طرز تهیه کیک یزدی به ۴ روش مختلف

کیک یزدی شیرینی همه پسندی است. نرمی و طعم خاص آن باعث شده کسی دست رد به سینه‌اش نزد؛ اما اگر دقت کرده باشید این کیک با طعم‌های مختلف در بازار وجود دارند که به دلیل روش تهیه و ترکیب مواد آن است. این مطلب اسنپ فود را تا انتها بخوانید تا با چند روش مختلف طرز تهیه کیک یزدی آشنا شوید.

طرز تهیه کیک یزدی خانگی

مطمئن باشید کیک یزدی خانگی نه تنها چیزی از کیک یزدی‌های بازاری کم ندارد حتی از آن‌ها هم خوشمزه‌تر هستند.

طرز تهیه کیک یزدی خانگی

مواد لازم برای تهیه کیک یزدی خانگی

  • آرد سفید ۲۲۵ گرم
  • شکر ۲۰۰ گرم
  • تخم مرغ چهار عدد
  • کره ۱۵۰ گرم
  • شیر یا ماست یک لیوان سر خالی
  • بیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
  • جوش شیرین یک قاشق چای‌خوری
  • وانیل نصف قاشق چای‌خوری

در این میان پیشنهاد می کنیم در مقاله طرز تهیه کیک هویج با دستور پخت این شیرینی خوشمزه آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه کیک یزدی خانگی

 مراحل تهیه کیک یزدی خانگی

  1. قبل از هر کاری فر را روشن کنید و در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا خوب گرم شود.
  2. تخم مرغ‌ها را در یک کاسه بزرگ بشکنید و شکر را با آن مخلوط کنید. این ظرف را داخل ظرف آب گرم بگذارید تا هم شکر بهتر حل شود و هم ترکیب تخم مرغ و شکر کمی گرم شود.
  3. بعد از چند دقیقه کاسه را از ظرف آب گرم بیرون بیاورید و با هم زن شروع به هم زدن کنید. تا حدی که مایع خنک و کمی غلیظ شود.
  4. آرد را الک کنید و با مواد داخل کاسه مخلوط کنید و آرام هم بزنید.
  5. جوش شیرین، بکینگ پودر و وانیل را به شیر اضافه کنید و آن‌قدر به هم بزنید تا در شیر حل شوند. وقتی کاملاً حل شدند، شیر را به مایع کیک اضافه کنید.
  6. در آخر کره‌ را که به دمای محیط رسیده است، به سایر مواد اضافه کنید. اضافه کردن کره باعث لطیف شدن مایه کیک خواهد شد.
  7. قالب‌های کیک را روی سینی فر بچینید. فراموش نکنید که از کاغذ‌های مخصوص کیک یزدی داخل قالب‌ها استفاده کنید.
  8. با کمک قیف یا قاشق حدود دو سوم از قالب‌ها را با مایع کیک پر کنید.
  9. کیک‌ها را برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در فر بگذارید تا خوب بپزند. وقتی سطح رویی کیک‌ها قهوه‌ای روشن شد کیک شما آماده است. البته می‌توانید از خلال دندان استفاده کنید تا مطمئن شوید داخل کیک هم پخته است. خلال دندان را داخل کیک بزنید و بیرون بیاورید. اگر مواد کیک به خلال دندان نچسبیده بود یعنی کیک آماده شده است.
  10. آن‌ها را از فر خارج کنید و بگذارید تا خوب سرد شوند. سپس از قالب جدا کنید و برای پذیرایی داخل ظرف بچینید.

مراحل تهیه کیک یزدی خانگی

طرز تهیه کیک یزدی بازاری

اگر طعم کیک یزدی بازاری را بیشتر می‌پسندید این دستور پخت را امتحان کنید.

مواد لازم برای پخت کیک یزدی بازاری

  • آرد شیرینی پزی ۳۵۰ گرم
  • شکر ۱۵۰ گرم
  • ماست چکیده  ۵۰ گرم
  • تخم مرغ سه عدد
  • روغن مایع نصف پیمانه
  • عسل دو قاشق سوپ‌خوری
  • گلاب یک قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر یک قاشق چای‌خوری
  • نمک یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • پودر هل یک قاشق چای‌خوری
  • وانیل یک چهارم قاشق چای‌خوری

دستور پخت کیک یزدی بازاری

  1. فر روشن کنید و روی ۲۰۰ درجه سانتی گراد بگذارید تا خوب گرم شود.
  2. شکر و تخم مرغ‌ها را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا کاملاً یکدست شوند.
  3. عسل، گلاب، وانیل، بیکینگ پودر، ماست، هل و نمک را به مواد داخل کاسه اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس نصف روغن مایع را بریزید.
  4. آرد را دو تا سه بار الک کنید و در دو مرحله به مواد داخل کاسه اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا حالت خمیری بگیرند. در انتها باقی مانده روغن مایع را به ترکیب اضافه کنید.
  5. قالب‌های کیک را داخل سینی بچینید و داخل آن‌ها خوب چرب کنید. اگر دوست دارید می‌توانید از کاغذهای مخصوص کیک یزدی استفاده کنید.
  6. با کمک قاشق یا قیف دو سوم از حجم قالب‌ها را از خمیر کیک یزدی پر کنید با یک چاقو علامت ضربدری روی خمیر بزنید تا روی کیک حالت گنبدی نشود. اگر دوست دارید کمی هم کنجد روی کیک‌ها بریزید.
  7. سینی را در برای حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید تا سطح رویی آن‌ها کاملاً طلایی شود. سپس از فر خارج کنید و بگذارید تا کاملاً خنک شوند. سپس از قالب خارج کنید و داخل ظرف مورد نظرتان بچینید.

دستور پخت کیک یزدی بازاری

طرز تهیه کیک یزدی سنتی

کیک یزدی سنتی اصل یزد با زعفران درست می‌شود. اگر دوست دارید این کیک را هم امتحان کنید از این دستور پخت استفاده کنید.

مواد لازم برای طرز تهیه شیرینی یزدی سنتی

  • آرد یک و نیم پیمانه
  • شکر دو سوم پیمانه
  • شیر نصف پیمانه
  • تخم مرغ دو عدد
  • روغن مایع دو سوم لیوان
  • گلاب دو قاشق غذاخوری
  • پودر هل یک چهارم قاشق مرباخوری
  • بکینگ پودر یک قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم کرده به مقدار دلخواه

البته اگر شما به دنیای شکلات تعلق دارید توصیه می کنیم طرز تهیه کیک نوتلا را از دست ندهید!

مواد لازم برای طرز تهیه شیرینی یزدی سنتی

دستور پخت کیک یزدی سنتی

  1. قدم اول برای پخت هر نوع کیک و شیرین گرم کردن فر است. پس فر را روشن کنید و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا خوب گرم شود.
  2. شیر را روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. سپس کنار بگذارید تا خنک شود.
  3. تخم مرغ‌ها را در کاسه‌ای بزرگ بریزید و با همزن خوب هم بزنید تا یکدست شود. سپس شکر را اضافه می‌کنید. به همزن ترکیب تخم مرغ و شکر تا جایی ادامه دهید که کمی پف کند و کرم رنگ شود.
  4. شیر خنک شده، روغن مایع و گلاب را به مواد اضافه کنید و با همزن بزنید. مواد باید کاملاً یک دست شوند.
  5. آرد را سه بار الک کنید و کم کم داخل کاسه بریزید. با همزن دستی دورانی هم بزنید تا آرد مخلوط شود. دقت کنید آرد در مایع گلوله نشود.
  6. بعد از اینکه خمیر کاملاً یک دست شد، زعفران، بیکینگ پودر و پودر را به آن اضافه کنید و با همزن برای چند ثانیه بزنید تا مواد کاملاً با هم ترکیب شوند.
  7. قالب‌های کیک یزدی را در سینی فر بچینید و داخل آن‌ها را خوب چرب کنید. با قاشق یا قیف حدود دو سوم قالب‌ها را از خمیر کیک یزدی پر کنید. اگر دوست دارید کمی کنجد روی آن‌ها بپاشید.
  8. سپس سینی فر را در طبقه وسط فر بگذارید و ۱۵ دقیقه زمان دهید تا کیک‌ها خوب بپزند. وقتی روی کیک طلایی شد و اطراف کیک پف کرد، کیک شما پخته است. می‌توانید با خلال دندان چک کنید تا مطمئن شوید داخل کیک کاملاً پخته باشد.
  9. سینی را از فر ‌خارج کنید و اجازه دهید تا کیک یزدی‌ها کمی خنک شوند و سپس در ظرف بچینید و نوش جان کنید.

دستور پخت کیک یزدی سنتی

طرز تهیه کیک یزدی فنجانی

این مدل کیک یزدی برای کسانی مناسب است که فر ندارند. مواد کیک را بر اساس هر مدلی که دوست دارید، کیک یزدی خانگی، کیک یزدی قنادی و کیک یزدی سنتی آماده کنید.

  1. از فنجان‌های چینی یا هر فنجان نشکنی دارید استفاده کنید. داخل آن‌ها را کمی چرب کنید و حدود دو سوم از حجم فنجان را از خمیر کیک یزدی پر کنید.
  2. قابلمه‌ای تقریباً بزرگ روی گاز بگذارید. فنجان‌ها را داخل قابلمه بچینید. با کمک یک پارچ آب داخل قابلمه آب بریزید. مقدار آب تا حدود دو سوم از دیواره فنجان‌ها باشد.
  3. در قابلمه را که با دم کنی پوشانده‌اید روی قابلمه بگذارید. حدود ۲۰ دقیقه منتظر بمانید. بعد در قابلمه را بردارید و با خلال دندان یا چنگال چک کنید که کیک پخته باشد. اگر از پخته شدن کیک‌ها مطمئن هستید فنجان‌ها را از آب گرم بیرون بیاورید و بگذارید تا خوب سرد شوند.
  4. با کمک یک چاقو لبه‌های کیک یزدی را از فنجان جدا کنید و کیک را از قالب خارج کنید. کیک یزدی فنجانی شما آماده است.
  5. فقط دقت کنید چون در این روش حرارت به سطح کیک‌ها نمی‌خورد، روی کیک طلایی نمی‌شود. برای بد نیست در مدل‌های ساده کمی پودر کاکائو به کیک اضافه کنید تا زیاد سفید نباشد. البته در مدل زعفرانی همان رنگ زعفران به اندازه کافی کیک را زیبا می‌کند.

طرز تهیه کیک یزدی فنجانی

نکات تکمیلی طرز تهیه کیک یزدی

  • اندازه درست مواد اولیه برای درست کردن کیک یزدی بسیار مهم است. از قبل همه مواد را با دقت اندازه بگیرید و آماده کنید. بعد شروع به درست کردن خمیر کیک کنید.
  • تخم مرغ، شیر، ماست و کره‌ای که برای کیک یزدی استفاده می‌کنید، حتماً باید به دمای محیط رسیده باشند. پس از نیم ساعت قبل آن‌ها را از یخچال خارج کنید.
  • ترتیب مخلوط کردن مواد را رعایت کنید. به هم زدن این ترتیب ممکن است باعث شود کیک شما سفت شود.
  • اگر مواد کیک را مستقیم داخل قالب کیک یزدی می‌ریزید، حتماً باید قالب را چرب کنید ولی سعی کنید روغن زياد در اطراف قالب‌ها نباشد چون همین روغن جذب کیک شده و کیفیت آن را پایین می‌آورد.
  • پیش از آنکه کیک‌ها خنک شوند، آن‌ها روی یکدیگر نچینید، زیرا گرمای موجود در آن‌ها باعث خمیر شدن بافت کیک می‌شود.
  • زمان پخت کیک را رعایت کنید. اگر به فرض گفته شده ۲۰ دقیقه در فر بماند، در این فاصله ۲۰ دقیقه در فر را باز و بسته نکنید. چون این کار باعث می‌شود پف کیک بخوابد.
  • سعی کنید بلافاصله بعد از آماده شدن مواد کیک یزدی آن را داخل قالب بریزید و در فر بگذارید. هر چقدر فاصله بین زمان آماده شدن و قرار دادن در فر بیشتر باشد، کیک شما کمتر پف می‌کنید.
  • دمای فر گفته شده در این مطلب برای فرهای گازی است. اگر از فر برقی یا آون توستر استفاده می‌کنید، دما را ۲۰ درجه کمتر در نظر بگیرید.

نکات تکمیلی طرز تهیه کیک یزدی

اگر به طرز تهیه کیک خانگی علاقه مند هستید:

طرز تهیه کیک خیس شکلاتی

طرز تهیه‌ کیک هویج و گردو خانگی به روش آمریکایی