طرز تهیه چیز کیک ساده، شکلاتی و یخچالی

شاید کمتر کسی باشد که چیز کیک دوست نداشته باشد. چیز کیک را می‌توان مناسب هر ذائقه‌ای درست کرد. فقط کافی است تصمیم بگیرید که پایه چیز کیکتان چه چیزی باشد. از کیک وانیلی ساده و شکلاتی گرفته تا چیز کیک‌های با پایه بیسکویت و لایه‌های ژله‌ای. فقط آنچه مد نظرتان است انتخاب کنید و دست به کار شوید.

راستی در مقاله ای دیگر هم به طور جداگانه طرز تهیه کیک نوتلا و طرز تهیه چیز کیک نوتلا را آموزش داده ایم.

طرز تهیه چیز کیک ساده و کلاسیک

شاید درست کردن چیز کیک کلاسیک مراحل زیادی داشته باشد ولی واقعاً ساده و البته خوشمزه است. فقط کافی است اصول آن را رعایت کنید.

طرز تهیه چیز کیک ساده و کلاسیک

اگر به دنیای کیک ها علاقه مندید پیشنهاد می کینم با طرز تهیه کیک اسفنجی هم آشنا شوید. این دستور پخت حتما به دردتان خواهد خورد.

مواد لازم برای چیزکیک ساده

  • پنیر خامه‌ای پر چرب ۹۰۰ گرم (هم دمای محیط)
  • شکر دانه ریز (کاستور) یک پیمانه
  • نشاسته ذرت یک قاشق غذاخوری
  • خامه صبحانه نصف پیمانه (هم دمای محیط)
  • تخم مرغ بزرگ سه عدد (هم دمای محیط)
  • زرده تخم مرغ بزرگ یک عدد (هم دمای محیط)
  • بیسکویت پتی بور یا ساقه طلایی ۱۲ عدد
  • عصاره وانیل یک قاشق چای‌خوری
  • آب‌لیموی تازه دو قاشق چای‌خوری
  • کره پنج قاشق غذاخوری
  • نمک یک هشتم قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای چیزکیک ساده

مراحل و طرز تهیه چیزکیک ساده

  1. فر را روشن کنید و در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا گرم شود.
  2. یک قالب کمربندی متوسط انتخاب کنید. با یک تکه کوچک کره تمام دیواره‌ها و کف قالب را خوب چرب کنید. قالب را داخل یک فویل بگذارید و کاملاً اطراف آن را با فویل بپوشانید.
  3. بیسکویت‌ها را با کمک غذاساز خرد کنید. اگر غذاساز ندارید اصلاً نگران نباشید. آن‌ها را در یک زیپ کیپ بگذارید و با وردنه خرد کنید. بعد از خرد شدن مقدار این بیسکویت‌ها باید حدود یک نیم تا دو پیمانه باشد.
  4. کره را در ماکروویو یا روی شعله گاز ذوب کنید. سپس آن‌ها را با بیسکویت‌ها مخلوط کنید. ترکیبی که درست می‌شود باید حالت ماسه مرطوب داشته باشد؛ طوری که وقتی در مشت‌تان آن‌ها را فشار می‌دهید شکل بگیرد. اگر این حالت را نداشت یک قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کنید.
  5. بیسکویت و کره را داخل قالب بریزید و با استفاده از یک لیوان آن‌ها را به طور منظم به کف و دیواره فشار دهید تا یک پوسته از بیسکویت در قالب ایجاد شود.
  6. قالب را برای هشت تا ۱۰ دقیقه در فر بگذارید تا این پوسته بپزد و قهوه‌ای رنگ شود. بعد قالب را از فر خارج کنید و بگذارید تا کاملاً خنک شود.
  7. در حین خنک شدن قالب و لایه بیسکویتی چیز کیک مواد لایه اصلی را درست کنید. پنیر خامه‌ای، شکر، نشاسته ذرت و نمک را مخلوط کنید. از همزن استفاده کنید و این مواد را با سرعت متوسط مخلوط کنید تا مخلوط خامه‌ای کاملاً یکدستی ایجاد شود و هیچ تکه پنیری در خامه باقی نماند. در حین هم زدن چند باری با کاردک موادی که به دیواره کاسه پاشیده شده را جمع کنید و به وسط کاسه بیاورید تا همه مواد با هم خوب مخلوط شوند.
  8. خامه، آب‌لیمو و وانیل را با مواد پنیری مخلوط کنید و به هم زدن با سرعت متوسط ادامه دهید.
  9. تخم مرغ‌ها و زرده تخم مرغ را در کاسه‌ای جداگانه کمی هم بزنید تا مخلوط شوند. سپس کم کم به مواد چیز کیک اضافه کنید. هر بار که مقداری از تخم مرغ را می‌ریزید صبر کنید تا تخم مرغ با مواد کامل مخلوط شوند و بعد بخش دیگر تخم مرغ‌ها را اضافه کنید.
  10. به هم زدن تا جایی ادامه دهید که مواد چیز کیک کاملاً یک دست شود و هیچ تکه‌ای از پنیر یا نشاسته گلوله شدن در مواد وجود نداشته باشد.
  11. چک کنید که لایه زیری چیز کیک که در قالب است خوب سرد شده باشد. مواد چیز کیک را روی این لایه بریزید و پخش کنید تا کاملاً یک دست شوند.
  12. قالب چیز کیک را به یک قالب بزرگ‌تر از قالب چیز کیک منتقل کنید. چند فنجان آب جوش داخل قالب بزرگ‌تر بریزید. مواظب باشید هنگام ریختن آب، قطره‌های آب روی چیز کیک نریزد. آب باید تا حدود یک سوم از دیواره قالب بالا بیاید.
  13. حالا چیز کیک را در طبقه وسط فر بگذارید و ۵۰ تا ۶۰ دقیقه زمان بدهید تا چیز کیکتان بپزد. وقتی کمی وسط چیز کیک پف کرد آن را چک کنید. چطور؟ کافی است کمی قالب را تکان بدهید. چیز کیک پخته کاملاً به دیواره بیسکویتی می‌چسبد و هنگام تکان خوردن حالت ژله‌ای دارد.
  14. فر را خاموش کنید و در آن را باز کنید. بگذارید یک ساعت چیز کیک در همین حالت در فر بماند تا آرام آرام سرد شود.
  15. بعد قالب را از فر بیرون بیاورید و از حمام آب خارج کنید.
  16. به آرامی با یک چاقو کناره‌های چیز کیک را از قالب جدا کنید. باز بگذارید تا چیز کیک خنک شود. بعد دیواره‌های قالب را جدا کنید.
  17. چیز کیک حداقل چهار ساعت باید در یخچال بماند تا کاملاً خودش را بگیرد و نیم ساعت قبل از سرو آن را از یخچال بیرون بیاورید.

مراحل و طرز تهیه چیزکیک ساده

طرز تهیه چیزکیک ساده

طرز تهیه چیزکیک ساده

دستور پخت چیز کیک

طرز تهیه چیز کیک یخچالی بدون ژله

اگر دنبال یک دستور چیز کیک راحت هستید، این مدل چیز کیک بهترین است حتی نیاز به ژله هم ندارد.

مواد لازم برای چیز کیک یخچالی

  • بیسکویت خرد شده (ساقه طلایی یا پتی بور) یک و نیم پیمانه
  • شکر قهوه‌ای یک سوم پیمانه
  • کره ذوب شده یک سوم پیمانه
  • پنیر خامه‌ای ۳۰۰ گرم
  • آب‌لیمو دو قاشق چای‌خوری
  • دارچین نصف قاشق چای‌خوری
  • شکر دانه ریز یک سوم پیمانه
  • خامه پرچرب یک پیمانه
  • مربا برای تزئین

مراحل تهیه چیز کیک یخچالی

در یک کاسه کوچک بیسکوئیت‌های خرد شده، شکر قهوه‌ای و دارچین را با هم ترکیب کنید و سپس کره را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.

مراحل تهیه چیز کیک یخچالی

داخل یک قالب کمربندی به قطر ۱۰ سانتی متر را کمی چرب کنید و بیسکوئیت‌ها را داخل قالب بریزید و با کمک یک لیوان آن را به کف و دیواره خوب فشار دهید.

  • در کاسه‌ای دیگر پنیر خامه‌ای و آب‌لیمو را مخلوط کنید و خوب هم بزنید. خامه را اضافه کنید و با همزن برقی باز هم بزنید تا کاملاً یک دست شود. شکر را هم اضافه کنید و آن‌قدر هم بزنید تا تا کاملاً فرم خامه‌ای بگیرد.
  • مواد پنیری را داخل قالب و روی پوسته بیسکویتی بریزد و کاملاً یک دست پخش کنید. بعد قالب را برای یک شب در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
  • نیم ساعت قبل از سرو کیک را از یخچال بیرون بیاورید و با چاقو به آرامی لبه‌های آن را از قالب جدا کنید و کمربند قالب را باز کنید در ظرف سرو بگذارید و با کمی مربا تزئین کنید.

 طرز تهیه چیز کیک شکلاتی، کاراملی لقمه‌ای

اگر دوست دارید تنوعی در چیز کیک داشته باشید این چیز کیک را حتماً امتحان کنید. ترکیب کارامل و شکلات واقعاً جذاب است.

مواد لازم برای تهیه چیز کیک شکلاتی کاراملی

  • بیسکویت پتی‌بور خرد شده ۲۵۰ گرم
  • کره (هم دمای محیط) ۷۵ گرم
  • شکلات تخته‌ای کاراملی ۵۵ گرم
  • شکلات کاکائو تلخ (خرد شده) ۲۰۰ گرم
  • خامه پرچرب ۶۰۰ میلی‌لیتر
  • پودر ژلاتین یک قاشق غذاخوری
  • کرم کارامل دو سوم پیمانه
  • پنیر خامه‌ای (هم دمای محیط) ۲۵۰ گرم
  • شکر دانه ریز (کاستور) یک سوم پیمانه
  • عصاره وانیل دو قاشق چای‌خوری
  • پودر کاکائو دو قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای تهیه چیز کیک شکلاتی کاراملی

 مراحل پخت چیز کیک شکلاتی کاراملی

  1. از یک قالب مستطیلی کمربندی استفاده کنید. ته آن کاغذ روغنی بگذارید.
  2. کره و شکلات کاراملی تخته‌ای را به روش غیر مستقیم (بن ماری) ذوب کنید.
  3. بیسکویت‌های خرد شده را در یک کاسه بریزید. کره و شکلات ذوب شده را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. بعد آن‌ها را داخل قالب بریزید. با کمک یک لیوان آن‌ها را خوب به ته و اطراف ظرف فشار دهید. قالب را برای نیم ساعت داخل یخچال بگذارید.
  4. برای درست کردن لایه پنیری چیز کیک به قالب سیلیکونی مافین نیاز دارید. داخل قالب شش قسمتی مافین را کاملاً چرب کنید.
  5. شکلات تخته‌ای و خامه را داخل ماکروویو به مدت یک تا دو دقیقه یا به روش بن ماری گرم کنید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند سپس بگذارید تا به دمای محیط برسد.
  6. داخل یک کاسه کوچک نصف پیمانه آب بریزید و ژلاتین را روی آن بپاشید. دو تا سه دقیقه صبر کنید تا ژلاتین حل شود. بعد برای حدود ۲۰ ثانیه در ماکروویو بگذارید. اینجا هم می‌توانید به جای ماکروویو از بن ماری استفاده کنید.
  7. کرم کارامل را هم داخل یک کاسه بریزید و هم بزنید تا کاملاً یک دست شود.
  8. پنیر خامه ای، شکر و وانیل را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و با هم زن برقی هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند و هیچ تکه بزرگی از پنیر باقی نماند. اگر دوست دارید می‌توانید این کار را در غذاساز انجام دهید.
  9. وقتی کاملاً یک دست شد شکلات و خامه و ژلاتین حل شده را به آن اضافه کنید و باز هم، هم بزنید.
  10. یک پیمانه از این مواد چیز کیک که درست کرده‌اید را روی لایه بیسکویت‌ها بریزید و خوب پخش کنید و قالب را دوباره به یخچال برگردانید.
  11. مواد چیز کیک را به طور مساوی داخل قالب سیلیکونی بریزید. تا حدود نیمی از آن‌ها پر شود. چند ضربه به قالب بزنید تا مواد کاملاً در قالب جا بگیرند.
  12. حالا مقدار کمی از کرم کارامل (حدود یک قاشق چای‌خوری) را روی مواد چیز کیک بریزید و بعد روی آن را با بقیه مواد چیز کیک پر کنید.
  13. قالب را برای حدود چهار ساعت در یخچال بگذارید تا مواد چیز کیک سفت شوند.
  14. قالب بیسکویت را از یخچال بیرون بیاورید کمربند آن را باز کنید و به آرامی لایه بیسکوئیت از کاغذ روغنی جدا کنید.
  15. با کمک یک چاقو لایه بیسکویت‌ها را به شکل قالب‌های سیلیکونی برش بزنید.
  16. قالب را از یخچال بیرون بیاورید و این لایه بیسکویتی را روی چیز کیک‌ها بگذارید و دوباره به یخچال برگردانید.
  17. بعد از اینکه چیز کیک شکلاتی کاراملی کاملاً سفت شد، آن‌ها را از قالب خارج کنید و روی آن را با گاناش یا پودر کاکائو تزیین کنید و در ظرف سرو بچینید.
  18. اگر طعم کارامل را نمی پسندید به جای شکلات تخته‌ای کاراملی، شکلات تخته‌ای کاکائویی و به جای کرم کاراملی از کرم شکلاتی، گاناش و نوتلا استفاده کنید.

 مراحل پخت چیز کیک شکلاتی کاراملی

طرز تهیه چیز کیک با پایه کیک

شاید یکی از خوشمره‌ترین انواع چیز کیک، نوعی است که با پایه کیک درست می‌شود. خوبی این نوع چیز کیک در این است که حتی اگر لایه اصلی چیز کیک ساده باشد، با تغییر دادن طعم کیک پایه آن می‌توانید طعم چیز کیک تان را هم تغییر دهید.

طرز تهیه چیز کیک با پایه کیک

مواد لازم برای پایه اسفنجی چیز کیک

  • آرد شیرینی پزی ۷۵ گرم (نصف پیمانه)
  • شکر دانه ریز (کاستور) ۷۴ گرم (شش قاشق غذاخوری)
  • روغن نباتی (۳۵ گرم) یا کره ذوب شده (۴۳ گرم) سه قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ بزرگ سه عدد (هم دمای محیط)
  • بیکینگ پودر سه چهارم قاشق چای‌خوری
  • عصاره وانیل یک قاشق چای‌خوری
  • خامه تارتار یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • مواد لازم برای لایه پنیری چیز کیک
  • پنیر خامه‌ای ۹۰۰ گرم
  • شکر دانه ریز ۳۳۱ گرم (نصف پیمانه)
  • نشاسته ذرت ۲۵ گرم (یک چهارم پیمانه)
  • عصاره وانیل ۱۴ گرم (یک قاشق غذاخوری)
  • تخم مرغ بزرگ دو عدد (هم دمای محیط)
  • خامه پرچرب ۱۷۰ گرم (سه چهارم پیمانه)

درصورتی‌که مواد اولیه برای طرز تهیه چیزکیک را در خانه ندارید، می‌توانید آن‌ها را به‌صورت آنلاین و به‌صرفه سفارش دهید و دم در منزل تحویل بگیرید:

سفارش از سوپرمارکت آنلاین اسنپ فود

مواد لازم برای پایه اسفنجی چیز کیک

مراحل تهیه چیز کیک با پایه کیک

  1. فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.
  2. از یک قالب کمربندی به قطر ۲۰ سانتی متر استفاده کنید. ته و کناره‌های خارجی ظرف را با فویل آلومینیوم بپوشانید. کف قالب را هم کاغذ روغنی بگذارید و دیواره‌های داخلی را چرب کنید.
  3. برای درست کردن لایه کیک اسفنجی آرد، دو قاشق غذاخوری شکر، بکینگ پودر، نمک، روغن نباتی یا کره، سه زرده تخم مرغ و وانیل را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. بزنید تا خوب ترکیب شود و کرمی شوند.
  4. در یک کاسه جداگانه، سفیده‌ها را با خامه تارتار بزنید تا کف شوند. چهار قاشق غذاخوری شکر باقیمانده را کم کم اضافه کنید و با سرعت زیاد همزن بزنید تا کاملاً فرم بگیرد و سفت شود.
  5. سفید‌ها را در سه مرحله به باقی خمیر کیک اضافه کنید و به آرامی با همزن دستی هم بزنید.
  6. این خمیر را داخل قابلی که آماده کرده اید بریزید و حدود ۱۵ دقیقه در فر بگذارید تا بپزد. برای اطمینان از پخت کیک با چنگال یا خلال دندان آن را تست کنید. اگر آن‌ها را داخل کیک فرو کنید و بعد از بیرون آوردنشان تمیز بودند، یعنی کیک پخته است.
  7. کیک را از فر خارج کنید و با کمک یک چاقو لبه‌های آن را از قالب جدا کنید. بگذارید کیک خوب خنک شود.
  8. در حین خنک شدن کیک اسفنجی دست به کار شوید و مواد پنیری کیک را درست کنید.
  9. ۳۰۰ گرم از پنیر خامه‌ای را با یک سوم پیمانه شکر و نشاسته ذرت مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود. بقیه پنیر خامه‌ای را در دو مرحله دیگر اضافه کنید و هر بار با سرعت کم همزن آن‌ها را کاملاً با هم مخلوط کنید.
  10. عصاره وانیل و یک سوم فنجان شکر را هم اضافه کنید. تخم مرغ‌ها را یکی یکی داخل مواد بشکنید هر بار کاملاً هم بزنید؛ و در آخر خامه را اضافه کنید. دقت کنید که مواد تان کاملاً یکدست باشند.
  11. این مواد را روی کیک اسفنجی سرد شده بریزید. سعی کنید کمی از لبه قالب خالی باشد.
  12. قالب کیک را داخل یک قابل بزرگ‌تر از خودش بگذارید و درون قالب بزرگ آب جوش بریزید. تا حدود یک سانتی متر از دیواره قالب داخل آب باشد. سپس قالب را داخل طبقه وسط فر بگذارید.
  13. این کیک حدود ۷۵ تا ۹۰ دقیقه زمان لازم دارد تا آماده شود. وقتی لبه‌های کیک طلایی شد، کیک شما آماده است.
  14. کیک را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید حدود دو تا سه ساعت در دمای اتاق باقی بماند تا خوب سرد شود. سپس تا زمان سرو در یخچال بگذارید.
  15. کیک را می‌توانید همین‌طور ساده نوش جان کنید یا روی آن را با مربا یا ژله تزیین کنید.

مراحل تهیه چیز کیک با پایه کیک

 نکات تکمیلی طرز تهیه چیز کیک

  • شکر کاستور نوعی شکر دانه ریز مخصوص قنادی است که کاربرد زیادی در کیک و شیرینی پزی دارد.
  • برای لایه زیرین چیز کیک می‌توانید از کوکی، بیسکوئیت اورئو، انواع ویفر و هر خوردنی که خودتان می‌پسندید استفاده کنید.
  • بهترین قالب برای چیز کیک نوع کمربندی است اگر این نوع قالب را ندارید بهتر است چیز کیک را در ظرفی درست کنید که بتوانید هنگام سرو از آن استفاده کنید.
  • اگر سطح رویی چیز کیک ترک خورد ناامید نشوید. به راحتی این مشکل حل می‌شود. کافی است یک چاقو را در آب جوش بگذارید تا داغ شود. سپس با دستمال آن را خشک کنید و روی ترک خوردگی بکشید تا صاف شود.
  • روی لایه پنیری چیز کیک را می‌توانید یک لایه ژله بریزید یا از انواع موس استفاده کنید.
  • برای تزیین از میوه‌ها، گاناش یا خامه استفاده کنید.
  • برای تکه کردن چیز کیک از چاقوی گرم یا از نخ دندان استفاده کنید تا برش‌ها تمیز باشند.
  • چیز کیک را می‌توانید برای سه تا چهار روز در یخچال نگه دارید. فقط حتماً نیم ساعت قبل از سرو از یخچال بیرون بیاورید.
  • چیز کیک را به راحتی می‌توانید فریز کنید. فقط حواستان باشد حتماً آن‌ها را چند ساعت قبل از خوردن باید از فریزر بیرون بیاورید.

 نکات تکمیلی طرز تهیه چیز کیک

در پایان این مقاله پیشنهاد می کنیم با طرز تهیه کیک هویج و گردو که از شگفت انگیز ترین کیک ها محسوب می شود نیز آشنا شوید. قطعا از این کیک بی نظیر لذت می برید.

اگر به طرز تهیه کیک علاقه مند هستید:

طرز تهیه کیک اسفنجی، از کیک اسفنجی کلاسیک تا کیک اسفنجی ژاپنی

جامع ترین طرز تهیه‌‌ کیک کدو حلوایی با ماست و بدون ماست؛ برای هالووین آماده شو!

آموزش مرحله به مرحله‌ی طرز تهیه‌ی‌ دسر تیرامیسو خانگی خوشمزه