طرز تهیه کیک کاپوچینو

کیک با چایی یا قهوه، یکی از محبوب ترین گزینه ها برای وعده عصرانه و یا پذیرایی در دورهمی های دوستانه محسوب می شود. برای تجربهٔ یک طعم جدید و متفاوت، می توانید این بار کیک کاپوچینو را امتحان کنید. به جرأت می توان گفت کاپوچینو از محبوب ترین نوشیدنی های امروزی است و کمتر کسی می تواند به کیک آن علاقه مند نباشد.

در این مطلب ما به معرفی دو نوع دستور پخت کیک کاپوچینو خواهیم پرداخت. طرز تهیه کیک کاپوچینو اسفنجی با بافت نرم و لطیف و نحوه پخت کیک کاپوچینو سریع و آسان. متناسب با زمان و امکاناتی که در اختیار دارید، می توانید به هر دو شکل از طعم لذیذ کیک کاپوچینو لذت ببرید.

دستور پخت کیک کاپوچینو

طرز تهیه کیک کاپوچینو با بافت اسفنجی

مهمترین تفاوت کیک کاپوچینو اسفنجی با مدل سریع و آسان، جدا کردن زرده و سفیدهٔ تخم مرغ و آماده کردن خمیر کیک در دو مرحله متفاوت است. برای آشنایی با جزئیات و نکات درست کردن کیک کاپوچینو اسفنجی با ما همراه باشید.

مواد اولیه کیک کاپوچینو اسفنجی

  • شیر: ۶۵ گرم
  • پودر کاپوچینو: ۱۰ گرم
  • تخم مرغ: ۵ عدد
  • اسانس وانیل: یک قاشق چایخوری
  • نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
  • روغن مایع گیاهی: ۵۰ گرم
  • آرد سفید: ۱۰۰ گرم
  • شکر: ۱۰۰ گرم

در صورت تمایل به طعم های متفاوت، می توانید پودر کاپوچینو را یا پودر قهوه فوری ترکیب کنید. همچنین می توان از پودر قهوه با سایر طعم ها مثل کارامل برای پخت این کیک استفاده کرد.

دستور پخت کیک کاپوچینو اسفنجی

کیک کاپوچینو اسفنجی

آماده سازی قالب و مواد اولیه

توصیه می شود برای درست کردن کیک اسفنجی از قالب کمربندی استفاده کنید. در صورت استفاده از قالب کمربندی، دیواره بیرونی قالب خود را با فویل آلومینیومی به طور کامل بپیچید تا از نفوذ آب و بخار آب موجود در فر به کف قالب جلوگیری شود.

  • با دستمال آغشته به اندکی روغن، دور قالب را چرب کنید و کف قالب کاغذ روغنی قرار دهید.
  • شیر را گرم کرده و پودر کاپوچینو را به شیر گرم اضافه کنید. سپس شیر و پودر کاپوچینو را به طور کامل با هم مخلوط کنید.
  • زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا کرده و هر یک را در ظرفی جداگانه بریزید.

درست کردن خمیر کاپوچینو

به ظرف حاوی زرده تخم مرغ، اسانس وانیل، نمک، روغن مایع و مخلوط شیر و پودر کاپوچینو را که پیش از این آماده کرده اید اضافه کنید. سپس آرد را روی این مخلوط الک کنید. حال همه این مواد را با همزن دستی به خوبی هم بزنید تا مایهٔ خمیری کشداری به دست آید.

مواد اولیه کیک کاپوچینو

هم زدن سفیده تخم مرغ

سفیده های تخم مرغ را که در ظرف جداگانه ای ریخته اید با همزن برقی هم بزنید. بعد از اینکه کمی سفیده ها را هم زدید و مخلوط به حالت فومی درآمد در حین هم زدن، کم کم شکر را نیز به مخلوط اضافه کنید.

  • به هم زدن ادامه دهید تا به مایه غلیظ و چسبناکی برسید که به سفیدی برف بوده و به اصطلاح سافت پیک (Soft Peak) نامیده می شود. در این حالت، وقتی همزن را از ظرف خارج می‌کنید، جای پره های همزن داخل ظرف باقی می ماند. همچنین مواد باقی مانده روی پره ها فرم قله های نرم دارند و وقتی ظرف را خم می کنید، مایع حرکت نمی کند.
  • وقتی توده‌ٔ ابری به دست آمد، برای رسیدن به بافت بهتر هم زدن را ادامه ندهید. زیرا این کار باعث خواهد شد خمیر شما کم کم فرم جذاب خودش را از دست بدهد.

زدن تخم مرغ برای کیک اسفنجی

مخلوط کردن خمیر کاپوچینو و ابر سفیده

مقداری از ابر سفیده تخم مرغ را در داخل ظرف حاوی خمیر کاپوچینو بریزید و با همزن دستی هم بزنید. وقتی مایه خوب مخلوط شد، مجدداً مقدار دیگری از ابر سفیده را به مخلوط خود اضافه کنید. این کار را به همین ترتیب ادامه دهید تا کل خمیر کاپوچینو و ابر سفیده تخم مرغ با هم مخلوط شوند.

از آنجایی که ابر سفیده بسیار چسبناک است، برای جدا کردن بقایای آن از ظرف، از لیسک استفاده کنید. پس از اینکه دو خمیر را به خوبی با هم مخلوط کردید، دور ظرف حاوی خمیر نهایی را با لیسک هم بزنید تا حباب های آن خارج شوند.

کیک کاپوچینو کافی شاپی

قرار دادن خمیر نهایی در قالب

اضافه کردن خمیر کیک اسفنجی به قالب مرحلهٔ بسیار مهمی است. باید این کار را با حوصله و به آرامی انجام دهید تا در حین ریختن مایهٔ کیک داخل قالب، حباب دار نشود. اگر با سرعت مواد را داخل قالب بریزید، حباب های زیادی تشکیل خواهند شد.

پس از اینکه مایه را به طور کامل داخل قالب ریختید، برای خارج کردن حباب های اضافه، یک سیخ چوبی را داخل مایه فرو ببرید و آن را به صورت دورانی داخل مایه حرکت دهید تا هر چه بیشتر یک دست شود. می توانید چند بار قالب را روی میز بکوبید تا بیشتر صاف و یکدست شود.

نکات کیک کاپوچینو

قالب را داخل فر قرار دهید

قبل از قرار دادن قالب در داخل فر، فر را گرم کنید و یک ظرف آب نیز داخل آن قرار دهید تا محیط فر مرطوب باشد و کیک شما بافت لطیف تری دارد. علت پوشاندن دور قالب با فویل آلومینیومی نیز همین موضوع است که رطوبت از درز کف، به داخل کیک نفوذ نکند.

  • قالب را به مدت ۶۰ دقیقه در داخل فر با دمای ۱۴۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا کاملاً بپزد. بعد از گذشت یک ساعت، دما را تا ۱۵۰ درجه افزایش دهید و ۵ الی ۱۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا کیک طلایی شود.
  • زمان پخت ممکن است با توجه به مقدار موادی که به کار برده‌اید و عملکرد فر شما متفاوت باشد. بنابراین پیش از خارج کردن قالب از فر، پخته شدن آن را کنترل کنید.

دستور پخت کیک کاپوچینو در منزل

خروج کیک از فر و سرو آن

بعد از خارج کردن قالب از فر، به مدت ۱۰ دقیقه آن را کنار بگذارید تا سرد شود. پس از خنک شدن کیک، کف قالب را به آرامی روی میز بکوبید تا کیک از دیواره‌های قالب جدا شود.

  • فویل آلومینیومی دور قالب را جدا کرده و سپس دیواره قالب (بخش کمربندی) را باز کرده و از کیک جدا کنید.
  • روی کیک خود یک کاغذ روغنی قرار داده و سپس روی آن بشقاب قرار دهید. سپس کیک را برگردانید طوری که کیک داخل بشقاب قرار گیرد.
  • به آرامی بخش کف قالب را از روی کیک بردارید. سپس کاغذ روغنی را از کف کیک جدا کنید.
  • در نهایت ظرف سرو انتخابی خود را روی کف قابل قرار داده و کیک را برگردانید.
  • کیک شما به زیباترین شکل ممکن آماده سرو است. نوش جان!

کیک کاپوچینو با بافت نرم و اسفنجی

نکات مهم پختن کیک کاپوچینو اسفنجی

مهمترین و حساس‌ ترین مرحله از پخت کیک اسفنجی، مرحله آماده کردن ابر سفیدهٔ تخم مرغ آن است. هر چقدر در زدن سفیدهٔ تخم مرغ حرفه ای تر عمل کنید. کیک شما بهتر خواهد شد. برخی از نکات مفید در این زمینه عبارتند از:

  • از تخم مرغ تازه استفاده کنید. برای کنترل کردن این موضوع تخم مرغ را داخل ظرف آب بیندازید. اگر تخم مرغ به صورت افقی در کف ظرف قرار گرفت یعنی تازه است. در صورتی که به صورت عمودی در کف ظرف قرار گرفت یعنی چندان تازه نیست. ولی اگر تخم مرغ روی آب بالا آمد یعنی کاملاً کهنه است.
  • زردهٔ تخم مرغ، حاوی چربی است و کوچکترین اثر چربی، باعث می شود سفیده خوب فرم نگیرد. برای اینکه زرده را به راحتی و به طور کامل از سفیده جدا کنید، این کار را زمانی انجام دهید که تخم مرغ سرد است. همچنین اگر لک یا رگه ای داخل سفیده باقی ماند، آن را به بقیه سفیده ها اضافه نکنید. چون کل مخلوط را خراب خواهد کرد.
  • سفیدهٔ تخم مرغ زمانی که به دمای محیط رسیده است بهتر فرم می گیرد. بنابراین بعد از اینکه زرده و سفیدهٔ تخم مرغ سرد را از هم جدا کردید، اجازه دهید تا هر کدام به طور جداگانه به دمای محیط برسند.
  • از ظرف مناسب استفاده کنید. ظرف شما باید ابعاد بزرگی داشته باشد تا سفیده به خوبی حجم بگیرد. همچنین ظرف و همزن باید کاملاً تمیز و خشک باشند. ظروف بلوری، پیرکس، مسی و سرامیک بهترین نوع ظروف برای هم زدن سفیده هستند چون مواد را به خود جذب نمی کنند.

کیک کاپوچینو خانگی

دستور پخت کیک کاپوچینو آسان و سریع

برای پخت کیک کاپوچینو به روش آسان و سریع، زرده و سفیدهٔ تخم مرغ را از هم جدا نمی کنیم. در این روش کیک پزی، تقریباً تمام مواد در یک مرحله و با سرعت بیشتری با هم مخلوط می شوند. شما می توانید این کیک را داخل فر و یا داخل قابلمه و روی اجاق گاز درست کنید.

مواد اولیه کیک کاپوچینو

  • کره: ۱۷۵ گرم
  • آرد سفید: ۷۵ گرم
  • خامه کم چرب: ۵ قاشق غذاخوری
  • پودر کاپوچینو: ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر سفید: ۱۰۰ گرم
  • شکر قهوه ای: ۷۵ گرم
  • تخم مرغ: ۳ عدد درشت
  • اسانس وانیل: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک: یک دوم قاشق غذاخوری

مواد اولیه روکش کیک کاپوچینو

  • پنیر ماسکارپونه: ۱۵۰ گرم
  • پودر قند: ۵ قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائو

دستور پخت کیک کاپوچینو آسان و سریع

قالب مورد علاقهٔ خود را چرب کرده و یا داخل آن کاغذ روغنی قرار دهید. اندازهٔ قالب باید مناسب باشد و گنجایش حدود ۹۰۰ گرم مواد کیک را داشته باشد.

  • خامۀ کم چرب و پودر کاپوچینو را روی شعلۀ اجاق گاز یا داخل مایکروویو مقداری حرارت دهید. سپس ظرف را تکان دهید تا خوب با هم مخلوط شده و خامۀ قهوه ای به دست آید.
  • برای روکش کیک، یک قاشق چای خوری از مخلوط خامه و پودر کاپوچینو را به پنیر ماسکارپونه اضافه کرده و هم بزنید. این مخلوط را در یخچال قرار دهید تا خنک شود.

مواد لازم برای کیک کاپوچینو

آماده سازی خمیر کیک

برای درست کردن خمیر، در مرحله اول کره و شکرها را با همزن برقی به مدت ۳ الی ۴ دقیقه هم بزنید. در پایان این مرحله، مخلوط خمیری نرمی به دست می آید که می توانید سایر موارد را به آن اضافه کنید.

  • زمانی که مخلوط نرم حاصل شد، تخم مرغ ها و اسانس وانیل را نیز به آن اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
  • پس از اینکه تخم مرغ ها به خوبی مخلوط شدند، ترکیب پودر کاپوچینو و خامه را که پیش از این آماده کرده اید به مایه اضافه کرده و مجدداً هم بزنید.
  • سپس نمک و آرد را اضافه کرده و به راحتی با لیسک هم بزنید تا خمیر نرم و روانی به دست آید.
  • در صورت علاقه می توانید در این مرحله مقداری مغز، مانند مغز گردو نیز به مایه‌‌ٔ کیک اضافه کنید.
  • اگر در مرحله هم زدن کره و شکر دچار مشکل می شوید و مواد شما به اطراف پراکنده می شوند، احتمالا به این دلیل است که ظرف شما به اندازه کافی گود نیست و همزن را کاملاً عمودی نگه نداشته اید.

درست کردن کیک بدون فر یا با فر

قالب مورد نظر را با کمی روغن چرب کرده و یا کل سطح داخلی شامل کف و دیواره ها را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس مایهٔ کیک را داخل قالب بریزید.

  • قالب را داخل فر که از قبل گرم شده و دمای آن ۱۷۰ درجه است قرار دهید.
  • بعد از حدود ۴۵ الی ۵۰ دقیقه کیک آماده است.
  • در صورتی که از قابلمه برای پخت کیک استفاده می کنید، بعد از ریختن مایه داخل قابلمه، دم کنی روی آن بگذارید. سپس قابلمه را روی شعله پخش کن و حرارت متوسط قرار دهید تا به مدت یک ساعت بپزد.

روکش کیک کاپوچینو

تزئین کیک با روکش ماسکارپونه و پودر کاکائو

پس از اینکه کیک پخته شد، قالب را از فر خارج کرده یا قابلمه را از روی شعله گاز بردارید و اجازه دهید تا کیک خنک شود. سپس کیک را از قالب (یا قابلمه) جدا کرده و در ظرف دلخواه خود قرار دهید.

  • برای روکش، مخلوط ماسکارپونه و مایه کاپوچینو را که پیش از این در یخچال قرار داده اید، با پودر قند مخلوط کنید. می توانید این کار را با همزن برقی انجام دهید.
  • روی کیک را با روکش پوشش داده و آن را با پودر کاکائو تزئین کنید.

کیک کاپوچینو آسان و سریع

جمع بندی
در این مقالۀ اسنپ فود نحوۀ درست کردن کیک کاپوچینویی را به شما آموزش دادیم. آنچه مهم است، آماده کردن مواد اولیه و پیروی از دستور پخت کیک می باشد.