طرز تهیه ماکارونی خوشمزه، به سبک سرآشپزهای حرفه ای

ماکارونی یا اسپاگتی غذای لذیذ و خوشمزه ایتالیایی است. این غذا در بسیاری از کشورهای جهان و ازجمله ایران محبوبیت زیادی دارد و یک غذای بین المللی بشمار می‌رود. به ویژه کودکان به خاطر ظاهر فانتزی و متنوع ماکارونی‌ها از این غذا خوششان می‌آید. ماکارونی غذای ارزانی است. به سادگی هم انرژی لازم برای فعالیت‌های روزانه را تأمین می‌کند. یکی از دلایل محبوبیت این غذا، پخت سریع و آسان آن است. معمولاً کمتر کسی را می‌توان سراغ گرفت که طرز تهیه ماکارونی ساده را نداند. ماکارونی انواع و اشکال مختلف دارد و به روش‌های گوناگونی بسته به موقعیت جغرافیایی و با مواد مختلفی مثل سویا، پنیر، مرغ، گوشت، قارچ و … تهیه می‌شود. ما در این مقاله می‌خواهیم طرز پخت ماکارونی با چند روش ساده و مرسوم را بیان کنیم.

مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است برای ۴ نفر تهیه شده است. در صورتی که می‌خواهید مقدار را کمتر یا بیشتر کنید کافی است مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم برای تهیه ماکارونی با گوشت چرخ کرده

  • ماکارونی رشته‌ای یا فرمی ۵۰۰ گرم
  • گوشت چرخ شده ۲۵۰ گرم
  • پیاز ا عدد
  • سیب‌ زمینی متوسط نگینی خرد شده ۲ عدد
  • فلفل دلمه‌ای ۱ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
  • فلفل ۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر آویشن ۱ قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای تهیه ماکارونی با گوشت چرخ کرده

طرز تهیه ماکارونی با گوشت چرخ کرده

  1. ابتدا پیاز را نگینی خرد می‌کنید و داخل روغن تفت می‌دهید. زمانی که رنگ آن تغییر کرد گوشت چرخ کرده را اضافه ‌کنید و تفت دهید. رب گوجه فرنگی را در ۲ لیوان آب جوش حل کنید. سپس رب و ادویه‌ها را اضافه ‌کنید. اجازه ‌دهید تا مواد و رب گوجه‌ تان بپزد و طعم ادویه به خورد گوشت برود.
  2. سیب زمینی‌ها را سرخ کنید و به گوشت اضافه کنید. بعد هم فلفل دلمه‌ای را که نگینی خرد شده به آن اضافه کنید و برای ۲ دقیقه دیگر این مواد را تفت می‌دهیم. در نهایت آویشن را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
  3. در یک قابلمه مناسب آب و نمک بریزید و بگذارید جوش بیاید. بعد ماکارونی‌ها را به آب جوش اضافه کنید. توجه کنید که قابلمه باید نسبت به حجم ماکارونی‌ها بزرگ‌تر باشد تا ماکارونی در فرآیند جوشیدن جا داشته باشد. بعد از ریختن ماکارونی‌ها در آب جوش باید مرتب آن را با یک چنگال هم بزنید تا رشته‌ها ماکارونی به هم نچسبند. ماکارونی‌ها بسته به ضخامت مدت زمان پخت متفاوتی دارند، ولی معمولاً بین ۱۰ تا ۱۲ دقیقه کافی است. وقتی زمان آبکشی رسید آن‌ها را در سبد ریخته و کمی آب سرد روی آن بریزید تا بعد از دم کشیدن به هم نچسبند.
  4. در کل اگر بخواهید به صورت سالم ماکارونی را درست کنید باید بعد از آبکشی کردن سس را به آن اضافه و سرو کنید؛ اما اگر بخواهید ماکارونی خوشمزه ایرانی تهیه کنید باید آن را بین نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه دم بگذارید.
  5. داخل قابلمه کمی روغن بریزید و اجازه بدهید داغ شود. بسته به سلیقه خود کف آن را ته دیگ بیندازید. می‌توانید از نان یا سیب زمینی استفاده کنید. برای درست کردن ته دیگ سیب زمینی اول باید سیب زمینی‌ها را پوست بگیر‌ید و به صورت ورقه‌ای برش بزنید. برای اینکه ته دیگ شما نسوزد بهتر است برش‌ها سیب زمینی‌تان حدود نیم سانتی متر قطر داشته باشد. سپس سیب زمینی‌ها را در کف قابلمه بچینید.
  6. بعد از قرار دادن ته دیگ یک لایه ماکارونی بریزید و یک لایه سس و باز یک لایه ماکارونی و یک لایه سس این کار را تا زمانی که موادتان تمام شود ادامه بدهید. این کار باعث می‌شود که ماکارونی شما یکدست شود.

طرز تهیه ماکارونی با گوشت چرخ کرده

معمولاً ماکارونی با استفاده از گوشت چرخ کرده تهیه می‌گردد اما ماکارونی با سویا نیز محبوبیت زیادی بین عموم به خصوص گیاه‌خواران دارد. در این روش هم سس مورد نظر را با سویا آماده می‌نماییم.

در این میان پیشنهاد می کنیم مقاله روش تهیه ماکارونی آشیانه ای را هم از دست ندهید.

مواد لازم برای تهیه ماکارونی با سویا

  • ماکارونی ۳۰۰ گرم
  • سویا ۷۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی دو یا سه قاشق غذاخوری
  • پیاز یک عدد
  • فلفل دلمه‌ای یک عدد
  • سیب زمینی برای ته دیگ یک عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
  • پودر آویشن نصف قاشق چای‌خوری
  • ادویه کاری به دلخواه

مواد لازم برای تهیه ماکارونی با سویا

طرز تهیه ماکارونی با سویا

  1. ابتدا در ظرف مورد نظر، آب را با مقداری نمک بگذارید روی حرارت تا به جوش آید. همچنین سویا را در آب گرم خیس کنید و بعد نیم ساعت در صافی ریخته و با دست خوب بفشارید تا آب سویا کاملاً گرفته شود. بعد داخل ماهی تابه بدون روغن بریزید. چند دقیقه بدون روغن روی حرارت هم بزنید تا آب باقی مانده در سویا تبخیر شود.
  2. پیازها را نگینی ریز کرده و درون ماهی تابه با کمی روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شود.
  3. فلفل دلمه‌ای را ریز خرد کنید و به همراه سویا به پیاز اضافه کنید و پنج شش دقیقه تفت دهید. ادویه ها را هم همراه با رب گوجه فرنگی به آن اضافه کنید و حدود سه چهار دقیقه دیگر تفت دهید.
  4. سپس یک و نیم لیوان آب درون آن ریخته و اجازه دهید با حرارت کم بپزد و به روغن بیافتد.
  5. وقتی آب جوشید ماکارونی را داخل آب جوش ریخته و اجازه دهید تا ماکارونی‌ها بپزد. حدوداً ده تا دوازده دقیقه کافی است.
  6. بعد از پخت، ماکارونی‌ها را در صافی ریخته و کمی آب سرد روی آن ریخته تا بعد از دم کشیدن به هم نچسبند.
  7. در ظرفی که می‌خواهید ماکارونی را دم کنید، کمی روغن ریخته و روی حرارت گذاشته تا گرم شود. ظرف را از روی حرارت بردارید. سپس سیب زمینی‌ها را که از قبل پوست کرده و حلقه نموده‌اید در کف ظرف بچینید.
  8. روی سیب زمینی‌ها کمی ماکارونی بریزید و سپس کمی از مواد سس را روی آن قرار دهید. به همین ترتیب مواد را لایه لایه قرار دهید.
  9. ظرف را روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا دم بکشد. حدود سی تا ۴۰ دقیقه برای دم کشیدن ماکارونی کافی است.

طرز تهیه ماکارونی با سویا

با ماکارونی می توانید انواع غذا های خوشمزه ای نظیر کوکوی ماکارونی و سالاد ماکارونی را تهیه کنید. پختن ماکارونی با مرغ و انواع سبزی جات طعم بی نظیر و متفاوتی را به این غذا می دهد. ماکارونی با مرغ و سس خامه یکی از لذیذ ترین انواع طرز پخت ماکارونی است که ما در این مقاله می‌خواهیم این طرز تهیه ماکارونی خوشمزه و متفاوت را به شما بگوییم.

طرز تهیه ماکارونی

مواد لازم برای تهیه ماکارونی با مرغ

  • ماکارونی فرمی ۴۰۰ گرم
  • سینه مرغ ۳۵۰ گرم
  • پوره گوجه فرنگی ۴۰۰ گرم
  • خامه ۲۰۰ گرم
  • فلفل دلمه‌ای با رنگ دلخواه ۱ عدد
  • نمک، فلفل، آویشن به میزان لازم
  • پیاز بزرگ ا عدد
  • پنیر پیتزا ۲۵۰ گرم

درصورتی‌که مواد اولیه برای طرز تهیه ماکارونی را در خانه ندارید، می‌توانید آن‌ها را به‌صورت آنلاین و به‌صرفه سفارش دهید و دم در منزل تحویل بگیرید:

سفارش از سوپر مارکت آنلاین اسنپ فود

مواد لازم برای تهیه ماکارونی با مرغ

طرز تهیه ماکارونی با مرغ

  1. ابتدا پیاز را نگینی ریز می‌کنید. مرغ‌ها را هم به صورت مکعب‌های کوچک خرد می‌کنید.
  2. درون قابلمه‌ای مناسب مقداری آب بریزید و بعد از به جوش رسیدن آب ماکارونی‌ها را در درون قابلمه بریزید. بعد از اینکه ماکارونی‌ها نرم شدند آن‌ها را درون آبکش بریزید و کنار بگذارید.
  3. پیازها را درون کمی روغن تفت دهید. رنگ پیازها که عوض شد تکه‌های مرغ را به همراه نمک و فلفل و آویشن به پیاز اضافه نمایید.
  4. بعد از تفت خوردن سینه مرغ‌ها، فلفل دلمه‌ای‌های خرد شده را به مخلوط سینه مرغ و پیاز اضافه کنید و دوباره تفت دهید.
  5. سپس پوره گوجه فرنگی را به سینه مرغ سرخ شده اضافه نمایید و اجازه دهید تا مایه ماکارونی به مدت ۱۰ دقیقه بپزد.
  6. بعد از ۱۰ دقیقه ذکر شده خامه را به مایه ماکارونی اضافه نمایید.
  7. در این مرحله ظرف مخصوص فر را تهیه کنید و ماکارونی‌ها را درون ظرف بریزید. بعد مایه ماکارونی را بر روی آن بریزید و ماکارونی و مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید.
  8. در پایان نیز پنیر پیتزا را روی همه مواد بریزید.
  9. قالب فر را در طبق میانی فر با درجه حرارت ۱۸۰ درجه و به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید. وقتی پنیر آب شد و رنگ سطح آن تغییر کرد قالب را از درون فر خارج کنید.

طرز تهیه ماکارونی با مرغ

بعد از پخت ماکارونی آن را درون ظرفی مناسب بریزید و سرو کنید. نوش جان.

در پایان توصیه می کنیم با طرز تهیه سس بشامل هم آشنا شوید. این سس خوشمزه به یکی از شگفت انگیزترین تجربیات غذایی شما تبدیل خواهد شد.

اگر به طرز تهیه ماکارونی علاقه مند هستید:

چطور سس ماکارونی را خوشمزه کنیم؟

آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه پاستا آلفردو با مرغ و قارچ +سس

سه نوع پاستای متداول در رستوران‌های ایتالیایی