طرز تهیه شیرینی بهشتی + نکات کاربردی

شیرینی بهشتی یا کرکی شیرینی محبوب ایرانیان است که در عید نوروز برای پذیرایی از مهمان‌ها استفاده می‌شود. این شیرینی مانند دیگر شیرینی‌های ایرانی شکل و ظاهر متنوعی دارد. از طرفی بسیاری مشتاق به یادگیری فوت و فن شیرینی بهشتی هستید بنابراین در این مقالۀ اسنپ فود با دستور پخت شیرینی بهشتی آشنا می‌شوید.

طرز تهیه شیرینی بهشتی

شیرینی بهشتی یا کرکی بسیار نرم است، به نحوی که مانند پشمک یا آرد به راحتی به دست می‌چسبد. علاوه بر این به خاطر نبودن تخم مرغ در مواد اولیۀ تهیه آن ماندگاری بالایی دارد. به نحوی که می‌توان آن را تا ۶ ماه نگهداری کرد. نکتۀ مهمی در مورد نگهداری شیرینی بهشتی نباید فراموش کنید. شیرینی باید در جایی خنک و خشک نگهداری شود تا ماندگاری بالایی داشته باشد.

برای تهیه شیرینی بهشتی باید دستور پخت آن را با دقت و مرحله به مرحله اجرا کنید. در ضمن نکات مختلفی که نتیجۀ کار شما را بهتر می‌کند نباید فراموش کنید. برای مثال میزان دقیقی از مواد اولیه را باید استفاده کنید. علاوه بر این باید از چرخ گوشت برای نرم شدن خمیر آن استفاده کنید بنابراین به راحتی در ماسورۀ شیرینی بهشتی قرار می‌گیرد و شکل خود را از دست نمی‌دهد.

مواد لازم برای تهیه شیرینی بهشتی

  • ۱۰۰ گرم پودر قند
  • ۲۰۰ گرم آرد
  • ۱۰۰ گرم روغن قنادی
  • ۲۵ گرم روغن مایع
  • ۲ قاشق غذا خوری پودر کاکائو
  • پودر هل ۱ قاشق چای‌خوری
  • وانیل یک چهارم قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای تهیه شیرینی بهشتی

دستور شیرینی بهشتی

  1. فر را ۱۵ دقیقه پیش از قرار دادن سینی در آن در دمای ۱۷۰ درجه روشن می‌کنید. روی سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید تا برای آخرین مرحله آماده باشد.
  2. ابتدا پودر قند و روغن را با هم ترکیب می‌کنیم. به مدت ۱۰ تا ۱۵ باید با همزن برقی آن‌ها را ترکیب کنیم. هنگام کار باید همزن روی تندترین دور خود قرار گیرد. علاوه بر این چند بار دستگاه رو خاموش و روشن کنید که دستگاه در بهترین حالت کار کند. نکتۀ دوم استفاده از لیسک برای تمیز کردن بدنۀ ظرف هنگام کار همزن است. این نکته به یکدستی مایۀ مخلوط شده کمک می‌کند.
  3. با آماده کردن مایۀ سفید و پوک، وانیل و پودر هل را به همراه روغن مایع به آن اضافه کنید و دوباره با همزن ترکیب را به طور کامل هم بزنید.
  4. سفتی مایۀ به دست آمده باید مثل خامه شود. پس از آن می‌توانید برای رنگی شدن شیرینی کرکی پودر کاکائو به مخلوط خود اضافه کنید. البته با کمک مواد رنگی و یا زعفران دم کردۀ غلیظ رنگ دلخواه خود را به شیرینی بهشتی بدهید.
  5. با توجه به رنگ مایۀ شیرینی آن‌ها را با حجم مساوی در ظرف‌‌های جداگانه بریزید. سپس آرد الک شده را به تعداد ظروف به مقدار مساوی تقسیم و مخلوط خود اضافه کنید. دقت کنید که آرد در هر ظرف باید قاشق قاشق و به آرامی اضافه و مخلوط شود. این مسئله باعث بهتر شدن یکدستی مخلوط‌ها می‌شود.
  6. مخلوط‌ها را بعد از اضافه کردن آرد با لیسک کامل هم بزنید و کمی با دست ورز دهید. سپس آن را ۳ بار با چرخ گوشت چرخ کنید تا کامل نرم شود.
  7. می‌توانید از قیف و ماسورۀ شیرینی بهشتی برای تهیه شیرینی خود استفاده کنید. در واقع با توجه به شکلی که دوست دارید ماسورۀ شیرینی خود را تهیه کنید. خمیر را ابتدا در قیف بریزید. سپس با فاصله‌های مناسب روی سینی قرار دهید. می‌توانید روی شیرینی‌ها پودر پسته یا کنجد بریزید.
  8. سینی دارای خمیر شیرینی را به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار می‌دهید. بعد از خروج سینی در فر و سرد شدنش می‌توانید با کاردک شیرینی‌ها را از سینی جدا کرده و در ظرفی دیگر قرار دهید.

چند نکتۀ کاربردی در تهیه شیرینی بهشتی

  • برای تهیه شیرینی می‌توانید به جای روغن قنادی از روغن جامد استفاده کنید. البته باید آن را مایع کنید تا هنگام هم زدن با مشکل مواجه نشوید.
  • هم زدن کامل روغن و پودر قند بسیار مهم است. چنانکه ممکن است ۱۰ تا ۱۵ دقیقه را به این کار اختصاص دهید زیرا اگر این مخلوط کامل پوک شود شیرینی کرکی شما هم نهایتاً به خوبی پوک و ترد خواهد شد.
  • آرد هم مانند سایر مواد باید اندازۀ کافی داشته باشد زیرا اگر کمتر از حد معین باشد شیرینی خیلی نرم می‌شود. در حالی که اگر بیشتر از حد مشخص باشد شیرینی سفت خواهد شد. علاوه بر این الک کردن آرد در کیفیت شیرینی شما بسیار مؤثر است بنابراین بهتر است آن را ۳ بار به خوبی الک کنید.
  • اگر شیرینی زعفرانی آماده می‌کنید باید حتماً زعفران شما غلیظ باشد. رعایت این نکته طعم و رنگ بهتری به شیرینی شما می‌دهد. در ضمن شیرینی بهشتی شکل خود را حفظ می‌کند.
  • برای اینکه قیف را به راحتی پر کنید قیف را در لیوان قرار دهید. لبه‌ها آن را به بیرون برگردانید که مایه از آن بیرون نریزد. اگر قیف و ماسورۀ شیرینی بهشتی استفاده نمی‌کنید می‌توانید با قاشق مایه را روی سینی بریزید و با چاقوی روی آن‌ها را برش بزنید که طرح‌دار باشد.
  • همان‌طور که در آموزش شیرینی بهشتی اشاره کردیم بعد از آنکه سینی را از فر خارج کردید باید بگذارید که سینی کاملاً خنک شود. سپس آن را از سینی خارج کنید. رعایت این نکته باعث می‌شود شیرینی کرکی از هم نپاشد.

با کمک دستور پخت شیرینی بهشتی و رعایت نکات مهمی که شرح داده شد می‌توانید شیرینی خوشمزه‌ای برای عید آماده کنید.