طرز تهیه کیک قهوه خوشمزه

آنچه در این مقاله می‌خوانید، طرز تهیه کیک قهوه، یکی از کیک‌های کلاسیک انگلیسی است. اگر عاشق قهوه و گردو هستید، آشنایی شما را با طرز تهیۀ کیک قهوه و گردو تبریک می‌گوییم! کیک قهوه یکی از کیک‌های خوشمزه است که طرز تهیۀ بسیار ساده‌ای دارد. شناخت مراحل سادۀ آن به شما خواهد آموخت که چگونه بهترین نتیجه را به دست آورید. خوردن یک کیک قهوه خوشمزه، شروعی خوب برای صبح خواهد بود. همچنین که سرو آن در بعد از ظهر به همراه یک لیوان نوشیدنی گرم، خستگی روز را از تن شما بیرون می‌آورد.

کیک قهوه در مدل‌های مختلف و با ترکیبات متفاوتی تهیه می‌شود. بنابراین لازم دانستیم که روش‌های مختلفی که برای کیک قهوه وجود دارند را بیان کنیم. کیک قهوه خیس با لایه‌ای از کره و پودر دارچین، یک عصرانه خوشمزۀ ایدئال خواهد بود. کیک در نوع خود یک غذای کامل است. همۀ آنچه برای تهیۀ یک کیک قهوه نیاز دارید در این مقاله آورده شده است. با ما همراه باشید تا با طرز تهیه کیک قهوه اسپرسو، طرز تهیه کاپ کیک قهوه، کیک قهوه ساده و چند مورد دیگر آشنا شویم.

طرز تهیه کیک قهوه؛ ساده و سریع!

طرز تهیه کیک قهوه؛ ساده و سریع!

همان‌طور که گفتیم، کیک قهوه انواع مختلفی دارد. اما وقتی بتوانیم کیک قهوه ساده را به خوبی تهیه کنیم، پختن مدل‌های دیگر آن کار چندان سختی نخواهد بود. آن‌هایی که عاشق طعم قهوه هستند، کیک قهوه را نیز دوست خواهند داشت. پس اگر در خانه‌تان فر دارید، دست به کار شوید و این کیک خوشمزه را آماده کنید. به خصوص که پختن کیک در خانه می‌تواند بهانه‌ای باشد تا همۀ اعضای خانواده را برای یک بعد از ظهر دور هم جمع کند. مواد لازم برای تهیه کیک قهوه ساده عبارت‌اند از:

  • پودر قهوه فوری: ۳ قاشق غذاخوری
  • آرد: ۲۰۰ گرم
  • بیکینگ پودر: ۲٫۵ قاشق چای‌خوری
  • شکر قهوه‌ای: ۲۰۰ گرم
  • کره: ۲۰۰ گرم
  • تخم مرغ: ۴ عدد
  • شیر: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک: به میزان لازم

طرز تهیه و مراحل پخت کیک قهوه

طرز تهیه و مراحل پخت کیک قهوه

برای تهیه کیک قهوه نیاز به قالب کیک پزی خواهید داشت. قالب‌ها را آماده کنید و درون آن‌ها را با کاغذ روغنی بپوشانید. فر را روشن کرده و دمای آن را روی ۱۶۰ درجۀ سانتی‌گراد تنظیم کنید. یک کاسۀ بزرگ برای مخلوط کردن مواد اولیه انتخاب کنید. بهتر است کاسه دارای عمق کافی باشد تا بتوانید به راحتی مواد درون آن را هم بزنید.

پودر قهوه، بیکینگ پودر، آرد، شکر قهوه‌ای، کره، تخم مرغ‌ها، نمک و شیر را درون کاسه بریزید. با استفاده از یک همزن دستی یا برقی، مواد اولیه را به آرامی و مخلوط کنید. مواد را به اندازه‌ای هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند. اگر احساس کردید مخلوط اندکی شل شده است، اندک اندک آرد اضافه کنید. در حین اضافه کردن آرد، مخلوط را هم بزنید.

مخلوط آماده شده را درون قالب کیک بریزید و قالب‌ها را داخل فر بگذارید. زمان آماده شدن این کیک چیزی بین نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه است. اما بهتر است پیش از خارج کردن آن‌ها از فر، پخته شدن کیک را امتحان کنید. به این منظور، یک خلال دندان در کیک فرو کنید. اگر چیزی به خلال دندان نچسبیده باشد یعنی کیک به خوبی پخته شده و آماده است.

بعد از اطمینان از پختن کیک‌ها، آن‌ را از فر خارج کنید. اجازه بدهید کیک‌ها در دمای اتاق خنک شوند. بعد از حدود ربع ساعت، کیک را از قالب خارج کنید و روی یک سطح قرار دهید تا کاملاً سرد شود. همچنین می‌توانید برای تسریع در روند خنک شدن، آن را مدتی درون یخچال بگذارید.

طرز تهیه و مراحل پخت کیک قهوه

طرز تهیۀ خامه کره‌ای برای کیک قهوه

شاید بخواهید کیک قهوه را بدون هر افزودنی دیگر میل کنید. اما هیچ چیز مثل یک کیک قهوه که با خامه پوشانده شده باشد لذیذ نیست. به همین منظور لازم است با طرز تهیه خامه برای کیک قهوه نیز آشنا شویم. اگر تمایل به درست کردن خامه یا (Butter Cream) برای کیک قهوه دارید، این کار را در زمانی که کیک در حال خنک شدن است انجام دهید. برای درست کردن خامه به مواد زیر نیاز خواهید داشت:

مواد لازم برای تهیه خامه کره‌ای

  • کره: ۲۰۰ گرم
  • پودر قند: ۴۰۰ گرم
  • اسانس وانیل: نصف قاشق چای‌خوری
  • پودر قهوه فوری: ۸ قاشق چای‌خوری
  • آب جوش: ۴ قاشق غذاخوری
  • شیر: در صورت تمایل

مواد لازم برای تهیه خامه کره‌ای

پودر قهوه فوری و آب جوش را با هم مخلوط کنید. یک کاسۀ بزرگ برای مخلوط کردن کره، اسانس وانیل و پودر قند انتخاب کنید. کره و اسانس وانیل را درون کاسه ریخته و شروع به هم زدن کنید. این کار را به آهستگی و تا جایی ادامه دهید که مخلوط نرم و یکدست شود. سپس پودر قند را به آرامی اضافه کرده و با همان سرعت ترکیب کنید تا به خوبی در کره حل شود. ترکیب نهایی باید صاف و یکدست باشد.

پودر قهوه و آب جوش که ابتدا درست کرده بودید را به ترکیب اضافه کنید. این کار را کم کم انجام دهید. به این صورت که هر بار، تنها یک قاشق چای‌خوری بیفزایید. با اضافه کردن هر قاشق از پودر قهوه، ترکیب را هم بزنید تا کاملاً مخلوط شود. سپس این کار را مجدداً تکرار کنید. بافت خامه باید نرم و یکدست باشد.

در صورتی که فکر می‌کنید خامۀ کره‌ای برای پخش شدن روی سطح کیک نرم نیست، می‌توانید مقداری شیر نیز به آن اضافه کنید. افزودن شیر را هم به آهستگی انجام دهید. هر بار، تنها یک قاشق غذاخوری شیر اضافه کنید و مخلوط کنید. زمانی که احساس کردید کره آماده شده است، کیک را از یخچال بیرون آورید.

کیک قهوه را تزئین کنید

یک ظرف مناسب برای سرو کیک قهوه انتخاب کنید. یک تکه از کیک قهوه را برش داده و در ظرف قرار دهید. سپس یک برش افقی زده تا کیک به دو طبقه تقسیم شود. ابتدا روی طبقۀ زیرین را تزئین خواهیم کرد. به این منظور، مقدار مناسبی از خامه را برداشته و روی سطح کیک پخش کنید. برای انجام این کار می‌توانید از کاردک یا قاشق استفاده کنید.

کیک قهوه را تزئین کنید

سپس لایۀ بعدی کیک را روی لایۀ پایینی قرار دهید. مقداری از خامه را روی سطح لایۀ بالایی پخش کنید. میزان خامه‌ای که می‌خواهید روی کیک پخش کنید کاملاً سلیقه‌ای است. اگر دوست داشته باشید می‌توانید کیک را بیشتر تزئین کنید. از این رو، مقداری از خامه را درون قیف شیرینی پزی بریزید. پس از آن که لایۀ بالایی کیک را با خامه پوشاندید، چند گلولۀ خامه‌ای روی لبه‌های کیک بگذارید. برای تزئین بیشتر و طعم دهی به قهوه می‌توانید چند دانۀ قهوه روی کیک بگذارید.

کیک قهوه و گردو؛ یک عصرانۀ بی‌نظیر!

کیک قهوه و گردو یک میان وعدۀ بی‌نظیر است. استفاده از گردو در کیک قهوه اسپرسو، بافت و طعم دل‌چسبی به آن می‌بخشد. کیک قهوه و گردو که با لایه‌ای خامه پوشانده شده باشد، گزینه‌ای عالی برای مهمانی‌ها، صبحانه و دورهمی‌های بعد از ظهر است. شیوۀ سریع و آسانی که برای پخت این کیک وجود دارد، علاقه‌مندان زیادی را به خود جذب کرده است. می‌توانید این کیک را به شکل ساده یا به همراه خامه‌ای که روی آن را می‌پوشاند تهیه کنید. به همین دلیل، طرز تهیۀ این کیک را نیز به دو بخش تقسیم کرده‌ایم. ابتدا، با طرز تهیۀ خود کیک آشنا می‌شویم.

کیک قهوه و گردو؛ یک عصرانۀ بی‌نظیر!

مواد لازم برای کیک قهوه اسپرسو و گردو

  • کره: ۱۲۰ گرم
  • آرد: یک و نیم پیمانه
  • گردو خرد شده: نصف پیمانه
  • شکر: یک پیمانه
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • وانیل: نصف قاشق چای‌خوری
  • شیر: یک سوم پیمانه
  • بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای‌خوری
  • قهوه اسپرسو: ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک: یک چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیۀ کیک قهوه و گردو

ابتدا فر را روشن کرده و حرارت آن را روی ۱۸۰ درجۀ سانتی‌گراد تنظیم کنید. یک قالب مناسب کیک پزی انتخاب کنید. کف و دیوارۀ قالب را چرب کنید. می‌توانید از کاغذ روغنی هم استفاده کنید. مواد خشک (آرد، بیکینگ پودر و نمک) را درون یک ظرف کاملاً مخلوط کرده و کنار بگذارید. ظرف مناسبی برای هم زدن مواد دیگر انتخاب کنید. ابتدا کرۀ نرم شده و شکر را با هم مخلوط کرده و به خوبی هم بزنید تا بافت آن یکدست و صاف شود. سپس تخم مرغ‌ها را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند. در آخر، وانیل را اضافه کرده و هم بزنید.

شیر و قهوۀ اسپرسو را درون یک لیوان ریخته و به خوبی مخلوط کنید. مخلوط تخم مرغ، کره و شکری که آماده کرده بودید را به مواد خشک اضافه کنید. ترکیب را به خوبی هم بزنید و بگذارید کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند. سپس ترکیب شیر و قهوه را بیفزایید. همۀ مواد را به مدت چند دقیقه هم بزنید تا یکدست شوند. سپس گردوی خرد شده را اضافه کرده و هم بزنید.

ترکیبی که به دست آورده‌اید را درون قالب ریخته و به مدت نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه درون فر بگذارید. می‌توانید برای اطمینان از پخته شدن کیک، از یک خلال دندان استفاده کنید. اگر خلال دندان را در بافت کیک فرو کرده و چیزی به آن نچسبید، یعنی کیک شما پخته است. در غیر این صورت اجازه دهید اندکی دیگر درون فر بماند. بعد از پختن کیک، آن را از فر بیرون آورید و بگذارید خنک شود. سپس کیک را از قالب جدا کرده و در ظرفی مناسب قرار دهید. کیک قهوه و گردو آماده است!

(طرز تهیۀ کیک قهوه ترک نیز روشی مشابه دارد. تنها تفاوت در نوع قهوه‌ای است که در ترکیبات وجود دارد.)

طرز تهیۀ خامه برای کیک قهوه و گردو

کیک قهوه و گردو را می‌توانید بدون خامه هم سرو کنید. این کیک در خودی خود طعمی عالی دارد. اما برای طعم دهی بیشتر می‌توانید روی آن را با لایه‌ای از خامه بپوشانید. این مورد کاملاً سلیقه‌ای است. به هر حال لازم دانستیم که شما را با طرز تهیه خامه برای این کیک نیز آشنا کنیم. درست کردن خامه برای این کیک، نیاز به مواد اولیۀ زیر دارد:

  • پودر قند: یک و نیم پیمانه
  • کره نرم شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • خامه: ۳ قاشق غذاخوری
  • قهوۀ اسپرسو: ۲ قاشق چای‌خوری

پودر قند و کرۀ نرم شده را به همراه خامه درون یک ظرف مناسب بریزید. ترکیب را به خوبی هم بزنید تا مخلوط شده و یکدست شود. سپس قهوۀ اسپرسو را اضافه کرده و هم بزنید. مخلوط باید کاملاً صاف شده و بافتی یکدست به خود بگیرد. اگر متوجه شدید که مخلوط به دست آمده اندکی شل شده است می‌توانید مقداری پودر قند به آن اضافه کنید. مقداری گردو را در قطعات درشت خرد کنید. آن‌ها را به خامه‌ای که آماده کرده‌اید اضافه کنید. لایه‌ای از خامه را روی سطح کیک پخش کنید. می‌توانید از مقداری شکلات آب شده برای طعم و تزئین بیشتر استفاده کنید.

کاپ کیک قهوه؛ بدون نیاز به فر!

کاپ کیک یا کیک قهوه، طرفداران خاص خود را دارد. روش طبخ آسان و سهولت در خوردن و حمل، ویژگی خاصی به کاپ کیک‌ها بخشیده است. تهیۀ کاپ کیک نیازی به استفاده از فر ندارد. به همین دلیل، افرادی که در خانۀ خود فر ندارند می‌توانند به جای کیک قهوه، با طرز تهیه کیک قهوه بدون فر آشنا شوند. این کیک، طعمی تلخ و شیرین دارد و می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای صبحانه، میان وعده و عصرانه باشد. در ادامه به طرز پخت کیک قهوه بدون فر آشنا می‌شویم.

مواد لازم برای تهیه کاپ کیک قهوه شامل موارد زیر است:

  • آرد: یک و نیم پیمانه
  • پودر کاکائو: ۴ قاشق غذاخوری
  • قهوه: یک قاشق غذاخوری
  • شکر: یک پیمانه
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • شیر: سه‌ چهارم پیمانه
  • روغن: یک سوم پیمانه
  • وانیل: یک قاشق چای‌خوری
  • بیکینگ پودر: یک قاشق غذاخوری
  • نمک: به میزان اندک

طرز پخت کیک قهوه بدون فر

آرد، پودر کاکائو، بیکینگ پودر، پودر قهوه و نمک را با هم ترکیب کنید. همۀ مواد را ۲ تا ۳ بار الک کنید تا به خوبی صاف شده و ذرات درشت آن جدا شود. در ظرفی جداگانه، تخم مرغ، شکر و وانیل را اضافه کنید. مواد را به خوبی هم بزنید تا صاف شده و به رنگ کرمی درآیند. سپس روغن را اضافه کنید. مواد را در حدی هم بزنید که روغن در همۀ بخش‌های آن پخش گردد. سپس مواد خشکی که الک کرده‌اید را کم کم اضافه کنید. در حین افزودن، همۀ ترکیب را هم بزنید تا به خوبی ترکیب شوند.

برای درست کردن کیک فنجانی، نیاز به کاغذ مخصوص خواهید داشت. خمیر به دست آمده را درون کاغذ کاپ کیک بریزید تا نصف آن را پر کند. سپس آن‌ها را درون یک لیوان مقاوم به حرارت (ماگ) قرار دهید. می‌توانید برای کمتر شدن ارتفاع کیک، مقدار کمتری خمیر بریزید. دقت کنید که اگر کاغذها را با حجم بیشتری از خمیر پر کنید، شکل نامناسبی به خود خواهد گرفت. می‌توانید پیش از پر کردن لیوان‌ها، مقداری آجیل خرد شده به خمیر اضافه کنید. لیوان‌ها را درون یک قابلمه بچینید.

درب قابلمه را گذاشته و آن را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید. مدتی حدود یک ساعت برای پخته شدن نیاز خواهد بود. برای اطمینان از پختن می‌توانید خلال دندان را درون کیک فرو کنید. اگر چیزی به خلال نچسبید، یعنی کاپ کیک قهوۀ شما آماده شده است.

برای پخت کیک قهوه به چند نکته توجه کنید!

برای پختن کیک قهوه، روش‌های متعددی وجود دارد. تشخیص اینکه چه طعمی از قهوه برای شما مناسب‌تر است، کاملاً بستگی به ذائقه‌تان دارد. بسیاری از افراد برای اینکه روند پخت کیک قهوه را سریع‌تر و ساده‌تر دنبال کنند، از پودر قهوۀ فوری استفاده می‌کنند. اما استفاده از پودر قهوۀ خوری یا نسکافه ممکن است طعم خوشایندی به آن ندهد.

به همین دلیل بهتر است از قهوۀ اسپرسو برای پختن کیک قهوه استفاده کنید. با این حال، استفاده از قهوۀ دم کرده ممکن است آب زیادی به کیک وارد کند. این مسئله می‌تواند منجر به شل شدن و خمیری بودن کیک شود. در پخت کیک قهوه همچنین به نکات زیر توجه داشته باشد.

برای پخت کیک قهوه به چند نکته توجه کنید!

این چند مورد را فراموش نکنید

  1. مصرف قهوه باعث افزایش هوشیاری می‌شود. به همین دلیل، خوردن کیک قهوه به عنوان صبحانه می‌تواند به افزایش تمرکز و رفع خواب آلودگی کمک زیادی کند. با این که مقدار کافئین موجود در کیک قهوه زیاد نیست اما بهتر است از مصرف کیک قهوه قبل از خواب خودداری کنید.
  2. در تهیۀ کیک قهوه می‌توانید از قهوۀ بدون کافئین استفاده کنید. نتیجه‌ای که از پخت کیک قهوه در هر دو حالت می‌گیرید یکسان خواهد بود.
  3. آردی که در پخت کیک قهوه استفاده می‌شود می‌تواند آرد ساده یا چند منظوره باشد. همچنین می‌توانید از آرد سلف رایزینگ نیز استفاده کنید. به این منظور به جای استفاده از آرد ساده و بیکینگ پودر تنها کافیست که به همان میزان آرد سلف رایزینگ را در ترکیبات به کار بگیرید.
  4. بهترین زمان مصرف کیک قهوه، چهار یا پنج روز پس از طبخ است. در صورتی که آن را در فریزر نگه دارید، ماندگاری و تازگی آن بیشتر خواهد بود.
  5. کیک قهوه را می‌توانید برای ماندگاری بیشتر در فریزر نگه دارید. بهتر است برای فریز کردن کیک، آن را داخل فویل بپیچید. برای جلوگیری از نرم شدن یا چسبیدن خامۀ کیک به فویل، ابتدا آن را بدون فویل در فریزر بگذارید. پس از سفت شدن خامه، آن را بیرون آورده، در فویل پیچیده و مجدداً در فریزر بگذارید.
  6. در تهیۀ کیک قهوه بهتر است از پودر قند استفاده کنید. اما اگر دسترسی به پودر قند ندارید، شکر را با مقداری نشاسته مخلوط کرده و در ترکیب به کار بگیرید.

 

اگر به تهیه کیک علاقه مند هستید:

طرز تهیه کیک یزدی به ۴ روش مختلف

طرز تهیه کیک اسفنجی، از کیک اسفنجی کلاسیک تا کیک اسفنجی ژاپنی

انواع کیک و شیرینی خانگی، در خانه چه بپزیم؟

طرز تهیه انواع کیک بستنی (یخچالی، شکلاتی، رولتی، بیسکوییتی و…)