شیرینی کشمشی با بافت خاص، عطر وانیل و کشمشهای خوش طعم داخلش، قابل مقاومت نیست. این شیرین اگر چه چندان مجلسی نیست ولی جایگاه خاصی در دل ما ایرانیها دارد. شیرینی کشمشی به روشهای مختلف در فر و بدون فر، با طعمهای وانیلی و زعفرانی و به صورت ترد و نرم تهیه میشود. طرز تهیه آن هم اصلاً سخت نیست. اگر دوست دارید با چند مدل طرز تهیه شیرینی کشمشی آشنا شوید، با ما در اسنپ فود همراه شوید.
طرز تهیه شیرینی کشمشی قنادی
مسلماً اگر فر در دسترس دارید، راحتترین راه برای تهیه شیرینی کشمشی بازاری، استفاده از فر است. پس مواد اولیه را تهیه کنید و فر را روشن کنید تا گرم شود.
مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی در فر
- آرد یک پیمانه (۱۲۵ گرم)
- کره دو سوم پیمانه (۱۷۰ گرم) (هم دمای محیط)
- شکر یک پیمانه (۲۰۰ گرم)
- تخم مرغ بزرگ سه عدد (هم دمای محیط)
- کشمش یک پیمانه (۱۸۰ گرم)
- پودر وانیل یک چهارم قاشق غذاخوری یا عصاره وانیل یک قاشق غذاخوری
مراحل تهیه شیرینی کشمشی در فر
- فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
- آرد را داخل یک کاسه بریزید به اندازه یک نوک انگشت نمک به آن اضافه کنید.
- کره نرم شده و شکر را در کاسهای دیگر با همزن در حدود پنج دقیقه بزنید تا کره کرم رنگ شده و کمی پف کند. سپس پودر یا عصاره وانیل را اضافه کنید.
- تخم مرغها را یکی یکی داخل ترکیب کره و شکر بریزید و هر بار که یک تخم مرغ را میریزید در حد مخلوط شدن تخم مرغ را با مواد دیگر هم بزنید.
- حالا آرد را کمکم اضافه کنید و آرام هم بزنید. تا جایی به هم زدن ادامه دهید تا خمیری یکدست ایجاد شود.
- کشمشها را داخل خمیر بریزید و با کمک یک قاشق به آرامی آنها را با خمیر ترکیب کنید. سعی کنید کشمشها در همه جای خمیر پخش شوند.
- داخل سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و با کمک یک قاشق توپکهایی به قطر پنج سانتیمتر درست کنید و داخل سینی با فاصله بچینید. در هر سینی حدود ۱۲ توپک جا میگیرد و با این مقدار خمیر، شما سه سینی شیرینی کشمشی خواهید داشت. (برای راحتی میتوانید از اسکوپ بستنی یا قیف هم استفاده کنید)
- سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید. حدود ۱۰ تا ۱۲ دقیقه طول میکشد تا شیرینیها بپزد و لبههای آن طلایی و قهوهای شود.
- سینی را از فر خارج کنید و چند دقیقه فرصت دهید تا کمی خنک شوند. سپس شیرینیها را از روی کاغذ روغنی بر دارید و روی توری قرار دهید تا خوب خنک شود.
- سینی بعدی شیرینیها را آماده کنید و در فر بگذارید.
- این شیرینی را میتوانید برای یک هفته در ظرف دربسته در یخچال نگه دارید.
طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر
خب شاید فر ندارید اصلاً نگران نباشید. شیرینی کشمشی را میتوانید به راحتی بدون فر هم درست کنید. چطور؟
یک شعله پخش کن را حرارت متوسط گاز برای یک ربع قرار دهید تا داغ شود. در حین داغ شدن شعله پخش کن، داخل یک تابه یا قابلمه کاغذ روغنی بگذارید و توپکهای خمیر شیرینی کشمشی را با فاصله داخل آن بچینید. فاصله بین توپکها را حتماً رعایت کنید چون این شیرینی زمان پخت پهن میشود.
تابه را روی شعله پخش کن بگذارید و در آن را بگذارید. دم کنی فراموش نشود. اگر شیرینی کشمشی نرم دوست دارید، حدود ۱۵ دقیقه زمان لازم است تا شیرینی شما آماده شود؛ اما اگر میخواهید شیرینی خشکتر باشد بعد از ۲۰ دقیقه گاز را خاموش کنید. شیرینیها را از تابه خارج کنید تا سرد شوند.
اگر از علاقه مندان به دنیای شیرینی ها هستید دعوت می کنیم با شیرینی اچ بی سوییت هم آشنا شوید.
طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون کره
اگر زمانی هوس شیرینی کشمشی خانگی کردید ولی کره در دسترس ندارید، میتوانید بدون کره هم این شیرینی را درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی بدون کره
- آرد یک + دو سوم پیمانه (۲۱۰ گرم)
- روغن مایع دو سوم پیمانه (۱۵۰ گرم)
- پودر قند یک + یک سوم پیمانه (۱۷۰ گرم)
- کشمش نصف پیمانه (۹۰ گرم)
- تخم مرغ دو عدد
- وانیل به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون کره
- ابتدا روغن و پودر قند را در کاسهای ریخته و با کمک همزن خوب هم بزنید.
- تخم مرغها را یکی یکی اضافه کنید و مخلوط میکنید. این مواد باید خوب ترکیب شوند و پف کنند.
- وانیل را اضافه کنید و سپس آرد و کشمش را کمکم داخل مخلوط بریزید. در حدی هم بزنید که مواد کاملاً یک دست شود.
- سپس به صورت توپکهای کوچکی داخل سینی فر با فاصله بچینید و در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد برای حدود ده دقیقه قرار دهید. دور شیرینی باید طلایی رنگ شود. اگر فر ندارید میتوانید شیرینی را در تابه و روی گاز درست کنید. در قسمت قبلی طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر را توضیح دادیم.
طرز تهیه کیک کشمشی
خب بد نیست بعد از آشنا شدن با طرز تهیه شیرینی کشمشی با یک مدل کیک کشمشی هم آشنا شوید.
مواد لازم برای طرز تهیه کیک کشمشی
- آرد چند منظوره دو پیمانه
- تخم مرغ چهار عدد (هم دمای محیط)
- روغن مایع نصف پیمانه
- ماست چکیده سه چهارم پیمانه (هم دمای محیط)
- شکر یک پیمانه
- کشمش نصف پیمانه
- بیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
- وانیل نصف قاشق چایخوری
مراحل تهیه کیک کشمشی
- ابتدا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا خوب گرم شود.
- تخم مرغها و وانیل را داخل کاسهای بریزید و با همزن خوب بزنید. کمکم شکر را به تخم مرغها اضافه کنید و با دور تند هم بزنید تا حجم تخم مرغها دو برابر و رنگ آن کرم شود.
- روغن مایع را اضافه کنید و سپس ماست را بریزید و در حد مخلوط شدن مواد را هم بزنید.
- آرد را با بیکینگ پودر مخلوط کنید و سه بار الک بزنید. حالا کمکم آرد را به تخم مرغها اضافه کنید و با قاشق به صورت دورانی هم بزنید. سعی کنید زیاد هم نزنید، در حد که مواد مخلوط شوند، کافی است.
- در آخر کشمشها را داخل خمیر کیک بریزید و کمی هم بزنید.
- داخل قالب را خوب چرب و آرد پاشی کنید. میتوانید کف قالب کاغذ روغنی بگذارید. خمیر کیک کشمشی را داخل قالب بریزید و قالب را در فر بگذارید.
- بعد از حدود ۴۰ دقیقه کیک آماده است. با خلال دندان کیک را تست کنید تا مطمئن شوید کاملاً پخته شده است. بعد قالب را از فر بیرون بیاورید و صبر کنید تا سرد شود. سپس کیک را از قالب خارج کنید. بعد از این که کیک کامل خنک شدن آن را تزیین و برای سرو آماده کنید.
نکات طلایی در دستور پخت شیرینی کشمشی
- برای اینکه شیرینی کشمشی بازاری و خوشمزه داشته باشید سعی کنید به جای طرز تهیه شیرینی کشمشی با پیمانه از اندازههای گرمی استفاده کنید. مواد را به صورت دقیق با ترازو اندازه بگیرید و بعد برای درست کردن شیرینی از آن استفاده کنید.
- کره و تخم مرغ را حداقل نیم ساعت قبل استفاده از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند.
- آرد را قبل از اضافه کردن، الک کنید.
- کشمش را قبل از ریختن داخل شیرینی یا کیک کشمشی بشویید. حواستان باشد که کشمشها هنگام ریختن داخل خمیر نباید خیس باشند. پس بگذارید کامل خشک شوند.
- برای این که شیرینی کشمشی شما خوش فرمتر شود پس از قرار دادن توپکها بر روی سینی با یک قاشق که کمی روغنی شده، روی آنها را صاف کنید.
- اگر دوست دارید شیرینی کشمشی شما تردتر باشد، باید مدت زمان بیشتری در فر یا روی حرارت گاز بماند.
- برای درست کردن شیرینی کشمشی زعفرانی کمی زعفران دم کرده به خمیر شیرینی اضافه کنید.
- کشمش دانهدار برای این شیرینی مناسب نیست. از کشمش پلویی استفاده کنید.
- سینی فر را برای پختن شیرینی کشمشی در طبقه وسط فر بگذارید و دمای فر را تغییر ندهید. اگر دمای فر ابتدا زیاد باشد و بعد از گذاشتن شیرینی دما را کم کنید، شیرینی کشمشی خوب نمیپزد.
- اگر از پودر قند برای شیرینی کشمشی استفاده میکنید، قبل از ریختن آن در شیرینی، حتماً آن را الک کنید تا تکههای بزرگ آن جدا شود.
در پایان اگر بخواهیم از نظر هم سبک بودن نزدیک شیرینی را به شما معرفی کنیم باید به سراغ شیرینی نارگیلی برویم. پیشنهاد می کنیم این مقاله را نیز از دست ندهید.
اگر از علاقه مندان به شیرینی هستید، مقاله زیر را به شما پیشنهاد میکنیم.
طرز تهیه شیرینی آرد نخودچی (بدون فر)
طرز تهیه موهیتو خانگی با طعم به یاد ماندنی!

مانند بسیاری از کوکتل های دیگر، کوکتل موهیتو نیز محبوبیت…