طرز تهیه شکلات گلاسه

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

آنچه در این مقاله میخوانید

  • برای درست کردن شکلات گلاسه چه موادی لازم است؟
  • مواد لازم برای تهیه شکلات گلاسه
  • طرز تهیه شکلات گلاسه
  • ایده های تزئین شکلات گلاسه
    • تزئین لیوان با شکلات
    • تزئین خامه فرم گرفته
  • درست کردن سس شکلات خانگی
  • مواد مورد نیاز برای تهیه سس شکلات خانگی
    • مراحل تهیه سیروپ شکلات خانگی
    • نکات مهم برای بهتر شدن سس شکلات

شکلات گلاسه، یکی از بهترین انواع نوشیدنی در روزهای گرم تابستانی محسوب می شود. این نوشیدنی نه تنها خنک و خوشمزه است، بلکه کاکائوی موجود در آن خواص زیادی دارد که باعث می شود برای تابستان عالی باشد. مصرف به اندازه شکلات تا حدی از آفتاب سوختگی پوست جلوگیری کرده و به افزایش شادابی و بهبود خلق و خو کمک می کند.

شاید شما هم درست کردن شکلات گلاسه در خانه را امتحان کرده باشید، اما به خوبی آنهایی که در کافی شاپ میل کرده اید، از آب درنیامده باشند. در این مطلب، به نکات ریز و درشت درست کردن شکلات گلاسه کافی شاپی و ایده های تزئین حرفه ای در خانه خواهیم پرداخت.

درست کردن شکلات گلاسه در خانه

برای درست کردن شکلات گلاسه چه موادی لازم است؟

برای تهیه شکلات گلاسه در خانه، شما می توانید از سیروپ یا سس های شکلات آماده که در بازار موجود هستند استفاده کنید. همچنین می توانید سس شکلات را نیز خودتان در خانه تهیه کنید. در این بخش به معرفی مواد لازم برای شکلات گلاسه با سس شکلات آماده می پردازیم. در صورتی که می خواهید سیروپ مخصوص خودتان را درست کنید، می توانید دستور تهیه سس شکلات را به طور جداگانه در بخش های بعدی مطالعه فرمایید.

مواد لازم برای تهیه شکلات گلاسه

  • بستنی شکلاتی: نیم پیمانه (۳ الی ۴ اسکوپ)
  • شیر کاکائو: نیم پیمانه
  • خامه فرم گرفته: دو قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائو: به مقدار دلخواه
  • سس شکلات: به مقدار دلخواه

برای اینکه کافه گلاسه شما خوشمزه شود، توصیه می کنیم هنگام تهیه مواد اولیه به نکات زیر توجه کنید:

  • مقادیر ذکر شده برای یک لیوان متوسط هستند. اگر اندازه لیوان شما کوچک تر یا بزرگ تر باشد، مقدار تمامی مواد را به یک نسبت تغییر دهید تا طعم نوشیدنی حفظ شود.
  • بهتر است از شیر کاکائوی پرچرب استفاده کنید تا نوشیدنی تان غلیظ تر شده و طعم بهتری داشته باشد.
  • اگر به سس شکلات علاقه ندارید، شکلات آب شده جایگزین مناسبی است. برای این منظور می توانید شکلات ها را به مدت ۳۰ ثانیه در داخل مایکروفر قرار داده یا از روش بن ماری استفاده کنید. ترکیبی از شکلات شیری و شکلات تلخ را برای رسیدن به طعم مورد علاقه تان نیز ایده جالبی خواهد بود.

مواد لازم برای شکلات گلاسه

طرز تهیه شکلات گلاسه

مراحل درست کردن شکلات گلاسه، بسیار ساده و به شرح زیر است:

  • سس شکلات یا شکلات آب شده را درون لیوان بریزید. می توانید کل دیواره لیوان را به طور یکنواخت به شکلات آغشته کنید. اما برای زیبایی بیشتر، توصیه می کنیم شکل و فرم جالبی را برای دیواره شکلاتی انتخاب کنید.
  • بستنی شکلاتی را با اسکوپ زن درون لیوان بریزید.
  • شیر کاکائو را به لیوان اضافه کنید. دقت کنید که شیر کاکائو حتماً باید سرد باشد. در غیر این صورت بستنی آب شده و فرم شکلات بر روی دیواره لیوان خراب می شود.
  • در نهایت خامه فرم گرفته شده را روی مواد دیگر اضافه کنید. برای فرم دادن به خامه می توانید از ماسوره با شکل دلخواه یا اسپری خامه استفاده کنید.
  • روی خامه را با مقداری پودر کاکائو تزئين کنید.

ایده های تزئین شکلات گلاسه

درست کردن یک شکلات گلاسهٔ خوشمزه، به همین سادگی بود که توضیح دادیم. اگر دوست دارید دسر شما جذاب تر به نظر برسد، می توانید از ایده های تزئینی بیشتری استفاده کنید. در این بخش، به معرفی ایده های مجزا برای قسمت شکلاتی و قسمت خامه ای دسر خواهیم پرداخت.

طرز تهیه شکلات گلاسه

تزئین لیوان با شکلات

در مرحله اول، هنگام اضافه کردن سس شکلات، برای تزئین دور لیوان می توانید از روش های متفاوتی استفاده کنید. چند نکته و روش کاربردی عبارتند از:

  • خودتان را به یک فرم خاص لیوان محدود نکنید و از ظروف متنوع و منحصر به فرد استفاده کنید. به عنوان مثال، استفاده از بطری هایی که شبیه شیشه شیر مدرسه هستند، می تواند حس نوستالژیک ایجاد کند.
  • برای یک تزئین بسیار ساده، دهانه لیوان ها را در کمی آب فرو ببرید تا مرطوب شود. سپس لبه لیوان را روی یک بشقاب پودر کاکائو بغلتانید تا کاملاً به پودر کاکائو آغشته شود.
  • یک روش دیگر برای تزئین دهانه لیوان، آغشته کردن آن به سیروپ شکلات است. می توانید در این حالت، لبه لیوان را در بشقاب حاوی ترافل و چیپس های شکلاتی فرو ببرید و اجازه دهید خشک شود.
  • برای ایجاد طرح های شکلاتی افقی روی دیواره لیوان های باریک، لیوان خود را به پهلو روی میز قرار دهید. سس شکلاتی را داخل قیف ریخته و نوک قیف را در انتهای لیوان قرار دهید. سپس لیوان را با فشار نوک قیف بر روی میز بچرخانید تا فرم دلخواه تان به دست آید.
  • برای لیوان های عریض تر، می توانید با گرفتن لیوان در دست به حالت افقی و چرخاندن قیف دور تا دور لیوان، فرم افقی مورد نظر خود را ایجاد کنید.
تزئين لیوان شکلات گلاسه

تزئین خامه فرم گرفته

برای تزئین قسمت خامه ای نیز می توانید از روش های متنوعی استفاده کنید. از جمله ایده های پیشنهادی ما عبارتند از:

  • نی با طرح زیبا و هماهنگ با رنگ شکلاتی استفاده کنید تا لیوان نوشیدنی شما ظاهر جذاب تری داشته باشد. به عنوان مثال نی های خال خالی یا راه راه قهوه ای و سفید می توانند مناسب باشند.
  • استفاده از ویفر رولی با مغز شکلاتی، یا یک قطعه از شکلات کیت کت، یا هر نوع برش عمودی دیگری از شکلات می تواند در کنار نی جلوه جالبی ایجاد کند. خوراکی های طبیعی را رنگ هماهنگ با شکلات، همچون چوب دارچین، یک گزینه مناسب دیگر برای این هدف محسوب می شوند.
شکلات گلاسه کافی شاپی
  • با کمی جستجو در اینترنت و فروشگاه های آنلاین، می توانید مدل های متنوعی از ماسوره و آموزش های مختلف در این زمینه مشاهده کنید. آشنایی با انواع ماسوره برای ایجاد فرم های مختلف در خامه، می تواند سطح تزئینات شما را به نحوه چشمگیری افزایش دهد.
  • می توانید قبل از اضافه کردن خامه، یک کیک حلقه ای شکلاتی روی لبه لیوان قرار دهید و سپس خامه را وسط آن بریزید. پودر بیسکوئیت نیز گزینه مناسب دیگر برای انجام این کار است.
  • می توانید با کمک یک صافی، به سادگی فقط مقداری پودر کاکائو روی خامه بریزید. به صورت دلخواه، می توانید از تزئینات بیشتری استفاده کنید. از جمله گزینه های مناسب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
    • ترافل های رنگی یا شکلاتی دو رنگ
    • چیپس شکلاتی
    • تکه های گردو یا پودر پسته
    • یک قطعه میوه همچون موز یا توت فرنگی یا گیلاس
تزئین خامه شکلات گلاسه

درست کردن سس شکلات خانگی

همان طور که گفته شد به جای استفاده از سس های شکلات آماده، می توانید سیروپ شکلات خانگی مخصوص خودتان را تهیه کنید. مزیت این سیروپ نسبت به سس های شکلاتی آماده، عدم استفاده از مواد نگهدارنده است. همچنین می توانید میزان شیرینی آن را بر اساس ذائقه خودتان تنظیم کنید.

مواد مورد نیاز برای تهیه سس شکلات خانگی

  • شکلات تلخ: یک چهارم پیمانه
  • پودر کاکائو: نیم پیمانه
  • شکر: نیم پیمانه
  • آرد سفید: نیم پیمانه
  • شیر: ۲ پیمانه
  • کره: ۲۰ گرم

طرز تهیه سس شکلاتی خانگی

مراحل تهیه سیروپ شکلات خانگی

  • شکلات را به ابعاد کوچک تقسیم کنید تا راحت تر و سریع تر حل شود. می توانید از چیپس شکلاتی نیز استفاده کنید.
  • شکر، آرد و پودر کاکائو را خوب با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید.
  • شیر را به آرامی به این ترکیب اضافه کنید طوری که مواد گلوله نشوند. محلول حاصل را مرتب هم بزنید تا کم کم غلیظ تر شده و مایع شکلاتی یکدستی به دست آید.
  • زمانی که مایع شروع به جوشیدن کردن، شعله را خاموش کنید. بلافاصله کره را به همراه شکلات های تلخ قطعه قطعه شده، به آن اضافه کنید.
  • اجازه دهید تا کره و شکلات ها به طور کامل آب شوند.

مواد لازم برای سیروپ شکلات

نکات مهم برای بهتر شدن سس شکلات

برای اینکه سس شکلات شما کاملاً حرفه ای باشد، به نکات زیر توجه کنید.

  • این مایع پس از سرد شدن، غلیظ تر می شود. شما می توانید صبر کنید سس شکلات سرد شود تا از آن برای تزئین دیواره لیوان استفاده کنید. همچنین می توانید در حالت گرم که مایع روان تر است برای ایجاد طرح دلخواه استفاده کنید. در هر دو حالت، قبل از اضافه کردن بستنی به لیوان، شکلات باید کاملاً سرد شده باشد. در غیر این صورت بستنی آب شده و فرم شکلات خراب خواهد شد.
  • برای اینکه بدانید شکلات تان به غلظت کافی رسیده است، چند قطره از آن را روی یک بشقاب بریزید. سپس بشقاب را برگردانید. اگر سس نریخت، به این معنی است که غلظت کافی دارد.
  • شیر کاکائو و بستنی به اندازه کافی شیرینی دارند. بنابراین سیروپ شکلات شما باید کم شیرین باشد.
  • اگر به جای شکلات تلخ از شکلات معمولی استفاده می کنید، مقدار شکر باید کمتر باشد.
شکلات گلاسه در منزل

در پایان

شکلات گلاسه، یک نوشیدنی خوشمزه و سالم برای روزهای گرم تابستانی است. بستنی و شیر کاکائو به کار رفته در درست کردن آن، حاوی کلسیم هستند. شکلات نیز اثر مثبت قابل ملاحظه ای بر روی سلامت فیزیکی و ذهنی ما دارد. البته حتماً می دانید که زیاده روی در مصرف هر چیز مفیدی، مضر است.

برای به حداقل رساندن شیرینی مصنوعی و مواد نگهدارنده، می توانید بستنی و شیر کاکائو به کار رفته در این نوشیدنی را نیز خودتان با دستورالعمل های خانگی تهیه کنید. بدین ترتیب یک دسر تابستانی کاملاً سالم خواهید داشت.