طرز تهیه پیراشکی گوشت و مرغ و پیراشکی پیتزایی

پیراشکی یکی از آن دسته غذاهای سبک است که طرفداران بسیاری دارد و در کنار باقی غذاها می توان آن را در مهمانی ها سرو کرد. درون پیراشکی را می توان با انواع مواد غذایی مانند گوشت، مرغ و سبزیجات پر کرد. درست کردن پیراشکی در منزل بسیار آسان است.

پیراشکی را می توان در تابه سرخ کرد و یا درون فر قرار داد. در نتیجه اگر فر در دسترس ندارید می توانید خیلی ساده آن را در تابه به همراه روغن سرخ کنید. در ادامه قصد داریم طرز تهیه پیراشکی مرغ، گوشت و پیتزایی را به شما آموزش دهیم. پس اگر اولین بار است که قصد دارید این غذای جذاب را در خانه تهیه کنید، این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

طرز تهیه پیراشکی مرغ

پیراشکی مرغ یکی از انواع پیراشکی است. در ادامه از مواد لازم برای تهیه این پیراشکی نام برده ایم.

  1. مواد لازم برای تهیه پیراشکی مرغ
  2. سینه مرغ ۳۰۰ گرم
  3. خمیر پیراشکی به مقدار لازم
  4. پیاز کوچک یک عدد
  5. سیر یک حبه
  6. نمک و فلفل به مقدار لازم
  7. تخم مرغ یک عدد
  8. قارچ ۱۰۰ گرم
  9. رب نصف قاشق غذاخوری
  10. فلفل دلمه ای نصف یک عدد

طرز تهیه پیراشکی مرغ

مرغ را آبپز کنید

ابتدا باید مرغ را به همراه ادویه و پیاز آبپز کرده و سپس مرغ ها را کاملاً ریش ریش کنید.

پیاز را تفت دهید

در ادامه باید پیاز را به شکل نگینی خرد کرده و آن را به همراه روغن تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.

فلفل دلمه ای و قارچ را برش بزنید.

در این مرحله باید فلفل دلمه ای و قارچ را خرد کرده و پیاز اضافه کنید و همراه پیاز تفت دهید. پس از آن که از فلفل دلمه ای و قارچ از حالت خامی خارج شد رب را به ترکیب بیفزایید.

مرغ را اضافه کنید

در مرحلۀ آخر نوبت به اضافه کردن مرغ های ریش ریش شده می رسد. پس مرغ را به همراه یک حبه سیر رنده شده به موادی که از قبل آماده کردید، اضافه کنید و همه مواد را با هم ترکیب کنید و تفت دهید. حال می توانید ادویه های دلخواتان از جمله نمک، فلفل و آویشن را به آن بیفزایید.

خمیر پیراشکی را آماده کنید

خمیر پیراشکی آماده در بازار وجود دارد. می توانید از این نوع خمیر استفاده کنید که کیفیت بالایی دارند. برای قرار دادن موادی که آماده کردید درون خمیر پیراشکی باید خمیر را روی سطح صاف پهن کنید. هرچقدر اندازۀ خمیر کوچک تر باشد بهتر است. سپس مواد را وسط خمیر قرار دهید به شکلی به مقداری از لبه ها فاصله داشته باشد. سپس یک طرف آن را روی لبۀ دیگر قرار دهید و با کمک انگشت دو طرف را بهم بچسبانید.

پیراشکی را درون فر قرار دهید

اگر تمایل داشته باشید پیراشکی را با استفاده از فر آماده کنید، باید برای روی آن رومال تهیه کنید. باید برای درست کردن رو مال یک تخم مرغ را هم بزنید و به آن کمی ماست اضافه کنید. یک کاغذ روغنی را روی سینی فر قرار دهید و پیراشکی را روی آن بگذارید. سپس ترکیب تخم مرغ همزده و ماست را روی آن ها بمالید.

فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید و سینی را داخل فر قرار دهید. برای آماده شدن پیراشکی مرغ ۳۰ دقیقه زمان لازم است. برای سرخ کردن پیراشکی ها نیز باید آن را درون روغن داغ قرار دهید. در این روش دیگر احتیاجی به  رومال نیست.

طرز تهیه پیراشکی گوشت

پیراشکی گوشت یکی دیگر از انواع پیراشکی هاست. پیراشکی گوشت را می توان به عنوان پیش غذا نیز سرو کرد.

مواد لازم برای تهیه پیراشکی گوشت

  1. گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
  2. پیاز یک عدد
  3. فلفل دلمه ای ۱ عدد
  4. قارچ ۱۵۰ گرم
  5. رب گوجه فرنگی ۱ قاقش غذاخوری
  6. نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  7. روغن
  8. خمیر پیراشکی

مواد لازم برای تهیه پیراشکی گوشت

پیاز را تفت دهید.

ابتدا باید پیاز را به شکل نگینی خرد کرده و آن را به همراه روغن تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید.

گوشت را اضافه کنید

در ادامه باید گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و همراه آن تفت دهید. تا بوی گوشت گرفته و کاملاً سرخ شود.

قارچ را نگینی کنید

سپس باید قارچ ها را خرد کنید و به مواد قبلی بیفزایید. در این مرحله می توانید کمی آب لیمو به ترکیب اضافه کنید تا رنگ قارچ سیاه نشود.

فلفل دلمه ای را اضافه کنید

در این مرحله فلفل دلمه ای را به شکل نگینی برش بزنید و به موادی که از قبل تفت داده اید اضافه کنید. زمانی که فلفل کمی پخته و از حالت خامی خارج شد یک قاشق رب گوجه فرنگی به این ترکیب بیفزایید و همۀ مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست حاصل شود.

خمیر پیراشکی را آماده کنید

خمیر پیراشکی آماده در بازار وجود دارد. می توانید از این نوع خمیر استفاده کنید که کیفیت بالایی دارند. برای قرار دادن موادی که آماده کردید درون خمیر پیراشکی باید خمیر را روی سطح صاف پهن کنید. همانطور که قبل تر اشاره شد، هرچقدر اندازۀ خمیر کوچک تر باشد بهتر است. سپس مواد را وسط خمیر قرار دهید به شکلی به مقداری از لبه ها فاصله داشته باشد. سپس یک طرف آن را روی لبۀ دیگر قرار دهید و با کمک انگشت دو طرف را بهم بچسبانید.

خمیر پیراشکی را آماده کنید

پیراشکی را درون فر قرار دهید

شبیه به پیراشکی مرغ اگر تمایل داشته باشید پیراشکی را با استفاده از فر آماده کنید، باید برای روی آن رومال تهیه کنید. باید برای درست کردن رو مال یک تخم مرغ را هم بزنید و به آن کمی ماست اضافه کنید. یک کاغذ روغنی را روی سینی فر قرار دهید و پیراشکی را روی آن بگذارید.

سپس ترکیب تخم مرغ همزده و ماست را روی آن ها بمالید. فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید و سینی را داخل فر قرار دهید. برای آماده شدن پیراشکی گوشت ۳۰ دقیقه زمان لازم است. برای سرخ کردن پیراشکی ها نیز باید آن را درون روغن داغ قرار دهید.

طرز تهیه پیراشکی پیتزایی

پیراشکی پیتزایی یکی دیگر از انواع پیراشکی هاست که طرفداران بسیاری دارد. طرز تهیه پیراشکی پیتزایی شباهت زیادی به پیراشکی گوشت دارد. زیرا که فقط به آن پنیر پیتزا اضافه می شود. در نتیجه برای درست کردن پیراشکی پیتزایی دقیقا باید مشابه پیراشکی گوشت عمل کنید. فقط باید زمانی که مواد را درون خمیر پیراشکی قرار می دهید به انادزۀ لازم پنیر پیتزا به آن بیفزایید و سپس آن را درون فر بگذارید و یا درون روغن سرخ کنید.

همانطور که خواندید درست کردن انواع پیراشکی در منزل کار پیچیده ای نیست. زیرا که همۀ مواد اولبه آن به راحتی در دسترس است. در صورتی که درست کردن خمیر پیزاشکی نیز برای شما مقدور نباشد نیز می توانید از خمیرهای آمده در بازار استفاده کنید.