طرز تهیه فلافل خانگی با طعم فلافل لبنانی

طرز تهیه فلافل
5/5 - (1 امتیاز)

طرز تهیه فلافل اصلا پیچیده نیست و شما به‌راحتی می‌توانید این غذای سالم را خودتان درست کنید. این غذای ساده و ارزان، به‌دلیل مواد مغذی به‌کاررفته‌اش، می‌تواند یک وعده‌ی غذایی خوب محسوب شود. شما می‌توانید این غذا را در خانه تهیه کنید و برای این کار فقط کافی است طرز تهیه فلافل را دنبال کنید. همچنین می‌توانید به اسنپ‌فود سری بزنید و فلافل را از رستوران دلخواه‌تان سفارش دهید.

فلافل، غذای لبنانی

فلافل یک غذای عربی است. ظاهراً اسم آن از فلفل گرفته شده و به‌صورت جمع مکسر «فلافل» درآمده است. شما می‌توانید فلافل را به‌وفور در بیروت و دمشق و بغداد پیدا کنید. طعم، سادگی و ارزانی فلافل از گذشته پای این آن را ایران هم باز کرده است. با سفر به مناطق جنوبی کشور شما با رونق این بازار فلافل مواجه خواهید شد؛ به‌طوری‌که بیشتر غذایی جنوبی شناخته می‌شود. بااین‌همه شما می‌توانید این غذا را در همه‌ی نقاط ایران پیدا کنید.

ماده‌ی اصلی فلافل را نخود تشکیل می‌دهد، اما در هر منطقه طرز تهیه این غذا اندکی متفاوت است؛ به‌صورتی‌که این غذا در میان عرب‌ها و البته در جنوب ایران با ادویه و مخصوصاً فلفل قرمز فروان درست می‌شود. همچنین بعضی برای درست‌کردن فلافل به نخود موادی مانند سیب‌زمینی، بادمجان، عدس یا ماش اضافه می‌کنند.

طرز تهیه فلافل خانگی

طرز تهیه فلافل خانگی

ادویه فلافل

شاید در میان همه‌ی دستورتهیه‌های فلافل، طرز تهیه فلافل ساندویچی از همه فراگیرتر باشد؛ دلیل ساده‌ی آن طعم فلافل‌های مغازه‌ای است که بسیاری آن را می‌پسندند و نمی‌توانند چنین طعمی را در خانه به دست بیاورند. این طعم بیشتر به ادویه‌هایی مربوط است که به آن اضافه می‌شود.

بعد از فلفل، بهترین ادویه‌ها برای فلافل زیره‌ی سبز یا سیاه است. شما می‌توانید برای تهیه‌ی فلافل از نعناع هم استفاده کنید؛ مخصوصاً اگر در فلافل از فلفل قرمز استفاده کردید، نعناع می‌تواند طعم خوبی به آن بدهد.

چاشنی‌های مخصوص فلافل

بسیاری دوست دارند فلافل را با سس خردل یا انبه نوش جان کنند. بسیاری هم به سس گوجه‌فرنگی علاقه دارند. جدای از سس که هر کسی بنا به طبع و ذائقه می‌تواند آن را انتخاب کند، چاشنی اصیل فلافل ترشی است. شما می‌توانید برای سرو فلافل از ترشی انبه یا ترشی بادمجان استفاده کنید. بسیاری هم دوست دارند فلافل را با چاشنی پیاز و جعفری یا پیاز و خیار یا گوجه و خیار بخورند. دست شما برای انتخاب چاشنی بسیار باز است.

نوشیدنی‌های مخصوص فلافل

جدای از نوشیدنی‌های معمول مانند دوغ یا نوشابه، می‌توانید نوشیدنی‌های متفاوت‌تری را هم با فلافل امتحان کنید. هندی‌ها دوست دارند فلافل را با نوعی دوغ شیرین میل کنند که از در آن میوه‌های مختلفی هم به کار رفته است. آن‌ها به این نوع دوغ «لاسی» می‌گویند. یکی از انتخاب‌های شما می‌تواند موهیتو یا همان آبلیمو و نعناع خانگی باشد. مخصوصاً اگر دوست دارید فلافل‌تان تند باشد، این نوشیدنی گزینه‌ی مناسبی است. با همه‌ی این احوال، ما به شما چای نعناع را هم پیشنهاد می‌کنیم؛ ارزش امتحان‌کردن دارد.

طرز تهیه فلافل خانگی

طرز تهیه فلافل خانگی

 مواد اولیه فلافل

می‌توانید مواد اولیه‌ی موردنیازتان را به‌صورت آنلاین و استفاده از تخفیف، از اسنپ‌مارکت سفارش دهید؛ اسنپ‌مارکت مواد اولیه‌ی شما را از هایپراستار تأمین می‌کند و در منزل به شما تحویل می‌دهد. مواد اولیه برای طرز تهیه فلافل از این قرار است:

  • نخود خام (یک فنجان)
  • جعفری خردشده‌ی تازه (دو قاشق غذاخوری)
  • گشنیز خردشده‌ی تازه (دو قاشق غذاخوری)
  • نمک (دو قاشق چای‌خوری)
  • فلفل قرمز (به‌مقدار دلخواه)
  • سیر (چهار حبه)
  • زیره (یک قاشق غذاخوری)
  • بیکینگ پودر (یک قاشق چای‌خوری)
  • آرد (چهار قاشق غذاخوری)
  • گوجه و پیاز برای تزئین (به‌مقدار دلخواه)

طرز تهیه فلافل

  • نخودها درون آب سرد بریزید و بگذارید یک شب خیس بخورد. دو یا سه بار آب آن را عوض کنید.
  • نخودهای خیس‌خورده را درون آبکش بریزید و اجازه دهید آب آن‌ها گرفته شود.
  • نخودها و پیاز را داخل مخلوط‌‌کن بریزید و فلفل و نمک و زیره و سیر و گشنیز و جعفری را به آن اضافه کنید. همه را با هم مخلوط کنید که حالت خمیری بگیرد.
  • اندازه‌ی نخودها باید بزرگتر از دانه‌های شکر باشد.
  • آرد و بیکینگ‌‌پودر را به مخلوط‌تان اضافه کنید. میزان آرد باید به‌میزانی باشد که به‌راحتی بتوانید توپ‌های فلافل را درست کنید و به دست‌تان نچسبد.
  • برای چند ساعت مایه را درون یخچال بگذارید.
  • از خمیر به‌دست‌آمده گلوله‌هایی به‌اندازه‌ی گردو درست کنید. می‌توانید از اسکوپ فلافل هم استفاده کنید.
  • روغن را به‌میزان لازم بگذارید تا داغ شود. وقتی به‌خوبی داغ شد، فلافل‌ها را به ان اضافه کنید.
  • بعد از سرخ‌شدن فلافل‌ها، آن‌ها را روی یک دستمال تمیز و بدون پرز بگذارید که روغن اضافه‌ی آن‌ها گرفته شود.

طرز تهیه فلافل کنجدی

اگر شما هم از دوستداران کنجد هستید، می‌توانید هنگام درست‌کردن مخلوط‌تان به آن کنجد اضافه کنید؛ همچنین می‌توانید برای تزئین فلافل‌ها هنگام درست‌کردن گلوله‌های فلافل، روی آن کنجد بپاشید. در این صورت، کنجدهای روی فلافل هم برشته می‌شوند و شما می‌توانید طعم آن را بهتر زیر دندان حس کنید.

طرز تهیه فلافل ساندویچی

طبعاً فلافلی که خودتان درست می‌کنید، از هر نظر از فلافل بیرون بهتر است، اما ممکن است شما هم طعم فلافل بیرون را ترجیح دهید. جدای از ادویه‌هایی که فست‌فودها استفاده می‌کنند، در طرز تهیه فلافل ساندویچی شما باید مقدار سیب‌زمینی را هم به مواد اولیه‌تان اضافه کنید.

فلافل خانگی

فلافل خانگی

مهم‌ترین نکات در طرز تهیه فلافل

  • حتماً اجازه دهید نخودها کاملاً خیس بخورد. هنگام خیس‌خوردن آب آن‌ها دو یا سه بار عوض کنید؛ این کار نفخ ناشی از نخود را کمتر می‌کند.
  • اگر امکان خیساندن نخود نبود، می‌توانید آن‌ها را بجوشانید و آب آن را خالی کنید.
  • می‌توانید پوست نخود را هم بگیرید. پوست نخودهای خیسانده‌شده به راحتی جدا می‌شوند. برای جداشدن پوست نخود می‌توانید هنگام جوشاندن، کمی آن‌ها را هم بزنید؛ به‌این صورت پوست نخود به‌راحتی جدا خواهد شد.
  • قبل از مخلوط‌کردن نخودها با دیگر مواد، بهتر است آب آن‌ها کاملاً گرفته شود که مایه‌ی فلافل شکل خمیری پیدا کند.
  • برای قوام بهتر فلافل می‌توانید اندکی تخم‌مرغ به آن اضافه کنید؛ به‌این صورت، فلافل‌ها هنگام سرخ‌شدن از هم نخواهد پاشید.
  • اگر دوست نداشتید از تخم‌مرغ استفاده کنید، می‌توانید گلوله‌های فلافل را قبل از سرخ‌شدن به‌مدت ۲۰ دقیقه تا نیم‌ساعت داخل فریزر بگذارید.
  • اگر از طرز تهیه فلافل اصیل پیروی کردید، می‌توانید آن را با نان پیتا که نانی لبنانی است نوش جان کنید.