طرز تهیه همبرگر بوقلمون

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

آنچه در این مقاله میخوانید

  • طرز تهیه همبرگر با گوشت بوقلمون
  • مواد لازم برای تهیۀ برگر بوقلمون
    • طرز تهیه همبرگر بوقلمون: روش اول
  • تزئین همبرگر و ذکر چند نکته
    • طرز تهیه همبرگر بوقلمون: روش دوم
    • مرحله بعدی تهیه همبرگر بوقلمون
  • شیوه طبخ یونانی تهیه همبرگر بوقلمون
  • طرز تهیۀ برگر بوقلمون یونانی
    • بخش دوم تهیه همبرگر بوقلمون
  • طرز تهیۀ سس برگر یونانی
  • روش دیگر: برگر بوقلمون و اسفناج
    • دستور پخت

گوشت بوقلمون، بافت ویژه ‌ای دارد که باعث تمایز آن با گوشت قرمز و مرغ می ‌شود. بافت این گوشت به شکلی است که هنگام پخت و پز، حجم خود را از دست نمی ‌دهد. گوشت بوقلمون، خواص متعددی دارد که کاربردها و مزایای زیادی برای آن پدید آورده است. گوشت تیرۀ بوقلمون نیز مواد معدنی و ویتامین ‌های بیشتری داشته و چربی و کالری آن نیز بالاتر است.

هر 86 گرم از آن دارای 135 کالری، 3.25 گرم چربی و 25 گرم پروتئین است. ویتامین‌ های گروه ب، نیاسین، کلوئین، سلنیوم، روی، ریلوفلاوین و پنتونیک موجود در گوشت بوقمون نیز قابل توجه هستند. شیوه ‌های مختلفی برای طبخ گوشت بوقلمون وجود دارد. این مقاله ما را با طرز تهیه همبرگر بوقلمون به چند شیوۀ متعدد آشنا می‌ کند.

طرز تهیه همبرگر با گوشت بوقلمون

همبرگر بوقلمون، برگری لذیذ است که در ردیف غذاهای رژیمی قرار می ‌گیرد. برگرها انواع مختلفی دارند که دسته‌ بندی آن‌ ها براساس نوع گوشت مورد استفاده انجام می‌ شود. بیشتر همبرگرهایی که در منو می ‌بینیم و می‌ خوریم، از گوشت گوساله تهیه شده ‌اند. اما استفاده از گوشت بوقلمون در همبرگر کمتر دیده می ‌شود. فست‌ فودها و رستوران‌ های زیادی نیستند که این غذا را در منوی خود داشته باشند. از طرفی شاید شما نیز از جمله افرادی باشید که تمایل به تهیۀ برگر در خانه داشته باشید. بنابراین لازم دانستیم که طرز تهیه همبرگر با گوشت بوقلمون را برای شما آماده کنیم.

طرز تهیه همبرگر با گوشت بوقلمون

مواد لازم برای تهیۀ برگر بوقلمون

  •  گوشت تازۀ بوقلمون: نیم کیلوگرم
  • فلفل دلمه‌ای قرمز: یک عدد
  •  آویشن: 2 قاشق چای خوری
  •  سیر له شده: 2 حبه
  •  پنیر فتا: نصف فنجان
  •  پونۀ کوهی: 2 قاشق چای خوری
  •  پودر پیاز: یک قاشق چای خوری

طرز تهیه همبرگر بوقلمون: روش اول

ابتدا لازم است گوشت بوقلمون را به خوبی چرخ کنید. فلفل دلمه ‌ای قرمز را نیز کباب کنید و آن را خرد نمایید. در کاسه ‌ای بزرگ، گوشت چرخ شدۀ بوقلمون را به همراه فلفل کباب شده، سیر له شده، پونۀ کوهی، پودر پیاز و پنیر فتا به خوبی مخلوط کنید. برای طعم ‌‌دهی بیشتر و تند کردن آن می ‌توانید مقداری فلفل سیاه و فلفل قرمز را نیز به آن اضافه کنید. میزان پودر فلفلی که به آن اضافه می‌ کنید کاملاً بستگی به ذائقۀ شما دارد و می‌ توانید آن را کم یا زیاد کنید. پس از اضافه کردن همۀ مواد به هم، آن‌ها را به خوبی مخلوط کنید. سپس مواد را به چهار بخش مساوی تقسیم‌ بندی کنید.

مواد لازم برای تهیۀ برگر بوقلمون

هر یک از قسمت ‌هایی که به دست آمده‌اند را به شکل یک برگر درآورید. تابه‌ را با مقداری روغن چرب کرده و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید. بهتر است تابه را با استفاده از اسپری چرب کنید. برگرها را روی تابه قرار دهید و آن را با همان حرارت متوسط سرخ کنید. دقت کنید که تابه بیش از حد چرب نباشد. چرا که خود گوشت بوقلمون دارای مقداری چربی است که باعث افزایش روغن آن خواهد شد. برای پختن برگرها می ‌توانید از سینی گریل نیز استفاده کنید. گریل کردن برگرها، طعم متفاوت و خاصی به آن خواهد بخشید. هر طرف از برگرها را به مدت 5 دقیقه بپزید. اجازه دهید هر طرف از آن به خوبی سرخ شده و از رنگ صورتی خود خارج شود.

تزئین همبرگر و ذکر چند نکته

پس از پخته شدن برگرها، آن‌ها را داخل نان همبرگر بگذارید. بنا به ذائقه و سلیقۀ خود می ‌توانید ساندویچ را تزئین کنید. گوجه، خیار شور، کاهو و سس مایونز از موادی هستند که می ‌توانید برای تزئین آن استفاده نمایید. در پخت برگر به این شیوه خوب است که چند نکته را در نظر داشته باشیم:

  •  در طرز تهیه همبرگر بوقلمون به این شیوه می ‌توانید از پیاز رنده شده نیز استفاده کنید. توجه کنید که آب پیاز را پس از رنده شدن بگیرید.
  • استفاده از آویشن در این شیوه کاملاً اختیاری است. می‌ توانید مقدار آویشن را کم یا زیاد کرده و حتی آن را به کلی حذف کنید.
  • برای طعم دار کردن گوشت می‌توانید از آبلیموی ترش تازه استفاده کنید.
  •  به جای پنیر فتا می ‌توانید از پنیر گودا یا هر دوی آن‌ها نیز استفاده نمایید.

طرز تهیه همبرگر بوقلمون: روش دوم

طرز تهیه همبرگر با گوشت بوقلمون می ‌تواند به شیوه‌ های دیگری نیز باشد. این روش‌ ها، طعم متفاوتی را به گوشت بوقلمون می‌ دهند که ناشی از مواد اولیه و شیوۀ طبخ آن است. در روش دوم برای تهیۀ همبرگر بوقلمون، به مواد اولیۀ زیر نیاز خواهیم داشت:

  •  گوشت بوقلمون: نیم کیلوگرم
  •  پیاز: 4 عدد
  •  فلفل دلمه‌ای: یک عدد
  •  پنیر چدار: چهار ورق
  • روغن زیتون: نصف پیمانه
  • دانۀ زیره: نصف قاشق چای خوری
  • دانۀ گشنیز: نصف قاشق چای خوری
  • جعفری: به میزان لازم
  •  سیر له شده: یک حبه
  • آبلیمو: دو قاشق چای خوری
  • فلفل قرمز: نصف قاشق چای خوری
  • گوجه: به میزان لازم
  •  خیارشور: به میزان لازم
  • سس مایونز: نصف پیمانه
تزئین همبرگر و ذکر چند نکته

ابتدا دانۀ زیره و گشنیز به درون قابلمه‌ای کوچک برشته کنید. سپس دانه ‌ها را درون یک آسیاب ریخته و به خوبی بکوبید تا آسیاب شوند. سس مایونز، دو قاشق غذاخوری روغن زیتون، آبلیمو، فلفل دلمه‌ای، سیر و دانۀ گشنیز و زیره را در کاسه ‌ای کوچک مخلوط کنید. سپس نمک و پودر فلفل را به آن اضافه نمایید. گوشت بوقلمون را چرخ کرده و در کاسه‌ای متوسط قرار دهید. دو قاشق غذاخوری از مخلوط فوق را به آن افزوده و به آرامی مخلوط نمایید.

مرحله بعدی تهیه همبرگر بوقلمون

دستان خود را کمی خیس کنید. مخلوط گوشت چرخ شدۀ بوقلمون را با چهار قسمت هم اندازه تقسیم کنید. هر یک از آن‌ ها را به شکل برگر فرم داده و وسط آن‌ ها را کمی گود کنید. کباب‌ پز، باربیکیو یا فر را روشن کنید. روی هر یک از برگرها مقداری نمک بپاشید. روی پیاز و فلفل دلمه ای را با روغن آغشته کرده و روی آن‌ ها را نمک و فلفل بپاشید. هر طرف از برگرها را به مدت 5 دقیقه کباب کنید. همچنین می ‌توانید آن ‌ها را درون یک تابه با مقدار کمی روغن سرخ کنید. پس از آماده شدن، برگرها را درون نان قرار داده و آن‌ ها را تزئین کنید.

شیوه طبخ یونانی تهیه همبرگر بوقلمون

همبرگر بوقلمون یونانی یکی از شیوه‌های طبخ گوشت بوقلمون است که طرفداران زیادی دارد. در این روش از برگ اسفناج و شوید تازه برای طعم ‌دهی بیشتر به آن استفاده می ‌شود. مواد لازم در طرز تهیه همبرگر با گوشت بوقلمون به شیوۀ یونانی عبارتند از:

  • سینۀ بوقلمون چرخ شده: نیم کیلوگرم
  • روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
  • پیاز خرد شده: یک عدد
  • برگ اسفناج خرد شده: دو پیمانه
  • شوید تازه: یک قاشق غذاخوری
  • برگ کاهو: 4 عدد
  • خیارشور: به میزان لازم
  • نمک: یک چهارم قاشق چای خوری
  • دانۀ فلفل سیاه: نصف قاشق چای خوری
  • پنیر فتا: یک چهارم فنجان
شیوه طبخ یونانی تهیه همبرگر بوقلمون

طرز تهیۀ برگر بوقلمون یونانی

ابتدا روغن زیتون را در یک تابۀ چدن یا تفلون گرم کنید. سپس پیاز خرد شده را به روغن اضافه کرده و آن را تقت دهید تا به رنگ طلایی درآید. برگ اسفناج را به آن افزوده و حدود یک دقیقه تفت دهید. سپس ماهیتابه را از روی حرارت برداشته و پنیر فتا، شوید تازه و فلفل سیاه را به آن‌ها اضافه کنید.
سینۀ بوقلمون را به صورت گرد برش داده و آن را به چهار قسمت ضخیم و مساوی تقسیم کنید. سپس هر یک از آن ‌ها را از وسط برش داده تا در نهایت، هشت برش از گوشت سینۀ بوقلمون داشته باشید. روی هر یک از برش‌ها، دو قاشق غذاخوری از ترکیبی که درست کرده بودید بمالید. سپس هر دو برش را روی هم قرار دهید تا مواد روی آن‌ها به خوبی به هم بچسبند.

بخش دوم تهیه همبرگر بوقلمون

درون یک ماهیتابۀ گریل، مقداری روغن زیتون بپاشید. مقدار روغن باید بسیار اندک باشد و بهتر است روغن را اسپری کنید. تابه را روی حرارت ملایم بگذارید تا گرم شود. برگرها را به آرامی و با دقت درون تابه گریل کنید. مدت زمان لازم برای گریل شدن هر یک از برگرها، نهایتاً ده دقیقه است. هر یک از طرفین برگرها چیزی حدود پنج دقیقه زمان برای گریل شدن نیاز خواهد داشت.

طرز تهیۀ سس برگر یونانی

در شیوۀ طبخ برگر بوقلمون یونانی لازم است یک سس مخصوص برای آن آماده کنیم. مراحل ساخت این سس بسیار ساده و سریع است. به این منظور لازم است مواد زیر را در یک کاسۀ بزرگ با هم مخلوط کرده و به خوبی هم بزنید تا صاف و یکدست شود.

  •  ماست یونانی کم چرب: نصف پیمانه
  •  روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
  •  سیر رنده شده: یک حبه
  •  آب لیمو ترش تازه: دو قاشق مرباخوری
  •  فلفل سیاه: به میزان لازم
  •  نمک: به میزان لازم
  •  پودر شوید خشک: نصف قاشق مرباخوری
طرز تهیۀ سس برگر یونانی

برای آماده کردن ساندویچ ‌ها، نان برگر را از وسط برش دهید. داخل نان را با دو قاشق غذاخوری از سس یونانی آغشته کنید. سپس، برگرها را روی آن گذاشته و با برگ کاهو، گوجه و خیارشور تزئین کنید. می ‌توانید مقداری پنیر گودا یا پنیر فتا را نیز روی آن قرار دهید. در طرز تهیه همبرگر بوقلمون به شیوۀ یونانی می ‌توانید از گوشت چرخ کرده بوقلمون نیز استفاده کنید. اما در این روش معمولاً از همان گوشت سینۀ بوقلمون استفاده می‌شود.

روش دیگر: برگر بوقلمون و اسفناج

در آخر، یک روش دیگر برای تهیۀ برگر بوقلمون را نیز معرفی می‌ کنیم. در این شیوه از ترکیب گوشت بوقلمون و اسفناج استفاده می‌ شود. می ‌توان انتظار داشت که این برگر، منبعی غنی از آهن است که فواید آن را مضاعف می‌کند. برای تهیۀ برگر بوقلمون و اسفناج نیاز به مواد اولیۀ زیر داریم:

  • گوشت بوقلمون چرخ شده: نیم کیلوگرم
  •  برگ اسفناج خرد شده: 150 گرم
  •  پیازچه خرد شده: 10 ساقه
  • سیر له شده: یک حبه
  • زیرۀ آسیب شده: نصف قاشق چای خوری
  • روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
  • نمک: به میزان لازم
  • فلفل سیاه: به میزان لازم

دستور پخت

در یک کاسۀ بزرگ، گوشت چرخ شدۀ بوقلمون به همراه اسفناج خرد شده، پیازچه، سیر، زیره، نمک و فلفل مخلوط کنید. ترکیب را به خوبی با دست ورز داده تا همۀ مواد به خورد یکدیگر بروند. دستان خود را کمی خیس کنید. مایه را به چهار بخش مساوی تقسیم کنید. هر یک از آن ‌ها را به صاف و گرد کنید تا به شکل برگر درآید. تابه را روی حرارت بگذارید. کف تابه را مقدار کمی روغن زیتون اسپری کنید تا داغ شود. سپس برگرها را در کف تابه بگذارید تا روی حرارت ملایم سرخ شوند. پس از سرخ شدن یک طرف، آن ‌ها را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود. چیزی بین 5 تا 10 دقیقه برای سرخ شدن هر یک از طرفین کافی است. نان همبرگر را برش داده و داخل هر کدام یک برگر قرار دهید. ساندویچ ‌ها را با مقدار دلخواه خیارشور، سس مایونز، گوجه و کاهو تزئین کنید.