طرز تهیه ژامبون مرغ: ژامبون مرغ چگونه تهیه می شود؟

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

آنچه در این مقاله میخوانید

  • مواد لازم و طرز تهیه ژامبون مرغ خانگی ساده
  • ژامبون مرغ چگونه تهیه میشود؟
  • شیوه ‌ای دیگر برای تهیۀ ژامبون مرغ در خانه
    • طرز تهیۀ ژامبون مرغ خانگی (شمارۀ 2)
  • چند نکتۀ مهم برای درست کردن ژامبون خانگی
    • یک نکتۀ مهم را به خاطر داشته باشید!
  • چگونه ژامبون خانگی را دودی کنیم؟
  • با طرز تهیه رولت ژامبون آشنا شوید
    • مواد لازم و طرز تهیۀ رولت ژامبون ساده
    • مواد لازم و طرز تهیه رولت ژامبون پنیری
  • مواد لازم و طرز تهیه رولت ژامبون با سیب زمینی
    • طرز تهیه رولت ژامبون سیب زمینی

ژامبون مرغ از غذاهای خوشمزه و لذیذی است که بین کودکان و بزرگسالان طرفداران زیادی دارد. اما شبهات زیادی در استفاده از ژامبون در رژیم غذایی وجود دارند که توجه به آن‌ها الزامی است. غذاهای فرآوری شده‌ای که در سوپرمارکت‌ ها به صورت آماده ارائه می‌شوند می‌توانند باعث بروز عوارضی در سلامتی انسان شوند. به همین دلیل است که کارشناسان تغذیه توصیه کرده‌اند طرز تهیه ژامبون مرغ خانگی را فراگرفته و از تولیدات خودتان استفاده کنید.

این موضوع باعث اطمینان خاطر از سالم بودن مواد اولیه و حفظ سلامتی در ضمن لذت از خوردن آن می‌شود. بسیاری از افراد به دنبال آشنایی با طرز تهیه ژامبون مرغ هستند. شاید شما هم ازجمله افرادی باشید که علاقۀ زیاد به ژامبون، سوسیس و کالباس دارید. اما عدم اطمینان از سلامت مدل‌های آمادۀ آن، شما را از خریدشان منصرف می‌کند. بنابراین خوب است بدانیم که ژامبون مرغ چگونه تهیه میشود!

ژامبون خانگی معمولاً از گوشت ران گوساله، گوسفند و یا گوشت مرغ تهیه می‌شود. ژامبون از جمله خوراکی‌ هایی است که در غذاهای زیادی از آن‌ ها استفاده می‌شود. پیتزا، لازانیا و انواع ساندویچ‌ها، از محبوب‌ترین غذاهایی هستند که در آن ‌ها از ژامبون استفاده می‌شود. اما عدم اعتماد به سلامت آن‌ ها می‌تواند شما را از نعمت خوردنی‌های لذیذ زیادی محروم نماید.

بنابراین، طرز تهیه رولت ژامبون خانگی، کمک زیادی به شما خواهد کرد. ژامبون، غذایی فرانسوی است که در آن از گوشت فرآوری شده ران حیوانات به صورت ساده یا دودی به همراه نمک و ادویه‌جات استفاده می‌شود. از طرفی، مصرف گوشت سفید می‌تواند سالم ‌تر و بهتر از گوشت قرمز باشد. بنابراین، آشنایی با طرز تهیه ژامبون مرغ ضروری به نظر می‌رسد.

مواد لازم و طرز تهیه ژامبون مرغ خانگی ساده

برای تهیۀ ژامبون مرغ ساده به مواد اولیۀ زیر نیاز خواهید داشت:

  • گوشت ران مرغ: نیم کیلوگرم
  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • آب و یخ پودر شده: 60 میلی‌لیتر
  • شکر: نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر نشاسته: یک و نیم قاشق سوپ‌خوری
  • شیر خشک: نصف قاشق سوپ‌خوری
  • فلفل سیاه: نصف قاشق چای‌ خوری
  • پودر سیر: یک قاشق چای‌ خوری
  • پودر موسیر: یک قاشق چای خوری
  • پودر رازیانه: یک چهارم قاشق چای خوری
  • پودر زنجبیل: یک چهارم قاشق چای خوری
  • پودر تخم شنبلیله: یک چهارم قاشق چای خوری
  • روغن مایع: دو قاشق سوپ خوری
  • پسته، قارچ و هویج: به میزان لازم و برای تزئین
مواد لازم و طرز تهیه ژامبون مرغ خانگی ساده

ژامبون مرغ چگونه تهیه میشود؟

برای تهیۀ ژامبون، ابتدا مرغ‌ ها را خوبی پوست کنده و بشویید. سپس گوشت مرغ را دو بار در چرخ گوشت بریزید تا به خوبی چرخ شوند. سپس گوشت مرغ چرخ شده را به خوبی ورز دهید و درون یک نایلون بریزید. بعد آن را به مدت یک ساعت در فریزر قرار دهید.

همۀ ادویه ‌هایی که در بالا عنوان کردیم را آسیاب و با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید. پس از یک ساعت، گوشت داخل فریزر را خارج کرده، در ظرفی مناسب ریخته و به آن نمک بیافزایید. مجدداً گوشت را ورز دهید. بعد از آن، 30 میلی‌لیتر آب و پودر یخ را به مواد اضافه کرده و دوباره شروع به ورز دادن آن کنید. در همین مرحله و در حین ورز دادن، تخم مرغ و مابقی آب، یخ و روغن را اضافه نمایید.

پس از اینکه به خوبی همۀ مواد را ورز داده و با هم مخلوط کردید، ادویه‌جات را نیز اضافه کنید. برای ورز دادن بهتر و ایجاد بافت ملایم‌ تر می ‌توانید از مخلوط کن برقی یا غذاساز استفاده کنید. برای طعم‌ دهی بیشتر و تزئین ژامبون می ‌توانید از فلفل قرمز، قارچ و پسته استفاده کنید. برای افزودن این مواد بهتر است آن‌ها را خرد کرده و در حین ترکیب نهایی اضافه کنید.

مایۀ ژامبون را روی یک فویل و بر سطحی صاف قرار دهید. دستان خود را چرب کنید و فویل را به شکل رول کالباس درآورید. پس از آنکه ژامبون را به خوبی رول کردید، سر آن را ببندید. رول را به مدت یک ساعت و نیم درون بخارپز قرار دهید تا پخته شود. پس از آن، ژامبون پخته شده را درون یخچال قرار دهید. برای سرو کردن، آن‌ را به شکل ورقه‌ای برش داده و میل کنید.

ژامبون مرغ چگونه تهیه میشود؟

شیوه ‌ای دیگر برای تهیۀ ژامبون مرغ در خانه

برای تهیۀ ژامبون مرغ خانگی، شیوه‌ای مختلفی وجود دارد. در ادامه، چند روش دیگر برای تهیه ژامبون مرغ خانگی خواهیم گفت. در نظر داشته باشید مهم‌ترین نکته برای تهیۀ ژامبون مرغ، بیش از هر چیز دیگر به صبر، دقت و حوصله نیاز خواهید داشت. بنابراین همۀ مراحل را به دقت دنبال کرده تا بهترین نتیجه را کسب کنید. مواد لازم برای تهیۀ ژامبون مرغ خانگی در شیوۀ دوم عبارتند از:

  • سینۀ مرغ: دو تکه
  • قارچ خرد شده: یک لیوان
  • هویج نیم‌پز: یک سوم لیوان
  • روغن مایه: سه قاشق غذاخوری
  • سیر: سه حبه
  • نشاستۀ ذرت: دو قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه: نصف قاشق مرباخوری
  • نمک: یک قاشق مرباخوری
  • پودر زنجبیل: نصف قاشق مرباخوری
  • پودر ادویۀ کاری: نصف قاشق مرباخوری
  • پودر دارچین: نصف قاشق چای خوری
  • پودر هل: نصف قاشق چای خوری
  • جوز هندی: یک چهارم قاشق چای خوری
  • پستۀ خرد شده: دو قاشق غذاخوری

طرز تهیۀ ژامبون مرغ خانگی (شمارۀ 2)

ابتدا گوشت مرغ را به خوبی چرخ کنید. سیر، نشاستۀ ذرت، نمک، ادویه‌ها و روغن مایع را به مرغ چرخ شده اضافه کرده، مواد را مجدداً با هم مخلوط و چرخ کنید. بعد از اینکه گوشت مرغ را به خوبی چرخ کرده و بافت یکدستی ایجاد کرد، پسته، قارچ و هویج را به مواد اضافه کنید. سپس همۀ آن‌ها را با هم مخلوط کنید.

در این شیوه از طرز تهیۀ ژامبون، به جای رول کردن آن در نایلون، از لیوان چرب شده استفاده می‌شود. به این منظور، مواد را درون لیوان ریخته و همۀ آن را به خوبی فشار دهید تا حفره‌ای بین مواد وجود نداشته باشد. روی لیوان‌ها را با فویل بپوشانید. آن‌ها را درون یک قابلمه محتوی آب قرار دهید. سپس زیر قابلمه را روشن کنید و اجازه دهید به مدت یک ساعت و نیم بپزد. پس از آن، ژامبون‌ها را به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شوند. آن‌ها را از لیوان خارج کنید و سپس برش داده و میل نمایید.

چند نکتۀ مهم برای درست کردن ژامبون خانگی

برای اینکه بتوانیم ژامبون خانگی را به بهترین شکل تهیه کنیم، لازم است نکات مهمی را رعایت کنیم. به این منظور لازم است که موارد زیر را در نظر داشته باشید:

چند نکتۀ مهم برای درست کردن ژامبون خانگی
  • مهم است که ژامبون مرغ دارای بافتی منسجم و محکم باشد. به این منظور لازم است که ژامبون را محکم ببندید و سر آن را سفت کنید. همچنین فشرده کردن آن به هنگام بستن نیز باعث ایجاد بافتی بهتر در آن خواهد شد.
  • تا حد ممکن سعی کنید در تهیه ژامبون مرغ خانگی از مواد سالم و مفید استفاده کنید. برای طعم‌دهی بیشتر به ژامبون بهتر است از هویج، پسته، قارچ و افزودنی‌های طبیعی دیگر استفاده کنید. بنابراین از اضافه کردن طعم‌دهنده‌های مصنوعی خودداری کنید.
  • همیشه مقداری آرد یا پودر نشاسته اضافه داشته باشید. در مواردی ممکن است در حال ورز دادن مواد متوجه شل شدن بیش از حد آن شوید. در این هنگام، اضافه کردن مقداری آرد یا پودر نشاستۀ ذرت می‌ تواند باعث قوام بیشتر آن گردد. دقت کنید که آرد یا نشاسته را کم کم اضافه کنید و با هر بار افزودن، میزان قوام آن را بسنجید.
  • برای ایجاد بافت بهتر در ژامبون خانگی، از پودر یخ در هنگام ورز دادن مواد استفاده کنید. به این منظور می‌توانید از گوشتکوب برقی برای خرد کردن یخ استفاده کنید.

یک نکتۀ مهم را به خاطر داشته باشید!

نکته‌ای دربارۀ سرخ کردن سوسیس و کالباس در بین عوام وجود دارد. مسئله از این قرار است که عدۀ زیادی گمان می‌کنند سرخ کردن کالباس و سوسیس، فرآیندی است که ضرری برای آن ندارد. این واقعیت در مورد سوسیس، کالباس و ژامبون خانگی صادق است. اما در مورد سوسیس و کالباس کارخانه‌ای اینطور نیست. سوسیس و کالباسی که در کارخانه تولید می‌شود حاوی ماده‌ای به نام نیتریت است.

نیتریت ماده‌ای نگهدارنده است که برای جلوگیری از تولید سم بوتولیسم به آن اضافه می‌کنند. اما باید در نظر داشت که حرارت دادن زیاد به سوسیس و کالباسی که حاوی نیتریت است، باعث تولید مواد سرطان‌زای خطرناکی خواهد شد. به همین دلیل سعی کنید طرز تهیه ژامبون مرغ خانگی را یاد بگیرید تا هر چه بیشتر سلامتی خود را حفظ نمایید.

چگونه ژامبون خانگی را دودی کنیم؟

طعم و عطر دودی در بسیاری از غذاها، مورد پسند ماست. این مسئله ریشه در حافظۀ ژنتیکی ما دارد. زمانی که نیاکان ما در غارها، گوشت و سبزیجات را روی شعلۀ آتش می‌پختند و طعم دلچسب زغال بر آن می‌نشست. دودی کردن ژامبون به عنوان یک غذای لذیذ، لذت آن را دو چندان خواهد کرد. عطر و مزۀ فوق‌العاده‌ای که ژامبون دودی دارد، طرفداران زیادی را به آن جلب کرده است.

چگونه ژامبون خانگی را دودی کنیم؟

خبر خوب این که تهیۀ این نوع از ژامبون کار چندان سختی نیست. می‌توانید به سادگی یک ژامبون مرغ خانگی دودی درست کنید. برای تهیۀ ژامبون مرغ دودی، به همان شکل که ژامبون را پیش از این درست کردید پیش بروید. در ادامه، مراحلی که برای دودی کردن آن لازم است طی شود را عنوان خواهیم کرد.

مواد لازم برای دودی کردن ژامبون عبارتند از:

  • زغال: دو یا سه تکۀ کوچک
  • روغن مایع: دو قاشق غذاخوری
  • فویل آلومینیومی: یک ورق متوسط

ابتدا زغال را روی حرارت گاز قرار دهید تا کاملاً قرمز شود. در این حین، با تا کردن لبه‌های فویل آلومینیومی، آن را به شکل یک کاسه درآورید. روغن مایع را درون آن بریزید. ژامبون را از رول خارج کرده و درون یک قابلمه قرار دهید. کاسۀ فویلی که حاوی روغن مایع است را درون قابلمه و کنار ژامبون بگذارید. زغال سرخ شده را درون کاسۀ حاوی روغن بیندازید و درب قابلمه را ببندید.

این کار باعث دود کردن زغال می‌شود. بسته بودن درب قابلمه باعث می‌شود تا این دود روی سطح ژامبون نشسته و آن را به طعم و عطر دودی درآورد. اجازه دهید این روند به مدت بیست دقیقه ادامه داشته باشد. در طول این مدت درب قابلمه را بسته نگه دارید. بعد از آن، ژامبون را درون کیسه فریزر قرار دهید و بگذارید خنک شود.

در میان این مقاله پیشنهاد می کنیم سری هم به طرز تهیه زرشک پلو مرغ بزنید. در این دستور پخت هرآنچه که باید بدانید تا بتوانید یک زرشک پلو مرغ شگفت انگیز بپزید را توضیح داده ایم.

با طرز تهیه رولت ژامبون آشنا شوید

رولت ژامبون یکی از غذاهای لذیذی است که مناسب جشن‌ها و مهمانی‌هاست. برای تهیۀ رولت ژامبون، شیوه‌های متعددی وجود دارد که بنا به مواد اولیه‌ای که در آن‌ها استفاده می‌شود متفاوت هستند. در ادامه به سه روش مختلف برای درست کردن رولت ژامبون آشنا خواهیم شد؛ رولت ژامبون پنیری، رولت ژامبون سیب زمینی و رولت ژامبون ساده.

با طرز تهیه رولت ژامبون آشنا شوید

مواد لازم و طرز تهیۀ رولت ژامبون ساده

  • ژامبون مرغ: 8 ورق
  • خیارشور: 2 عدد
  • سس مایونز: 2 قاشق غذاخوری
  • جعفری خرد شده: 3 قاشق غذاخوری
  • آرد: سه چهارم لیوان
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • شیر: یک لیوان
  • نمک: یک سوم قاشق چای خوری

ابتدا تخم مرغ‌ها را درون ظرفی شکسته و خوب هم بزنید. شیر را به تخم مرغ اضافه کرده و به خوبی با هم مخلوط کنید. سپس نمک و آرد را نیز به ترکیب اضافه کرده و خوب هم بزنید تا خمیری صاف و یکدست تشکیل شود. تابه‌ را با مقداری روغن چرب کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. مقداری از خمیر را در کف تابه بریزید تا به آرامی بپزد. بعد از پخته شدن یک طرف، خمیر را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز پخته شود.

نان رولت آماده است. آن را در یک سینی بگذارید تا خنک شود. سپس آن را در فریزر بگذارید تا به خوبی خودش را بگیرد. همچنین برای راحت‌تر دن کار می‌توانید خمیر را با صفحۀ روغنی رول کرده و سپس در فریزر قرار دهید.

بعد از خنک شدن نان رولت، آن را از فریزر خارج کرده و روی سطحی صاف پهن نمایید. سس مایونز را روی نان پخت کرده و ورقه‌های ژامبون را روی آن قرار دهید. خیارشورها را به شکل رشته‌های نازک برش داده و به همراه جعفری روی ژامبون‌ها قرار دهید. نان را با احتیاط و سفت، رول کرده و درون فویل بپیچید.

آن را درون فریزر بگذارید تا به خوبی خودش را بگیرد. رول را پس از سرد شدن از فریزر خارج کنید. آن را با یک چاقوی تیز برش داده و به سلیقۀ خود تزئین کنید. می‌توانید رولت ژامبون را با انواع سس‌ها، گوجه گیلاسی و یا ماست چکیده تزئین و طعم‌دار کنید. پاشیدن مقداری دانۀ کنجد نیز می‌تواند به تزئین و طعم آن کمک کند.

مواد لازم و طرز تهیه رولت ژامبون پنیری

  • نان لواش یا نان ترتیلا: 4 عدد
  • ژامبون مرغ: 8 ورق
  • تخم مرغ: 2 عدد
  • پنیر خامه‌ای: 12 قاشق غذاخوری
  • سیر: 2 حبه
  • فلفل قرمز: به میزان لازم
  • ریحان: به میزان لازم

برای تهیۀ رولت ژامبون پنیری، ابتدا پنیر خامه‌ای را با سیر رنده شرده ترکیب کرده و روی نان‌ بمالید تا خوش پخش شود. سپس روی هر نان، 2 ورق ژامبون، مقداری برگ ریحان و کمی فلفل قرمز بریزید. تخم‌مرغ‌ها درون ظرفی ریخته و با نمک و فلفل به خوبی ترکیب کنید. سپس در ماهیتابه سرخ کنید. تخم‌مرغ‌های سرخ شده را روی دیگر مواد درون نان قرار دهید و سپس نان‌ها را لوله کنید. رول‌ها را با سلفون پلاستیکی ببندید و در فریزر قرار دهید تا سرد شوند. پس از خنک شدن، نان را به شکل‌ رول‌های با عرض مناسب برش دهید.

مواد لازم و طرز تهیه رولت ژامبون با سیب زمینی

  • آرد: دو سوم پیمانه
  • شیر: یک چهارم پیمانه
  • روغن مایع: یک چهارم پیمانه
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • ژامبون مرغ: 8 ورق
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • سیب زمینی: یک عدد بزرگ
  • خیارشور: 5 عدد
  • پیازچه: دو شاخه
  • تره و جعفری خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
  • سس مایونز: به میزان لازم

طرز تهیه رولت ژامبون سیب زمینی

ابتدا سیب زمینی را شسته و با آب و نمک بپزید. تخم مرغ، شیر، روغن، فلفل و نمک را با همزن مخلوط کنید. سپس آرد را به تدریج اضافه کرده، هم بزنید تا خمیری صاف و یکدست تشکیل شود. تابۀ تفلونی نچسب را چرب کنید. مقداری از مواد را در تابه بریزید تا کف آن را به طور کامل بپوشاند. دقت کنید که ضخامت خمیر زیاد نباشد. حدود 3 تا 4 دقیقه منتظر بمانید تا یک طرف خمیر پخته شود. سپس خمیر را پشت و رو کنید و اجازه دهید طرف دیگر آن نیز بپزد. بعد از آن، خمیر را روی برگۀ روغنی بگذارید. پس از خنک شدن، خمیر رولت‌ها آماده خواهند بود.

سیب زمینی‌ها را رنده کنید و با خیارشور رنده شده، جعفری، پیاز خرد شده و نمک و فلفل به خوبی مخلوط کنید. سس مایونز را به اندازه‌ای اضافه کنید که موادتان شل نشود. خمیر را باز کرده و آن را به شکل مستطیلی درآورید. روی خمیر را با لایه‌ای نازک از سس مایونز بپوشانید. روی آن یک ورق ژامبون و سپس مقداری از مواد متشکل از سیب زمینی بگذارید. همۀ مواد را به خوبی روی همۀ خمیر پخش کنید.

رولت را به آرامی و مقداری سفت، با صفحۀ روغنی رول کنید. ورقه را به دور رول پیچیده و آن را در فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد. بعد از اندکی که از سرد شدن رول گذشت، آن را از فریزر خارج کنید. با یک چاقوی تیز، رول را برش زده و آن را به شکل رولت‌های کوچک و قطع مناسب درآورید. می‌توانید رولت را با سلیقۀ خود تزئین کرده و در مهمانی‌ها و دورهمی‌ها لذت ببرید.

اگر به سوسیس و کالباس علاقه مند هستید:

طرز تهیه هات داگ (هات داگ تنوری، سوخاری، پنیری، هات داگ مرغ و هات داگ خانگی)

طرز تهیه چیزبرگر مخصوص

طرز تهیه چیپس و پنیر با مایکروفر