طرز تهیه شیرین پلو؛ خوش عطر و خوش رنگ

شیرین پلو یکی از غذاهای مجلسی در آشپزی ایرانی است که پر از عطر و رنگ  است. ترکیب بوی گلاب و عطر زعفران و خلال پرتقال و رنگ خلال بادام و پسته و زرشک حتما ترکیب جذابی است و سفره را درخشان می‌کند. البته شیرین پلو، همان طور که از اسمش پیداست، برای آن دسته از افراد که غذای شیرین دوست ندارند جذابیت ندارد. ولی به این دسته از افراد پیشنهاد می‌کنیم آن را در میز مهمانی‌شان بگنجانند!

مواد لازم:

مرغ: یک سینه کامل

برنج: سه پیمانه

خلال پرتقال: نصف لیوان

خلال هویج: نصف لیوان

زرشک: ۵ قاشق غذاخوری

خلال بادام و پسته: به مقدار دلخواه

شکر: (بسته به ذائقه) به مقدار دلخواه

زعفران: به مقدار دلخواه

پیاز متوسط: دو عدد

نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

خلال پوست پرتقال را چند بار در آب خیس کنید و آب آن را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود. سپس سه تا چهار قاشق شکر در آب آن بریزید و اجازه دهید کمی غلیظ شود. این آب غلیظ‌شده را در مرحله آخر به مواد شیرین‌پلو اضافه کنید.

خلال هویج را چند دقیقه در روغن زیتون تفت دهید، به آن کره و زعفران و نیم پیمانه آب اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه بپزد. هویج‌ها باید نرم باشند اما له نشوند.

زرشک را در کمی کره و کمی شکر تفت دهید. اما مواظب باشید رنگش سیاه نشود.

خلال پسته و بادام را چند ساعتی در گلاب بخیسانید.

سینه مرغ پخته شده را تکه کنید، در پیاز داغ و زردچوبه و نمک و فلفل تفت دهید. همه مواد شیرین پلو را به آن اضافه کنید و چند دقیقه دیگر باهم تفت دهید. آب غلیظ‌شده‌ای که از تلخی گرفتن پرتقال به دست آمده بود را به مواد اضافه کنید.

برنج را آبکش کنید. مایه‌ی شیرین پلو را لابلای برنج بریزید و بگذارید دم بکشد.

یکی از مهم ترین بخش‌های شیرین‌پلو تزیین آن است. در طول درست کردن شیرین پلو از هر کدام از مواد کمی جدا کنید. برنج را در دیس بکشید و روی آن را با موادی که دارید تزیین کنید.

دیس شیرین پلو را روی سفره بگذارید و چند دقیقه‌ای به تزیینی که کرده‌اید نگاه کنید. این غذای ایرانی جزء آن دسته از غذاهای ایرانی است که سفره‌ی شما را از بی‌رنگی نجات خواهد داد. از مهمانی طعم‌ها و رنگ‌ها لذت ببرید.