طرز تهیه انواع کیک بستنی (یخچالی، شکلاتی، رولتی، بیسکوییتی و…)

کیک بستنی یک دسر بسیار عالی و خوشمزه برای فصول گرم سال است. هر چند که این دسر در دیگر فصول سال نیز طرفدار زیادی دارد، اما به دلیل به کار بردن بستنی در ترکیبات این دسر، خوردن آن در فصل تابستان لذت دیگری دارد. طرز تهیه کیک بستنی در منزل بسیار راحت است و شما می‌توانید با ترکیباتی ساده آن را درست کنید و در میهمانی‌ها و دورهمی‌ها برای پذیرایی از مهمانان خود استفاده نمایید.

در این مقالۀ اسنپ فود طرز تهیۀ کیک بستی را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه کیک بستنی در منزل

برای اینکه کیک بستنی یخچالی آماده کنید، لازم است بدانید که کیک بستنی ترکیبی از دو دسر خوشمزه یعنی بستنی و کیک می باشد. اما برای اینکه آن را به راحتی در منزل درست کنید، بهتر است دستور پخت زیر را مورد توجه قرار دهید.

طرز تهیه کیک بستنی در منزل

برای اینکه کیک بستنی خوشمزه‌ای در منزل خود درست کنید، ابتدا باید کیک اسفنجی را درست کنید، اینکه کیک را خودتان درست کنید به مراتب بهتر از استفاده از کیک‌های اسفنجی بازاری است. برای این دسر می‌توانید از کیک شکلاتی و یا کیک وانیلی استفاده کنید. در این آموزش ما از کیک اسفنجی شکلاتی برای درست کردن کیک بستنی شکلاتی استفاده خواهیم کرد. طرز تهیۀ کیک اسفنجی به شرح زیر است:

مواد لازم کیک بستی یخچالی

  • ۱۵۰ گرم یا دو سوم پیمانه روغن جامد
  • ۲۶۵ گرم یا یک و نیم پیمانه شکر
  • ۲۵۰ گرم یا یک و سه چهارم پیمانه آرد
  • ۱۶۰ میلی‌لیتر یا دو سوم پیمانه آب
  • ۱ لیتر بستنی وانیلی یا شکلاتی
  • ۱۸ گرم یا ۳ قاشق غذاخوری پودر کاکائو
  • ۱۰ گرم یا ۲ قاشق مرباخوری بکینگ پودر
  • ۴ عدد تخم مرغ

مواد لازم کیک بستی یخچالی

روش تهیه کیک بستنی در منزل

  • سفیده را از زرده جدا کرده و در ظرف بریزید. سفیده را کامل هم بزنید تا یکدست شده و فرم بگیرد.
  • روغن و شکر را آن‌قدر به هم بزنید تا کرم رنگ شود.
  • اکنون نوبت افزودن زرده های تخم مرغ به ترکیب روغن و شکر است. دقت کنید هر زردۀ تخم مرغ را که اضافه می کنید باید ۳۰ ثانیه هم بزنید و سپس زردۀ بعدی را اضافه کنید.
  • آرد، بکینگ پودر و وانیل را مخلوط و سه بار الک کنید و نیمی از آن را به مخلوط اضافه کرده و کامل هم بزنید
  • آب ولرم را به ترکیب موجود افزوده و ۳۰ ثانیه با دور کند همزن برقی هم بزنید.
  • نوبت آن رسیده که باقی ماندۀ آرد الک شده را به مخلوط اضافه کنید. سپس به طور کامل هم بزنید.
  • حال نوبت به آن رسیده که سفیدۀ تخم مرغ هم زده را به مخلوط اولیۀ کیک اضافه کنید. بعد از آن مجدد به طور کامل هم بزنید.
  • مخلوط را در ظرفی با قطر ۲۸ سانتی‌متر که چرب کرده اید بریزید و به مدت ۴۵ دقیقه در طبقۀ متوسط فر قرار دهید. دمای فر باید ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد باشد.

اکنون که کیک آماده است وارد فاز دوم تهیۀ کیک بستنی می شویم.

  1. یک لایه از روی کیک ببرید و داخل کیک را بدون اینکه آسیبی به بدنۀ آن وارد شود، خالی کنید.
  2. داخل کیک را با بستنی پر کنید. دقت کنید که بستنی نباید منجمد یا شل باشد.
  3. لایه ای از کیک که بریده بودید، روی مجموع کیک و بستنی بگذارید و خوب فشار دهید.
  4. کیک باید ۱۲ ساعت در فریزر قرار گیرد.
  5. وقتی کیک منجمد شد، کیک را با ترکیب خامۀ بن ماری و شکلات تزئین کنید.

اکنون کیک بستنی اکنون آمادۀ سرو کردن است.

کیک بستنی فوری چگونه تهیه کنیم؟

ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که بخواهید برای مهمانی خود کیک بستنی مجلسی اما فوری آماده کنید. تند درست کردن مشکلی برای شما به وجود نمی آورد. کافی است دستوری که اسنپ فود برای شما آماده کرده است را با دقت مطالعه و اجرا کنید. این‌گونه می توانید فوراً کیک بستنی خود را تهیه کنید.

کیک بستنی فوری چگونه تهیه کنیم؟

مواد لازم برای تهیه کیک بستنی فوری

  • ۱ پیمانه کره
  • ۱٫۵ پیمانه آرد
  • نصف قاشق غذاخوری بکینگ پودر
  • ۲ عدد تخم مرغ
  • بیش از نیم پیمانه شیر
  • نصف قاشق غذاخوری وانیل
  • ۴/۱ قاشق چای خوری نمک

طرز تهیه کیک بستنی فوری

  • ابتدا فر را در دمای ۱۶۳ درجه سانتی‌گراد روشن کنید. قالب کیک را با کره خوب چرب کنید و کناری بگذارید.
  • آرد، نمک و بکینگ پودر را ترکیب کرده و ۲ بار الک کنید.
  • شکر و کره را در ظرفی دیگر با دور متوسط همزن مخلوط کنید. به مدت ۳ دقیقه آن‌ها را ترکیب کنید تا پفی و کرم رنگ شود.
  • تخم مرغ را به ترکیب کره و شکر یکی یکی اضافه کرده و با دور تند همزن، به هم بزنید.
  • آرد الک شده و شیر را به مخلوط افزوده و هم زمان آن‌ها را به خوبی ترکیب کنید تا یکدست شود.
  • مخلوط را در قالب ریخته و ۴۵ دقیقه در فر بگذارید تا طلایی رنگ و آماده شود.
  • ترکیب شکلات و خامۀ صبحانۀ داغ شده را آماده کنید. به این ترکیب گاناش می گویند.
  • وقتی کیک آماده شد، روی آن را یک لایه ببرید و داخلش را خالی کنید.
  • بستنی خود را که دیگر منجمد نیست را با گاناش خنک شده مخلوط کرده و درون کیک بریزید.
  • بعد از ۳۰ دقیقه که در فریزر گذاشتید، آمادۀ سرو کردن است.

طرز تهیه کیک بستنی فوری

طرز تهیه کیک بستنی شکلاتی

اگر شما هم آن دسته از افرادی هستید که کیک بستنی را تنها به طعم شکلاتی می پسندید، باید بگویم که دستور پخت آسانی برای این نوع کیک بستنی وجود دارد که می توانید به راحتی در منزل آن را تهیه کنید. برای این منظور همچون روش های پیشین باید کیک اسفنجی شکلاتی را آماده کنید. لایه ای از آن را ببرید و درون کیک را خالی کنید.

در بخش دوم کار باید بستنی وانیلی یا هر طعمی که دوست دارید در کیک بریزید و به مدت حداقل ۳ ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از آن می توانید کیک را به شکل مطلوب خود تزئین کنید

چگونه کیک بستنی رولتی آماده کنیم؟

شکل رولتی کیک بستنی همیشه برای کودکان و بزرگ‌سالان جذابیت های خاص خود را دارد. اما فکر می کنید طرز تهیۀ کیک بستنی رولتی چگونه است؟ اگر برای جمعی ۸ نفره بخواهید کیک بستنی رولتی آماده کنید مواد زیر را به میزانی که گفته شده است، فراهم کنید.

چگونه کیک بستنی رولتی آماده کنیم؟

مواد لازم برای کیک بستنی رولتی

  • تخم مرغ ۵ عدد
  • آرد ۵ قاشق سوپ خوری
  • بکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوری
  • پودر قند ۵ قاشق سوپ خوری
  • وانیل نوک قاشق چای خوری
  • بستنی کاکائویی نیم لیتری
  • ۱ بستۀ خامۀ صبحانۀ شکلاتی

طرز تهیه کیک بستنی رولتی

  • سفیده را از زرده جدا کرده و در ظرف بریزید. سفیده را کامل هم بزنید تا یکدست شده و فرم بگیرد.
  • زردۀ تخم مرغ، پودر قند و وانیل را به طور کامل مخلوط کنید تا یکدست شود.
  • ترکیب الک شدۀ آرد و بکینگ پودر را به مخلوط موجود اضافه کنید.
  • ترکیب آماده شده را در سینی فر چرب شده بریزید. با پشت قاشق آن را صاف کنید.
  • سینی را در فری که حرارت ۱۸۰ درجه دارد به مدتی ۲۵ تا ۳۰ قرار دهید تا نان رولت آماده شود.
  • وقتی نان رولت آماده شد با کمک حوله ای بزرگ به آرامی از فر خارج کنید.
  • بستنی را روی آن ریخته و نان را رول کرده و با فویل آلومینیومی بپوشانید.
  • بعد از ۳ ساعت که در فریزر قرار گرفت، آمادۀ سرو کردن است.

طرز تهیه کیک بستنی رولتی

روش آماده کردن کیک بستنی بیسکویتی

برای آن که کیک بستنی بیسکویتی آماده کنید باید بیسکویت دلخواه خود را انتخاب کنید. حتی می توانید با توجه به عکس کیک بستنی بیسکویت مورد نظر خود، بیسکویت و تزئینات آن را تعیین کنید. به همین منظور کافی است:

  • داخل قالب را لایۀ پلاستیک قرار داده و دور تا دور قالب را بیسکویت بگذارید.
  • باقی ماندۀ بیسکویت ها را خرد کرده و کف قالب بریزید. با قاشق آن‌ها را کامل خرد و صاف کنید
  • بستنی وانیلی یا شکلاتی را با نیمی از خامه ترکیب کرده و داخل قالب بریزید.
  • باقی ماندۀ خامه را با بیسکوییت ترکیب کرده و روی بستنی در قالب بریزید
  • به مدت ۴ ساعت در فریزر قرار دهید تا کامل منجمد و آمادۀ سرو شود.

روش آماده کردن کیک بستنی بیسکویتی

کیک بستنی را با ژله درست کنید

برای تهیۀ کیک بستی با ژله کافی است به مراحل زیر دقت کنید.

  • ابتدا کیک اسفنجی ساده، وانیلی یا کاکائویی را آماده کنید.
  • در قالب خود ژله را بریزید و بگذارید در یخچال که به طور کامل ببندد و به شکل ژله بستنی در آید.
  • وقتی قالب را از یخچال در آوردید، رویش را ژله بریزید و فشار دهید.
  • کیک را در آن قالب ریخته و در فریزر بگذارید
  • بعد از نیم ساعت آن را از فریزر در آورید و دو ساعت در یخچال بگذارید تا آمادۀ سرو شود.

طرز تهیۀ گاناش برای تزیین کیک بستنی

اغلب برای تزیین کیک بستنی از گاناش در طرز تهیه کیک بستنی ساده استفاده می‌کنند. مراحل آموزش گاناش به روش زیر است:

  1. ابتدا شکلات تخته‌ای را خرد کرده و بر روی حرارت بخار کتری بگذارید و به حالت بن ماری با قاشق به هم بزنید تا شکلات کاملاً آب شود.
  2. سپس خامه را به شکلات آب شده اضافه نمایید و به همان روش بن ماری با هم ترکیب کنید تا یکدست شوند.
  3. پس از آن حرارت را خاموش کرده و صبر کنید کمی خنک شود، سپس کیک بستنی را از یخچال بیرون آورده و گاناش آماده شده را بر روی آن بریزید. می‌توانید روی گاناش را با ترافل، پستۀ خرد شده، میوه‌های مختلف و یا شکلات سفید تزئین کنید. در آخر کیک بستنی را به داخل فریزر بگذارید تا کاملاً ببندد.
    در زمان سرو کیک بستنی چند دقیقه صبر کنید تا کمی به دمای محیط برسد تا بتوانید با لذت بیشتری آن را نوش جان کنید.

طرز تهیۀ گاناش برای تزیین کیک بستنی

انواع کیک بستنی

کیک بستنی‌ها انواع مختلفی دارند که هر کدام طرز تهیۀ خاص خود را دارد، کیک بستنی رولتی، کیک بستنی بیسکوییتی و کیک بستنی با ژله از انواع رایج و پرطرفدار آن‌هاست، برای تزئین این دسر خوشمزه کافیست عکس کیک بستنی را در اینترنت جستجو کنید تا بتوانید مدل‌های مختلفی از این دسر را مشاهده نمایید و همانند آن‌ها دسر خود را تزئین کنید.

نکات مهم در طرز تهیۀ انواع کیک بستنی

اگر می‌خواهید یک دسر فوق العاده خوشمزه داشته باشید باید نکات کلیدی و ترفندهای طرز تهیۀ آن را نیز بدانید:

  • اگر می‌خواهید سطح کیک شما صاف باشد و حالت گنبدی به خود نگیرد، بهتر است که هنگام ریختن مایۀ کیک، مایه را حرکت دهید تا همه جای قالب بریزد و آن را تنها در یک نقطه نریزید. چرا که هنگامی که مایۀ کیک را تنها از یک نقطه به داخل قالب می‌ریزید، تجمع هوا بیشتر در یک نقطه جمع شده و آن نقطه پف بیشتری خواهد گرفت.
  • رنگ کیک بستنی وابسته به نوع کاکائویی است که شما از آن استفاده می‌کنید، اگر از یک پودر کاکائوی مرغوب استفاده کنید، رنگ شکلاتی زیبایی خواهید داشت.
  • برای تزئین کیک بستنی با میوه، می‌توانید میوه‌ها را هنگام سرو بر روی آن قرار دهید تا با گذاشتن در فریزر میوه‌ها یخ نزنند و طعم خود را حفظ کنند.
  • با درست کردن کیک بستنی در قالب کمربندی می‌توانید آن را مانند چیز کیک سرو نمایید.
  • برای تهیۀ گاناش روی دسر می‌توانید از شکلات تلخ و یا شیری و یا حتی از ترکیب این دو استفاده کنید.

جمع بندی

برای اینکه کیک بستنی تهیه کنید، نیاز به کیک و بستنی یعنی دو دسر خوشمزه دارید. می توانید آن را به همراه ژله یا بستنی یا در قالب رولتی تهیه و سرو کنید. به همین منظور پیشنهاد می کنیم از دستور پخت این مقالۀ اسنپ فود استفاده کنید.

اگر به تهیه کیک علاقه مند هستید:

طرز تهیه کیک وانیلی ساده و خانگی

طرز تهیه چیز کیک ساده، شکلاتی و یخچالی

کیک و دسر کدوحلوایی را فراموش نکنید

طرز تهیه موس شکلاتی