انتخاب اول دیزی بازها)

سیر ترشی یکی از ترشی هایی است که میان ایرانیان محبوبیت زیادی دارد. این در حالی است که علاوه بر خواص، طعم سیر ترشی خانگی بهتر از محصولات کارخانه ای است. به همین دلیل در این مقالۀ اسنپ فود طرز تهیۀ سیر ترشی را به شما توضیح می دهیم.

طرز تهیه سیر ترشی چگونه است؟

سال‌ها است که ترشی سیر چند ساله تزئین کنندۀ سفره های ایرانی است. خوشمزگی و مفید بودن ترشی سیر مشوق بسیاری برای آشنایی با طرز تهیۀ ترشی سیر می باشد. در ادامه با چند روش تهیۀ این ترشی آشنا می شویم

روش اول تهیۀ سیر ترشی

برای تهیۀ سیر ترشی از مواد مشخصی استفاده می کنیم.

مواد اولیۀ آماده سازی ترشی سیر

  • سیر ۲ کیلوگرم
  • سرکۀ خرما ۸ پیمانه
  • سرکۀ بالزامیک ۸ پیمانه
  • سس سویا ۵ قاشق غذاخوری

مواد اولیۀ آماده سازی ترشی سیر

طرز تهیه سیر ترشی

  • لایۀ اولیۀ سیر را بدون اینکه بوته اش متلاشی شود، جدا کنید. آن‌ها را در صافی و سپس در آب بگذارید و به آرامی بشویید.
  • به مدت ۴ روز سیرها را روی پارچۀ تمیزی قرار دهید تا کاملاً خشک شود.
  • در ظرفی سرکۀ بالزامیک و سرکۀ خرما را به طور کامل مخلوط کنید و بوته های سیر را در مخلوط بگذارید.
  • مخلوط را در قابلمه ای ریخته و در روی شعلۀ کم اجاق گاز قرار دهید.
  • باید بگذارید که سیرها به مدت ۲۰ دقیقه حرارت ببینند.
  • وقتی سیرها نرم شدند، سس سویا را اضافه کرده و اجاق گاز را خاموش کنید.
  • اکنون باید صبر کنید که سیرها کامل سرد شوند.
  • وقتی سیرها سرد شدند باید آن‌ها را در ظرفی شیشه ای بچینید و روی آن‌ها سرکه بریزید به نحوی که کامل در سرکه غرق شوند.
  • در شیشه را کامل ببندید و به مدت حداقل یک ماه در جایی خنک، خشک و تاریک قرار دهید.

جالب است بدانید که علت استفاده از سس سویا به تخمیر و سریع آماده شدن سیر ترشی شما کمک می کند. به نحوی در حدود ۲ ماه ترشی شما آمادۀ آماده خواهد شد.

چگونه سیر ترشی را سریع آماده کنیم؟

شاید تاکنون با روش های مختلفی با عنوان طرز تهیۀ ترشی سیر رو به رو شده باشید. اما جالب است بدانید که تهیۀ سریع ترشی سیر هم امکان پذیر است.

مواد اولیه تهیۀ سریع ترشی سیر

  • سیر خشک ۲ کیلوگرم
  • شیرۀ خرما ۲ پیمانه
  • رب انار ۲ پیمانه
  • سرکه به مقدار لازم

مواد اولیه تهیۀ سریع ترشی سیر

طرز تهیه ترشی سیر

  • بدون اینکه پوست سیرها را پاک کنید، آن‌ها را از هم جدا کنید.
  • سیرها را کامل شسته، روی پارچۀ تمیزی قرار دهید تا کاملاً خشک شوند.
  • مخلوط شیرۀ خرما و رب انار را به ظرفی که سیرها را در آن قرار داده اید، بریزید.
  • اکنون نوبت آن رسیده که سرکه را به مخلوط موجود اضافه کنید.
  • قابلمه ای که سیر و مخلوط رب انار، سرکه و شیرۀ خرما در آن قرار دارد را روی شعلۀ کم اجاق گاز قرار دهید. بگذارید ۴ دقیقه بجوشد.
  • وقتی سیرها خنک شدند، آن‌ها را درون شیشه ریخته و مخلوط مایعی که سرکه هم در آن وجود دارد را روی سیرها بریزید تا سیرها را کامل بپوشاند.
  • اکنون زمان آن است که شیشه های ترشی را در جایی خشک، تاریک و خنک قرار دهید.

طرز تهیه ترشی سیر به روشی دیگر

تهیۀ سیر ترشی با استفاده از نمک و سرکۀ انگور نیز به آسانی امکان پذیر است.

  • سیر ۱ کیلوگرم
  • سرکه ۱ لیتر
  • نمک ۲ قاشق چای خوری

طرز تهیه ترشی سیر به روشی دیگر

طرز تهیۀ ترشی سیر

  • بدون آنکه بوته های سیر آسیب ببینند و متلاشی شوند، چند لایه از پوست آن را جدا می کنیم
  • لازم است که ۲۴ ساعت بوته های سیر را بخیسانید. سپس در آن‌ها را در آبکش قرار دهید تا خشک شوند.
  • سیرها را در ظرف قرار دهید و روی آن‌ها نمک بریزید. سپس سرکه را به آن اضافه کنید.
  • بعد از گذشت چند روز که سرکه جذب سیرها شد، سطح سرکه پایین می آید. سپس مجدداً روی آن‌ها سرکه بریزید.
  • با گذر زمان رنگ سیرها قهوه ای تر می شود. بعد از ۶ ماه آمادۀ استفاده کردن می شود.

طرز تهیه سیر ترشی ۴۰ روزه

برای اینکه بتوانید زودتر ترشی سیر خود را مورد استفاده قرار دهید می توانید از طرز تهیۀ سیر ترشی متفاوتی استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه ترشی سیر در ۴۰ روز

  • سیر خام ۳ کیلوگرم
  • سس سویا ۶ قاشق غذاخوری
  • نبات ۱ تکه
  • رب انار ۱ پیمانه
  • سرکۀ بالزامیک یا سرکۀ قرمز به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه ترشی سیر در ۴۰ روز

طرز تهیه ترشی سیر ۴۰ روزه

  • ابتدا پوستۀ خارجی بوته های سیر را جدا کنید. بوته های سیر را به طور کامل شسته و بگذارید که کامل خشک شوند.
  • ترکیبی از نبات، سس سویا، رب انار و سرکۀ بالزامیک آماده کنید.
  • سیرها را در مخلوط آماده شده به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشانید. دقت کنید که سیرها نباید خیلی نرم شوند.
  • بعد از آن که سیرها خنک شدند، آن‌ها را در ظرفی شیشه ای بریزید. شما باید شیشه ها در جایی خنک، تاریک و خشک نگه داری کنید.

بعد از گذر ۴۰ روز، ترشی سیر شما آمادۀ استفاده است. جالب است بدانید که ترشی سیر بعد از ۷ سال آمادۀ مصرف است. اما با کمک یک تکه نبات، شیرۀ خرما یا شیرۀ انگور می توانید این مدت زمان را کوتاه تر کنید. علاوه بر این برای ترش شدن این ترشی از سرکۀ بالزامیک استفاده می کنند. اما در نبود این سرکه می توانید از سرکۀ قرمز، رب انار و سس سویا استفاده کنید. گفتنی است که سس سویا هم مانند همان نبات یا شیرۀ خرما نقش سرعت بخشی به روند تهیۀ ترشی سیر را دارد.

طرز تهیه سیر ترشی با سبزیجات معطر

می توانید برای اینکه سیر ترشی شما معطر شود روش دیگری را برای تهیۀ ترشی سیر استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه سیر ترشی با سبزیجات

  • سیر
  • نمک
  • فلفل سیاه
  • سرکه
  • سبزیجات معطر مانند ترخون و مرزه

مواد لازم برای تهیه سیر ترشی با سبزیجات

طرز تهیۀ سیر ترشی با سبزیجات معطر

  • بوته های سیر را در آب قرار دهید تا نرم شود. پوستۀ خارجی بوته های سیر را جدا کنید. بگذارید تا سیرها کامل خشک شود.
  • سیرها را در ظرفی شیشه ای قرار دهید. دانه های فلفل، نمک و سبزیجات معطر خود را در ظرف قرار دهید.
  • در آخرین مرحلۀ آماده سازی باید روی سیرها سرکه بریزید.
  • شیشه های سیر ترشی را در جایی تاریک، خشک و خنک قرار دهید تا روند آماده شدن آن‌ها برای مصرف به خوبی سپری شود.

دقت کنید که هرچه زمان بیشتر بگذرد، ترشی شما خوش طعم تر خواهد شد. اگر دوست دارید که سیر ترشی شما سریع تر آماده شود، می توانید از موادی همچون سس سویا، نبات یا رب انار استفاده کنید.

کلام آخر

با توجه به پر طرفدار بودن ترشی سیر در میان ایرانیان، سایت اسنپ فود تصمیم گرفت که طرز تهیۀ سیر ترشی را به شما با دستورالعمل های مختلف ارائه دهد. شما با توجه به سلیقۀ خود می توانید مناسب ترین روش را انتخاب کنید.