طرز تهیه پنکیک برای صبحانه‌ای اسطوره‌ای

طرز تهیه پنکیک می‌تواند صبحانه‌ای ساده و سریع و خوشمزه را برای شما فراهم کند. پنکیک به‌سادگی درست می‌شود و نیاز به مواد اولیه‌ی خاصی ندارد. شما می‌توانید به‌راحتی پنکیک را جایگزین نان کنید و به‌همین دلیل، گزینه‌ای بسیار مناسب و جذاب برای زمانی است که برای صبحانه نان تازه ندارید. با نگاهی گذرا می‌توانید پنکیک را در منوی صبحانه‌ی بسیاری از کافه‌های نزدیک‌تان پیدا کنید؛ بنابراین اگر حوصله‌ی آشپزی و پیروی از طرز تهیه پنکیک زیر ندارید، می‌توانید با چند کلیک ساده آن را از اسنپ‌فود سفارش دهید.

پنکیک

پنکیک

پنکیک، غذایی به‌قدمت اساطیر

برخلاف تصور بسیاری از ما، پنکیک یک شیرینی مدرن نیست؛ پنکیک قدمتی تاریخی دارد و دنبال‌کردن ردپای آن ما را به زمانی دورودراز می‌برد و شما برای رسیدن به جایی‌که این ردپا در تاریخ محو شود باید صبور باشید.

تاریخچه‌ی بسیار مختصر پنکیک

قدیمی‌ترین یافته‌ی علمی درباره‌ی پنکیک قدمت آن را به ۵۳۰۰ سال پیش می‌رساند. در سال ۱۹۹۱ بود که جسد یخ‌زده‌ای در کوه‌های آلپ پیدا شد. این جسد اوتسی (Otzi) نام گرفت. اوتسی کهن‌ترین مومیایی پیداشده در اروپاست. این مومیایی طبیعی به ۵۳۰۰ سال پیش بازمی‌گردد. نکته‌ی جذاب اینجاست که دانشمندان با بررسی محتویات معده‌ی اوتسی دریافتند که او پیش از مرگ نانی با ترکیبات و طرز تهیه‌ پنکیک امروزی خورده بوده است.

یکی از جذاب‌ترین روایت‌ها درباره‌ی پنکیک به شاهکار حماسی یونان باستان،  اودیسه هومر، بازمی‌گردد. در اودیسه‌ی هومر آشیل و آژاکس و اودیسه، سه اسطوره‌ـ‌خدای یونانی، بر سر پنکیک رقابت می‌کنند. هر یک از آن‌ها بدن خود را با روغن چرب می‌کند. آن‌ها به‌سمت هم پنکیک پرتاب می‌کنند و پنکیک روی زمان هر کسی که بیشتر بماند او برنده است؛ در این رقابت آشیل پیروز می‌شود.

دستور طرز تهیه پنکیک در قدیمی‌ترین کتاب آشپزی رومی‌ها، آپیسیوس، ثبت شده است. این دستور تفاوت چندانی با طرز تهیه پنکیک امروزی ندارد.

از قرن یازدهم پنکیک به یک خوراکی مسیحی تبدیل می‌شود. مسیحیان چهل روز قبل از عید پاک را روزه می‌گیرند و به‌مدت چهل روز از خوردن غذاهای حیوانی پرهیز می‌کنند؛ از همین رو، یک روز قبل از این ایام مقدس، آن‌ها تمامی لبنیات موجود در خانه را جمع می‌کنند و با آن پنکیک می‌پزند.

شاید برایتان جالب باشد که نام پنکیک چهار بار در آثار شکسپیر تکرار شده است.

رسوم پنکیک

رسم‌ها و جشن‌های متنوعی دوروبر پنکیک شکل گرفته است. یکی از این رسوم به همان سنت قبل از عید پاک بازمی‌گردد. مسیحیان تا لحظه‌ی به‌صدادرآمدن زنگ کلیسا به پخت پنکیک ادامه می‌دادند. آنان با شنیدن صدای زنگ، پیشبند آشپزی پوشیده و تابه‌ی پنکیک دردست به‌سمت کلیسا می‌رفتند. همین رسم حتی مسابقه‌ی دویدن با تابه‌ی پنکیک و پیشبند آشپزی را رقم زد.

از دیگر رسوم پنکیک برگرداندن پنکیک با پرتاب آن از توی تابه و گرفتن آن است. برنده کسی است که پنکیک را بلندتر پرتاب کند و بتواند آن را سالم و پشت‌وروشده روی کف تابه بگیرد.

پنکیک ساده

پنکیک ساده

مواد اولیه برای طرز تهیه پنکیک ساده

پنکیک دستور تهیه بسیار ساده‌ای دارد و شما در کمترین زمان می‌توانید آن را درست کنید. مواد اولیه‌ی پنکیک هم چیزهای عجیبی نیست و در هر خانه‌ای پیدا می‌شود. مواد اولیه‌ی پنکیک از این قرار است:

  • ۱ تا ۵/۱ پیمانه آرد
  • یک پیمانه شیر
  • ۳۰ گرم کره
  • یک قاشق غذاخوری شکر
  • یک عدد تخم‌مرغ
  • یک قاشق مرباخوری بیکینگ‌پودر
  • نوک قاشق چای‌خوری وانیل
  • نوک قاشق چای‌خوری نمک

طرز تهیه پنکیک صبحانه سریع و خوشمزه

  • شکر و تخم‌مرغ را با هم مخلوط می‌کنیم؛ به‌صورتی‌که شکر کاملاً در تخم‌مرغ حل شود و مایه کرم شود.
  • وانیل را اضافه می‌کنیم.
  • شیر و کره را اضافه می‌کنیم.
  • نمک و آرد و بیکینگ‌پودر را با هم خوب مخلوط می‌کنیم و به مایع اضافه می‌کنیم.
  • آن‌قدر هم می‌زنیم که آرد کاملاً حل شود و گلوله‌گلوله نباشد.
  • اگر زیاد سفت بود شیر اضافه می‌کنیم و اگر شل بود آرد.
  • مایع را در جای خنک می‌گذاریم تا جا بیفتد. باید روی آن چند تا حباب بزند.
  • تابه را گرم می‌کنیم و کف آن کمی روغن می‌مالیم؛ در حدی که فقط چرب شود.
  • گرمای تابه را تست می‌کنیم؛ به‌این صورت که مقداری از مایع را کف تابه می‌ریزیم؛ اگر مایع خود را گرفت، تابه حاضر است.
  • با قاشق غذاخوری یا اسکوپ بستنی از مایه برمی‌داریم و کف تابه می‌ریزیم.
  • مایه‌ی ریخته‌شده کف تابه نیاز به پهن‌کردن ندارد و خودش بعد از لحظاتی شکل می‌گیرد.
  • زیر پنکیک و لبه‌های آن باید طلایی شود؛ سپس آن را برمی‌گردانیم که روی آن هم بپزد.
  • بهترین نشانه برای زمان برگرداندن پنکیک وقتی است که روی آن حباب می‌زند؛ با این توضیح که باید صبر کنیم یکی‌دو تا حباب بترکد و سپس آن را برگردانیم.
  • اجازه می‌دهیم طرف دیگر پنکیک‌ هم طلایی شود. طرف دوم پنکیک سریع‌تر پخته می‌شود.
  • پنکیک را باید داغ یا گرم نوش جان کنید. اگر پنکیک‌هایی که ابتدا درست کردید سرد شد، می‌توانید آن‌ها را در ماکروویو گرم کنید.

 

  • پنکیک شکلاتی

    پنکیک شکلاتی

طرز تهیه پنکیک شکلاتی

طرز تهیه پنکیک شکلاتی تفاوت چندانی با پنکیک ساده ندارد. تنها کاری که باید بکنید این است که بعد از حاضرشدن پنکیک، به‌مقدار دلخواه روی آن شکلات بریزید. می‌توانید روی پنکیک را با میوه و مغزهای مختلف تزئینن کنید. همین‌طور می‌توانید روی پنکیک‌ها شکلات بریزید و آن‌ها را رول کنید. برای ثابت‌نگه‌داشتن رول‌ها می‌توانید از خلال‌دندان استفاده کنید.

پنکیک میوه

پنکیک میوه

طرز تهیه پنکیک سیب و میوه

شما می‌توانید پنکیک‌ها را با انواع میوه تزئین کنید. طرز تهیه پنکیک میوه تفاوت چندانی با پنکیک ساده ندارد. فقط کافی است بین پنکیک‌ها برش‌های میوه قرار دهید.

اگر دوست داشتید می‌توانید سیب را به‌صورت نازک و افقی برش بزنید و سپس هسته‌ی سیب را از آن جدا کنید. برش‌ها را در مقدار کمی دارچین بغلطانید. سپس برش نازک سیب را داخل مایه‌ی پنکیک بیندازید و آن را بیرون بیاورید و کمی تفت دهید و با فاصله‌ای اندک مایه‌ی پنکیک را با قاشق غذاخوری یا اسکوپ بستنی روی آن بریزید و باقی مراحل قبل را طی کنید.

شما می‌توانید این کار را با دیگر میوه‌های دلخواه‌تان هم انجام دهید. طبیعتاً افزودن دارچین یا هر چاشنی دیگر بنا به صلاحدید خودتان است.

چند راز کوچک درباره‌ی طرز تهیه پنکیک

  • بعد از آماده‌شدن پنکیک می‌توانید مقداری کره روی آن بمالید؛ طعم دلچسبی به پنکیک شما خواهد داد.
  • کف تابه را با کره چرب نکنید؛ کره به‌سرعت می‌سوزد.
  • از هم‌زدن زیاد مایه‌ی پنکیک خودداری کنید؛ هم‌زدن زیاد مایع پنکیک شما را سفت خواهد کرد. پنکیک باید نرم و اسفنجی باشد.
  • شما می‌توانید به‌جای شیر از ماست یا شیر سویا هم استفاده کنید.

اگر تصمیم به پخت پنکیک گرفتید و مواد اولیه‌ی آن را نداشتید، نگران یا منصرف نشوید. می‌توانید با سرزدن به اسنپ‌فود، تمامی مواد اولیه را به‌صورت آنلاین از سوپرمارکت‌های اسنپ‌فود تهیه کنید.