چطور پلو چکدرمه خوشمزه درست کنیم؟

چکدرمه چیست
به این مقاله امتیاز دهید

چکدرمه یکی از مشهورترین غذاهای ترکمنی‌ها و گرگانی‌ها است به همین دلیل ممکن است بارها شنیده باشید که به این غذا چکدرمه ترکمنی یا چکدرمه گرگانی نیز می‌گویند. درست کردن چکدرمه خوشمزه نکات و مراحلی دارید که ما در ادامه این مطلب طرز تهیه چکدرمه را مرحله به مرحله توضیح می‌دهیم تا با هم بتونیم تمامی نکات پخت این غذای اصیل و خوشمزه را مرور کنیم. اما اول بیاید به این سوالات مخاطبان پاسخ دهیم که چکدرمه چیست؟ آیا چکدرمه را فقط می‌توان با گوشت قرمز درست کرد؟

چکدرمه چیست؟

طرز تهیه چکدرمه ترکمنی

چک درمه تلفظ اصیل ترکمنی این غذا است که یکی از غذاهای محبوب و بسیار خوشمزه بین گرگانی‌ها و ترکمن‌هاست. تهیه این پلوی اصیل مهارت خاصی می‌طلبد و جزو غذاهایی است که برای پخت آن حدود 2 ساعت زمان نیاز دارید. چکدرمه را می‌توان هم با گوشت و هم با مرغ درست کرد اما اصل این غذا با گوشت قرمز است که ما نیز ابتدا به آموزش چکدرمه با گوشت می‌پردازیم.

چکدرمه خوشمزه و خوش طعم

اگر از آشپزهای شمالی درباره چکدرمه سوال کنید بی‌شک به شما می‌گویند چکدرمه یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای شمالی‌ است اما در عین حال پخت و طرز تهیه چکدرمه چندان آسان هم نیست. با این حال، طعم متفاوت و خوشمزه این غذا، مشوق خوبی است تا دستور پخت مرحله به مرحله آن را در خانه اجرا کنید.

ابتدا نگاهی بیندازیم به موادی که برای پخت چکدرمه نیاز دارید. توجه داشته باشید این نسبت برای تهیه غذای 7 نفر است و با توجه به تعداد شما می‌توانید نسبت مواد را تغییر دهید:

مقدار مورد نیاز مواد لازم
6 پیمانه برنج
500 گرم گوشت خورشتی
2 عدد پیاز
به مقدار لازم نمک و فلفل
1 پیمانه روغن
2 قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی

طرز تهیه چکدرمه

طرز تهیه چکدرمه

بعد از دانستن مواد لازم برای تهیه پلو چکدرمه گیلانی، حال به سراغ مراحل تهیه این غذای خوشمزه می‌رویم:

  • مرحله اول: برنج را داخل یک کاسه بشویید و چند ساعت برنج را در آب نمک بخیسانید.
  • مرحله دوم: قابلمه‌ای مناسب را روی حرارت بگذارید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود. گوشت خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا آب گوشت گرفته شود و رنگ آن تغییر کند.
  • ترکمن‌ها می‌گویند گوشت چکدرمه باید چربی داشته باشد تا طعم این غذا خوب جا بیفتد و خوشمزه شود.
  • مرحله سوم: پیاز رو خرد کنید و به گوشت اضافه کنید. پیاز رو همراه با گوشت سرخ کنید تا رنگ پیازها طلایی شود. بعد از طلایی شدن پیازها، رب گوجه فرنگی را به این ترکیب اضافه کنید و کمی تفت دهید. بعد به آن آب اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزد.
  • مرحله چهارم: بعد از پخت گوشت، برنج را به آن اضافه کنید. دقت کنید در این مرحله باید داخل قابلمه آب باشد و برنج را داخل آب و بقیه مواد بریزید. مرتب آن را هم بزنید تا برنج به هم نچسبد و ته نگیرد. مقدار آب باید به حدی باشد که برنج شفته نشود. بعد از جوشیدن برنج، آن را دم کنید. ابتدا حرارت شعله را زیاد کنید تا برنج بخار کند و سپس شعله را خیلی کم کنید و بگذارید برنج آرام آرام دم بکشد.
  • مرحله پنجم: بعد از دم کشیدن برنج، چکدرمه را داخل ظرفی ریخته و به دلخواه خودتان تزیین کنید و نوش جان نمایید.

همچنین، در ادامه طرز تهیه باسترمه و آشنایی با نحوه پخت آن نیز پیشنهاد می‌شود.

طرز تهیه چکدرمه با مرغ

طرز تهیه چکدرمه با مرغ تفاوت زیادی با طرز تهیه آن با گوشت ندارد. فقط در مراحل تهیه به جای گوشت مرغ ریخته و دقت می‌کنیم که زمان پخت گوشت بیشتر از زمان پخت مرغ است.

سفارش آنلاین چکدرمه از اسنپ فود

در توضیحات چکدرمه اشاره کردیم که این غذا یکی از غذاهای شمالی‌ است و برای پخت آن به 2 ساعت زمان نیاز دارید، اما اگر زمان کمی دارید نگران نباشید. اسنپ فود یک پلتفرم سفارش انلاین غذا است که انواع غذاها را از انواع رستوران‌ها در اختیار شما قرار می‌دهد. شما می‌توانید با سفارش آنلاین از غذا در گرگان ، چکدرمه را درب منزل تحویل بگیرید.

نظرات کاربران