طرز تهیه نان گاتا (گاتا ساده و گردویی)

نان گاتا یکی از آن دسته شیرینی های ارمنی است که در ایران نیز طرفداران بسیاری دارد. نان گاتا دستور پخت بسیار آسانی دارد و یک میان وعده مقوی و مناسب محسوب می شود. جالب است بدانید که نان گاتا را ابتدا درون تنور می پختند. زیرا این گونه می توانستند به مدت طولانی تری آن را نگه دارند. اما امروزه به راحتی و با استفاده از فر می توان این نان جذاب و خوشمزه را درست کرد. نان گاتا را می توانید با چای و یا شیر نوش جان کنید. در ادامه قصد داریم آموزش این نان محبوب را به صورت مرحله به مرحله برای شما قرار داده ایم.

طرز تهیه نان گاتا

همانطور که گفته شد نان گاتا یک شیرینی ساده و مقوی است که طرز تهیه آن بسیار ساده می باشد. مواد اولیه آن نیز همگی به راحتی در دسترس هستند و می توانید آن ها تهیه کنید. در ادامه مراحل طرز تهیه نان گاتا وجود دارد. پس اگر برای اولین بار است که قصد دارید این نان خوشمزه را تهیه کنید، این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.

نان گاتا

مواد لازم برای درست کردن نان گاتا گردویی

  •  آرد سفید ۲۵۰ گرم
  •  ماست نصف پیمانه
  •  روغن مایع دو قاشق غذاخوری
  •  کره ۵۰ گرم
  •  تخم مرغ یک عدد
  •  مایه خمیر فوری نصف قاشق غذاخوری
  •  وانیل نصف قاشق چایخوری
  •  بکینگ پودر نصف قاشق غذاخوری

برای مواد میانی:

  •  شکر (ترجیحا شکر قهوه ای) نصف پیمانه
  •  گردو خرد شده ۱ پیمانه
  •  دارچین ۱ قاشق چای خوری
  •  کره ۷۰ گرم
  • آرد نصف پیمانه

مرحله اول: درست کردن نان گاتا

برای درست کردن شیرینی گاتا ابتدا باید کره را کاملاً آب کنید. در ادامه یک عدد تخم مرغ و عصاره وانیل را به آن اضافه کنید و با استفاده از همزن آن را به خوبی ترکیب کنید تا یک ترکیب یکدست حاصل شود. سپس روغن و ماست را اضافه کرده و دوباره به خوبی هم بزنید. حال باید در ظرفی جداگان آرد، بیکینگ پودر به همراه خمیر مایه فوری مخلوط کنید. سپس آن ها را الک کنید تا کمی سبک شود. ۳ بار الک کافی است.

حال باید این ترکیب را به مخلوطی که ابتدا درست کردید اضافه کنید. لازم به ذکر است که باید کم کم این کار را انجام دهید. حال با باید این ترکیب را به خوبی مخلوط کنید و سپس به مدت ۱۰۰ دقیقه خمیر را ورز دهید تا یک خمیر لطیف حاصل شود. یک کاسه را کمی چرب کنید و خمیر را داخل آن قرار داده و در کاسه را ببندید. حال آن را در جای گرم به مدت یک ساعت نگه داری کنید تا خمیر پف کند.

مواد لازم برای درست کردن نان گاتا گردویی

مرحله دوم: درست کردن مواد میانی گاتا

در مرحلۀ دوم نوبت به درست کردن مواد میانی می رسد. ابتدا باید کره را درون تابه قرار دهید و حرارت را روی درجه متوسط تنظیم کنید تا ذوب شود. سپس آرد را به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که آرد تغییر رنگ ندهد و فقط از حالت خامی خارج شود. در آخر گردوی خرد شده، شکر و کمی دارچین به آن بیفزایید. بهتر است که به جای شکر سفید از شکر قهوه ای استفاده شود. در انتها ترکیب را خوب هم بزنید و از روی شعبه بردارید تا خنک شود.

مرحله سوم: پختن نان گاتا

در مرحله سوم و آخر باید خمیری که آماده کردید را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس هر دو قسمت را با استفاده از وردنه پهن کنید. حال موادی که برای وسط نان آماده کردید را در میانه خمیر پهن کنید و نصف دیگر خمیر را روی این لایه پهن کنید و کناره های آن را ببندید. می توانید با استفاده از چنگال روی آن طرح هایی ایجاد کنید. برای رو مال گاتا نیز می توانید از زعفران و تخم مرغ استفاده کنید. حال باید فر گاتا را درون فر قرار دهید. زمان ۳۰ الی ۴۰ دقیقه برای پختن نان گاتا کافی است. نان گاتا گردویی شما آماده است.طرز تهیه نان گاتا ساده

طرز تهیه نان گاتا ساده

همانطور که مشخص است برای درست کردن نان گاتای ساده باید تمام این مراحل را انجام دهید. به جز قسمت هایی که مربو به مواد میانی می شود. یعنی لازم نیست که خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید. در نتیجه تمام خمیر را با وردنه پهن می کنید و پس از رومال درون فر قرار می دهید.

نکاتی در مورد طرز تهیه نان گاتا

  1. برای مواد میانی گاتا می توانید علاوه بر گردوی خرد شده از مغزهای دیگری مانند بادام زمینی و پسته نیز استفاده کنید.
  2.  برای شیرین شدن مواد میانی نان گاتا می توانید به جای شکر از عسل هم استفاده کنید و یا آن را همراه شکر درون تابه بریزید.
  3. روی نان گاتا را می توانید با استفاده از پودر قند نیز تزئین کنید.
  4. علاوه بر انواع مغزها می توانید به عنوان مواد میانی وسط آن را با شکلات پر کنید.
  5. برای ایجاد طرح روی گاتا می توانید از چنگال، قاشق، لیوان و یا طرح های آماده بهره ببرید.
  6. نان گاتای ارمنی به شکل دایره است. اما می توانید آن را به شکل های دیگری حالت دهید.

نان گاتا در برخی از شیرینی فروشی ها وجود دارد. همچنین طی سال های اخیر نان گاتا تازه و بسته بندی توسط شرکت های مختلف تولید می شود و در سوپر مارکت ها وجود دارد که به راحتی می توانید تهیه کنید. همچنین می توانید آن را به سادگی از طریق وب سایت یا اپلیکیشن اسنپ فود جستجو کنید و به صورت آنلاین خرید کنید.

نکاتی در مورد طرز تهیه نان گاتا
همانطور که خواندید درست کردن نان گاتا پیچیدگی خاصی ندارد و با داشتن مواد اولیه آن که به راحتی همۀ آن ها در دسترس هستند، با استفاده از فر آن را در کمتر یک ساعت در خانه درست کنید. نان گاتا یک عصرانه مفید برای بچه ها نیز هست. شیرینی گاتا یک صبحانه مناسب نیز می باشد که می توان آن را به همراه چای و یا شیر میل کرد.

اگر به تهیه نان علاقه مند هستید:

طرز تهیه نان سیمیت ترکیه

طرز تهیه نان خرمایی خانگی (شیرینی خرمایی)

طرز تهیه نان قندی

طرز تهیه نان کروسان شکلاتی