طرز تهیه پای آناناس (کیک آناناس)

انواع پای‌ها جز شیرینی های محبوب و پرطرفدار محسوب می شود. آناناس نیز یک میوۀ جذاب است که ترکیب آن با هر چیزی آن را خوشمزه‌تر می کند. پای اولین بار ۹۵۰۰ سال قبل از میلاد در مصر پخته شد و پس از در کشورهای دیگر رواج یافت. پای ها در واقع نوعی پیراشکی هستند که از دو بخش تشکیل می شوند. یک بخش که مربوط به خمیر و کیک آن است و دیگری مواد تشکیل دهنده قسمت میانی آن. نام پای نیز بر اساس مواد میانی آن تعیین می شود. به طور مثال اگر میان شیرینی پای آناناس باشد، به آن پای آناناس گفته می شود.

جالب است بدانید که انواع مختلفی پای وجود دارد از جمله پای گوشت و یا پای پیتزا که هر کدام دستور پخت مخصوص به خود را دارد. در ایران پای سیب و پای آناناس نسبت به دیگر پای ها محبوبیت بیشتری دارند و تقریباً در تمام شیرینی فروشی ها یافت می شوند. پای سیب از پای آناناس به طور کلی در سراسر دنیا محبوبیت بیشتری دارد و همراه با دارچین فراوان پخته می شود. در ادامه قصد داریم آموزش پای آناناس را برای شما عزیزان قرار دهیم. پس اگر برای اولین بار است که قصد دارید این شیرینی را درست کنید، این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.

مواد لازم برای تهیه پای آناناس

  • زرده تخم مرغ ۵ عدد
  • آناناس به میزان لازم
  • سفیده تخم مرغ ۴ عدد
  • آرد ۳۰۰ گرم
  • شیر یک لیوان
  • آب آناناس یک لیوان
  • وانیل یک قاشق غذاخوری
  • شکر ۲۰۰ گرم
  • بیکینگ پودر نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک نصف قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای تهیه پای آناناس

مراحل درست کردن پای آناناس

تهیه پای اناناس کار پیچیده ای نیست و بسیار ساده با استفاده از مواد اولیه آن انجام می گیرد. همچنین تمام مواد اولیه آن به راحتی در دسترس هستند. درنتیجه نگرانی ای از این بابت نخواهید داشت. در ادامه مراحل قدم به قدم طرز تهیه پای اناناس را خواهید خواند.

مرحله اول: آرد را دو بار الک کنید

در ابتدا باید آرد را دو بار الک کنید تا سبک شود. سپس آن را با بیکینگ پودر ترکیب کنید. در ادامه تخم مرغ را با شکر و وانیل به خوبی مخلوط کنید. بهتر است که با استفاده از یک همزن برقی و یا دستی این کار را انجام دهید تا نتیجه نهایی بهتر شود.

مرحله دوم: شیر را با آب آناناس ترکیب کنید

در این مرحله باید شیر و آب آناناس را در یک ظرف ریخته و روی حرارت قرار دهید. توجه داشته باشید که شیر نباید به دمای جوش برسد. بلکه فقط حباب هایی در دیواره ظاهر شود.

مراحل درست کردن پای آناناس

مرحله سوم: ترکیب شیر و آناناس را به مایه اضافه کنید

در مرحلۀ سوم باید ترکیب شیر و آناناس را به مایه ای که از قبل تهیه کردید بیفزایید. سپس آن را به خوبی با استفاده از همزن مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست حاصل شود. استفاده از آناناس باعث می شود تا پای آناناس عصر و بوی بهتری داشته باشد و طعم آناناس بیشتر در آن مشخص شود.

مرحله چهارم: ترکیب خشک را به مایه بیفزایید

در آخر ترکیب آرد و بیکینگ پودر را روی مایه بریزید. توجه داشته باشید که در این مرحله هم زدن باید به خوبی انجام شود تا نتیجه کاملاً یکدست شده باشد.

مرحله پنجم: مایه را درون قالب بریزید

حال باید مایۀ نهایی را درون قالب پای بریزید. برای این کار باید نصف قالب ها را پر کنید و برشی از آناناس را روی آن قرار دهید. برای آنکه برش آناناسی که روی پای قرار می دهید در داخل آن فرو نرود باید اندازه آن هم اندازه با کف قالب باشد. درنتیجه برای درست کردن این پای از آناناس تازه استفاده کرده که خودتان آن را برش بزنید و یا از کمپوت آناناسی استفاده کنید که اندازه آن خیلی کوچک نباشد. کمپوت های آناناس به دلیل داشتن شهد شیرینی که درون آن ها وجود دارد، احتمالاً گزینۀ بهتری برای درست کردن این کیک هستند.

نکاتی در مورد طرز تهیه پای آناناس

مرحله ششم: پای را درون فر قرار دهید

در مرحله آخر باید پای ها را روی سینی فر بچینید و فر را که از قبل روی درجه ۱۷۰ درجه تنظیم کردید قرار دهید لازم به ذکر است که از قبل باید فر کمی گرم شده باشد و سپس سینی وارد شود. زمان تقریبی پخت پای آناناس در فر ۲۵ الی ۳۵ دقیقه است.

نکاتی در مورد طرز تهیه پای آناناس

  1. پای را می توانید در قالب کیک یزدی و یا مافین نیز درست کنید. اما قالب اصلی پای کمی از کیک یزدی بزرگ تر است.
  2. برای درست کردن پای آناناس، استفاده از آب آناناس باعث می شود تا عطر آناناس بیشتر در این کیک مشخص باشد و آن را جذاب تر می کند.
  3. در راستای درست کردن کیک پای آناناس می توانید از پودر نارگیل نیز استفاده کنید. در بیشتر شیرینی فروش ها پودر نارگیل نیز در انواع پای مانند آناناس و سیب وجود دارد.
  4. روی پای آناناس را می توانید با خوراکی های مختلفی از جمله عسل، پودر قند و یا انواع مغز مانند مغز پسته تزئین کرد.
  5. برای آنکه برش آناناسی که روی پای قرار می دهید در داخل آن فرو نرود باید اندازه آن هم اندازه با کف قالب باشد. درنتیجه برای درست کردن این پای از آناناس تازه استفاده کرده که خودتان آن را برش بزنید و یا از کمپوت آناناسی استفاده کنید که اندازه آن خیلی کوچک نباشد.

صحبت از کیک یزدی شد. در وبلاگ اسنپ فود طرز تهیه کیک یزدی را هم آموزش داده ایم. این دستور پخت را هم از دست ندهید.

نکاتی در مورد طرز تهیه پای آناناس

انواع پای را می توانید به عنوان عصرانه به همراه چای و یا قهوه نوش جان کنید. این کیک جذاب به عنوان یک دسر پس از یک غذای لذیذ نیز گزینۀ مناسبی است. همچنین به دلیل داشتن آناناس از خواص بسیاری برخوردار است. آناناس منبع ویتامین و مواد معدنی مهمی از جمله تیامین، ریبوفلاوین، اسید فولیک، منیزیم، منگنز، پتاسیم و بتا کاروتن و آنتی اکسیدان هاست. این میوۀ استوایی علاوه بر مواد معنی، منبعی غنی از ویتامین هایی چون ویتامین های موجود در این میوه ها شامل ویتامین A، ویتامین C، ویتامین ب ۵ و ویتامین ب ۶ می باشد.

همان‌طور که خواندید طرز تهیه پای آناناس هیچ پیچیدگی خاصی ندارد و اگر در خانه دسترسی به فر دارید می توانید از کیک را به راحتی تهیه کنید و به عنوان عصرانه میل کنید.