طرز تهیه چای ماسالا، صندوقچه سلامتی هندوها

بهار، تابستان، پاییز یا زمستان، برای ما ایرانی‌ها هیچ فرقی نمی‌کند در چه فصلی باشیم، چای نوشیدنی ثابت ما ایرانی‌ها است. نوشیدن یک استکان چای داغ اول صبح، طراوت و شادابی و نوشیدن آن در طول روز، انرژی برای فعالیت و تمرکز بیشتر را فراهم می‌کند.

چای یکی از نوشیدنی‌هایی است که به سادگی در خانه تهیه می‌شود. چای سیاه، سبز، ماسالا و انواع دیگر چای هر کدام فواید خاص خود را دارند. چای سبز مملو از آنتی‌اکسیدان‌ها، پلی‌فنول‌ها و فلاونوئیدها است که به تقویت ایمنی بدن کمک می‌کند. چای سیاه با طعم و مزه خاص خود، سرشار از کافئین و تئوفیلین است که انرژی‌بخش است. همچنین با داشتن پلی‌فنول‌ها به محافظت از سلول‌ها و DNA در برابر هر گونه آسیبی کمک می‌کند.

اما چای ماسالا در صدر تمام این انواع چای، ویژگی‌های منحصر به فردی دارد. چای ماسالا در واقع ترکیبی از چای با ادویه‌جات معطر مختلف است. چای به تنهایی خاصیت اسیدی دارد و اضافه کردن زنجبیل و سایر ادویه‌ها علاوه بر از بین بردن خاصیت اسیدی چای، فواید زیاد دیگری را هم برای سلامتی به همراه دارد.

اما چای ماسالا چیست؟ از کجا آمده است؟ طرز تهیه چای ماسالا چگونه است؟ ادویه گرام ماسالا چیست؟ جواب این سؤالات را در این مطلب اسنپ فود پیدا می‌کنید.

چای ماسالا چیست؟

چای ماسالا نوعی چای ادویه‌دار هندی است که از ترکیب چای دم کرده با شیر و ادویه‌جات درست می‌شود. در هند ادویه‌های مختلفی برای غذاها استفاده می‌شود. به همین دلیل در چای ماسالا هم در مناطق مختلف بسته به سلیقه، ادویه‌های مختلفی ریخته می‌شود؛ اما دستور تهیه مشخصی هم برای چای ماسالا کلاسیک اصل هندی وجود دارد.

چای ماسالا چیست؟

چرا چای ماسالا معروف شده است؟

این نوشیدنی از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است. ویژگی‌های چای ماسالا از ادویه‌جات درون آن نشئت می‌گیرد که سبب می‌شود این چای به صندوقچه سلامتی تبدیل شود. بهبود هضم و تجزیه چربی‌ها، انرژی‌زایی، تسکین درد، کاهش تهوع، بهبود عملکرد قلب، کاهش نفخ، کاهش ابتلا به سرماخوردگی، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول بد و تنظیم فشار خون بعضی از فواید خاص چای ماسالا هستند.

با داشتن کالری زیر ۱۰۰، می توانید چای ماسالا را بدون هیچ گونه نگرانی مصرف کنید و از مزایای آن بهره‌مند شوید. هنگامی که بدون شیر یا شکر مصرف می شود، چربی چای ماسالا صفر درصد است. به همین دلیل نوشیدن آن برای تمام گروه‌های سنی مناسب بوده و توصیه می‌شود.

طرز تهیه چای ماسالا اصل هندی

مواد که در تهیه چای ماسالا اصل هندی استفاده می‌شوند تقریباً در تمام دستور های تهیه‌ یکسان هستند تنها مقدار ادویه آن کم یا زیاد می‌شود که این مسئله کامل سلیقه ایست.

مواد لازم برای تهیه چای ماسالا (دو فنجان)

  • آب یک و یک سوم فنجان
  • شیر سه چهارم فنجان (بسته به سلیقه خودتان می‌توانید از شیر پر چرب، کم چرب یا حتی شیر بادام و سویا استفاده کنید)
  • شکر دو قاشق چای‌خوری (می توانید با عسل یا شیره انگور جایگزین کنید)
  • چای سیاه دو قاشق چای‌خوری
  • پودر زنجبیل تازه یک قاشق چای‌خوری یا یک عدد زنجبیل تازه (دو نیم سانتی‌متری)
  • دانه هل دو عدد
  • چوب دارچین یک عدد (یک و نیم سانتی‌متری)
  • میخک دو عدد
  • دانه فلفل سیاه چهار عدد
  • چای سبز نصف قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه چای ماسالا (دو فنجان)

چگونه چای ماسالا درست کنیم؟

  1. تمام موادی که برای تهیه چای ماسالا لازم دارید آماده کنید.
  2. هل، پوست هل، چوب دارچین، میخک و فلفل سیاه را با کمک هاون یا آسیاب کاملاً خرد کنید. می‌توانید از آسیاب قهوه هم استفاده کنید.
  3. آب را داخل قوری یا شیر جوش، جوش بیاورید. ادویه‌ها را به آب در حال جوش اضافه کنید.
  4. زنجبیل تازه را رنده کنید آن را هم داخل آب بریزید.
  5. دما را کم کنید و اجازه بدهید تا آب باز هم بجوشد.
  6. حالا برگ‌های چای را اضافه کنید و بگذارید یک دقیقه دیگر بجوشد.
  7. اگر دوست دارید در این مرحله شکر را اضافه کنید. ریختن شکر کاملاً اختیاری است، می‌توانید موقع سرو هم شکر بریزید.
  8. شیر را اضافه کنید و منتظر بمانید تا جوش بیاید. حواس‌تان باشد که ممکن است سرریز شود.
  9. هنگامی که جوش آمد، گاز را خاموش کنید و برای یک دقیقه روی قوری را بپوشانید.
  10. سپس چای ماسالا را داخل فنجان بریزید و نوش جان کنید.

چگونه چای ماسالا درست کنیم؟

نکات تکمیلی در طرز تهیه چای ماسالا هندی

  • نسبت آب به شیر در طرز تهیه چای ماسالا هندی سلیقه ای است. اگر طعم شیر مورد پسندتان است، می‌توانید مقدار شیر بیشتری نسبت به آب بریزید. ولی اگر دوست دارید طعم چای را بیشتر حس کنید، شیر را کمتر کنید.
  • قبل از اضافه کردن ادویه‌ها دقت کنید که آب کاملاً در حال جوشیدن باشد.
  • زنجبیل ضروری‌ترین ماده در درست کردن چای ماسالا است؛ به هیچ وجه آن را حذف نکنید و حتماً قبل از ریختن شیر داخل چای، زنجبیل را اضافه کنید.
  • این روش دم کردن چای ماسالا یک دستور تهیه کلاسیک هندی است. اگر دوست دارید، ادویه‌جات دیگری را هم می توانید به آن اضافه کنید.
  • حواستان باشد وقتی چای سیاه و سبز را به چای ماسالا اضافه می‌کنید، بیشتر یا کمتر از یک دقیقه نجوشد.

ادویه گرام ماسالا چیست؟

ادویه گرام ماسالا ترکیبی از ادویه‌های خوش طعم و عطر هندی است که پودر شده‌اند. چیزی که باعث خاص شدن گرام ماسالا می‌شود، ویژگی‌های آیورودایی آن است. کلمه garam به معنای «گرم کردن بدن» است و بر اساس مطالب ذکر شده در طب آیورودا، گرام ماسالا باعث افزایش درجه حرارت بدن می‌شوند. آیورودا طب باستانی و سنتی هندو است و بر این فرض استوار است که تعادل برای سلامت بدن مهم است. در طب آیورودایی گفته شده وقتی گرمای بدن متعادل نباشد، بدن انرژی لازم برای دفع سموم بدن را نخواهد داشت؛ که استفاده از گرام ماسالا این مشکل را برطرف می‌کند.

راستی اگر عاشق دلسوخته دمنوش های سنتی هستید چای نعنا هم به واقع گزینه جذابی است.

ادویه ماسالا هندی را می‌توانید به صورت آماده از بیرون بخرید و یا خودتان در منزل درست کنید. این ادویه در غذاهای مختلف هندی استفاده می‌شود و یکی از کاربردهای آن درست کردن چای ماسالا است. در حقیقت استفاده از این ادویه آسان‌ترین روش برای درست کردن چای ماسالا است.

ترکیب ادویه گرام ماسالا در هند بسته به منطقه، خانواده و حتی ذائقه اشخاص متفاوت است ولی ترکیب پایه‌ای برای آن وجود دارد. رایج‌ترین ترکیب آن شامل زیره، گشنیز، هل سبز، دارچین، جوز هندی، میخک، برگ بو، فلفل سیاه و رازیانه است.

ادویه گرام ماسالا چیست؟

مواد لازم برای تهیه ادویه گرام ماسالا

  • زیره ساییده یک قاشق غذاخوری
  • دانه گشنیز ساییده دو قاشق چای‌خوری
  • هل ساییده دو قاشق چای‌خوری
  • دارچین ساییده یک و نیم قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه ساییده یک قاشق چای‌خوری
  • جوز هندی نصف قاشق چای‌خوری
  • میخک ساییده نصف قاشق چای‌خوری
  • برگ بو ساییده دو عدد
  • فلفل قرمز ساییده یک چهارم قاشق چای‌خوری (اختیاری)

طرز تهیه چای ماسالا با ادویه گرام ماسالا هندی

تمام این ادویه‌جات را داخل یک ماهی تابه بریزید و روی حرارت متوسط گاز تفت بدهید تا عطر آن‌ها بلند شود. سپس آن‌ها را با آب جوش و شیر داغ مخلوط کنید و یک دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. چای ماسالا آماده است.

اگر دوست دارید گرام ماسالای شما عطر و طعم بیشتری داشته باشد می‌توانید قبل از ساییدن دانه‌های ادویه آن‌ها را تفت بدهید.

چای ماسالا بنوشید که مفید است!

منشأ چای ماسالا به هند بر می‌گردد. این چای فواید دارویی معجزه آسایی زیادی دارد. نوشیدن یک فنجان چای ماسالا در روز برای حفظ سلامتی و دوری از انواع بیماری‌ها، کافی است. این نوشیدنی ترکیبی از ادویه‌جاتی از جمله زنجبیل، هل، دارچین، میخک و فلفل سیاه است. اگر چه نسخه‌های متفاوتی از طرز تهیه چای ماسالا وجود دارد ولی پایه اصلی همه این انواع یکی است. تفاوت‌ها در این روش‌ها تنها را بر اساس اولویت‌ها، ذائقه ها و سلایق به وجود می‌آیند.