طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی

شیرینی اسکار از شیرینی‌‌های خوشمزه‌ای است که منشأ آن به سوئد بازمی‌گردد. این شیرینی در آمریکا معروف به شیرینی اثر انگشتی است. در سوئد نیز آن را با نام (Hallongrotta) به معنای غار تمشک می‌شناسند. شیرینی اسکار در طعم‌های مختلفی درست می‌شود. شیرینی اسکار گردویی و نارگیلی از پرطرفدارترین‌ها هستند.

هالونگروتا یا شیرینی اسکار در فرهنگ اسکاندیناوی، مغزی پر از مربا و مارمالاد دارد. به طور معمولی آن را در بعد از ظهرها و به همراه یک فنجان قهوه گرم میل می‌کنند. شیرینی اسکار در اصل حاوی مقداری مربای تمشک در روی آن است. این شیرینی لذیذ ساخته شده از شکر، نشاسته ذرت، آرد، مخمر و طعم‌دهنده‌های مختلف است.

در تهیۀ شیرینی اسکار، گردو از محبوب‌ترین مغزیجات برای تزئین است. اما می‌توان از مغزهای دیگر بنا به ذائقه و سلیقه خودتان استفاده کنید.

طرز تهیه شیرینی اسکار یا لانه کبوتری

در سال‌های اخیر، شیرینی اسکار یا لانه کبوتر، به عنوان شیرینی عید نوروز رواج یافته است. نوع آمادۀ آن که در قنادی‌ها فروخته می‌شود معمولاً با یک لایه مارمالاد تزئین شده است. اما شکل خانگی آن می‌تواند مدل‌های مختلفی داشته باشد. شیرینی اسکار گردویی یکی از انواع پرطرفدار و مقوی آن است. این شیرینی همچنین می‌تواند به شکل دایره‌ای یا توپی باشد.

طرز تهیه شیرینی اسکار یا لانه کبوتری

در این مقاله طرز تهیه شیرینی اسکار را خواهیم گفت. بعد از اینکه با طرز تهیه مدل سادۀ آن آشنا شدید، می‌توانید طعم‌های مختلف دیگر از آن را به سلیقۀ خودتان آماده کنید. طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی می‌تواند با فر یا بدون آن باشد. بهتر است برای نتیجۀ بهتر، همۀ مواد را دقیقاً به همان میزان که گفته شده است استفاده کنید. بنابراین استفاده از ترازوی آشپزخانه را در نظر داشته باشید.

مواد لازم برای تهیۀ شیرینی اسکار

  • کره: ۱۵۰ گرم
  • پودر قند: ۱۰۰ گرم
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • هل: یک قاشق چای‌خوری
  • آرد: ۲۵۰ گرم
  • گردوی خرد شده: ۲۰۰ گرم
  • مارمالاد جهت تزئین

مراحل و طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی

مراحل و طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی

کره، شکر و زرده را مخلوط کنید

کره را در بیرون از یخچال و در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود. سپس آن را درون یک ظرف ریخته و پودر قند را به آن اضافه کنید. مخلوط را آن‌قدر هم بزنید تا رنگ آن روشن شده و بافت صاف و یکدست پیدا کند. زرده‌های تخم مرغ را جدا کنید و به همراه هل به مواد اضافه کنید. تخم مرغ‌ها را دانه به دانه بیفزایید و پس از اضافه کردن هر یک، مخلوط را به خوبی هم بزنید. سپس آن را به قدری مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شود.

آرد را اضافه کنید

آرد را در دو مرحله اضافه کنید. در مرحلۀ اول، آن را با لیسک هم بزنید. سپس اضافه کردن آرد و مخلوط کردن آن با خمیر را به آهستگی انجام دهید. به هیچ وجه خمیر را ورز ندهید. بلکه این کار را صرفاً تا حدی انجام دهید که آرد به خورد خمیر برود. خمیر را داخل یک نایلون ریخته و حدود نیم ساعت در یخچال بگذارید. اجازه بدهید خمیر سفت شده و کرۀ آن مجدداً خود را بگیرد.

گردوها را تا حدی خُرد کنید که حالت پودری به خود نگیرد. سفیده‌های تخم مرغ را با چنگال کمی هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند. همچنین می‌توانید سفیده را با همزن به اندازه‌ای هم بزنید تا سفت شده و پف کند. اما در این صورت تنها بخشی از آن در شیرینی اسکار گردویی استفاده خواهد شد.

خمیر را از یخچال خارج کنید

از خمیری که تازه از یخچال کرده‌اید، تکه‌هایی به اندازۀ گردو کنده و آن‌ها را گرد کنید. سپس داخل سفیده انداخته و فوراً با چنگال آن را بردارید. بعد از آن، گلوله‌های خمیری را در گردوی خرد شده بغلتانید. وسط خمیر را با انگشت خود گود کنید. سپس آن‌ها را در سینی شیرینی‌پزی بچینید. دقت کنید که کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید.

در اینجا مهم است که سینی را با روغن، کره یا هر چیز دیگر چرب نکنید. شیرینی اسکار لازم است به صورت خشک و تنها با کره‌ای که در مواد اولیۀ آن وجود دارد پخته شود. چرب کردن سینی می‌تواند باعث خراب شدن آن گردد.

روند پخت و پز را شروع کنید

فر را روشن کنید و درجۀ حرارت آن را روی ۱۷۰ درجۀ سانتی‌گراد قرار دهید. سینی شیرینی را به مدت ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت درون فر بگذارید. روند پخت شیرینی را باید به دقت دنبال کنید. شیرینی اسکار در هنگام پخت شروع به پف می‌کند. اما رنگ آن نباید تغییر زیادی کند. به محض اینکه رنگ آن تنها اندکی به سمت طلایی شدن رفت، سینی را از فر خارج کنید.

شیرینی‌ها باید به خوبی مغزپخت شده باشند. اجازه بدهید در دمای اتاق اندکی خنک شوند. مخلوط پودر قند و هل ساییده شده را روی آن‌ها بپاشید. داخل حفره را با مارمالاد پر کنید. برای ماندگاری بهتر و بیشتر لازم است شیرینی را در ظرفی درب دارد نگه دارید.

طرز تهیه شیرینی اسکار بدون فر

برای تهیۀ شیرینی اسکار گردویی می‌توانید به شیوه‌ای دیگر عمل کنید. در این روش نیازی به استفاده از فر نیست و می‌توانید روند پخت را با قابلمه یا تابه انجام دهید. شیرینی اسکار گردویی در کل چیزی حدود یک ساعت برای تهیۀ مواد اولیه زمان می‌برد.

زمان پخت آن نیز بیشتر از نیم ساعت نخواهد شد. استفاده از این شیرینی می‌تواند یک میان وعدۀ خوشمزه، مقوی و سالم باشد. آنچه در ادامه می‌گوییم، طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی بدون استفاده از فر است. مقدار اولیه و دستور تهیۀ این شیرینی مناسب برای ۸ نفر می‌باشد. مواد لازم عبارت‌اند از:

  • کره یا مارگارین: ۱۵۰ گرم
  • پودر قند: ۱۰۰ گرم
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • آرد: ۲۵۰ گرم
  • وانیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • پودر هل: نصف قاشق چای‌خوری
  • گردو خرد شده: ۲۰۰ گرم

مراحل و طرز تهیه شیرینی بدون فر

کره را در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود. پودر قند را به همراه کره داخل یک کاسه ریخته و با همزن برقی هم بزنید تا حجیم و یکدست شود. زرده و سفیدۀ تخم مرغ را از هم جدا کنید. زرده، وانیل و پودر هل را به کره اضافه کنید و خوب هم بزنید. هم زدن را تا حدی ادامه دهید که زرده‌ها و کره به خوبی جذب یکدیگر شوند. سپس آرد را کم کم به مواد اضافه کنید. آن را با لیسک هم بزنید تا خمیر در کاسه حالتی جمع به خود بگیرد.

مراحل و طرز تهیه شیرینی بدون فر

سفیدۀ تخم مرغ را با چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود. گردو خرد شده را درون یک ظرف ریخته و در کنار ظرفی که حاوی سفیدۀ هم زده است قرار دهید. خمیری که درست کرده‌اید را به شکل‌های گرد و توپی درآورده و آن‌ها را در سفیدۀ تخم مرغ بگذارید. سپس در ظرف حاوی گردو غلت دهید.

دو لایه روغن کاغذی را در داخل تابه یا قابلمه‌ای با ابعاد مناسب و کف تخت قرار دهید. تابه را روی شعله پخش کن قرار دهید. اجازه دهید روی حرارت ملایم گرم شود. سپس شیرینی‌ها را روی کاغذهای روغنی بچینید. درب تابه را گذاشته و بگذارید به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزند. شیرینی‌ها کمی تغییر رنگ داده و متمایل به طلایی خواهند شد. در آخر شیرینی‌های پخته شده را بردارید تا خنک شوند. شیرینی اسکار گردویی را می‌توانید با مارمالاد، مربا یا شکلات تزئین کنید.

چند نکته برای پخت بهتر این شیرینی

شیرینی اسکار به دلیل بافت خاص و ملایمی که دارد، لازم است به نکاتی توجه کنید. اندکی کم و زیاد شدن حرارت، سفت یا شل شدن خمیر یا بیش از حد چرب بودن مواد می‌توانند نتیجۀ کار را آن‌چنان که مطلوب است حاصل نکنند. بنابراین در تهیۀ شیرینی اسکار بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید:

چند نکته برای پخت بهتر این شیرینی

  • بخش زیرین شیرینی اسکار به دلیل تماس با سطح داغ فر یا تابه، سریع‌تر به رنگ طلای در می‌آید. به همین دلیل بهتر است زیر شیرینی را با گردو پوشش ندهید. این کار باعث می‌شود تا هم فرم شیرینی حفظ شود و هم رنگ آن زیباتر بماند.
  • ممکن است در حین آماده کردن خمیر شیرینی، آن را بیش از اندازه چسبنده حس کنید. به منظور رفع چسبندگی خمیر، آرد را تنها به اندازۀ رفع چسبندگی آن اضافه کنید. در مواردی نیز ممکن است چسبندگی خمیر بعد از قرار دادن آن در یخچال و سرد شدن برطرف گردد. بنابراین آرد زیادی به آن اضافه نکنید. چرا که اضافه کردن بیش از اندازۀ آرد باعث خشک شدن و ترک برداشتن شیرینی بعد از پختن می‌شود.
  • مقدار زیاد از حد کره، بزرگ بودن تخم‌مرغ‌ها یا کم بودن آرد ممکن است باعث شل شدن خمیر شود. به همین دلیل در ابتدای مقاله گفتیم که همۀ مواد اولیه را به دقت اندازه بگیرید. مجدداً نیاز به تأکید است که همۀ اندازه‌ها را داشته باشید. در غیر این صورت خمیر شیرینی در فر از هم باز شده و شکل مناسبی به خود نخواهد گرفت.
  • آنچه در این مقاله گفتیم، طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی بود. شما می‌توانید از هر نوع مغزیجات دیگری استفاده کنید. مغز بادام و مغز پسته خرد شده از دیگر مغزهای مناسب برای آن هستند.
  • به هیچ وجه کف سینی شیرینی پزی را چرب نکنید. چرب بودن سینی باعث می‌شود تا شیرینی‌ها در حین پختن از هم وا رفته و یا رنگ نامناسبی به خود بگیرند.

اگر به تهیه کیک علاقه مند هستید:

طرز تهیه شیرینی آلمانی خانگی (شیرینی مشهدی یا شیرینی مربایی)

طرز تهیه شیرینی زبان خانگی با خمیر هزارلا

طرز تهیه شیرینی بهشتی + نکات کاربردی

طرز تهیه شیرینی گردویی لذیذ و خوشمزه